Отговори на тема  [ 3864 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50 ... 258  Следваща
новини от производителите на МЦУ-та... 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение Re: ...
bongo_x2 написа:
Добре де, ама к'ва е тази лудост по телефоните?! За мен си е чист тежкарлък и простотия. Телефонът (мобилният) отдавна вече не е лукс а необходимост и основното му предназначение е телефон , ако има някакви екстри те не трябва да пречат на основното.
...

Не и за мене - и сигурно не съм само аз така. От 100 предплатени минути на месец ми остават
90-100....
Но мрежата си я ползвам като съм навън, дори малко ми пречи, че я имам та ме разсейва (една
от идеите на разходките ми е да остана сам с главата си и каквото има/няма в нея).
А че е грамофон и ми пее да не говорим :D .

http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/

Нед Сеп 15, 2013 7:30 pm
Профил WWW
Аватар

Мнение Re: новини от производителите на МЦУ-та...
Аз пък направих Едит:
"А ако искаш нещо с по-така възможности защо не се спреш на таблет например а телефонът го остави за разговори."

Нед Сеп 15, 2013 7:36 pm
Профил
Аватар

Бе да, ама грамофонът се събира в джоба, това го прави много по-удобен за навън. Там
така или иначе няма да гледаш големи чаршафи за дълго, та и малкият дисплей е достатъчен
а малкият размер - да е в джоба, в една ръка докато ходиш и т.н. - го прави много по-удобен.

Нед Сеп 15, 2013 8:49 pm
Профил WWW
Аватар

Ех, въпрос на вкус.
Това лято видях доста народ да снима през таблети ама повечето бяха пичлемета. Сериозните туристи имаха закачен на врата огромен и доста ретро изглеждащ "фотоапарат".
Ама всички си имаха и телефончета де, нищо че не им звъняха непрекъснато - нали са в отпуска.

Нед Сеп 15, 2013 11:18 pm
Профил

bongo_x2 написа:
"А ако искаш нещо с по-така възможности защо не се спреш на таблет например а телефонът го остави за разговори."

Много просто - телефона е нещото, дето винаги носиш със себе си. Ама съвсем винаги. А таблета се носи когато предвиждаш че може да потрябва и е практично да го носиш.

Нед Сеп 15, 2013 11:22 pm
Профил ICQ
Аватар

Dimitar написа:
ПП. Сравнението с колко бита се летяло из космоса пък е още по-тъпо, така че не ми го вадете като някакъв аргумент, защо звучи по следния начин: единия вика "ябълката е кръгла", а другия му отговаря - "не, портокала е оранжев" :D .

Тъпите хора правим тъпи сравнения, толкова си можем.

Мисълта ми беше, че цялата енергия за развой се влага в една като цяло безполезна насока. Чиста консуматурщина от типа - моя е по-голям, а моя е по-шарен. Това води до спадане на нивото на креативност като цяло - всички са се юрнали в посока по-голяма цифра и това е. Разработките се правят от днес за утре, качеството е под всякаква критика, количеството е важно. Нищо радващо не виждам в това, всички да се покитайчим.

Гледам го даже в мойта област. Последния ни дефибрилатор повече прилича на ентъртаймънт устройство, отколкото на медицинска техника. Само дето пред законите на природата - дали имаш 8 или 128 битов процесор... не е от особенно значение....

Пон Сеп 16, 2013 9:02 am
Профил ICQ
Аватар

Бях тръгнал да пиша едни обяснения защо точно 64-битово ядро в телефон е пълна идиотщина, после ми звъннаха и реших че се занимавам с глупости и го спестих.

Та така - честито на консуматорите и със здраве да им се радват. И задължително - с лигавници. :) Пък аз отивам да си обера пяната ..

Пон Сеп 16, 2013 10:11 am
Профил

Цецо написа:
Мисълта ми беше, че цялата енергия за развой се влага в една като цяло безполезна насока.

Насоката която гонят всички е повече производителност и по-малка консумация. Дали на теб или мен ми харесва тая насока няма значение, важното е че има пазар. Размерността на архитектура е само едно средство, при това с плюсове и минуси.
Плюсовете са че много алгоритми могат да спечелят от по-големия размер за данни и сметки. Още повече че както казах увеличаването на размера е само едно от средствата, обикновено се добавят и по-сложни инструкции и операции.
Минусите са свързани пък с по-големия обем често излишни данни. Ако вдигнеш размера на указателите се натоварват повече шините и кешовете, защото тия указатели трябва да се извличат/спасяват и т.н. Затова при Интел далаверата от 64-те бита е малко спорна.
АРМ тъй като закъсняха имаха възможност да видят тия проблеми и твърдят че са намалили "минусите". Стандартния им мемори контролер примерно е 48-битов, а не 64. Казват че са взели мерки да няма излишен овърхед и да не се товарят кешовете, когато приложенията няма реална нужда от повече от 32-битово адресно пространство. Последната им победа беше че накараха Линукс вече стандартно да поддържа свръх големи страници на виртуалната памет. При интел страницата е 4KB само, което значе че при 1GB RAM имаш 2MB таблици. Не че 2 меги са проблем, обаче търсенето и съответно кеширането им е голям проблем.
Та с две думи АРМ се надяват да постигнат всички плюсове от използването на 64-бита без това да изисква много по-големи кешове, трафик по шините и други главоболия които освен всичко останало вдигат консумацията и цената... За консумацията е малко маркетингов трик, че спряха 32-битовете на 28nm а всички или поне повечето 64-битове курове ще са на по-добра 20 или 16 nm технология. Така реално прехода от 32 към 64 бита няма да води до нужда от по-голяма батерия ;-)

Пон Сеп 16, 2013 10:30 am
Профил
Аватар

Цитат:
Мисълта ми беше, че цялата енергия за развой се влага в една като цяло безполезна насока.

