| Автор |
Съобщение |
|
ToHu
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30686 Местоположение: София
|
 детайли по RIM технология
Някой да знае дали в BG има сериозна компания която да предлага тази технология ? Става въпрос за формоване на реактивна пластмаса, т.е. не е термошприц а шприцват уретани най-вече. Използва се доста във бързото прототипиране, но там матриците са друга технология, аз се интересувам по-скоро не за прототипи а производство.
|
| Пет Окт 04, 2013 7:05 pm |
|
 |
|
stefan63
|
 Re: детайли по RIM технология
Наскоро ни монтираха една машинка, дето прави ръкавчета от найлон пълни с такава пяна. С тез ръкавчета се уплътнява продукцията в кашона за транспорт. Пяната се доставя в някакви варели ,машината смесва компонентите и пълни ръкавчетата. Мога да попитам коя фирма ни я достави и монтира, ако е сходно с това ,което търсиш.
|
| Съб Окт 05, 2013 10:26 am |
|
 |
|
ToHu
|
Ами аз знам няколко които доставят химията, ама ми трябва такава която да прави детайли. То е подобно на термошприца, но няма температура, т.е. има ама се охлажда че смолите са реактивни, и налягането е по ниско, от там матриците са доста по прости, вкл. за някои детайли могта да са MDF стига да може да отдаде топлината, и от таминвестицията в тулинг е доста по-малка.
|
| Съб Окт 05, 2013 10:50 pm |
|
 |
|
Cekins
Регистриран на: Сря Апр 20, 2005 12:02 pm Мнения: 9119 Местоположение: Разград
|
Тони - МДФ-а не е матрица - повервай ми - деформират от каквото ти дойде наум включително и от сезона... Имаме едни големи матрици от МДФ (правени са на филийки че са доста големички) и на 15-тото използване вече доста видимо имат деформация. За проби и за малки бройки става, ама за нещо по-сериозно - забрави.
|
| Нед Окт 06, 2013 12:12 am |
|
 |
|
kasparov
Ранг: Почетен член
Регистриран на: Сря Апр 05, 2006 9:52 pm Мнения: 877 Местоположение: Разград
|
http://blik99-bg.comмногокомпонентни полиуретани за изработка на различни детайли
|
| Нед Окт 06, 2013 12:24 am |
|
 |
|
ToHu
|
За MDF си зависи, за RIМ може би не е много добре, но за формиране с вакум или налягане става, миналата семдица посещавах една фабрика в US, само такива позлват и една матрица казват ги кара по 300-500 детайла на вакумно форуване.
|
| Нед Окт 06, 2013 7:00 pm |
|
 |
|
Cekins
Регистриран на: Сря Апр 20, 2005 12:02 pm Мнения: 9119 Местоположение: Разград
|
То зависи от много работи - примерно нашите матрици от мдф са правени на филийки щото 1. няма толкова дебели парчета и 2. Има някой неща дето няма как да се направят по друг начин. След слепването на филийките са изгладени до 0 и коригирани с кит. След 20-тина детайла там където са надките станаха ръбове. И някой от детайлите видимо си влошиха качеството. По добрия вариант е да се направи мастермолд от мдф и после да се направи матрица от композит. Единия ни детайл е точно така и там проблеми няма.
|
| Нед Окт 06, 2013 8:16 pm |
|
|