|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Нед Юли 26, 2026 7:28 pm
| Автор |
Съобщение |
|
Цецо
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
 Re: Честит празДник
Не се излагайте. CE марка и ИСО на една тъпа мигалка със светодиод за да е законна работата са 10к.
А тук говорим за измервателна апаратура, само сертификацията ще глътне 5 пъти повече. Само първоначалния дизайн (матрици и калъпи) на сондите ще ви глътнат 10к лева.
Отделно, че трябва да му се подържа сервиз, периодична калибрация. Това е измервателен инструмент бе.
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Пон Сеп 16, 2013 7:53 pm |
|
 |
|
tgi
Регистриран на: Нед Юни 10, 2007 2:22 pm Мнения: 6492 Местоположение: София
|
CE марката я мисли производителят на wall адаптера. Другото не е проблем.
_________________------------------- www.tgi-sci.com------------------- http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/
|
| Пон Сеп 16, 2013 8:10 pm |
|
 |
|
tgi
|
А бе не е кой знае колко маркетинг. Не ме насърчавай, че малко ми трябва. Като тръгне човек да се оглежда за осцилоскоп попада на разни китайски марки дето не ги знае, още една какво толкова. Мрежата промени доста света. Спектрометрите като измерване са далеч по-зореста работа от осцилоскоп, разбира се. Като гледам реално постижимото за мене в момента е 250MSPS, 12 бита (11.нещо ENOB), 100 MHz лента (-3 dB). Бих наврял самплите директно в някой DDRAM , така и на пълна скорост да може човек да запише колко идва, в 64 мегасампъла май 4 секунди става (не ми е ясно дали някой много би се заинтересувал от това, аз май бих му намирал работа веднъж-дваж годишно). Нямам идея дали такова нещо е продаваемо за 1000 афро, като съм гледал разните китайскавости ми се вижда безнадеждна работа. За нета особен смисъл очевидно няма но би оскъпил производството с цената на PHY-то и rj-45 куплунга та сигурно бих го сложил. Все пак можеш да го пуснеш някой да те гледа отдалеко, да дебъгваш хардуер през океана (и това съм правил, тогава ми дойде идеята за netmca линията спектрометри  ). Е и за скрийншотовете няма да мушкаш флашки напред-назад примерно. А аз онлайн съпорт файдата е неизмерима, това го знам вече от опит. Със спектрометрите докато тръгне системата винаги има по нещо (най-вече нуждата да се четат упътвания с часове), с тоя съпорт става за по-малко от час и всички са доволни.
_________________------------------- www.tgi-sci.com------------------- http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/
|
| Пон Сеп 16, 2013 8:31 pm |
|
 |
|
fan
Ранг: Почетен член
|
За 1000 лева ще се продава като топъл хляб, не го слушай Цецо - изумил се е с тези сертификати. Ний сертификати не щем, искаме евтина нашенска техника, а и марката е готина - TGI. 
|
| Пон Сеп 16, 2013 9:58 pm |
|
 |
|
tgi
|
Е да ама си прав, че не мога  - за 1000 лева и аз мисля, че би се продавал, ама не и за два пъти по толкова. Не мисля, че мога да го вкарам в 1000 лева....
|
| Пон Сеп 16, 2013 10:09 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30684 Местоположение: София
|
100 MHz . 250 Msps ако и на два канала го докарва не е никак зле. Ама ще трябва да вкараш в цената и аналоговщината по входовете, и като почнеш буксички, бутончера врътки, ключета .. и .. хоп и 1000 афро може да ги минеш. На дребно е зор да се докара цена на нещо такова. Матриците и пластмасите са най-малкия проблем, дори няма нужда да си правиш можеш да купиш готови корпуси от китай, е верно ще приличаш на някой бранд ама какво значение има, па може и като лекрой да го докараш, току виж и техни пластмаси се намират.
|
| Вто Сеп 17, 2013 12:05 am |
|
 |
|
tgi
|
А бе знам какво да вкарам в цената, 1000 афро крайна цена от мене е постижима. То много врътки и ключета няма в днешно време, няма да правя 465 с галетните му ключове и т.н. (само една от тия малките свестни галети дето май съм ти показвал тука струваше няколкостотин марки докато ги ползвах).
