| Автор |
Съобщение |
|
Dimitar
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
 Re: Новини от страната
Пък после викат, че тук било полицейска държава  .
|
| Пон Сеп 30, 2013 9:20 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30854 Местоположение: София
|
Абе то хубаво ама зависи и какво се брои, примерно в БГ са толкова ама барабар с администрацията. В САЩ пък едва ли са броили федерални, щатски и други подобни. Но има и друго, колкото и да е полицейска една държава при 300 млн население няма как да се съди по брой полицаи на глава от населението.
|
| Вто Окт 01, 2013 12:52 am |
|
 |
|
Ицо
Регистриран на: Пет Дек 16, 2005 3:50 pm Мнения: 1260 Местоположение: София
|
Много точно - зависи как се брои. Ето например този сайт: http://www.vsekiden.com/63922/%D0%BE%D1 ... %82%D0%B5/Заглавието е: "Официално: Близо 27 хиляди са полицаите в България". По-надолу обаче в статията пише: "Общо щатът на МВР е 61 170, като 55 052 са заетите бройки." И още: "Така на 100 хил. души се падат по 352-ма полицаи" - ако това е вярно , полицаите би трябвало да са около 26000 , при население 7.3 млн. Тази информация е от 2010-та. Сегашната пък е за 398 полицаи на 100 хил. души, което би трябвало да означава около 29000. Уж не се увеличават....Доколкото разбирам, в този щат не влиза ДАНС , които за мен също са си класически полицаи. Та...ако някой знае колко точно са полицаите, печели бинго 
|
| Вто Окт 01, 2013 10:24 am |
|
 |
|
tgi
Регистриран на: Нед Юни 10, 2007 2:22 pm Мнения: 6492 Местоположение: София
|
Няма как да им ги преброиш защото *огромна* част от ченгьорите не се водят такива а са по разни "фирми" на друга работа. Влизал съм в контакт с такива "фирми" от енергетиката, на улицата ниското ниво (мутренско) вече не личи - началото на 90-те им бяха раздали пейджъри та да са на повикване сега всички вече носят телефони та тоя признак поувяхна. Но със сигурност са много много повече от това, което официалните статистики преброяват, пъти повече са.
_________________------------------- www.tgi-sci.com------------------- http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/
|
| Вто Окт 01, 2013 10:57 am |
|
 |
|
tgi
|
Обаччюе по мъжко дебеларие българите са на 25-то място, жените чаак на 43-то: http://www.bloomberg.com/visual-data/be ... -countrieshttp://www.bloomberg.com/visual-data/be ... -countries Най-дебели били чехите, после американците... ама си давам сметка, че в БГ с моите 1.74 метра височина минавам по-скоро за среден на ръст а по-на запад се усещам дребен... та и височината трябва да вземат предвид май в такива статистики  . А с жените тая работа ми е съвсем неясна, не е да няма дебели ама има явно и много недохранени  .
_________________------------------- www.tgi-sci.com------------------- http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/
|
| Вто Окт 01, 2013 12:16 pm |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
То затова "дебелостта" не се мери в килограми, а в индекс на телесна маса.
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Вто Окт 01, 2013 5:37 pm |
|
 |
|
bongo_x2
Регистриран на: Вто Яну 20, 2009 11:54 pm Мнения: 11338 Местоположение: "Занзибар"
|
А бе тези класации са жива стъкмистика. В случая според мен трябва да се подреди по "Recommended weight loss" и тогава излиза, че венецуелките са по-дебели от туркините, класацията се променя а митът за дебелогъзите гъркини отива по дяволите - всичко си им е на мястото, а англичанките които обикновено изглеждат като циганска кранта са направо дебелани  Едит: мен по-скоро ме тревожи, че сме в първата десятка по доста неприятни критерии, включително загубите на земи след 1961г.-?!
|
| Вто Окт 01, 2013 7:54 pm |
|
 |
|
dan
Регистриран на: Вто Май 29, 2007 2:23 pm Мнения: 3717 Местоположение: Високо в планината
|
_________________ Хайде де!
|
| Сря Окт 02, 2013 8:50 am |
|
 |
|
tgi
|
Е има и такава статистика там де, лесно се стига и до нея. Макар да не разбирам за каква "загуба на земя" става дума, от 61-а насам границите не са местени, трябва за обработвана земя да е или нещо такова.
|
| Сря Окт 02, 2013 9:11 am |
|
 |
|
MidNighT_SpiRiT
Ранг: Напреднал
Регистриран на: Нед Сеп 17, 2006 12:00 pm Мнения: 450 Местоположение: Plovdiv
|
_________________ for(;;) DoFire();
|
| Пон Окт 07, 2013 4:02 pm |
|
 |
|
Cekins
Регистриран на: Сря Апр 20, 2005 12:02 pm Мнения: 9136 Местоположение: Разград
|
Ами той проблема с неопитните шофьори си има и решение. Пусни го келеша още на 16 да кара ама "скопено" возило. Така ще се научи да кара без да може да вдига някви умопомрачителни скорости. Такова решение има в Швеция - карат някви странни возила обаче само с първа и втора скорост - дига 40 и край - няма по-висока предавка. Едно време имаше ограничение за мотори над 250 кубика - под 21 години нямаш право - хванат ли те ти вземат книжката... Какъв е проблема и сега да е така - хващат те с 500 коня дзвер - земат ти книжката....
|
| Пон Окт 07, 2013 7:29 pm |
|
 |
|
bongo_x2
Регистриран на: Вто Яну 20, 2009 11:54 pm Мнения: 11338 Местоположение: "Занзибар"
|
Аз пък се замислих как един дядка който през последните 20 години е ходил само до лозето и пчелите ще се оправи по-добре на магистралата от млад шофьор със само три години стаж...
А бе: да поотвлечем вниманието от хляба народен...
|
| Пон Окт 07, 2013 7:39 pm |
|
 |
|
tgi
|
Това е, разбира се. Че не спряха да се правят на по-тъпи отколкото са не спряха, не че някой толкова им се връзва ама медиите като им пишат за "глупостите" хората почват да си мислят, че има и кой да се върже.
|
| Пон Окт 07, 2013 7:48 pm |
|
 |
|
Dimitar
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
Хахаха - че то по-магистралата със 140 е и по-лесно и по-безопасно от колкото по обикновения път с 90. Баси и тъпаците, дето са се събрали в парламента (като във всеки парламент де)  .
|
| Пон Окт 07, 2013 10:30 pm |
|
 |
|
ДедоБоре
|
видях го в дира и ми хареса:
в конституционния съд: - ББ даде 10 милиона да махнем Пеевски - Доган даде 15 милиона да оставим певски - Да върнем на Доган 5 милиона и да съдим по конституция, а? - А бе да искаме от ББ още 5 и да съдим по конституция? - Дай да чуем Прасчо, белким и той да де 15 милки, а? - Добре . . . пак отлагаме заседанието. - Съгласен, тъкмо ще имам време да прочета конституцията. Дали я има в интернет? - Има я, ама съкратената версия - Екстра! И без това чета бавно. Как да търся? Кунституция или констетуция? - Няма значение, гугъл е по-умен от теб и ще се оправи - Ааа, добре. Ами до другия месец. Че да съм отметнал 2-3 страници вече!
|
| Вто Окт 08, 2013 10:39 am |
|
|