|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Пон Юли 27, 2026 2:07 pm
| Автор |
Съобщение |
|
3aek
Ранг: Форумен бог
|
 Re: Low cost boards
процесора е това в SO-20 в средата, има само I2C и UART и GPIO понеже някой от маркетинга е решил да стане Arduino compatible както са написали на белия печат са сложили и LPC11U35 като USB-RS232 този QFN в ляво и понеже ардуино има ацп са сложили и ADC през I2C а понеже ардуиното има и повече GPIO са забили и един I2C GPIO extender т.е. станал е един тюрлю гювеч на някакъв калпав чип с никакви ресурси искат да му вменят че е ардуино съвместим не виждам това как ще проработи с ардуино среда нито кой идиот ще седне да пренапише хилядите библиотеки които вървят с ардуиното нито кой от ардуино комюнитито ще го използва за нещо на всичко отгоре това работи само с затворения уеб компилатор на NXP т.е. е далеч от open source идеите на ардуино така става като корпоративни идиоти мислят че като налеят 2-3 милиона в реклама и ще примамят ардуино феновете с безплатен хардуер TI така "продадоха" 100 000 launchpad-a за по $4.30 с включена доставка по федекс и резултата беше 20-тина проекта направени с тях и някой от NXP е помислил че това е много яко 
|
| Пон Сеп 09, 2013 9:51 pm |
|
 |
|
Dimitar
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
Аз ви казах вече, че за бой са тия от маркетинга  .
|
| Пон Сеп 09, 2013 10:59 pm |
|
 |
|
tgi
Регистриран на: Нед Юни 10, 2007 2:22 pm Мнения: 6492 Местоположение: София
|
Не са за бой а направо за изхвърляне, с кой акъл слагат на тия места хора които не могат да направят разлика между рекламна кампания за техническа играчка прицелена в 0.многонули1% от населението и рекламна кампания на сапун или прах за пране.
_________________------------------- www.tgi-sci.com------------------- http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/
|
| Вто Сеп 10, 2013 1:05 am |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30684 Местоположение: София
|
За тях няма значение, бюджета трябва да се усвоява. Не съвсем по темата, онзи ден бившия регионалне за целите щати на National ми продаде кола. Преди 3 години го резнали, човека две години карал на спестявания по голф игрища и вече явно с намалели средства решил да влезе в семейния бизнес на брат си, който пък очевидно е доста голям дилър. Та го засякох човечеца в Инди, иначе е от Чикаго ама тука го пратил брат му да поуправлява един дилършип да трупа опит ... Та от къде тръгнах, тоя щом са го компенсирали така че да изкара две години да обикаля света и да играе голф, какво им дреме че ще изгубят 1-2 млн в някаква тъпа рекламна кампания.
|
| Вто Сеп 10, 2013 1:34 am |
|
 |
|
Dimitar
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
Едва ли са го компенсирали заради уволнението, че да кара 2 години само на компенсация. На щатите това, му е хубаво, че и обикновения бачкатор може да стане милионер ако компанията върви добре. Тъй наречените планове за споделяне на печалбата с работниците правят чудеса. Например при нас сме уволнявали дисциплинарно хора и им даваме на изпроводяк по 500-800к долара, защото са били в компанията по 15на години и са се трупали въпросните сметки с акции и процент от печалбата. Та само мога да си представя тоя колко е смъкнал от Нешинъл - със сигурност е могъл да кара и повече от 2 год по голф игрищата. 
|
| Вто Сеп 10, 2013 2:27 am |
|
 |
|
Реконструктор
Регистриран на: Съб Сеп 25, 2004 12:32 pm Мнения: 8382 Местоположение: София
|
Ами да, но таргета на това нещо явно са някакви супер лоу-кост приложения (например еднократни) с не много голяма сложност. Реално за тях, в повечето случаи, ти трябват единствено едно ацп и няколко гпио-та. Ако ти трябва повече периферия, просто минаваш на по-скъп чип, дето си има всичко, дето ти трябва.
