Отговори на тема  [ 114 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 4, 5, 6, 7, 8
Честит празДник 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение Re: Честит празДник
По-скоро е полуфабрикат, няма входни усилватели/делители и т.н. неща без които
ще прилича на осцилоскоп но няма да е.

http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/

Чет Сеп 19, 2013 11:25 pm
Профил WWW

palavrov написа:
Това дали си струва?
http://www.kickstarter.com/projects/652 ... r-everyone

Zynq е много интересно животно и със сигурност ще се нароят много инструменти на негова база. Това е последно поколение FPGA, което има директна свързаност с 4 яки 64-битови АXI шини, DDR3, дуал кур и т.н.
Прото няма аналог, с цинка може да се семплира през пикосекунди и да се правят огромни трафици напред-назад (терабайти/секунда). Уникалното е че всичко е вътре в един чип... иначе представи си какво значи да рутираш няколко 64 битови шини на платка и да работиш с честоти до 500MHz за логика или 1800MHz за I/O.

За тая Петя не знам, ама Zedboard наскоро пуснаха мини-вариант на платка им - само за 200$...

Пет Сеп 20, 2013 9:59 am
Профил
Аватар

tgi написа:
По-скоро е полуфабрикат, няма входни усилватели/делители и т.н. неща без които
ще прилича на осцилоскоп но няма да е.

Е в крайна сметка това си е мръсната (скучната) работа в един осцилоскоп - сметалката :)

Отпред човек може да си натвори истински входни стъпала. 125Ms/50Mhz не е кой знае колко, но лично на мен за 99,99% от задачите ми е предостатъчно. Не е лоша опция, ако човек иска да си направи сам аналоговата част. Където основния проблем ще е .... захранването :)

Пет Сеп 20, 2013 10:19 am
Профил ICQ

Цецо, един осцилоскоп не е само входно стъпало... Да, трябва да има читаво стъпало за да измериш нещо, но още по важно е да може да видиш това, което си измерил. Последното не е толкова просто.
Примерно имаш клок, периодичен и почти като слънце. Обаче на 1 милион такта един такт е кофти. Как ще ти помогне входното стъпало да го видиш това? Точно никак, особено ако нямаш идея че има кофти такт и не знаеш кое му е кофтито...
Ти плюеш Agilent ама аз ползвам един служебен и съм супер доволен точно заради тая работа. Обработва 1 милион криви за секунда и по-важното е че ги показва. Демек ако има ядове знам че ще ги видя, не да се чудя какво да търся какви тригери и капани да залагам че да видя има ли няма ли проблем....

Пет Сеп 20, 2013 10:33 am
Профил
Аватар

Ми всеки от камбанарията си нали знаеш.

За мен осцилосоп дето струва колкото една нова кола (от по евтините), би следвало да може и двете неща. Ама те са го направили само на теб да угажа :)

Пет Сеп 20, 2013 1:07 pm
Профил ICQ

аз толкова висок клас не съм пробвал а и не искам... освен ако не е с пълно каско :-)

Но щом хората ги купуват сигурно има защо. Моите наблюдения са само нисък до среден клас и наистина не съю видял всичко да е накуп. Тектрониксите средния клас долу-горе са добре на тема входно стъпало или поне значително превъзхождат конкуренцията. Това в комплетк със свястни сонди разбира се. Тригерите им също са надеждни. Единствено им куца изобрязяването и трябва да знаеш какво искаш да видиш, да си настроиш всичко. Докато аджилентите са супер в изобразяването, но поне тоя дето ползвам не блести от към входни стъпала. А пък щом аз го забелязвам значи за истински аналоговщини не става.
Както казах не съм се бъзикал с висок клас, но все си мисля че там трябва да има и стъпала и адц-та и надеждни тригери и яките обработки за показването.

Пет Сеп 20, 2013 8:56 pm
Профил

Те затова нещо дърто върши супер работа, имам едно хитачи 60 Mhz не е никак зле, наскоро си взех и един тектроникс 100 Mhz пак аналогов и там аналоговата част е ОК, до към 20-30 Mhz си работят екстра и май са по добри от доста цифрови играчки, венро няма памет но ....

Пет Сеп 20, 2013 9:45 pm
Профил

Look Inside: Teledyne LeCroy HDO4024

Edit:
Цитат:
The defining parts of this oscilloscope of course have to be the ADCs. So what ADCs is LeCroy using? They certainly didn’t make it easy at all to get a glimpse at the part number. The solid metal shielding made it rather difficult to figure out what part it was. My x-ray vision enabled me to figure out, that it is – to my surprise – an off-the-shelf part. The secret is a Texas Instruments ADC12D1600RFIUT [2], an extremely powerful 12-Bit, 3.2 Gs/s RF Sampling ADC. Texas Instruments mentions a steep price of $2399.47 per ADC at a 100 piece quantity. Now obviously, Teledyne LeCroy pays significantly less, but I still imagine the ADCs eat up quite a bit of the budget.

Пон Окт 07, 2013 1:20 pm
Профил
Аватар

Тия ли други ли ADC-та бяха преди година-две-три ги гледах в NSC, наистина са много добри (9.4 ENOB
на тая скорост).

http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/

Пон Окт 07, 2013 5:46 pm
Профил WWW
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 114 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 4, 5, 6, 7, 8