|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Съб Окт 03, 2026 12:52 am
| Автор |
Съобщение |
|
Koleto
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Съб Фев 18, 2006 11:55 pm Мнения: 1301 Местоположение: София
|
 Re: Новини от страната
Позволи ми да те поправя леко - използвайки простотията на цвъ цвъ червените "афишираха" това, което той е правил по същия начин, както те са го правили когато държат кокала, разликата е, че те както си казал знаят как да се пазят... Не е случаен вица за другаря майор и 4-те кафета.... ЕДИТ: Една интересна статийка.... http://www.epochtimes-bg.com/2013-03/2013-08-08_15.html
_________________ Някой ден и костенурките ще се научат да летят...
|
| Пет Авг 09, 2013 12:29 pm |
|
 |
|
tgi
Регистриран на: Нед Юни 10, 2007 2:22 pm Мнения: 6492 Местоположение: София
|
Е за него излезе, че е бил официално агент в ДС някъде си преди 89-а, или мислиш, че става дума да е бил агент на щатите там.... Какви задачи са му поставяли след това, кой точно му е бил господар не виждам как касае хората тук. Банки дават на КДС-ари, не на други.
_________________------------------- www.tgi-sci.com------------------- http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/
|
| Пет Авг 09, 2013 1:16 pm |
|
 |
|
Lupus
Регистриран на: Сря Дек 01, 2004 12:44 am Мнения: 2811 Местоположение: София
|
Ей това го кажи на Колето, че той нещо не вярва! А за мен не е тайна, че големите партии (всички до една) си имат агентура в службите и точат информация. То там е като пробита каца и не е ясно, дали важна информация не се разпраща направо с циркулярни писма до чужди разузнавания и партии. 
_________________www.bsms.bg - SMS услуги за фирмите с модерно мислене.
|
| Съб Авг 10, 2013 10:56 am |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2013/08/ ... a_sedmica/Е не може да не му стане кеф на човек, като си представи как някой БСП/ДПС дупетат почиващ си на Малдивите ще бъде привикан по спешност за да съберат 121 гласа. Или пък цената на отбора курви на Сидеров ще се качи неимоверно... Или пък Борисовите послушковци ще подкрепят Орешарски. Макар, че това значи да си плюе тотално на сурата и да се сбогува с политиката, щото на него силата му е анти-БСП да играе, та едва ли е толкова прост. Или пък Орешарски е решил да сдава властта елегантно, като не му гласуват бюджета - казва ами щом не искате по моя начин, аз си тръгвам. Ама де тоя късмет. Абе евала на президента, ако не друго поне душевен дискомфорт им предизвика, с две думи бръкна им в задниците.
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Съб Авг 10, 2013 11:21 am |
|
 |
|
Lupus
|
Да, интересна ситуация може да се получи, ако Атака не подкрепи бюджета. Ако го подкрепят, те открито ще трябва да признаят, че са третото краче на столчето. Ако обаче не го подкрепят, Орешарски може да се измъкне много елегантно. Подава оставката на правителството и обявява на всеослушание: "Протестиращите не можаха да ме свалят, но президента успя! Той искаше да вземе цялата власт в ръцете си с ново служебно правителство и го постигна. Сега да си носи и цялата отговорност!" Парламента се разпуска и "наесен с песен" пред урните. По старите правила, защото време и желание за промени няма да има. А протестантите остават с пръст в устата и "президентски среден пръст" отзад. Ха да видим тогава какво го чака новия парламент и правителство! Май ще се повторя, ама след февруари ще дойде октомври (ноември по нов стил)  Тогава вече ще има : "Раздайте патроны, поручик Голицын, Корнет Оболенский, седлайте коня."
|
| Съб Авг 10, 2013 11:38 am |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30859 Местоположение: София
|
Да ама има чуството че и това няма да стане, Орешарски няма да подаде оставка заради това, въпреки че е много удобен момент. Те реално досега имаха няколко удобни момента, но все така не се възползваха, и пичината със сигурност не е в жаждата за власт и да си на в2сяка цена управляващ. Все така сме си в пълно невидение защо е целия тоя цирк. Може пък да се окаже че Орешарски изобщо не е искал да взема тоя заем и са разчитали точно на такова развитие, къде разчитали, къде договорили ... знаели човек. В изминалите години винаги е можело човек да си измисли някаква правдоподобна теория която да се вписва в катинката, в момента не само правдоподобна, а и малко вероятна е трудно да измислиш. А може да има и по прост отговор, подготвя се поредната смяна на муцини, т.е. който и да е следващия няма да е никой от познатите, сега са оставени да се окъкат тотално пред народа, ако не сами то с помощ, и след това да се направи ресет ... привиден естествено, но пък народа ще е щастлив и доволен и спокоен следващите 10-15 години очаквайки новите да ни оправят .... ама то съвсем като в секса, като ти писне мисионерската сменяш на кучешка, ама и за двете страни реално промяна няма, чукащия е все същия, само дето чукания има надежда да му е малко по добре, удобно, приятно ....
