|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Пет Окт 02, 2026 7:32 pm
| Автор |
Съобщение |
|
Цецо
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
 Re: Новини от страната
Х5 и първия е дърво, ама сегашния е пълен ташак откъм надежност. Всичките дето ги знам се отърваха от тях и казаха, че нещат да ги виждат вече.
За Х6 нямам наблюдения, това си е автомобил единствено и само за гъзареене.
Да се сравняват тия чекии с Ленд Крузер е просто смешно, апропо в БГ Ленд Крузера, както ти казах е и по-скъп. Просто в щатите имате много ниски цени на японските автомобили, съотнесено към немските, докато в БГ е обратното, японските са по-скъпи.
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Нед Сеп 29, 2013 10:47 am |
|
 |
|
bongo_x2
Регистриран на: Вто Яну 20, 2009 11:54 pm Мнения: 11338 Местоположение: "Занзибар"
|
Мен пък хазайката ме събуди рано-рано в неделя: не и пали колата пък скоро минала сервиз за 1.5 хилки. Гледам: не само че не пали ами не ще и да гасне - лампичките греят като на коледна елха. Откачих акумулатора и я закарах на работа с баба Рено - тя ако не пали винаги поне гасне  Мислех си да сменям бабата като се върна в БГ ама вече не съм сигурен, пък и скоро се наложи да и правя основен ремонт за цели 400 афра... П.С.: Рек, темата за автомобилни мурафети да не е заключена?
|
| Нед Сеп 29, 2013 11:36 am |
|
 |
|
itso.t
Регистриран на: Чет Фев 03, 2005 2:21 am Мнения: 12902 Местоположение: София
|
Дали Х5 е пълен ташак или два ташака, не е ясно, но сравнявате марули с потенциометри. Отрочето на БМВ никога не е имало претенциите за офроудър. Направено е за кафе, ски и т.н дейности. За разлика от ТЛЦ, е значително по-добре оборудваш, с глезотии които при ТЛЦ не могат да се поръчат срещу никакви пари.  Изборът на двигатели също е значително по-добър. Версията с адаптивно окачване има и интересно пътно поведение. Не съм карал такъв в "спортен режим", но по думите на един приятел, който имаше такъв, половината му бегачки имат по-лошо пътно поведение по завоите в дефилето от тая версия на Х5. А не е като да няма прилична колекция от бегачки. За финал. Нямам Х5. Не съм адвокат на БМВ. Не съм и в техният фен-клуб. Но е малко дразнещо подобно тенденциозно плюене, защото "една жена каза на пазара че е гадно", а реално част от плюещите не са имали възможността за по-продължителен тест или никога не са шофирали такъв... Препоръка - купете си "голем камик" и си го ползвайте със здраве. Те поне са хубави! 
|
| Нед Сеп 29, 2013 12:07 pm |
|
 |
|
Dimitar
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
Цецо, Тойота Ленд Круизер се прави в Япония и се внася в щатите и цената почва от $79к. Х5 се прави тук. Ако влезнеш на БМВ германския сайт ще видиш, че примерно една 3-ка в Германия и тук е абсолютно една и съща цифра, само дето в Германия е в евро, а тук е в долари. Х5 тук почва от $52к а в Германия от 59к евро. И пак ти казвам - не сравнявах тойотата с бмв-то по цена или офроуд възможности. Сравнявах ги коя е в сегмента на луксозните марки и коя не е и тойотата със сигурност никога не е била там  . Един камион от тия ТИР-те е къде $300к ама това в никакъв случай не го нарежда при бентлитата, които са в същия ценови диапазон  .
|
| Нед Сеп 29, 2013 2:50 pm |
|
 |
|
am stereo
Регистриран на: Съб Дек 08, 2007 10:51 am Мнения: 1869 Местоположение: ♪♫♣♠|☼◙▲♦▼☻╬☺∞
|
_________________ DT-838 ((( STEREO ПОЗДРАВ))) за форума - https://youtu.be/xy921Pn3lhA
|
| Нед Сеп 29, 2013 3:53 pm |
|
 |
|
itso.t
|
Някои мнения изчезнаха от дискусията. Това е странно и оставя мненията след тях някак "във въздуха". Също така, големи хора сме и намирам за редно човек да стои зад думите си, а не да публикува нещо, след което да го трие! Както и да е...
|
| Нед Сеп 29, 2013 4:17 pm |
|
 |
|
Tisho
Регистриран на: Пон Ное 22, 2004 11:24 pm Мнения: 1923 Местоположение: Габрово
|
 |  |  |  | itso.t написа: Дали Х5 е пълен ташак или два ташака, не е ясно, но сравнявате марули с потенциометри. Отрочето на БМВ никога не е имало претенциите за офроудър. Направено е за кафе, ски и т.н дейности. За разлика от ТЛЦ, е значително по-добре оборудваш, с глезотии които при ТЛЦ не могат да се поръчат срещу никакви пари.  Изборът на двигатели също е значително по-добър. Версията с адаптивно окачване има и интересно пътно поведение. Не съм карал такъв в "спортен режим", но по думите на един приятел, който имаше такъв, половината му бегачки имат по-лошо пътно поведение по завоите в дефилето от тая версия на Х5. А не е като да няма прилична колекция от бегачки. За финал. Нямам Х5. Не съм адвокат на БМВ. Не съм и в техният фен-клуб. Но е малко дразнещо подобно тенденциозно плюене, защото "една жена каза на пазара че е гадно", а реално част от плюещите не са имали възможността за по-продължителен тест или никога не са шофирали такъв... Препоръка - купете си "голем камик" и си го ползвайте със здраве. Те поне са хубави!  |  |  |  |  |
10 жени казали... Какво толкова можеш да си поръчаш при X5 като глезотии? Дивотията която ти дозатваря вратите сама? Навигацията която и до ден днешен няма свястна карта за БГ? Или пък масажиращи седалки... Извинявай ама на фона на факта, че X5 си е пълен боклук в техническо отношение си е някаква бутафория тези глезотии. Да това с много доброто му поведение на пътя е единственото положително нещо в това чудо. Остана и с тези половин метър широки гуми да се държи калпаво по завоите, тогава вече щях да ги призная... Спомням си едно ходене до Германия с това чудо, и как през целия път не можах да намеря положение на седалката в което да се чуствам удобно. В сряда се прибрах от Австрия. 1200км за един ден, Нито един път не се наложи да променям настройките на седалката на S80-то. Качи се покарай едно X5 виж му и потдръжката и как за всяка най елементарна функция по радиото или климатроника ти се налага да ровиш в едни менюта, подменюта и незнам си какво, та после говори за "голем камик"... Ако на твоя познат X5-цата е с мотор 3.0SD(който междодругото е един от най разпространените) му кажи да си сменя редовно ангренажната верига. Наближи ли 70-80к от смяната и да да не му мисли а да сменя защото после няколкостотинте лева за пътна помощ да му я приберат ще му се видят жълти стотинки в сравнение с това което ще се наложи да плати...
