Отговори на тема  [ 31 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3  Следваща
Арабите в Париж 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение 
Нямах намерение да давам оценка на фашистката с-ма (а и не ми стигат образованието и годините за такова нещо), просто си спомних за неща, които бях чел, и които навремето ме подтикнаха да се замисля колко различни и колко близки изглеждат комунизма и фашизма. И двата строя имат определено положителни черти, но и двата са довели до не особено хубави събития и последици, и са доказали негодността си да бъдат реализирани за времето си. Можеби не толкова "бъгове" в идеологията им, колкото особености в развитието на човечеството на този етап.
А предпоставките за това което е станало в близкото ни минало са били зародени още след края на войната. А и тази война е било ясно, че ще избухне още след края на първата, чиито предпоставки можем да търсим ......става една върволица от събития и история.
Това което вижда обществото по време на тези сабития са само катализаторите, очевидното, бруталното, повърхностното. Истинските причини иди ги търси назад в историята. Защо имало атентати на острова....ами защо са водили колониална политика преди толкова години, ами ако не я бяха водили...
Въпросът е дали това което се случва може да бъде оценено от хората който живеят по времето през което се случва и дали то е правилно или не, и къде лежат корените му. Нас ни касае по-скоро как да се справим с проблема, познаването на историята би ни помогнало да не повторим някои събития, но дали би ни помогнало да ги предотвратим и доколко сме в състояние да преценим дали това е добро или не.
Мен, като млад човек ме интересува това да живея добре. Да имам предпоставки да градя. Но понякога просто е трудно да заемеш активна позиция, когато осъзнаваш, че не си готов да оцениш събитията, който се случват около теб. Тогава просто излизаш и браниш своето, а дали си прав или крив... не ми пука особено.
...аре сега обратно към digital design-а :axe:

Сря Ное 09, 2005 12:17 am
Профил WWW

Мнение 
Абе ...предпоставките поред мен са расови, съвсем расови, и най-сериозната от тях е че не можеш да искаш от маимуната да става човек, и клкото по човешки права и даваш толкова повече ти се качва на главата.
Имам една теория, една раса, народ или както искате го делето, при колкото по добри условия е живяла в миналото толкова по недъгава е в момента. Негрите, ами те за какво са мислили, били бедни, да с оглед на сегашната цивилизция така е, но преди 500 или 1000 години, да не говорим че това се е ръпало десетки хиляди години, храната е по дърветата, като им омръзне риба има в реката, а и не е кат да е нямало дивеч в африка, абсолютно задоволен живот, просто отиваш и вземаш, не им е трябвало мнго да се напрягат.
Вземи чучките, обартното живеят в крайно агресивни условия, единственото което могат да правят е да оцеляват, и да са искали не са имали време да се развиват кой знае колко, въпреки че са много по напред от негрите, технически са поизостанали но си има сериозни причини.
Вижте европа, къде са правени откритията, в слънчева испания и португали, друг път, правени са в по северните държави. Дори в такива малки територии според мен климата и условията на живот оказват влияние в-у прогреса, мисленето и характера на хората.
Както казах от маймуна човек няма да стане, те са мързеливи, това е енетичн и няма да се промени. Били експлоатирани, естествено че са, и какво защо ли на много места са започнали да сменят чернилките с китайци, не е защото китаеца работи по ефтино, ами зото работи, за разлика от чернилката, на която трябва да и назнааваш 3 пъти повече надзиратели. За мен негрите специално освен за роби за друго не стават, може да има изключения но те се губят на фона на мнозинството.
С нашите цигани е същото, хора т тях ням да стане, разликите са генетични, както могат да се рзделят животните поради генетични разлики тка могат и хората според мен, а избщо имам едно още по крайно виждане за това дали и с какво сме по възвишени от животните ам айде .....

p.s. мишките братя мишките .... ако не са те и планета нямаше да си имаме ;)

Сря Ное 09, 2005 2:15 am
Профил
Аватар

Мнение 
Точно - в казармата имахме един мангал, дето никога не е живял сред мангали, ама си беше мангал от класа - всичко е в гените 8) .

Сря Ное 09, 2005 2:35 am
Профил
Аватар

Мнение 
Ние пък в казрмата имахме мангал, който беше израснал сред мангали. И беше един от малкото на който имах доверие. За разлика от множество чисти българи, които с чисто сърце мога да нарека боклуци.
Не може да се абсолютизира. Само един простичък въпрос. Кой е виновен за днешното "трагично" състояние на държавата?

