|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Вто Юли 28, 2026 1:03 am
Новини от цивилизования свят
| Автор |
Съобщение |
|
MYXATA
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Пон Юни 05, 2006 1:48 pm Мнения: 4906 Местоположение: където небето среща земята, ракията е Jameson, а бирата Guinness
|
 Re: Новини от цивилизования свят
Тги, Имам си куп други неща за осмисляне нежели твоя нюкман. Камо ли на бас да се хващам за него  Знам само, че света е пълен с непризнати гении или хора които са такива само в собствените си очи  Винаги има търсене на професионална апаратура за лаборатории и прочие, така че ако си на ниво (като производителност/дизайн/производство/маркетинг) би трябвало да те заливат с поръчки  Дай боже всеки му дето се казва  Не ми казвай обаче, че все КГБ и руснаците и милиционерите ти спъват бизнеса, и все някой друг е виновен.
_________________ ... ако трети ден не ти се работи... това означава, че е сряда !
|
| Чет Сеп 12, 2013 11:16 pm |
|
 |
|
tgi
Регистриран на: Нед Юни 10, 2007 2:22 pm Мнения: 6492 Местоположение: София
|
както и очаквах, само празни приказки.
_________________------------------- www.tgi-sci.com------------------- http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/
|
| Чет Сеп 12, 2013 11:43 pm |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Пет Сеп 13, 2013 5:38 pm |
|
 |
|
MYXATA
Регистриран на: Пон Юни 05, 2006 1:48 pm Мнения: 4906 Местоположение: където небето среща земята, ракията е Jameson, а бирата Guinness
|
Някои от премахнатите привилегии бяха бонуси за отиване навреме на работа и възможността неомъжени дъщери да получават пенсиите на починалия си баща.
_________________ ... ако трети ден не ти се работи... това означава, че е сряда !
|
| Пет Сеп 13, 2013 6:36 pm |
|
 |
|
3aek
|
|
| Пет Сеп 13, 2013 7:41 pm |
|
 |
|
bongo_x2
Регистриран на: Вто Яну 20, 2009 11:54 pm Мнения: 11338 Местоположение: "Занзибар"
|
Аз пък всяка вечер слушам гръчките новини но подобни неща научавам само и единствено от чужди "черни станции". Отделно, че и гърците не са чували за тях... Всъщност в момента (с обещание за временно) се режат яко значими социални придобивки - нещо което би изкарало дори германците по улиците.
А какво става с данъците върху имотите - безумие! Пример: допълнително 2к евра на година ако имаш гарсониера. И това го иска "любезната" Европа, затова се публикуват к'ви ли не лъжи за лошите гърци.
|
| Пет Сеп 13, 2013 7:52 pm |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
Абе не е баш както са го написали, защото по подразбиране тая опция не е включена. Поне на мойте телефони по подразбиране е изключена. Но и аз преди време като рових опциите, се запитах, що за наглост е това, да ми предлагат да съхраняват паролите на техен сървър...
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Пет Сеп 13, 2013 8:39 pm |
|
 |
|
gicho
Регистриран на: Пон Мар 13, 2006 1:59 pm Мнения: 3867 Местоположение: Габрово
|
Нагло е, ама удобно  - като преинсталираш, или като си купиш нов телефон, и му дадеш стария акаунт си готов (в домашната мрежа) без да повтаряш писането. Забелязах го преди година, като преинсталирах нещо по таблета и след като му дадох стария акаунт той се свърза към АП-то. Идеята им е че акаунта ти - това си ти, и ти спестяват помнене и повтаряне. Нещо като програмите "портфейли", които ти помнят множество пароли, като искат от теб да знаеш само една (мастър) парола за да се идентифицираш при тях.
|
| Пет Сеп 13, 2013 9:23 pm |
|
 |
|
tgi
|
Специално това е по-скоро удобство отколкото нещо друго и според мене.
Какво, ще дойдат да ми се впият през двора в мрежата и да ме задръстят от трафик ли То не че wifi-ят тук въобще има парола, само съм му дал списък от MAC адреси на които да дава IP адрес, дори криптиране не съм пуснал. Съответно каквото минава по wifi го броя за казано на глас пред публика, ако и да му пусна всички защити какво, ще поогранича публиката и ще трябва да се чудя кое да кажа и кое не ли. Гледам само в банката да не влизам през безжичието, пак е малък рискът някой да дебне за това през оградата но пък и не е трудно да мина през жицата та да не го мисля. Оттам нататък и да го мисля и да не го мисля няма какво да направя за телевизорите тука.
