|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Нед Юли 26, 2026 6:37 pm
| Автор |
Съобщение |
|
MYXATA
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Пон Юни 05, 2006 1:48 pm Мнения: 4906 Местоположение: където небето среща земята, ракията е Jameson, а бирата Guinness
|
 Re: селянин съм вече!
Аз пък с твоето не съм съгласен - това лято бях за малко в София/Казанлък и малко на юг та чак до гърция, и да ти кажа, нещо народа го намирам за доста изперкал в МПС/механо-водачески навици. За културата на пътнотранспортните полицаи не ми се говори -> на пъпа на София(на Попа ) на един катаджия не му дадох път да ме засече и той се разпсува като каруцар, едва ли не глоба щял да ми наложи, ама аз започнах от кое звено е, коя смяна, кой му е началник - той - ама защо, аз викам оплакване да напиша, така и така ще се пише. та най-накрая се разминахме аз без глоба той без оплакване 
_________________ ... ако трети ден не ти се работи... това означава, че е сряда !
|
| Нед Сеп 29, 2013 11:51 pm |
|
 |
|
¶
Регистриран на: Пет Фев 25, 2005 1:58 pm Мнения: 4585 Местоположение: US
|
С какво сравняваш това което си видял по пътищата ? С чужбинско, или с това, което е било в БГ преди 2-3г. ? Аз виждам голяма разлика в положителна посока, сравнявайки 2013г. с 2010г. Не съм си имал вземане даване с български полицаи, ама и в САЩ не съм си имал, та си мисля, че всичко зависи от задкормилното устройство. Не те знам къде се намираш в чужбинско, но може би още си носиш БГ манталитета да не даваш път. Аз давам път на всеки и съм си ок. Всъщност, тук май само от поляци и от българи съм чувал лафа "еди кой си ми засече пътя", ама и те са си същите киселяци като нас де. Един приятел ме попита кое ти си струва позитивно променено, на което без да се замислям му казах, че през 2013г. за 30 дни в Пловдив видях 5-6 улични кучета, докато през 2010г. видях десетки. Той в един момент се зачуди и ми вика верно, че не са както преди, обаче преди няколко месеца плъзна слух, че активисти на БСП(к) събирали пловдивските кучета и ходели да ги изсипват в София, за да правят мръсотия на бае Бойко. Доколко е верно не знам, но е факт, че бездомните кучета в Пловдив са намалели значително. А може и от zaphod да са се уплашили  , и да са си разменили местата, он във Филибето, они в Шопето.
_________________ Ето аз дишам, работя, живея и програми пиша тъй както умея, с проца под вежди се гледаме строго и боря се с него доколкото мога....
|
| Пон Сеп 30, 2013 1:48 am |
|
 |
|
zaphod
|
всъщност псетата в пловдив дори се увеличиха тая година, през края на 2011та не се виждаше ни едно. доколкото разбрах, славчо ги изтребил, но новия кмет е жалостив и го кара по софийски.
|
| Пон Сеп 30, 2013 1:31 pm |
|
 |
|
palavrov
Регистриран на: Вто Окт 11, 2011 11:53 pm Мнения: 4582 Местоположение: Brussels / Пловдив
|
Откак сложиха секундарници на по натоварените кръстовища бае ти ганя е джигит и половина - за 2-3 дни през които се задържах в Пловдив на няколко пъти ми направи грозно впечатление как колата до мен тръгва на червено. Цепи секундата, даже изпреварва времето с 2-3 секунди. Представи си картинката като друг джигит влезе на червено в последния момент от другата посока. Освен това август месец града е доста поопразнен, пълним го май ние емигрантите. А за културата на западноевропейците няма какво да говорим - има ги всякакви, но като че ли тарикатите за които и тук правилата не важат са доста често нашенци. Арабите не ги коментирам - за тях правила няма - правят обратен в най големия трафик и всички трябва да се/ги пазят ...
_________________ Мразя да мразя ...
|
| Пон Сеп 30, 2013 5:22 pm |
|
|