1)Мангалите с 3те си милиона сметка за ток (аре кажи ги 30 с допустимите грешки), 50млн социални пощи и още толкоз от кражби на джелезо и портмонета. Некъде къде 100 млн на година.

2) Разни картофи, черепи, човки и пр. Заедно с разни други знайни и незнайни по ЮАР и къде ли не. Дето по единично са завлекли по има/няма милиард и отгоре. Разни бивши, от разни институции, дето източиха някакви там банчици, или направиха едни такива пирамидки.

Когато положението е забатачено и не може да се види проблема (или по скоро не искаме да го видим / страх ни е да го видим) най - лесното е да се пусне в ход стратегията с хляба и зрелищата. Че мангалите крадат е вярно. Че трябва яко бой е вярно.

Ама да ми обяснявате че мангалите са за газовите камери/негрите са само за роби - мамка му, падате ми очите. В крайна сметка ние избираме тия политици, дето глезят мангалите. Ние създаваме средата в която им позволяваме да съществуват по тоя начин.

Нищо против да строшите главата на мангалката която ви гепи в трамвая. Аз ще сторя същото. Но да правя цигани на сапун - само защото са цигани??? Не е ли по добре да правим на сапун тия дето правят цигански работи, без оглед на цвят и вяра.

Сря Ное 09, 2005 10:54 am
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
Цецо написа:
Нищо против да строшите главата на мангалката която ви гепи в трамвая. Аз ще сторя същото. Но да правя цигани на сапун - само защото са цигани??? Не е ли по добре да правим на сапун тия дето правят цигански работи, без оглед на цвят и вяра.

Абсолютно - за. Просто нещата стоят така - дори автоматизирана система с ИИ да тръгне да вари сапуна, в един момент ще се окаже, че казана е пълен с 99.9% мангусти.

Сря Ное 09, 2005 11:34 am
Профил
Аватар

Мнение 
Ама каква държава сме само, жалка и скапана: http://www.dir.bg/LISTS/DNESNEW_DIR_MID ... 877278.php
Вместо да им разпорят гъза от бой, аджиба на полицай си посегнал, и то не един, ами цели 4-рма, те ми ги пускат на свобода. Ми да взема и аз утре да пребия кварталния полицай, ей тъй, заради спорта, дали ще ме пуснат под гаранция ?

Нед Дек 18, 2005 6:49 pm
Профил WWW
Аватар

Мнение 
Пирев, за да те пуснат (при такова или подобно провинение), трябва или да си мангал или вуйчо ти да е владика... 8O
Ама ша отнесеш боя де :lol:

Нед Дек 18, 2005 7:41 pm
Профил ICQ
Ранг: Популярен

Мнение 
добре де като не харесвате политическия строй, замислихте ли се в какъв строй са китайците,
ами че те още са комунисти ама това не им пречи да вървят напред, просто тяхната култура от времената много преди комунизма си е такава и те си вървят напред заедно, на колко години им е цивилизацията ????

някои да е видяъл българи заедно??? всички се делим на принципа "на вуте да му умре магарето, нищо че и моето е вдигнало петали", така ли са немците например, с тях на немски трябва да говориш нищо че знаят и английски

ако имате време в неделя можете да поглеждате бТВ от 15.00 само че готините теми маи спряха
предната и по предната седмица обясниха защо европа е станала колонизатор и всичко обясниха с географското местоположение, което даже е обяснява и загубата в африка,
не съм съвсем убеден, че тази теория е наи добрата но дава доста отговори.

а как си мислите че са се оформили циганите като общество. от много гонене и търсене на начин да оцелеят са стнали такива. не че ги защитатвам но просто като ги напрвим на сапун ще се появи друга прослойка от същия тип, въпреки че е малко веряотно да го прави със същите методи. и полицаи ще гърмят и политици ще станат и ще ни управляват, но то е защото ние сме го допуснали :evil:

Нед Дек 18, 2005 9:21 pm
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
И то ги пускат срещу гаранция от мижави 1500 лева за трима човека... Нека им определят гаранция, ама от по 30000 лева на човек.
А защо в Америка няма пребити полицаи? Защото в момента, в който му посегнеш, вади пистолета и те застрелва на място. И после законът го защитава! Пък и всичко се документира от камерата на предното стъкло на полицейската кола. Когато те спре полицай и те пита за документи, които са във вътрешния ти джоб, не трябва да се посяга рязко. Първо казваш на полицая, че документите са ти в джоба и трябва да бръкнеш да ги извадиш. После баааавно бъркаш и ги вадиш. Иначе може да стане зле за теб.
Но без добре уредени закони и стриктното им прилагане, нищо не става. Само дето полицаи бой ядат...

