Отговори на тема  [ 16187 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 259, 260, 261, 262, 263, 264, 265 ... 1080  Следваща
Новини от страната 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог

Мнение Re: Новини от страната
Абе на мен вече не ми пука, само да са далеч от мен и да не ме занимават с глупости. Ток, вода, парно ...

Вто Авг 06, 2013 7:41 pm
Профил

miro_atc написа:
Не разбирам оптимизма ти... честно!

Оптимист съм, понеже накъдето сме тръгнали, не зависи вече много от нас. И да стъпят нашите някъде накриво, ще ги вкарат обратно в пътя.
Освен ако не намерим начин да се самоизкараме от ЕС.

Вто Авг 06, 2013 10:22 pm
Профил

Ааааа ти си от непоправимите оптимисти. Редно е да знаеш че в ЕС нещата не са никак по розови, акоговорим за корупция, монополи и олигархия ЕС е светъл пример. ЕС е най-голямата корупционна схема в света, защитава най-много частни интереси и може би вреди на най-много хора .. само дето никой не го осъзнава. Помисли, като почнем от криви краставици и стигнем до лампи с нажежаема жичка и RoHS, висчко това е пълна простотия, и ако някой може някак да докаже ефективностат и смислеността на един от тези закони пък на. ЕС се управлява от концерните, уви дори негови радетели като Сименс понякога се оказват прецакани от творението си, ама е нормално, като не са част от ЕС .. всичко се връща.

Вто Авг 06, 2013 10:34 pm
Профил

Е аз не говоря по принцип за всичко в ЕС, говоря конкретно за това в ЕС.

Вто Авг 06, 2013 11:31 pm
Профил
Аватар

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2013/08/ ... /#comments

itso.t написа:
Решил си да препишеш целия интернет? Доста амбициозно начинание... :D

Чет Авг 08, 2013 9:39 pm
Профил WWW

Стига бе, оставете хората на мира, тоя бил, онзи бил, такива са били времената, таква е била работата им. Едно време е имало палачи, имало е таква длъждност имало е и хора които са я вършели, дали са били по различни от другите, може и да са сънували кошмари, може и да не са можели да спят, но си е работа. Не мога да разбера кой бил от ДС кой не .. или пък още по голямата глупост, разузнавачи, контраразузнавачи, шпиони в чужбина .. хората са си рискували живота заради държавата и заради гъзовете на тия които са ви разждали а сега на кръст искат да ги разпънат. Мен това лично много ме дразни, проблема не е в тези. Проблема е в ония стругари, продавачи, учители, инжинери, които не им е било работа ама са ходили да снасят кой какво казал, направил, слушал или гледал, и да не се окаже че я баба я дядо на някой от тия дето плюче по служители на ДС са били точно от тия дребни доносници. Мне ако питаш всички агенти трябва да се реабилитират, а всички доносници да се разстрелят.

Чет Авг 08, 2013 10:31 pm
Профил
Аватар

Е то за това ние нямаме нито вътрешна, нито външна агентурна мрежа. Някой спомня ли си случая с "оня списък"??? За това, което направи, Доган трябваше да го набият на кол!

Чет Авг 08, 2013 10:39 pm
Профил WWW
Аватар

каква армия е тази, което няма разузнаване в тила на врага? когато не знаеш отсреща противника какви железа и хора е подготвил, къде ги е дислоцирал, къде са му ГСМ базите, как върви логистиката в мирно и военно време, радиостанциите им на лампи или на транзистори са, къде ги произвеждат и т.н., със сигурност ще загубиш войната.

ако не можеш да хванеш съответния човек, който брои твоите ракети, танкове, оръдия и прочие пушкала, значи си пълен некадърник и трябва да си смениш професията.

научно-техническото разузнаване по важност е от същата категория. всичко е важно - от рецепти за подобрители за бетон до алгоритми за навигация на спътници. ами дори го погледнете само от камбанарията на вашата фирма - ако някой източи файловете от последния ви дизайн, с който разчитате да излезете на пазара след 3 месеца и да нямате конкуренция следващите 6. и още по-лошото - ако не разберете изобщо, че някой ви е източил файловете... това загуба ли е, нечестно ли е или пък е достойно за презрение дейност?