Казах ти вече - разликата между мен и теб е, че ти се опитваш да си налагаш вижданията на другите и да им казваш кое е безполезно и кое не. На мен просто не ми пука и гледам да си пазя енергията за по-полезни неща :) .

Пон Сеп 16, 2013 6:34 pm
Профил

с потребители идиоти е все тая ако ще и 256 битов да сложат. вчера на летището гледам посрещач с айпад вместо табела, това добре, но тъмно червени букви на черен фон .... аз от 3 м не разчетох какво пише. Та ми стана хем смешно хем тъжно ....

Пон Сеп 16, 2013 6:49 pm
Профил
Аватар

ToHu написа:
с потребители идиоти е все тая ако ще и 256 битов да сложат. вчера на летището гледам посрещач с айпад вместо табела, това добре, но тъмно червени букви на черен фон .... аз от 3 м не разчетох какво пише. Та ми стана хем смешно хем тъжно ....

:D :D :D :D

Това е прекрасно бе, трябвало да го снимаш :D .

Пон Сеп 16, 2013 7:07 pm
Профил WWW
Аватар

Инак за развитието и 64-те бита нещата са отчасти ясни.
Почти няма кой алгоритъм да спечели от 64-те бита, баш къде виждам файдата по-горе писах.
Да кажем ако човек иска и да DSP-чи, та да са използваеми GP регистрите и като акумулатори,
което е съмнителна файда (32 64 битови акумулатора да храниш...). 64 бита деление е ОК,
ако и то да трябва рядко за да оправдае зора. А ако омажат пейзажа и със страници над 4k
(т.е. ако не са направили BAT translation както в power за допълване на 4k page translation
модела) цялото упражнение ще си остане поредното омазване за публична консумация.

Но той моделът за публична консумация работи прекрасно вече 30-ина години де, вместо
да събират данъци за развитие голямата част публиката доброволно я снася плащайки за играчки.
Я x86, я ARM, кой разбира, че на играчката му има монтиран принципен ограничител да не
стане някоя беля. То и тук от нас колцина го разбират та какво остава по широкия свят.
Не знам за тоя новия 64 бита АРМ още де, ако реално работи и няма вградена някоя гадна спирачка
току виж съм пуснал DPS-a за него.

Пон Сеп 16, 2013 7:17 pm
Профил WWW
Аватар

@tgi - а аз си мисля че не производителите са виновни за омазването. Че защо да се гърчат да трупат мазаници? Е да де ама потребителя си е накупувал една камара софтуер/хардуер с който не иска да се разделя и никой не може да го накара да си купи нови ако не му трябват - кой будала ще си хвърля парите за нещо дето не му требе? Та с идеята за "обратна съвместимост" няма как да е иначе. Мазането по х86 ще продължава докато не се появи нещо което тотално да замени сегашните РС-та - засега таблетите/смартфоните го постигат частично.

Пон Сеп 16, 2013 7:54 pm
Профил ICQ
Аватар

А, тя обратната съвместимост въобще не поражда нужда от омазаност. Ей го по DPS
имам емулирана система от 70-те (под която вървяха моите машини от 80-те), с нищо
не ме е тласкала към омазване на самия DPS.

Една от основните причини за омазването е, че "мениджърите" са с инженерно образование
но неуспели да станат реални инженери вършещи реална работа. Съответно поназнайват
колко много нещо има вътре в тия кутии, колкото да им се види необятно за главите им
и пращат кораба по курс който им се вижда реален *на тях*, а той е ако може нищо да не
се прави само да се събират парите и така.

Пон Сеп 16, 2013 8:19 pm
Профил WWW

tgi написа:
Една от основните причини за омазването е, че "мениджърите" са с инженерно образование
но неуспели да станат реални инженери вършещи реална работа.

Да, ама аз пък не съм срещал до сега читав мениджър + читав програмист, 2 в 1.
Омазването идва повече от мениджъри, които действат на принципа "Щом една жена износва бебе за 9 месеца, значи ще си наемем 9 жени, та да го износят за месец. И ще им плащане като за една жена - зер, едно бебе е това, не са 9". И колкото са по-надъхани, толкова повече си вярват. И толкова по-ефектно хавата рано или късно се сгромолясва, след което се намира някой, дето вече колкото и да разбира и да е в час, се полагат кански усилия в едно със свързаните с това разходи, да се почистят нечии говна. Това последното - с променлив успех.

Пон Сеп 16, 2013 8:49 pm
Профил ICQ
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 3864 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50 ... 258  Следваща