Отговори на тема  [ 17908 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 193, 194, 195, 196, 197, 198, 199 ... 1194  Следваща
Новини от цивилизования свят 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение Re: Новини от цивилизования свят
Бе не помня какви са ми били очакванията отпреди да се родя ама в случая все пак
става дума за по-неглобални неща де :) .
В смисъл 60-те, 70-те не мисля, че в щатите е било политически възможно данъкоплатецът
директно да спасява фабрики и банки. Може и да е ставало де, ти по го знаеш тия работи,
явно са ти по-интересни, аз само им се дразня като ми ги хвърлят в очите :D .

Както едно време ни учеше един даскал по история - беше директор, изкара една година
и го разкараха може би защото ни учеше на такива работи - "по-прогресивен строй е този,
който произвежда повече".

http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/

Нед Окт 06, 2013 5:32 pm
Профил WWW
Аватар

Напротив - спасявали са банките от как е създаден федералнния резерв 1913 г. ли беше 1917 г. ли беше. И са ги спасявали средно на 10-на години. Ама на мен мисълта не ми беше само за банките, а че по-глобално някои винаги са били, са и ще бъдат по-равни от другите :) .

Нед Окт 06, 2013 5:55 pm
Профил
Аватар

Е, то след нощта иде ден и пак нощ и така де, това ясно :D

Аз имам предвид, че окрупняването неизбежно води до комунизъм, както и да му викат.

Не че имам рецепта против това.

http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/

Нед Окт 06, 2013 6:57 pm
Профил WWW

Абе война си трябва и това е. Цирка е пълен навсякъде, в момента най-добре е в южна Америка, там капитализма набира сили и ще трябва доста време да стигне до социализъм. И Африка не е лошо, ама е на за броени дни Кения стана доста безинтересна за много чужденци, тъй де бели хора.

Нед Окт 06, 2013 7:07 pm
Профил
Аватар

Ти уточнявай коя е тая южна америка, че повече от половината там (ако не и всички) също ги тресе як комунизъм :) . Нали знаеш венсеремус от къде е :D .

Нед Окт 06, 2013 7:43 pm
Профил

A швейцарците ще правят референдум всеки жител да има гарантирани 2000 евро на месец от държавата ;-)
Преди време вече приеха някакви закони срещу хора на високи постове, таван на заплатите им, яки отговорности... Не знам какво следва.. може би равни доходи или по-скоро на всеки му според потребностите :D

Пон Окт 07, 2013 9:53 am
Профил

Dimitar написа:
Ти уточнявай коя е тая южна америка, че повече от половината там (ако не и всички) също ги тресе як комунизъм :) . Нали знаеш венсеремус от къде е :D .

Ееее не чак толкова, Бразилия, Аржентина, Чили, Перу, дори и само тия. Икономиките им са в ръст, а капитализма си е доста здрав. Аржентина е млако по странна но и там не е зле с някои уточнения, та тия като площ са 3/4 от америката :)

Пон Окт 07, 2013 11:17 pm
Профил
Аватар

Бе по последни данни не са много в ръст :) . Даже бразилците и бая голяма инфлацийка ги гони в момента, щото всеки изтегля капитали от там (а и не само).

Вто Окт 08, 2013 8:46 am
Профил
Аватар

Във всеки проблем търсете жената, особено ако има българска връзка :)
Обаче аз и колегите сме единодушни: ако можем да се откачим от женурята на момента ставаме нелегални емигранти в Бразилия!

Извън темата: напоследък на работата пускам само аржентински радиа - що са толкова добри, мама му?!
Става дума за качеството на музиката която пущат (според жанра) но и качеството на предаване не е без значение.

Вто Окт 08, 2013 6:38 pm
Профил

Абе капитал се тегли, то отвсякъде се тегли, каката в аржентина нали затова въведе онова безумие за изнасянето на капитал. Но иначе в Бразилия не са чак толкова зле, някои закони които могта да вкарат в бюджета милярди ги заебаха заради църковни мърения, щом могта да харизват такива пари заради църквата няма какво да говорим.

Вто Окт 08, 2013 8:33 pm
Профил
Аватар

Абе Димитре, тия вашите дебили, няма ли да се разберат най-накрая?

Сря Окт 09, 2013 10:02 am
Профил ICQ
Аватар

наш'те дебили вчера се разбраха да оставят прасчо във властта. явно много ги е настрахувал.
или са по-колаборативни, или са по-яко стегнати

Сря Окт 09, 2013 10:14 am
Профил

Не е ново и е малко встрани от темата с "Прасчо" и погазването на конституцията с решението на "конституционните съдии" но все пак мисля че си заслужава да се види. Все пак това е реален опит датиращ от хиляди години който е доказал във времето че е работещ ...

http://www.climbvid.com/bouldering/-ePKyQkqC_yg#.UlT_vRDvnh0

http://www.climbvid.com/bouldering/-vFGL0vY6Clc#.UlUOfRDvnh0

Сря Окт 09, 2013 11:06 am
Профил
Аватар

Местоположение: където небето среща земята, ракията е Jameson, а бирата Guinness
emilvtc написа:
Не е ново и е малко встрани от темата с "Прасчо" и погазването на конституцията с решението на "конституционните съдии" но все пак мисля че си заслужава да се види. Все пак това е реален опит датиращ от хиляди години който е доказал във времето че е работещ ...

http://www.climbvid.com/bouldering/-ePKyQkqC_yg#.UlT_vRDvnh0

http://www.climbvid.com/bouldering/-vFGL0vY6Clc#.UlUOfRDvnh0

Това с пряката демокрация е работело донякъде в Гърция, по точно в градовете държави. ако имаш по-сложна система демек цяла страна няма как да се приложи.
И да, имало е нещо като пряка демокрация, но са имали и роби. Демек всичко е много хубаво ако има някой да ти работи безплатно(опитаха се в соца да направят нещо подобно - видя се че не става не е печелившия модел), в момента в който някой иска да му се плаща подобаващо за труда идва друг социален строй :)

Сря Окт 09, 2013 11:58 am
Профил
Аватар

Местоположение: където небето среща земята, ракията е Jameson, а бирата Guinness
bongo_x2 написа:
...
Обаче аз и колегите сме единодушни: ако можем да се откачим от женурята на момента ставаме нелегални емигранти в Бразилия!
...

Ами не сте първите - в годините, когато Чили имаше бум на икономиката(или поне много западни фирми инвестираха там) германци ми споделяха че много от командированите там мъже след окопло 6 месеца пращат две писма - едно на жената че се развеждат с нея и едно на фирмата, че напсукат :)
и те така. предполагам и Бразилия е имало нещо подобно, а може и сега да е така

Сря Окт 09, 2013 12:01 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 17908 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 193, 194, 195, 196, 197, 198, 199 ... 1194  Следваща