|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Пет Авг 21, 2026 7:54 pm
| Автор |
Съобщение |
|
Реконструктор
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Съб Сеп 25, 2004 12:32 pm Мнения: 8397 Местоположение: София
|
 SATA кабели
Тва е най-тъпата възможна букса в историята.  Дайте малко акъл къде да си купя хубави (ама наистина много хубави) sata кабели, че ми писна да си отварям щайгата през ден.
|
| Вто Сеп 03, 2013 10:51 pm |
|
 |
|
Dimitar
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
 Re: SATA кабели
По едно време и аз мислех, че е от кабелите, а се оказа от самите дискове. От как смених калпавия диск съм нямал никакви проблеми с кабелите. А преди това RAID масива се ребилдваше през ден, щото уж все загубваше връзка с единия диск. Та не казвам, че със сигурност не са кабелите, но провери и дисковете, щото аз пробвах с уж много скъпи и качествени кабели и все същия проблем имах, докато не смених диска, дето правеше номера  .
|
| Сря Сеп 04, 2013 1:31 am |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30755 Местоположение: София
|
Че са калпави спор няма, но то калпавоста иде при транспорт. Ако твоите са със щипки не би следвало да имаш никакви грижи.
|
| Сря Сеп 04, 2013 4:11 am |
|
 |
|
Dimitar
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
Ха, че има ли без щипки  ?
|
| Сря Сеп 04, 2013 4:19 am |
|
 |
|
ToHu
|
Ооо да има разбира се, не знам дали само в нашата родина, но ми се е случвало често, имам в офиса такива.
|
| Сря Сеп 04, 2013 4:25 am |
|
 |
|
vesko_hard
Ранг: Ориентиран
Регистриран на: Сря Фев 08, 2006 3:32 pm Мнения: 253 Местоположение: Благоевград
|
Абе и аз съм забелязал тоя проблем с тия кабели, много са недоизкусурени. Особено ако пък нямат щипки, едно транспортиране в кола примерно и са се дискънектнали. В моите щайги съм ги фиксирал навсякъде със свински опашки за да не се клатят и да няма накъде да излязат. Наистина попадал съм и на качествени кабели със щипка която наистина работи, но те са били в комлекта на някое по-марково дъно.
|
| Сря Сеп 04, 2013 9:06 am |
|
 |
|
head_up
Регистриран на: Нед Юни 01, 2008 9:54 pm Мнения: 1503 Местоположение: Пловдив
|
Сещайте се как ни третират тук, след като Димитър дори не знае, че може би има и кабели без щипки... Хе, най-ниско качество май се изсипва тук.
|
| Сря Сеп 04, 2013 11:56 am |
|
 |
|
ToHu
|
Ами не, и тук има кабели без щипки, то понякога аз ги обещипявам с цел като копирам дискове да не си чупя пръстите да ги откопчавам всеки път  Иначе никоя сериозна фирма няма да ти сложи кабел без щипка в компа, за БГ говоря. Иначе друга наистина измислена букса е Display Port, те това е безумие тотално, ако SATA ти е вътре и не би трябвлаод а му се влияе, дисплей порта е външно, кабеле се мандрахерца, уж има щипки, уж държи ама се откопчава, съответно може да се сетите творението гейТско как се държи. Накупих си DP / VGA конвертори, не питайте що наложи ми се, едно че не са без пари, ама второ още след първото изложение спряха да се закопчват, в момента като ги позлвам чета молитва, кръстя се, скачам на един крак и се завъртам поне 3 1/3 пъти ... така е направено че и опашка не можеш да му сложиш или пък тиксо. Mini DP съм виждал с винтче, много по умно, не знам защо и големите не ги правят такива. Иначе от тия новите HDMI е добре, не се вади, ама там пръст предполагам имат Sony докато DP май си е чисто ябълково творение, само дето те ползват mini DP .....
|
| Сря Сеп 04, 2013 3:18 pm |
|
 |
|
Реконструктор
|
Абе всеки път е различен диск.  Той големия кур е, че буксите стърчат по посока на капака на кутията и като я затвориш, тя ги притиска и са под напрежение. Днес купих кабели с ъглови букси, да видим ще има ли ефект. Иначе по абс. всички магазини продават само кабели от марката "roline", друго няма.
|
| Сря Сеп 04, 2013 3:53 pm |
|
 |
|
ToHu
|
Е сам си се сетил, в твоя случай единствения правилен вариант е ъглова букса. Да ти кажа честно не знам какви кабели позлвам, едва ли са roline защото ги вземам от Adsys а те може и да си ги вкарват, но кабелите са хубави, доставят ги във всякакви варианти, и са изпитани. Тъй като основната им дейност са сървъри и големи сториджи позлват такива кабели в големи количества, та всичко което ми доставят е тествано и работи, и като букси и като качество на самия кабел.
|
| Сря Сеп 04, 2013 4:01 pm |
|
 |
|
Dimitar
|
Как са монтирани тия дискове, че капака на кутията притиска кабелите  ? Нали буксите са отзад на дисковете, а в нормална кутия задната част на дисковете е към платката, а капака е от страни и нама как да ги притиска. Ааа, това че аз не знам не е гаранция за нищо  . Просто не бях виждал до сега такива кабели без щипка, което хич не значи, че тук няма такива, т.е. може и да си има ама аз да не знам  .
|
| Сря Сеп 04, 2013 4:29 pm |
|
 |
|
ToHu
|
Ами има енди кутии в които дисковете са монтирани странично, т.е. буксите са от към капака, то даже доста такива има по БГ фирмите.
|
| Сря Сеп 04, 2013 4:42 pm |
|
 |
|
ДедоБоре
|
пробвай тукно не всички женски куплунзи имат дупки за щипките
|
| Чет Сеп 05, 2013 11:18 am |
|
 |
|
Реконструктор
|
Мерси Дедо, ама вече взех ролайн с ъглови букси, ще видим как ще се държат и ако пак има проблеми ще го мисля.
|
| Чет Сеп 05, 2013 3:24 pm |
|
 |
|
sparkybg
Регистриран на: Вто Авг 23, 2005 12:02 pm Мнения: 3070 Местоположение: София
|
Първите дъна със SATA бяха с кабели без щипка. Ама това беше отдавна. Поне от 3-4 години насам всичко дето съм виждал да върви към дъното е с щипка.
А от къде ви идват проблемите? Често мъкнене, включване и изключване? Аз никога не съм имал подобни с кабели в десктоп. Даже и сега май 2 от дисковете ми са с кабели без щипка, дърти като света. Просто си работят. Не си мъкна десктопа постоянно на някъде де. И дискове не сменям през ден. Но пък имам 4 диска + 2 CD-та, всичките SATA, и никое не е давало проблем откак са монтирани.
|
| Чет Сеп 05, 2013 3:28 pm |
|
|