|
| Вто Сеп 10, 2013 1:22 pm |
|
 |
|
ike
Регистриран на: Пет Фев 04, 2005 9:59 pm Мнения: 6019 Местоположение: София
|
Това няма ADC. Иначе ако сложиш, което и да е 8 битово микроконтролерче, ще му напишеш и дебъгнеш фирмуера 10 пъти по-бързо. Както и да е. До сега ардуинатата бяха периферия към компютрите. Вече компютрите са периферия към ардуинатата: http://arduino.cc/en/Main/ArduinoBoardY ... ArduinoYUNЗа да го рестартираш трябва да натишнеш Ctrl+Alt+Del  Допълнение:  Източник: http://www.st.com/web/catalog/tools/FM1 ... 2/PF259090
_________________ Warriors of the Night, ASSEMBLER!!!
|
| Вто Сеп 10, 2013 8:03 pm |
|
 |
|
palavrov
Регистриран на: Вто Окт 11, 2011 11:53 pm Мнения: 4582 Местоположение: Brussels / Пловдив
|
Стара платка, ама да добавя линка все пак: http://www.ti.com/tool/launchxl-f28027C2000 Piccolo LaunchPad - $17 TMS320F28027 64KB of on board flash, 8 PWM channels, eCAP, 12bit ADC, I2C, SPI, UART integrated isolated XDS100 JTAG emulator unrestricted version of Code Composer Studio integrated development environment (IDE) version 5
_________________ Мразя да мразя ...
|
| Пон Сеп 23, 2013 1:36 pm |
|
 |
|
ike
|
Това C2000 Piccolo мен не ме кефи. Ядрото си е тяхно и каквото и да научиш за него няма да ти е полезно, когато ползваш ARM Cortex Mx от други производители. Също така е подходящо за управление на двигатели ... а това си е доста тясна ниша. Ако на някой му трябва такава платка за по общо ползване Tiva е по-добър избор.
|
| Пон Сеп 23, 2013 7:17 pm |
|
 |
|
palavrov
Регистриран на: Вто Окт 11, 2011 11:53 pm Мнения: 4582 Местоположение: Brussels / Пловдив
|
Ъ, ми то да не мислиш, че и аз съм го пипал - един познат ме пита дали го знам и пуснах линка тука да го има - някой може да му свърши работа.
_________________ Мразя да мразя ...
|
| Пон Сеп 23, 2013 10:40 pm |
|
 |
|
bateAz
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 4:11 pm Мнения: 3750 Местоположение: София
|
@ike, това дискавъри къде се продава ?
|
| Вто Сеп 24, 2013 2:18 pm |
|
 |
|
ike
|
bateAz не знам. Мисля, че още го няма при дистрибуторите. Опитай от линка да цъкнеш на Sample & Buy -> Buy Direct - изисква регистрация на сайта на ST. Ако стане номера кажи.
|
| Вто Сеп 24, 2013 2:47 pm |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
В рутроник би трябвало да се пусне, ама дали може да се заръча незнам.
П.С. сега видях, че линка е за директна покупка, объркал съм се с нещо друго явно.
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Вто Сеп 24, 2013 3:15 pm |
|
 |
|
Dimitar
|
|
| Сря Сеп 25, 2013 1:29 am |
|
 |
|
gicho
Регистриран на: Пон Мар 13, 2006 1:59 pm Мнения: 3867 Местоположение: Габрово
|
Имам го кит-а, най-ценното вярно е изолирания JTAG. Може би трябва да го продавам, но вече няма търговски вид. Ядрото хич не е лошо обаче, имайки предвид че е доста по-старо от cortex-а, а реално няма нещо в което да бъде бит от армското творение. Ядро за истински контролни задачи, излизащи извън рамките на мигалки. Още преди 10-тина години клатиха на 150MHz. Относно ученето - ако имаш предвид на съвсем ниско ниво, да, особено е и е различно. Ако не се задълбаваш там, няма проблеми. Ще има обаче все пак един лош пост-ефект - като вземеш да гледах перифериите на другите контролери ще можеш да сравняваш и ще се дразниш. Там им е голямата сила. Нямат етернети, усб и подобни, но което го имат е първо качество. Tiva-а има добро наследство в лицето на тези 28хх серии. Само е притеснително дали ще хване пазарен дял и дали ще го докара скоро до фаза да става за реално ползване (т.е. след четене на ератата да ти стиска да го сложиш в изделие). Дано не ги пуснат по игнатиев като омап-ите.
|
| Сря Сеп 25, 2013 2:50 pm |
|
|