|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Вто Юли 28, 2026 7:03 am
Проектиране на устройство/детектор за удар.
| Автор |
Съобщение |
|
ToHu
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30686 Местоположение: София
|
 Re: Проектиране на устройство/детектор за удар.
Виж в обяви се продава ICD-2, а за конторлера, за да не си играеш да правиш платки др. такива, по добре вземи някой кит на олимекс, пак в комет ги има.
|
| Вто Авг 20, 2013 2:39 pm |
|
 |
|
KikyPet
Ранг: Минаващ
|
Да вход за датчика, бутон и подръжка на дисплей. Ориентирах се малко в картинката и ще ми трябват: 1) ICD-2 2) Възможно най-евтиното PIC-че което отговаря на изискванията да е с вход за датчик, бутон и дисплей 3) Оптимален PIC цена/функции, на който ще се уча и е съвместим с ICD-2 Евентуално какво друго ще ми трябва, някакъв интефейс свързващ ICD-то с PIK-a? Какъв компилатор ще ми трябва след това за избрания дебъгер и контролер? Благодарско 
|
| Вто Авг 20, 2013 2:53 pm |
|
 |
|
CarBeta
|
...и изход за зумер, но ако с това нещо ще тренират спортисти, идеята за звуков старт не е добра. Поне аз, като инструктор по бойни изкуства, не бих го препоръчал. В тия спортове се гони бързина при визуален дразнител, каквато е и идеята на лапите. Иначе ако задачата е свързана само с електрониката всичко е ок.
|
| Вто Авг 20, 2013 3:19 pm |
|
 |
|
KikyPet
Ранг: Минаващ
|
Избрах 32L152CDISCOVERY Kit, на базата на STM32L, компактно, low power, евтино има си (On-board ST-Link/V2 (with SWD connector for programming and debugging)) LCD и бутон. След като пристигне и понапиша кода ще споделя.
|
| Чет Авг 22, 2013 3:58 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30686 Местоположение: София
|
Абе на много голямо нещо с ехвърляш според мен, твърде голямо. Да го кажем така, имаш да навиеш резба М3 на болт, вместо да го направиш с плашка ти искаш да си купиш 5 координатен център, едното го вземаш, учиш се да го ползваш и ползваш за 10 мин, другото само да го пуснеш да тръгне ти отнема 1 седмица, отделно и докато се научиш да работиш с него ... горе долу така и е с тоя контролер.
|
| Чет Авг 22, 2013 8:11 pm |
|
|