Отговори на тема  [ 16187 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 264, 265, 266, 267, 268, 269, 270 ... 1080  Следваща
Новини от страната 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение Re: Новини от страната
Абе за хляба не е баш тъй - тука в Разград имаме 2 малки и една мааалко по голяма фурна (ама не хлебозаводи с 50 метра тунелни пещи и 50к капацитет) и те се опитват да правят що годе качествен хляб че и продават. Тука някакси големите не можаха да се намърдат толкова здраво в пазара. Обаче да ти кажа честно доста добре си печелят. Единствено магазинерите много ги изнудват. Първо че им диктуват цената и после че си диктуват търговската отстъпка и печелят малко повече отколкто фурната. И въпреки всичко единия си казва честно колко печели - 13-15 стотинки чиста печалба на хляб. Прави по 3-4 хиляди на ден. Това прави 300-500 лева чиста печалба на ден.

Нед Сеп 01, 2013 5:18 pm
Профил ICQ

Аз говоря конкретно за хранителни продукти, иначе за всичко останало, ако знаеш от къде да кушуваш има всичко, там не е като при храните, бриколаж и практикер не могат да обият вносителите защото никой няма да си купи нещо от тях ако ще прави бизнес и ще го влага някъде .. е има и такива, но това си е лично техен проблем. Та за тефлоновата лента, ами случил си куцо място, има си магазини за всичко, не че са големи вносители или вериги, просто са специализирали в нещо, иначе в общата железария основно са боклуци както навсякъде по света.
За кафето, абе има си доста читави кафета на зърна, но пак, ако искаш да купуваш по 5 лв /кг няма как да стане. При храните е съвсем друго, то е ясно и защо, но пък лично на мен не ми пука, в смисъл това че за всеки влак си има пътници е едно, ама когато остане само тоя влак нещата не са добре. Аз съвсем сериозно си мислех по едно време да си отворя магазин най-вече за мои нужни, но има и доста познати които биха пазарували, си със сигурност няма да има кисело мляко по 27 ст ... принципно съм готов да го плащам 5-но на производствената цена, ама да ми го правят както трябва, това се отнася и за всичко друго, не съм го направил щото само това ми липсва като занимавка. Но примерно на лозен сме си направили малко стопанство, наехме си един човек от селото, той си се грижи, ами нищо общо няма, и домати, и краставици и ягоди, абе всичко си има друг вкус. Верно не може да се разчита много на него, в смисъл за сега количествата са малки, ама има още много декари поляна....

Нед Сеп 01, 2013 9:47 pm
Профил
Аватар

Местоположение: където небето среща земята, ракията е Jameson, а бирата Guinness
барабар Петко с мъжете, или по-точно видяла жабата, че подковават конее и тя дигнала краче :)
http://news.ibox.bg/news/id_941351171

Пон Сеп 02, 2013 1:18 pm
Профил

Мдаа нашия жабчо почна и да квака .. тва все си мисля че беше по частта на дружката му боко ... но както знаем и чоко е някъд енаблизо и дебне.

Пон Сеп 02, 2013 3:45 pm
Профил
Аватар

Баси смешката, тоя още не е разбрал какво става ли какво ли :D .

Ясно, че няма да я бъде с ударите, Обамата ако искаше да ги е почнал а не да
чака на конгреса - който не е негов и няма да му гласува "за", това е очевидно.

Сякаш историята с газ и глупости дето я гласят от месеци е целяла именно удари
(та да се получи нужда от попълване на изразходваните запаси от фишеците дето
ще изгърмят, круз и знам ли какви още); но нещо удря на камък. Някой (не е трудно
да се сетим кой) пусна слуха по медиите, че бунтовниците в Сирия били Ал Каида
(не че съм убеден в съществуването на подобно нещо :D ), това ще затрудни
допълнително транзакцията.

