|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Вто Юли 28, 2026 1:02 am
Новини от цивилизования свят
| Автор |
Съобщение |
|
Cekins
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Сря Апр 20, 2005 12:02 pm Мнения: 9119 Местоположение: Разград
|
 Re: Новини от цивилизования свят
Ами той проблема и без пари се решава. Не знам американците как не са се сетили - просто трябва да гледат как е в БГ - правят си закон че могат да подслушват всички и задължават оператора/производителя да осигурява тази възможност. Държавата нищо не харчи по въпроса и всичко си е законно. Пък с тия 200 милярда - могат да си спретнат една войничка някъде или квото там си намислят.
|
| Вто Сеп 10, 2013 9:25 pm |
|
 |
|
stefan63
|
Мухата, благодаря за линковете. Опитах да отворя някои препратки , странно - http://www.korean-war.com не се отваря.  Заинтригуваха ме някои цифри - 120 жертви при съветските пилоти - 1176 при американските, 350 самолета срещу 1144. И ми се виждат малко странни. От тая война се заинтересувах наскоро, после попаднах на книгата "День-М2" и интересът ми малко се измести. Дано ми остане време тия дни да почета по линковете ти. Във Wikipedia е написано много хубаво: After the war, and to the present day, the USAF reports an F-86 Sabre kill ratio in excess of 10:1, with 792 MiG-15s and 108 other aircraft shot down by Sabres, and 78 Sabres lost to enemy fire.[273] The Soviet Air Force reported some 1,100 air-to-air victories and 335 MiG combat losses...
|
| Вто Сеп 10, 2013 11:01 pm |
|
 |
|
MYXATA
Регистриран на: Пон Юни 05, 2006 1:48 pm Мнения: 4906 Местоположение: където небето среща земята, ракията е Jameson, а бирата Guinness
|
stefan63, аз ти казах, всеки преувеличава или подценява, защото е малко официaлната информация. така че, сам трбва да си намериш коя истина най те устройва:)
_________________ ... ако трети ден не ти се работи... това означава, че е сряда !
|
| Вто Сеп 10, 2013 11:58 pm |
|
 |
|
stefan63
|
Мухата, малко философски поглед към конкретния казус - не търся истина, която да ме устройва , интересува ме голата истина. Обаче такава няма , тя просто е различна за човеците от двете страни. Остават фактите/цифрите .Обаче и такива няма - те се вписват пак от човеци.  В тоя смисъл "официална информация" не може и да има. Единствено в тефтерите пред портите на св.Петър може да има достоверност. Но вероятно и там данните са класифицирана информация. 
|
| Сря Сеп 11, 2013 9:36 am |
|
 |
|
Koleto
Регистриран на: Съб Фев 18, 2006 11:55 pm Мнения: 1301 Местоположение: София
|
Е как да не са се сетили уееееее.... За какво им е дори и закон да прокарват и да дигат шумотевица? За какво според теб са Скайп, Фейсбук, Туитър и другите подобни, цялата идея на "Облака" и всичко останало в интернет? ЕДИТ: Ето една от последните: http://it.dir.bg/news/medii-facebook-so ... i-14948364
_________________ Някой ден и костенурките ще се научат да летят...
|
| Сря Сеп 11, 2013 9:40 am |
|
 |
|
emilvtc
Регистриран на: Вто Фев 06, 2007 8:44 pm Мнения: 3175 Местоположение: Пловдив
|
Това не е точно "новина", но е добре да се знае все пак. Звучи ми правдоподобно и напълно възможно ...
|
| Чет Сеп 12, 2013 10:50 am |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
Четейки подобни статии, човек може да се вкара в безмислени разходи на време и усилия.
Правилния път според мен е:
1. Имам ли какво да крия? 2. Какво губя ако не го скрия? 3. От кого трябва да го скрия? 4. Как да го скрия ефективно и просто? 5. Крия го.
Почне ли човек да действа отзад-напред... освен разклатено здраве, друго няма да постигне.
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Чет Сеп 12, 2013 11:32 am |
|
 |
|
Dimitar
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
+1 Тия неща са пълна малоумност отделно се разнасят какви ли не легенди на тая тема. Но най-важното наистина е - Има ли какво да крия? И ако отговора на тоя въпрос е "Не", тогава цялото това нещо е излишно. Тоя пишел за Сноудън и си криптирал файловете, дето после ги публикува в списанията, вестниците и интернет. Отделно сам си признава какво ползва и как го ползва  . Що за малоумност е това? Въобще от как всеки може лесно да си излива мислите свободно пред милионна аудитория се напълни с милиони малоумници, дето пишат ли пишат из мрежата всякакви смешки и дето вика tgi даже после и сами не си го четат да видят аджеба какво са сътворили  .
|
| Чет Сеп 12, 2013 5:26 pm |
|
 |
|
tgi
Регистриран на: Нед Юни 10, 2007 2:22 pm Мнения: 6492 Местоположение: София
|
Проблемът на "има ли какво да крия" е в това, че живеем във времето  . Това, че днес нямам какво да крия не значи, че много ще ми хареса утре ако се наложи да бягам да се спасявам и не мога да се скрия. Не че има много какво да направи човек отвъд това в Цецовия алгоритъм, разбира се. Аз лично каквото имам да крия от файловете си го държа на DPS машина, в това число имам файлове с user name/password за разните места (в които слагам неочевидни и трудни за отгатване пароли де, в много от случаите не си правя тоя труд). Но не това е баш за криене, скъпото инфо са ми разните алгоритми за преобразуване в сорсовете ми, това е, което конкурентите не могат да докарат колкото и андроида и линукса да намажат един върху друг. Не знам грамофоните почнали ли са да ги правят с допълнителна батерия дето да поддържа проследяването и след махане на "официалната". То на някои тя вече не може и да се маха де. В едно качествено дву-трисерийно (Secret State с Gabriel Byrne) имаше вкаран такъв грамофон, бяха му сложили батерийка-копче дето доникъде нямаше да му стигне  (но филмът беше качествен entertainment, гледа се с кеф, май в пиратския залив го намерих - без БГ субтитри).