|
| Нед Сеп 29, 2013 6:03 pm |
|
 |
|
bongo_x2
Регистриран на: Вто Яну 20, 2009 11:54 pm Мнения: 11338 Местоположение: "Занзибар"
|
Рек, вземай мерки, че запалянковците отнесоха яко плувката!
|
| Нед Сеп 29, 2013 8:25 pm |
|
 |
|
itso.t
|
Не случайно написах "за финал". Не смятам да навлизам в каквито и да било спорове по темата. Всеки има нещо на шията - да разсъждава и да си купува каквото намери за добре... 
|
| Нед Сеп 29, 2013 9:00 pm |
|
 |
|
Cekins
Регистриран на: Сря Апр 20, 2005 12:02 pm Мнения: 9136 Местоположение: Разград
|
Аве на баба каручката беше мноо здраво добиче. Само малко катран трябваше да се слага отвреме на време на колелата като се разскърцат. Двигателя беше железен - кви къчове съм ял от него не е истина. На 20+ години беше магарицата ама с характер - няма лабаво. Когато си реши - газ до дупка - тва бързи и яростни само праха ми да дишат. Ама някой път и псувните и дряновичката не помагаха. Имаше си и автопилот - мноо полезна функция като се насяткаш в кръчмата - качваш се и след 20 минути си си в къщи. За кви бемевета ми говорите тука за кви простотии...
|
| Пон Сеп 30, 2013 12:16 am |
|
 |
|
Цецо
|
Ами изтрих го. Щото се замислих каква е ползата от написаното. За мен въпросната кола си е скъпо струващ кокошарник. За други е върха на сладоледа. За трети си е най-нормална кола. Който има пари и му харесва - да си я купува и да черпи. Изтрих го, щото нямаше други мнения след него. Де да знам, че някой вече го е взел присърце. Аз така или иначе подобни дискусии ги имам за крайно несериозни и неинформативни и не приемам нищо в тях за смислено. Ако си купувам кола, тук е последното място където бих търсил мнения 
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Пон Сеп 30, 2013 7:30 am |
|
 |
|
Dimitar
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
Ами аз това го написах поне 3 пъти до сега в тая дискусия, ама и ти продължи до последно да генерализираш на база личните си впечатления и на това какво си чул от тук от там  . Т.е. упорито вкарвахте Тойота в сегмента на луксозните марки, при положение, че самия производител не се слага там. Да не говорим пък, че един от доводите ви е, че тойотата била много по-добра за офф роад, все едно това е най-важния признак на една луксозна марка  . Така че, май наистина няма смисъл от такива "дискусии" дето единия вика "Ябълката е кръгла", а другия му отговаря с "Не е вярно, портокала е оранжев"  .
|
| Пон Сеп 30, 2013 4:04 pm |
|
 |
|
Цецо
|
Е на теб трябва да ти е ясно, че живейки в БГ имам друго мерило за луксозност и честно казано не очаквам то да съвпада с това на средностатистически американец, още по-малко на автомобилно списание зад океана. А бидейки в БГ форум трябва да ти е ясно, че критериите на повечето тук са си обосновани на нашенската действителност.
Честно казано не ми дреме особенно какво мислят американците за луксозно возило. Техните представи за всичко материално са доста различни от на повечето хора отсам океана така, че не очаквам съвпадение.
|
| Пон Сеп 30, 2013 4:58 pm |
|
 |
|
Tisho
Регистриран на: Пон Ное 22, 2004 11:24 pm Мнения: 1923 Местоположение: Габрово
|
Интересна класация. http://www.bloomberg.com/visual-data/best-and-worst/most-heavily-policed-countriesЗа какво са ни толкова полицаи след като е видно, че нищо не вършат?
|
| Пон Сеп 30, 2013 9:11 pm |
|
 |
|
Dimitar
|
Цецо, проделжаваш да пишеш небивалици. Критериите за луксозност на дадена марка не се определят от това къде живее потребителя и какво списание чете, а от това в кой сегмент се е позиционирала самата марка на пазара. Тези сегменти са предварително определени и не зависят от това, какво си говорят хората по седенките. Тоя спор наистина вече стана супер смешен, така че поне аз спирам да споря кое е луксозно и кое не и ще ви оставя да вярвате в каквото си искате  .
|
| Пон Сеп 30, 2013 9:17 pm |
|
|