_________________------------------- www.tgi-sci.com------------------- http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/
|
| Пет Сеп 13, 2013 9:43 pm |
|
 |
|
MYXATA
|
То това е идеята - или ти е удобно и някой ти съхранява данните вместо теб, някъде в облака,или имаш бележник и плюнчиш пръста и пишеш като луд всеки път като ти трябва различна мрежа. Същото е и с google wallet. Чудя се как някой не е писнал, че гооглето му пази данни за акаунта с парите? Правиш си избор кое по те устройва и си го следваш.
|
| Пет Сеп 13, 2013 10:41 pm |
|
 |
|
ike
Регистриран на: Пет Фев 04, 2005 9:59 pm Мнения: 6019 Местоположение: София
|
 Ако не разбирате картинката - новия айФонъ ви взима отпечатъка.
_________________ Warriors of the Night, ASSEMBLER!!!
|
| Съб Сеп 14, 2013 12:49 am |
|
 |
|
tgi
|
Забавното в историята с отпечатъка е, че медиите масово коментират щяло ли наистина да е по-удобно така.... (далеч не визирам БГ медиите само, и по BBC беше същото). Инак били свободни де  .
|
| Съб Сеп 14, 2013 1:05 am |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30686 Местоположение: София
|
Принципно това с отпечатъците много зависи как се прави, реално никой не съхранява самия оттпечатък а точки, но много от сериозните приложения умишлено не съхраняват точките а на тяхна база генерират ключове. Това е когато с еправи с цел секюрити, т.е. да отвориш нещо. Така твоя отпечатък не стои никъде, нито нещо от това което е там може да с еизпозлва з анеговото възстановяване а дори и сравнението му с друг твой, това зависи от самия алгоритъ. От друга страна това което позлват полиция, ФБР и други е нещо съвсем различно, това е реално съхранение на отпечатъци. Сравняването отново става по точки, но се съхраняват всички данни за да се възстанови отпечатъка в приличен вид. Та не всички приложения свързани със секюрити могат да бъдат изпозлвани от правителството за тракиране или разпознаване. Но най-добре всеки да влезе по веднъж в САЩ да си остави отпечатъците, да плюйне в проверяващия, не за друго ами да остави ДНК от слюнка, те след това сами ще му разбият носа така че да имат и ДНК от кръв, след 2 дена в ареста ще имат пълен комплект телесни течности. Така ФБР, ЦРУ, НСА и всички други ще имат нужните биометрични данни, те пък ще ги споделят със своите приятелчета от братските страни ...
|
| Съб Сеп 14, 2013 1:19 am |
|
 |
|
tgi
|
Бе няма съмнение, че може да се направи така. Въпросът в случая е колко време ще мине докато се чуе поредния "упс", "тука сме сбъркали нещо и сме поархивирали отпечатъците ама не се притеснявайте, той достъпът до тия данни е много ограничен". Колкото някой може да направи нещо против това, че всеки си носи GPS tracker-а в джоба и си плаща и за него, и за връзката до големия брат, толкова ще може и по въпроса с отпечатърците да се направи след няколко години. Не че е кой знае каква страхотия да ми имат отпечатъците, те ако им трябват и сега могат да ги получат лесно. Но още една дрешка ни е свалена, това е положението.
|
| Съб Сеп 14, 2013 2:20 am |
|
 |
|
ike
Регистриран на: Пет Фев 04, 2005 9:59 pm Мнения: 6019 Местоположение: София
|
И аз така обяснявах на колегите, като им раздавах служебните ThinkPad с четец за пръстови отпечатаци, докато не си поиграх със софтуера. Не взима точките. Записва целия отпечатък. Сравнява целите снимки. Едно време явно компютрите/контролерите за пръстови отпечатъци са били по-слаби и само точки са взимали и по тези точки не можеш да възстановиш отпечатъка. Но сега направо записват едно към едно оригиналния отпечатък. Ставаш неудобен на някой, изчакват някой наркоман да пречука някой друг наркоман и хоп оказва се, че отпечатъците дето ги имат са същите, като твоите. Ако преди за да го извъртят този номер са били необходими 10-тина човека и 2-3 месеца време, сега може да го направи един човек за 15 минути.
_________________ Warriors of the Night, ASSEMBLER!!!
|
| Съб Сеп 14, 2013 9:52 am |
|
|