|
| Съб Авг 10, 2013 1:14 pm |
|
 |
|
Lupus
|
Ами аз имам едно предположение, но времето ще покаже дали е вярно. Президента се е овързал яко с един от олигархичните кръгове и се опитва да играе с нови муцуни своя игра. Според мен, ако се развие горния сценарий, няма да му стигне времето да нареди както трябва картите.
|
| Съб Авг 10, 2013 1:25 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30859 Местоположение: София
|
Ами не знам да ти кажа, президентската институция е твърде слаба за да може от тази позиция да влияе кой знае колко. Освен това да не забравяме че не само БСП депутати почиват на малдивите, каквото за едните такова и за другите, може да се окаже че и Герб са в намален състав, както видяхме не са събрали и 80 човека за тая подписка или каквот са подписвали там. Също така където и да си няма проблем да се върнеш за един ден, ако ще и от южния полюс. Щом моите пътувания могат да се планират от днес за утре и да ми се издават билети в деня на полета и при тях може, няма никакви проблеми в това, та ако наистинаима зор ще се върнат. И дори тук предимствеото е на БСП / ДПС, техните депутати са доста по организирани от тия на Герб, които в момента са и демотивирани. Въпроса е обаче дали ще искат да го прегласуват сега, ако не го гласуват това е защото така са искали, а не заради отпуските на депутатите. Повярвай има фирми които биха им платили първа класа билети за утрешните полети само и само да се върнат с надеждата че ще си получат вземанията.
|
| Съб Авг 10, 2013 1:37 pm |
|
 |
|
ike
Регистриран на: Пет Фев 04, 2005 9:59 pm Мнения: 6019 Местоположение: София
|
tgi още ли си мислиш, че ни управляват мутри от КГБ? Не виждаш ли горкичките колко са бедни  то е вярно, че аз имам само 2 лева в джоба си, но не дължа няколко стотин хиляди на банките, нямам и 1 стотинка кредити. http://dnes.dir.bg/news/kredit-deputati-14687358?nt=4
_________________ Warriors of the Night, ASSEMBLER!!!
|
| Съб Авг 10, 2013 1:56 pm |
|
 |
|
Dimitar
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
Ти ако си мислиш, че депутатите са реалните управляващи значи живееш в някаква много голяма заблуда  . Също като тази относно разбиранията ти за кредитите - в тях няма абсолютно нищо лошо, стига да се вземат с мярка. За всичко си има критерии и нито един критерий не е "нямам кредит - значи съм супер добре, имам кредит - значи съм супер зле". Особено пък "нямам два лв, ама нямам и кредит".
|
| Съб Авг 10, 2013 2:09 pm |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
Реално депутатите на Герб нямат никакво значение. Те могат и въобще да не влизат в залата. За прегласуване им трябва квалифицирано мнозинство. Демек трябва всички от ДПС + БСП + 1 допълнителен да са в зала. Или ако някой не ще да се върне от малдивите, ще трябва да напазаруват повечко депутати от лудия. А за олигархичните кръгове около Плевнелиев - то е ясно - Прокопиев. То никой не го и отрича. О, това е стар номер за пране на пари. Реално се практикува от много хора, които имат пари с неприятен произход. Теглиш си кредит/лизинг и си плащаш вноските, на месец те са малки и НАП не може да те прихване. Хем ти си изпираш парите с времето, хем си позволяваш законен лукс на момента, хем банката си прибира лихвата и всички са доволни. 90% от луксозните коли, яхти и имоти са на кредит, не защото притежателите им нямат достатъчно кеш, а защото не искат да го вадят на показ 
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Съб Авг 10, 2013 2:15 pm |
|
 |
|
After_Dark
Ранг: Популярен
Регистриран на: Чет Авг 09, 2012 8:42 am Мнения: 351 Местоположение: Бургас
|
_________________Химик-галфон съм аз. 
|
| Съб Авг 10, 2013 2:40 pm |
|
 |
|
am stereo
Регистриран на: Съб Дек 08, 2007 10:51 am Мнения: 1869 Местоположение: ♪♫♣♠|☼◙▲♦▼☻╬☺∞
|
_________________ DT-838 ((( STEREO ПОЗДРАВ))) за форума - https://youtu.be/xy921Pn3lhA
|
| Пон Авг 12, 2013 12:24 am |
|
 |
|
stefan63
|
.... и 5 карти с размери на банкова карта - (90Х60Х1,5) мм. Посочено е, че теглото им трябва да е до 7 грама ......
Че ако е 8 грама , няма да си получим комисионните....
|
| Пон Авг 12, 2013 7:51 am |
|
 |
|
tgi
Регистриран на: Нед Юни 10, 2007 2:22 pm Мнения: 6492 Местоположение: София
|
Бе знам, че езикови поправки са против етикета ама тая скоро я правих и ей ме пак. В тоя контекст "комисион" не е правилната дума, казва се "подкуп".
_________________------------------- www.tgi-sci.com------------------- http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/
|
| Пон Авг 12, 2013 3:08 pm |
|
|