Но кой ще купи 100 MHz телескоп за 1к афро след като има разни китайски за под $1000 които ако и да не са толкова добри (да допуснем, че не са, аз дори не ги знам как са) специфицират параметри в тоя диапазон.
|
| Вто Сеп 17, 2013 1:28 am |
|
 |
|
Цецо
|
Да бе да, а един мармот увива шоколад...
Не по-зле от мен съзнаваш, че подобно упражнение е безмислено.
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Вто Сеп 17, 2013 9:18 am |
|
 |
|
Cekins
Регистриран на: Сря Апр 20, 2005 12:02 pm Мнения: 9119 Местоположение: Разград
|
Цецо - чешем си езиците тука  Пък tgi от две години само обещава, че ще прави осцилоскоп. Па той докато го направи аз вече ще си купя, щото мениджърите от една друга тема се оказва че не спят http://www.tme.eu/bg/details/dso1052b/c ... nologies/#http://www.tme.eu/bg/details/lc-ace1001 ... ace-1001/#цените тук са в лева http://bg.farnell.com/tektronix/tbs1022 ... dp/2250021а тоя в евро... Може и да не са кой знае какво като параметри ама и трите са в зоната 500Е
|
| Вто Сеп 17, 2013 9:59 am |
|
 |
|
Цецо
|
За текториникс незнам, ама Аджилент като знам какво лайно е тоя моя дето струва 10 пъти повече, страх ме е да си помисля, това какво ще е. Но тествайте, чудеса ставали...
Едит: За мен е новост, че Лекрой слезнаха на нивото на китайските марки. Ако пробвате, споделете, това едно време си беше марка та дрънка... ама то и Аджилент беше. За тектроникс не мога да говоря, защото последния ми тектроникс ми е кажи речи набор и е изродска машина, ама от новите нямам идея....
|
| Вто Сеп 17, 2013 10:39 am |
|
 |
|
dan
Регистриран на: Вто Май 29, 2007 2:23 pm Мнения: 3714 Местоположение: Високо в планината
|
Димитре (тги), не че нещо... ама на бас (за 1000 афро), че не можеш да направиш скоп 
_________________ Хайде де!
|
| Вто Сеп 17, 2013 1:13 pm |
|
 |
|
tgi
|
Cekins, не съм обещавал, че ще направя, Приказкуте все са били горе-долу копие на сегашните. Едно време ми беше мерак да го правя, сега от тоя мерак не знам колко е останало ако въобще.
Дан, не ми трябва подбутване, само малко убеждение, че няма да е тотална загуба. Е и малко освободен ресурс де, някой-друг месец и 3-4 хиляди афро за пазаруване.
Тия линкове дето Цекинс ги пусна ми пращат двупосочни сигнали. 50 MHz лента е малка наистина, аз за под 100 не мисля, че бих се загледал в нещо. От друга страна 1GSPS е много, аз бих се озорил с толкова. Аз и бих предпочел двата канала да са по 250 MSPS но да имат по 12 бита (10+ ENOB), ама дали и други мислят така...
Както и да е, сега имам други зорове и не ми е до телескоп де.
|
| Вто Сеп 17, 2013 1:44 pm |
|
 |
|
Cekins
Регистриран на: Сря Апр 20, 2005 12:02 pm Мнения: 9119 Местоположение: Разград
|
@tgi, значи 1GSPs ама общо за двата канала - демек по 500MSPs на канал ако караш двуканално. По принцип ако изключиш единия канал май могат да работят на удвоена честота на семплирания канал - демек ако го дават 50 той да хване и 100. И те си слагат 1/10 макс. честота към скорост на семплиране. Ти гледам ще разчиташ и на 1/5. Другото е че всички тия са 8 битови - такива извращения като 10 и 12 бита нема. И няма особен смисъл от това ако само ще гледаш на екранчето - повечето са 640х480 и 8 бита ти идва по 1.8 точки на бит. Айде 9 бита да кажем че на тоя екран ще е точка/бит, ама нагоре вече ще трябват и разни зуум екстри за да има смисъл.
|
| Вто Сеп 17, 2013 2:19 pm |
|
 |
|
tgi
|
А от битовете смисъл има и то какъв, нали можеш да променяш мащаба на екрана. Шум и т.н. от два бита повече си отива директно 4 пъти надолу.
|
| Вто Сеп 17, 2013 2:34 pm |
|
 |
|
michev
|
Има има - DS2072 че и в ниския ценови диапазон.
|
| Вто Сеп 17, 2013 3:03 pm |
|
|