Предстои да видим де, все пак Ирак го удвариха че и влязоха вътре за да намерят
ония изкорубени корита от "ракети" та знае ли ги човек, зависи кой на коя позиция
колко е отчаян, предполагам.

http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/

Пон Сеп 02, 2013 4:52 pm
Профил WWW
Аватар

Хехехе - адаш, ама и ти ги пишеш едни :D . Едва ли искат да пратят по Сирия 100-на томахоука, че после Raytheon да можели да ги произведат на ново :) . Първо това са едни смешни около 150 млн и второ Raytheon не са кой знае колко силна компания, че да могат да диктуват политиката. Ако ще искат да се похарчат едни пари няма да са 150 млн, а ще са поне 1.5 трлн за да си заслужава гърча с увещаването на обществеността, която е около 85% против всякакви намеси на САЩ в Сирия. Отделно аз не мисля, че в момента военно промишления комплекс страда от липса на поръчки - има поръчки и договори колкото си искаш и още толкова, проблема е че няма пари в бюджета и ги няма поне до 2018 г., а и кой знае колко след това. Една нова война не знам как си представяте да ги осигури тия пари. То и затова на Обонго му се дръпна лайното и се извъртя така, че после да се оправдава с конгреса ако му откажат. Аз обаче не съм съвсем убеден, че конгреса ще го отреже на 100% - има някакъв мапък шанс да се съгласят. Другото е, че всички бунтовници и опозиция из целия арабски свят в момента са или от Ислямските братя или от Алкайда. То и затова всички анализи разправят, че САЩ нямат полезен ход със Сирия - ако помогнат на бунтовниците, реално помагат на Алкайда/Ислямските братя (а чрез тях и на Иран да си увеличава влиянието из арабския свят), които сме ги обявили за терористи и уж се борим срещу тях, а ако пък помогнат на правителството целия свят ще ревне, че помагат на диктатор, дето си трепе хората. Та затова най-полезно за щатите е тая война там да си продължава безкрайно и никой да не я печели, а ние само да си стоим от страни и да си гледаме. След време обаче всички, дето ревят нонстоп как щатите си врат гагата все дето не им е работа, ще почнат пък да реват че световната общност нищо не прави за да спре диктаторите да трепят хората си и да заливат целите региони наоколо с бежанци, които някой трябва да ги храни и подслонява. В Йордания например вече има около милион сирийци и йорданците се чудят какво да ги правят и с какво да ги хранят и поят. Аз затова винаги казвам, че искам щатите да се отдръпнат от световната сцена и после само след най-много година половината свят ще ги моли да почнат да се месят пак къде ли не, щото в политиката, както и в казармата нищо не се губи и един като се махне, веднага друг му заема мястото а повярвай ми щатите са цвете за мирисане в сравнение с тези другите, дето могат да дойдат на тяхно място :D .

Пон Сеп 02, 2013 5:52 pm
Профил
Аватар

Dimitar написа:
Хехехе - адаш, ама и ти ги пишеш едни :D . Едва ли искат да пратят по Сирия 100-на томахоука, че после Raytheon да можели да ги произведат на ново :) .

Ми не знам мащабите, ако става дума за толкова мизерно нещо очевидно предположенията
ми са грешни. Ма знаеш ли колко и какво има да се харчи, от друга страна...

Цитат:
...Та затова най-полезно за щатите е тая война там да си продължава безкрайно и никой да не я печели, а ние само да си стоим от страни и да си гледаме. След време обаче всички, дето ревят нонстоп как щатите си врат гагата все дето не им е работа, ще почнат пък да реват че световната общност нищо не прави за да спре диктаторите да трепят хората си и да заливат целите региони наоколо с бежанци, които някой трябва да ги храни и подслонява.
...

Ми може това да е мотивът, знам ли. Достоверно звучи във всеки случай.

