Отговори на тема  [ 39 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3  Следваща
Tda8560 проблем... 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог

Мнение Re: Tda8560 проблем...
dexter4e написа:
...жиците на трафа греят,а ИС не грее...

Сега остава на намериш къде е късото :) ...

Съб Авг 17, 2013 11:20 pm
Профил
Ранг: Минаващ

Май си прав...ся ша напрая една друга платка че тая много не ми се рови вече и ше пиша ко е станало.

Съб Авг 17, 2013 11:40 pm
Профил

Ami az niakolko puti pisah ce e zahranvane ama .... ako e kuso niama da brumci, naprezenieto shte ti e 0. Ima variant da si okusil ramo na greza.

Нед Авг 18, 2013 6:51 am
Профил
Аватар

bongo_x2 написа:
...
ама ми се струва, че или има навивка накъсо или електролитите играят сечено (надявам се, че са поне 25 волтови?). Махаш товарите един по един докато спре да грее или докато остане само траф
...

Хубу де, осцилоскоп нямаш. Ама да беше турил поне една автомобилна ламБа на мястото на усилвателя и по някакъв начин (през кондензатор) да придобиеш представа за AC съставката - с мултиметър ли, визуално или звуково...

Нед Авг 18, 2013 10:10 pm
Профил

OK.Незнам кво става ама не са електролитите,нито е греца.Платката е нова по ПЦБ от интернет на неомонтана и бруми.Смених трафа да няма навивка на късо,постоянен брум на изхода и никаква реакция на входа.На изходиде получавам напрежение от 3.4 волта.Сложих светодиода,свети ама много слабо.Ако това ще помогне...

ПС:Една тда2030 се държи същото.Нея съм я правил със схеми от интернет.

1.Печатна платка. http://worldtechnical.blogspot.com/2010 ... hMdw6KQY8r
2.Захранване. http://free.hit.bg/jointr/gif/Voltage%20Doubler.GIF

Вто Авг 20, 2013 10:47 am
Профил

Ха сега кажи кой ти я даде тая схема на изправителя? Първо, няма лесен и читав начин да направиш двуполярно с трансформатор без средна точка, особенно пък от него да заханваш усилвател.
Двете ти схеми са доста различни, едната иска двуполярно захранване, другата иска еднополярно. Ако имаш траф само със два извода, т.е. една намотка без средна точка това което можеш да постигнеш е еднополярно захранване. Аз не виждам и къде на тая схема си сложил греца, това са само два диода.
Схема на двуполярно имаш в линка със схемата на усилвателя. Схемата с еднополярно е същата, просто между + и - имаш един кондензатор, а не както е там два последователно и нямаш средна точка.

п.с. това за греца го питам защото имам ендо подозрение че за тия два диода на схемата изпозлваш диодите в греца, ама това е само подозрение ...

Вто Авг 20, 2013 11:13 am
Профил

За 8560 изправянето на напрежението е както в тая схема http://www.pchelar-probvaisambg.com/ima ... 41SN23.jpg само без диода и ресистора.Интересува ме ако крак 12 не е свързан никаде има ли значение за работата на ИС.
Въпрос: Тука ми дадоха акъл да сложа кондензатор между крак 5 и 11 на ИС.

За 2030 схемата я има в няколко книги от старите(80-те години) и в интернет.Проблема е че нямам траф със средна точка.Дай някакво решение на проблема със средната точка,защото нямам много опит с тези схеми еднополярно --> двуполярно.
Диодите са ми 1N4001 и 2х4700/25в кондензатори.
Тука даже има кит : http://www.hobbykit.eu/hobbyb/h1032.html

Вто Авг 20, 2013 1:15 pm
Профил

С това нещо ще имаш брум та ще се къса, дори брума да изчезне за момент, звука ще е отвратителен, релано няма д аимаш динамика ниакава защото захранването няма да устисква и ще кляка.
По схемата която си правил това с греца, аз не напразно питах за снимка, схемата е схема, реализацията е нещо друго. Няма начин да грее ако не си обърнал греца, просто е невъзможно .. е винагиима шанс да имаш скапан грец, но след като казваш че си го сменял едва ли си имал 3 скапани. Та според мен грешката ти е в свързването, или има някъде късо което не виздаш, или си го вързал грешно.
п.с. предполагам трафа ти грее и без да си вързал усилвателя.

Вто Авг 20, 2013 1:23 pm
Профил

След махане на греца брума изчезна....Много мерси на ТоНи за помоща.Не съм гледам какви са грецовете ама ще проверя.Още веднъж благодаря.Не реагира на входен сигнал ама ще прегледам платката.И още веднъж-крак 5 с 11 да го свързвам ли посредством 1мкф кондензатор?

За 2030 да поръчвам един траф със средна точка или да се мъча да правя еднополярно към двуполярно?

Вто Авг 20, 2013 3:13 pm
Профил
Аватар

bateAz написа:
Знаете ли защо глухите не могат да се научат да говорят ?

Не забелязах някой досега да е споменал, че нещо някъде е измерил.
Който отговори на горния въпрос, печели от мен едно лукче. Ще си го получи на посочен e-mail.

Вто Авг 20, 2013 3:40 pm
Профил ICQ

Е какво да мери, той трада му е на късо а като чета обесненията ще е по лесно да открием повредата с гадаено от колкот да му обясним кое къде и как да измери.
Това че с махането на греца е изчезнал брума хич не ми звучи добре, няма как да изправиш без диоди, и съвсем неясно става какво си сътворил :)

Вто Авг 20, 2013 4:33 pm
Профил

Ще постна платката за по лесно!!!

Вто Авг 20, 2013 4:47 pm
Профил
Аватар

За протокола: биполярно захранване се прави по същия начин и когато трафа няма средна точка, дори е за предпочитане при усилвателите на мощност. Само дето трябва да понадуеш кондензаторите, че почват да изпълняват и други функции.

На мен обаче не ми се отваря http://free.hit.bg/jointr/gif/Voltage%20Doubler.GIF
и така не разбрах какви ги е сътворил нашият приятел.

Обаче ме кефи как спецове по микроконтролери оправят дистанционно любителски усилвател :mrgreen:

Edit: доколкото разбрах, човекът с греца и даташита не може да се оправи пък ний го караме да мери.
dexter4e, нека да ти е за последно, моето момче, сядай да учиш щото следващият път никой няма да ти обърне внимание.
Edit2: Краче 12 е просто за индикация на лошо състояние и е изход с отворен колектор. Ако ще слагаш кондензатор между 5 и 11 не забравяй и около 22кОма резистор към краче 3 но най-добре да повториш шибаната схема от шибаната стр.11 в шибания даташит.

Прикачени файлове:
circuit-35w-hi-fi-audio-power-amplifier-by-tda2050.jpg
circuit-35w-hi-fi-audio-power-amplifier-by-tda2050.jpg [ 28.5 KiB | Прегледано 1592 пъти ]
Вто Авг 20, 2013 8:14 pm
Профил
Аватар

Ми като не сме сигурни, че може да измери, що трябва да сме сигурни, че ще може да преброи до 12 номер краче ?

Вто Авг 20, 2013 9:55 pm
Профил ICQ
Ранг: Популярен
Ранг: Популярен

Малко извън темата: По соц.време беше. Накарах кръсника ми (програмист) да закачи осцилоскопа на 3-то краче (нимера е условен). След като не успях да видя на екрана каквото очаквам го питам как е намерил крачето. И той ги преброи на глас: 0, 1, 2, 3 :D

Вто Авг 20, 2013 10:07 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 39 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3  Следваща