Нед Дек 18, 2005 9:34 pm
Профил WWW
Аватар

Мнение 
zax_ruse написа:
добре де като не харесвате политическия строй, замислихте ли се в какъв строй са китайците,
ами че те още са комунисти ама това не им пречи да вървят напред, просто тяхната култура от времената много преди комунизма си е такава и те си вървят напред заедно, на колко години им е цивилизацията ????
някои да е видяъл българи заедно??? всички се делим на принципа "на вуте да му умре магарето, нищо че и моето е вдигнало петали", така ли са немците например, с тях на немски трябва да говориш нищо че знаят и английски

Глупости, при тях се практикуват масови разстрели по стадионите. Имаш 100% гаранция от мен, че когато тази изключително полезна практика намери почва в България, проблемите с престъпността ще секнат изведнъж и изцяло.

zax_ruse написа:
а как си мислите че са се оформили циганите като общество. от много гонене и търсене на начин да оцелеят са стнали такива. не че ги защитатвам но просто като ги напрвим на сапун ще се появи друга прослойка от същия тип, въпреки че е малко веряотно да го прави със същите методи. и полицаи ще гърмят и политици ще станат и ще ни управляват, но то е защото ние сме го допуснали :evil:

Идеята е, че ако правиш на сапун всеки проявил се социопат, просто няма да се появяват такива прослойки. Всичко ще е ограничено до отделни случаи.

Пон Дек 19, 2005 10:46 am
Профил
Аватар

Мнение 
Когато в една вълча глутница се появи кекаво вълче със антисоциално и антиглутничаво поведение, останалите го изяждат. Така то пак е полезно за глутницата.
Ние, хората, трябва да живеем природосъобразно и да се съобразяваме със законите, които движат природата! В противен случай ще деградираме!

Пон Дек 19, 2005 10:57 am
Профил ICQ

Мнение 
Реконструктор,
никои вече не може да си позволи масови убисйства еи така просто !!! колкото и да му се иска.... втората световна мина :)
може да използват друг тих начин, но нас това не ни касае, защото ни гледат под лупа. :x а и сигурно доста работи са спуснати да се направят "така и така" и нашите просто ги правят "така и така". просто всичко е планирано от доста време насам :roll:
без да си виждат техните греди в своите си очета / ясно се вижда в темата за арабите и черните в париж/.

а ако се замислим кой ще определя кои е социопат и кои не е.
всички сме правили глупости в един или друг момент.
при което тези които определят кои е социопат ще се изградят като такава прослоика от този тип
"въпреки че е малко веряотно да го прави със същите методи." и ще започнем да се борим с тях :evil:
аз не се наемам да определям кой е социопат и кой не е :-)

знаеш ли накъде отива работата. да се монтира във всеки от нас по един RFID, след което ще може да се
следи много точно кой къде е и какво прави, а от един момент нататък ще може и да се блокира човека примерно чрез електрошок
/ това сигурно вече е създадено/.
само че тогава ще станем роботи :!:
аз не съм съгласен да ми монтират каквото и да било в тялото колкото и улеснения да ми даде това.
медала има две страни 8O изобщо проблема е много по сериозен от правенето на сапун :lol:

Пон Дек 19, 2005 11:33 am
Профил ICQ

Мнение 
ПРАВ си bateAz
Прав си :D с две думи казано :-)
нищо че си седиш седнал пред компютъра ;-)

Пон Дек 19, 2005 11:35 am
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
хубаво е че във франция стават такива неща. за съжаление, българите не си падат особено новатори, затова за добро или лошо си следваме запада като папагали. така че само можем да се радваме че плодовете на импотентния западен мироглед вече почват да зреят и да се надяваме че това ще доведе до някои промени при тях, а следователно и при нас. също така, да се надяваме че от тази и подобни случки, хората ще си направят някои изводи за вредата от социалната политика, а не само ще обобщават с тон на разбирачи "абе някой стои зад това".

Пон Дек 19, 2005 11:21 pm
Профил
Аватар

Мнение 
zaphod,
Кое според теб е импотентното на западния мироглед, и кой западен по-точно? Просто съм любопитен :-).

Чет Дек 22, 2005 6:33 am
Профил WWW
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 31 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3  Следваща