Отговори на тема  [ 20 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2
Надежни,средно и високо интезивни,червени/зелени светодиоди 
Автор Съобщение
Ранг: Популярен
Аватар

Мнение Свръзка в USA
Пирев: ако си харесаш някакви диоди, които се продават в Щатите, свиркай и ще уредим нещо. Не се познаваме от вчера все пак. Просто не знам какво време ще ми остане на мен да се ровя, пък и не съм 100% наясно какво точно търсиш. Ако намериш нещо онлайн, прати ми връзка :-) и ще говорим.

Пет Дек 16, 2005 9:41 pm
Профил WWW
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение 
Владо, проблема не е с харесването на диодите или пък с доставката. Просто имам опит с такива диоди боклуци, та затова питах ако някой е останал с добри впечатления от някой модел да сподели опит. На мен ми трябват диоди, които да работят стабилно и да не си променят със месеци интензитета и спектъра. Хайде, да речем след 5г. да се скапят, ама пък след 1г. да подмениш 20-тина хиляди светодиода, това на какво прилича ?

Последна промяна на Съб Фев 04, 2012 6:23 am, променена общо 1 път

Съб Дек 17, 2005 2:33 am
Профил WWW
Аватар

Мнение 
@Пирев - аз не мисля, че ти противореча. Просто добавям варианти. Пък все от някой храст ще изскочи заек...
Иначе аз като търся да купувам нещо, изравям няколко подобни модела и почвам да търся ревюта онлайн и да ги чета. После ако мога да пипна това, което съм си харесал след четенето - добре. Иначе се поръчва и после ако нещо не е добре, се връща. Ама в твоя случай ти трябва инфо за доста дълъг период от време.

Съб Дек 17, 2005 9:28 am
Профил WWW
Аватар

Мнение Re: Надежни,средно и високо интезивни,червени/зелени светоди
pirev написа:
Някой използвал ли средно и високо интезивни червени и зелени 5мм светодиоди ? Ползвахме едни на Кот'ко в старата фирма, обаче след 1г. работа, зеленото ставаше жълтеникаво зелено, а червеното отиваше къде розово. Смениха къде 20 000 светодиода. Трябва ми наблюденията на някой, дето повече от 1г. да са му работили, без да са си загубили цвета и яркостта. Знам, че са много капризни на запояване, обаче си мисля, че са много капризни и на ток. Дали да не заложа генератори на ток ?

Според мен, за да си убеден в качеството, трябва да ги тестваш в екстремни условия - на повишена и понижена температура,термични шокове и максимални работни токове. Има методики за изкуствено стареене. Когато заложиш експеримент с до десетина диода от всеки цвят на 3-4 производители, ще имаш материал за сравнение.

Съб Дек 17, 2005 10:37 am
Профил WWW
Ранг: Минаващ
Ранг: Минаващ
Аватар

Мнение 
задължително генератори на ток , ако искаш да са свестни тези диоди след година-две ... Имам един диод , дето сетка вече не знам колко време , ама повече е от година със сигурност. Червен е , на 20мА , с генераторче на ток. Виж , за повече диоди , няма проблем да са последователно с един и същи ток , което им одължава живота и запазва характеристиките - за константния ток говоря. Няма да има проблеми от температурата и други такива. Имай в предвид ,че високояркостните диоди имат кофти параметри и се скапват дори и при 10 % претоварване. Препоръчвам ти поне 5% по-малък ток , което не се забелязва в изходното спадане пак с около 5 % на интензитета , но просто стват вечни тези диоди. Няма кой знае какво значение какви са самите диоди , важен е генератора и оразмеряването на тока ;) Успехи.

Чет Яну 19, 2006 1:53 am
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 20 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2