|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Пон Юли 27, 2026 7:53 pm
| Автор |
Съобщение |
|
Dimitar
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
Нормално е, когато едно нещо ти отнеме 3 пъти повече време и нерви - то да струва 3 пъти повече. А колко съм добре - остави на мен да преценя.
|
| Съб Сеп 24, 2005 8:40 pm |
|
 |
|
the_real_maniac
Ранг: Почетен член
Регистриран на: Пет Авг 19, 2005 11:38 am Мнения: 978 Местоположение: Europe -> BG
|
offtopic:
Да бе ясно , сега нещо да не се засегна
Шегувах се по-горе.
|
| Съб Сеп 24, 2005 9:22 pm |
|
 |
|
ДедоБоре
Ранг: Форумен бог
|
има вече силикон В1... и съответната ерата от 5 декември. напълно в стила на майкрочип:
1. ако SPI клока е <8MHz достъпа до регистрите на MAC-контролера можело да не бъде вярно
2. като подадеш SPI команда за ресет, бита, който следи дали PHY-то е тръгнало не работи, затова се чака време
3. в документацият пишело, че чипа бил 'I' (-40+85C), ама работел като 'С' (0-70С)
4. в заспало състояние CLKOUT изхода на осцилатора не вадел клок. ако си клочите нещо от този изход, не слагайте чипа да спинка
5. The EIR.PKTIF bit may not become set when a packet is pending. затова, вместо да ползвате отживелици като прекъсвания, си следете броячите на пакетите и като се променят, паравете каквото трябва. това явно няма да бави много, тъй като клока трябва да е висок (1)
има и признание за три несъответствия (отклонения) от IEEE Std 802.3, за които няма кръпка. и трите са достатъчно неприятни.
|
| Пет Дек 16, 2005 1:16 pm |
|
 |
|
TheHungry
Регистриран на: Съб Сеп 03, 2005 11:31 am Мнения: 766 Местоположение: Пловдив
|
Нищо друго освен ..... , то за Microchip или хубаво или нищо.
|
| Пет Дек 16, 2005 1:42 pm |
|
 |
|
the_real_maniac
Регистриран на: Пет Авг 19, 2005 11:38 am Мнения: 978 Местоположение: Europe -> BG
|
 |  |  |  | ДедоБоре написа: има вече силикон В1... и съответната ерата от 5 декември. напълно в стила на майкрочип:
1. ако SPI клока е <8MHz достъпа до регистрите на MAC-контролера можело да не бъде вярно
2. като подадеш SPI команда за ресет, бита, който следи дали PHY-то е тръгнало не работи, затова се чака време
3. в документацият пишело, че чипа бил 'I' (-40+85C), ама работел като 'С' (0-70С)
4. в заспало състояние CLKOUT изхода на осцилатора не вадел клок. ако си клочите нещо от този изход, не слагайте чипа да спинка
5. The EIR.PKTIF bit may not become set when a packet is pending. затова, вместо да ползвате отживелици като прекъсвания, си следете броячите на пакетите и като се променят, паравете каквото трябва. това явно няма да бави много, тъй като клока трябва да е висок (1)
има и признание за три несъответствия (отклонения) от IEEE Std 802.3, за които няма кръпка. и трите са достатъчно неприятни. |  |  |  |  |
Да това и аз го видях , но въпреки това доставките ще почнат чак 15 март или там някъде беше 2006-та ...
все пак ще е интересно да се види какво ще стане, аз даже исках вече да си го купя, но от комет ми казах, че още го няма и като проверих , вярно така
11лв не е много  (5.5$ някъде го дават в комет)
|
| Пет Дек 16, 2005 2:02 pm |
|
|