Пон Сеп 02, 2013 5:57 pm
Профил WWW
Аватар

Ами мащабите са следните - там в момента има 5 кораба, дето могат да стрелят с тия ракети. Никой от тях няма повече от 50-на. Така че в най-добрия случай могат да изстрелят около 200, защото петия кораб носи само балистични ракети, дето едва ли с тях ще стрелят по сирийците. Та в най-добрия случай говорим за възстановяването на ракети за около 300 млн. Годишния военен бюджет е около 650 млрд, т.е. около 2160 пъти по-голям. Демек ние на ден харчим около 6 пъти повече пари, колкото реално могат да се похарчат в тая 2-3 дневна "война". Мислиш ли, че си заслужава главоболието ако ще е само заради парите, дето ще спечели Raytheon :). Аз честно да ти кажа не знам реално какъв може да е мотива на Обонго, освен че наистина може да се е загрижил за децата, дето ги изтрепаха там :? .

Пон Сеп 02, 2013 6:09 pm
Профил
Аватар

А бе не знам, предполагам ако Raytheon са го закъсали за пари тия няколкостотин
милиона ще намерят начин да им ги налеят и без цялата тая публичност де. После
нямам идея закъсали ли са въобще :D .

Но не вярвам историята да е просто от загриженост за избитите, то ако беше това
вече да ги е гръмнал а не да търси как да се измъкне на заден ход с конгреси и глупости.
После той за да стигне до президент е видял каквото има да се види в политиката,
бих очаквал да е всичко но не и наивен; колкото и да се напъваме да сме в крак с времето
откъм цинизъм никой от нас не може и да се сравнява по тоя показател с успешен политик.

Пон Сеп 02, 2013 6:28 pm
Профил WWW
Аватар

Ами аз не съм сигурен, че Обонго е видял много неща в политиката, особено като се има предвид как се появи в нея - първо никой не го беше чувал, после изведнъж стана сенатор в илинойския сенат, не можа да си завърши мандата и стана сенатор в сената на САЩ и там също не можа да си го завърши като го избраха за президент. Та не е като да е бил "нормален" политик, дето 20-30 години е врял и кипял в политиката на различни нива, преди да стигне до президенството. Тоя просто възседна една вълна и без никакви заслуги и опит се пльосна директно на президентския стол. То и затова от как е там не е свършил нищо смислено, освен да дрънка глупости по телевизията :) .

Пон Сеп 02, 2013 6:41 pm
Профил
Аватар

запис от ефира на спешна честота
не знам доколко е истински, но звучи реалистично.
и е малко тъжно, не е каквото сме свикнали да гледаме по филмите...

та дали не става нещо подобно и в момента?

Вто Сеп 03, 2013 9:38 am
Профил
Аватар

дедооо.... мислиш ли, че 16 кораба не могат да разпознаят фар...?????

Иначе съм за да ударят и Сирия, и нас. Всички държави от тоя тип, които бяха ударени някога (Ирак, Сърбия...) сега имат по +700% БВП...

Вто Сеп 03, 2013 10:31 am
Профил ICQ WWW
Аватар

ДедоБоре написа:
запис от ефира на спешна честота
не знам доколко е истински, но звучи реалистично.
и е малко тъжно, не е каквото сме свикнали да гледаме по филмите...

та дали не става нещо подобно и в момента?

това е много стар виц (10+ год.) - просто някой го е драматизирал !

Вто Сеп 03, 2013 12:22 pm
Профил

relsys написа:
дедооо.... мислиш ли, че 16 кораба не могат да разпознаят фар...?????

Иначе съм за да ударят и Сирия, и нас. Всички държави от тоя тип, които бяха ударени някога (Ирак, Сърбия...) сега имат по +700% БВП...

Това с БВП не знам от къде си го взел като статистика, всички ударени държави в момента са много зле, изключение донякъде прави може би Сърбия, но те и преди си бяха по-добре от нас. А за тези в близкия изток, мъка е голяма, много голяма, иам наблюдения от Ирак, чувам и египет било същото, за талибания няма да говорим.

Вто Сеп 03, 2013 3:33 pm
Профил

Наредба за DJ
http://hardwarebg.com/forum/showthread. ... ost3573266

запис от ефира на спешна честота: https://www.youtube.com/watch?v=j5onkl2EHV4

Вто Сеп 03, 2013 4:30 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 16187 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 264, 265, 266, 267, 268, 269, 270 ... 1080  Следваща