Отговори на тема  [ 50 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4
PADS,Alegro, Altium или друг КАД 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение Re: PADS,Alegro, Altium или друг КАД
Dimitar написа:
Не става ли да напишеш нещо от сорта R13..R33 и той да се усети, че става въпрос за всичките от R13 до R33? Баси и неземния кеф ако беше толкова умно :D .

тези номера си ги слага сам при анотирането на схемата. зависи от броя им.
в същност всичко е ок, с изключение на липсата на форматиране на текстовите атрибути...

Съб Сеп 28, 2013 7:35 pm
Профил

Аз за ментор не говоря, отдавна съм ги признал за най- добрите но не ми се е налагало да стигам до тях. А по отношение на алтиума вече казах, резолюцията им и проблем, не мога да го ползвам на лаптопа, иначе го инсталирах и сигурно с повече псуване щях да му свикна. Всичко друго ми е ясно ама защо се опитват да правят нови интирфейси за които никой не може да ме убеди че са по удобни и бързи. И със солида е същата боза, имам чуство че мс са сложили нови елементи в .нет бозата и хамавите програмисти са решили че е много яко а после и някой мениджър е решил че така е по фешън ....и те на.
p.s. to s 99 все така има грижи на 7-ца, не помня досега да ми се е случвало, ама то досега и не помня да съм държал седмица за по дълго от 2 седмици, не отваря библиотеките, това сигурно щото сглупих да си инстална 64 битова боза ...

Пон Сеп 30, 2013 6:35 pm
Профил

ДедоБоре написа:
Dimitar написа:
Не става ли да напишеш нещо от сорта R13..R33 и той да се усети, че става въпрос за всичките от R13 до R33? Баси и неземния кеф ако беше толкова умно :D .

тези номера си ги слага сам при анотирането на схемата. зависи от броя им.
в същност всичко е ок, с изключение на липсата на форматиране на текстовите атрибути...

Ше се опитам да помогна колкото мога като ти казвам че отка сам се преместил в Америка не съм пипал Ментор - всъщност сега се преместих при едни дето имаме ПАДС но това си е осакатена версия на Дх .

-спор няма че е леко хаиванско и непонятно редктирането на чаркаляци ама се свиква- препоръчвам ти едно туллче дето го пуснаха - нещо като либрариан ли беше ...ще видя точно как се казваше – последната му вер е свесна и ти генерира целл директно от даташита иначе пада едно рисуване на физикалната част ...
- Големи ИЦ с много краци – разбиват се на парчета и се получава т да речем 1 парче само ГНД ,друго само с захуиранвания и т.н и т.н иначе ако изпляаскаш едно БГА с 600крака на 1 лист то листа требе да е плакат от наи големите.
- инструктора от ментрор изрично каза да не се правят на бус – обяснява 10 мин ка някаъв конфликт ама не беше вчера ...
-За CES нещо не те разбрах - искаш да накараш като идеш в експедишана да направи баланс на медта там ли?
Това с е прави на друго място ...ама требе да намеря тетрадките че пуста глава ....
Едно време като за сефте изкараха CES ни обяснеиха каква супер фукция е .... поидея да ама лично за мене фаида никва –поне в моите приложения.
Значи задават се някакви параментри в схемата и кат иде тва при платкаждия рисувача ония има някакви рулове които тои не може да наруши..до тук добре ама се оказа че ние сме 5 човека дет ковем схемата плюс един EMC експерт и всички набузихме рестрикции за които се сещаме .Платкаджията като събра всичко и като добави и рекуаирментите на манифактурата и се оказа че няма правене на платка .
Рекохме си – ние сме тикви зелени в наща фирма и не знаем как се ползва CES ..да ама не щото кат говорих с разни други колеги от Сиемнс ,Бош и т.н се оказа че и те са се надянали на същия чеп.
Та се връщаме на онова твоито твърдение за изкуствения интелакт и и от сорта –лечението се оказа да намерят някои дето може да си ползва мозъка когато прави платките.

Що не опиташ да скриеш Реф дес на тия посредата – така поне стринга ще изглежда по прилично ?

Пет Окт 04, 2013 1:26 am
Профил
Аватар

LP Wizard-а ли имаш предвид за рисуване на футпринтове?
добър тул е, макар и ограничен в видовете чарколяци. иначе е точен и полезен тул.

другото, за което се сещам е UltraLibrarian, него не съм го пипал на живо. имаше и още някаква фирмичка, която правеше всеобхватен тул, който по мнението на потребителите беше много polezen, но метърджийте я глътнаха и от тогава нищо не се чува. очевидно считат, че техния комплект тулове е перфектния и всички други са кретени, щом не могат да работят с тях.

разбира се, че големите схеми се разпарчетосват, то иначе къде ще му излезе края (на чаршафа)...
обаче ей таквиз работи продъжават да ми изглеждат грозно...
Прикачени файлове:
ground.jpg
ground.jpg [ 59.88 KiB | Прегледано 1990 пъти ]

да, в парт-едитора има възможност да се връзват много пинове към един земя и захранване, но трябва да се кълват на ръка и упражнението става опасно. изобщо - тая част от библиотекарстването е най-опасна и неавтоматизирана.

за CES-а чуденето ми е за схема от вида:
Прикачени файлове:
H-tree.jpg
H-tree.jpg [ 128.5 KiB | Прегледано 1990 пъти ]

то, че могат да се задват дължи - ясно. че могат да се задават равенства (А1,А2,А3... да са колкото А0). е, формулите се пишат малко на птичи език ала-сендмейл, споменат между редовете, но става.
обаче, как аджеба се пише формула за релация между части от сигнала - в случая между два виртуални пина - TL2 да е равно на TL3, за целия бъс? ако извадиш някоя препоръка от пищова ти от курса, ще съм благодарен.

Пет Окт 04, 2013 9:52 pm
Профил

Точно за LP визард става дума- поиграх си с последната версия и са я докарали на прилично работещо ниво... може би не покрива всичко но то все нещо няма начин да не липсва....
Прегледах пианията ми - за съжаление нищо не намираm по твоя въпрос с уравненията w CES - както ти казах тогава беше току що се пръкнал а после го зарязахме.

Пон Окт 14, 2013 6:41 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 50 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4