_________________------------------- www.tgi-sci.com------------------- http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/
|
| Чет Сеп 12, 2013 5:42 pm |
|
 |
|
bongo_x2
Регистриран на: Вто Яну 20, 2009 11:54 pm Мнения: 11338 Местоположение: "Занзибар"
|
Аз пък по навик се старая да затруднявам слухтенето на подобни служби, въпреки че няма какво толкова да крия защото когато нещо ме вбесява намирам начин да го изкажа публично.
В горната статия не ми хареса: "1) Скрийте мрежата. Прилагайте скрити услуги. Използвайте Tor за да бъдете анонимни...". Ама Tor е първосъдаден за военноморските на САЩ и дали той не е най-удобният за АНС?
|
| Чет Сеп 12, 2013 6:53 pm |
|
 |
|
Dimitar
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
tgi, АНС ще са последните, дето ще се опитват да ти крадат алгоритмите (сигурно даже имат доста по-ъпгрейднати от твоите, щото сигурно имат стотици phd-та работещи за тях  ). Тук си говорим за това, какво имаме да крием от правителството. А дали ме гледат къде се намирам само може да ми е от полза, защото ако стане нещо с мен поне ще знаят къде съм и ще дойдат да ме спасят  . Единственото нещо, което крия и криптирам (аз също ползвам TrueCrypt като автора на статията, с 768 битов ключ, троен алгоритъм на криптиране и парола с около 40 символа  ) е личната ми и финасова информация и то не заради друго, ами защото катос е скапе диска и като го върна за замяна не искам някой китаец да ми се рови в личните данни, щото могат много поразии да се направят. Особено тук, където всичко става по телефона и онлайн и няма ни печати ни подписи при отварянето на кредитни карти и вземането на заеми  .
|
| Чет Сеп 12, 2013 7:21 pm |
|
 |
|
tgi
|
Не знам колко phd-та за кого работят, но алгоритмите за преобразуване ги няма друга фирма освен TGI.
_________________------------------- www.tgi-sci.com------------------- http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/
|
| Чет Сеп 12, 2013 7:35 pm |
|
 |
|
Ки4о
|
tgi,уважавам компетентността ти, но не бъди толкова сигурен в това, че нямало други такива алгоритми  Преди време, покрай една моя занимавка с криптография се получи доста интересна генераторна схема. Обаче в последствие се оказа, че това което съм получил аз, са получили и други хора на хиляди километри от тук и беше загатнато с 2 изречения в някакъв ведомствен журнал във Владивосток. При това разликата от тяхната паметка и мойте резултати беше около 2 месеца. Друг колега доказа някой математики и 3 месеца след това руснаците разсекретиха някой неща. Оказа се че са използвали подобен метод. Знам и за други случаи. Съвсем нормално е на някой от другия край на географията да му хрумне същата идея. И не е като да не се случва 
|
| Чет Сеп 12, 2013 8:31 pm |
|
 |
|
MYXATA
Регистриран на: Пон Юни 05, 2006 1:48 pm Мнения: 4906 Местоположение: където небето среща земята, ракията е Jameson, а бирата Guinness
|
 По повод някои писания по-горе, сещам се за един виц за байТошо(, да ме прощава Тги че споменавам нещо от онези 40 години  ) Та иде реч, бай Тошо преди 9-ти/09/1944 бил полу-нелегален -> защото той се е криел, ама никой не го е търсил  та с две думи дет Димитър вика, само тази информация която не искат - тази не са ползвали разните служби в разни държави(не само америка прави такива неща). Или казано с думи прости - ако информацията си струва средствата за нейното получаване(декриптиране/открадване и др.) то тя се получава. Иначе никой не го е еня за свъх секретните разработки на ТНТМ А ако някой иска, да си криптира и списъка за покупки за магазина щото е много ценна информация колко метра тоалетна хартия ползва на седмица  или съвсем точно да го кажа, не мисля, че някой от форумно пишущите тук братя борави за лично ползване с толкова ценна/секретна/и прочие информация, че разни служби да са заинтересували, че и пробвали да му я четат  Виж ако служебните му задължения му налагат да ползва такава, то си има правила и разпоредби за това, като едни от тях са: -по телефонна мрежа не се обменя информация от "С" нагоре(и по повечето компютърни мрежи с някои условности) -информация от "С" нагоре не се съхранява на лаптопи, флашки(съвременните смартфони го съчетават успешно това) - и други и други демек си правим вятър на ушите пак  някой журналист пише, някой преписва и украсява, пък друг чете и се поти и стряска на сън че АНС му рови в хладилника
_________________ ... ако трети ден не ти се работи... това означава, че е сряда !
|
| Чет Сеп 12, 2013 8:52 pm |
|
 |
|
tgi
|
А доста по-често се случва някой да не знае за какво говори. Нямаш идея за какво става дума ама и ти (и Мухата де) да кажеш. И сложността, и обемът на въпросните алгоритми са несъпоставими с коя да е криптография, в порядъците е разликата. За да не бъда въвлечен в още празни приказки ще ти предложа следното: посочи ми в рамките на месец оттук натам друг притежател на алгоритмите, по които преобразува netmca-3 и ще платя облога ти тройно. Приемам облог между $100 и $1000.
|
| Чет Сеп 12, 2013 9:39 pm |
|
|