ако някое от тези неща в държавата липсва, тя се превръща в територия. каквато сме в момента.

доносниците са друга бира, както казва тони, тях трябва да ги разстрелят. само че нещата обикновено не са толкова прости, щото почти винаги са комбинирани в някакъв миш-маш от връзки и обвързаности (аз знам, че ти знаеш, че аз знам, че ти нищо не знаеш). това също е част от голямата игра, правилата са неписани, но всички са наясно с тях и гледат да ги спазват. и ако се изсереш на вентилатора, после и твои и чужду ще те заобикалят от далеч, защото си непредвидим.

самата комисия е пълна пародия. получавали са заплати сума ти и време, за да прозрат, че генерала, началник на разузнавателното управление, бил ... разузнавач.

лупус, оня списък не го ли изнесе стоян ганев първи? същия, който наскоро се събра с "мистър 10%"?
и какво постигнаха, къде го занесоха?

Чет Авг 08, 2013 11:53 pm
Профил
Аватар

Забавното в цялата работа е, че никому и не прави впечатление същината.

Че тия ДС/разузнавачи/каквито там ченгета са са станали фигури по банки,
ей така. Със заплатата от няколкостотин тодорживкови лева си купили дялове
по банките бе, много умни били знаеш, сетили се преди другите.

Че са разделили БКП на легална - БСП - и нелегална - "бизнеса" - части през 89-а
отдавна вече никому не звучи като нещо неочевидно, ако и никога да не е публично
казвано в прав текст.

http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/

Пет Авг 09, 2013 1:22 am
Профил WWW
Аватар

Местоположение: където небето среща земята, ракията е Jameson, а бирата Guinness
Lupus написа:
Е то за това ние нямаме нито вътрешна, нито външна агентурна мрежа. Някой спомня ли си случая с "оня списък"??? За това, което направи, Доган трябваше да го набият на кол!

Lupus ,
ако говориш за списъка на външните рзузнавачи в турция, дето после по този списък са ги давели като палета :!: - съвсем истина- давели са ги :!:
това мисля става по времето на стоян ганев(лека му пръст дето се спомина преди 3 седмици в САШ там лекции бил водел незнам къде си) - демек българин новодемократ - да се изпише добър пред новите господари (за справка на Тги не в Москва а, оттатък босфора и Антлантика ;) ) го предава в турското посолство.
Доганчо в случая само си е сръбвал кафето колкото и да се мъчат да изкарат Сокола виновен за това, за съжаление си е чиста попКръстювщина :(

Пет Авг 09, 2013 1:41 am
Профил
Аватар

Айде да не бъркаме, външно с вътрешно разузнаване. Второто във БГ си варианта е чиста проба доносничество. И преди и СЕГА! И не си прав Лупус, вътрешна агентурна мрежа си имаме и в момента и тя е точно същата както и преди - чисто доносничене по полит-комисарска линия.

Дежурното оправдание на доносниците е чрез външното разузнаване. А между едните и другите няма нищо общо.

Пет Авг 09, 2013 8:45 am
Профил ICQ
Аватар

Цецо написа:
Айде да не бъркаме, външно с вътрешно разузнаване. Второто във БГ си варианта е чиста проба доносничество. И преди и СЕГА! И не си прав Лупус, вътрешна агентурна мрежа си имаме и в момента и тя е точно същата както и преди - чисто доносничене по полит-комисарска линия.

Дежурното оправдание на доносниците е чрез външното разузнаване. А между едните и другите няма нищо общо.

Наричай го както искаш, но нито една полиция не може без него! Ако нямаш доносници в престъпните мрежи нищо не можеш да направиш. А това, което наричаш "доносничене по полит-комисарска линия" са си партийните разузнавания. Всяка по-сериозна партия си го има. Виж такова нагло използване на възможностите на службите в полза на една партия, както по времето на ЦвъЦвъ никога не е било!

Пет Авг 09, 2013 10:34 am
Профил WWW
Аватар

MYXATA написа:
Lupus написа:

Lupus ,
ако говориш за списъка на външните рзузнавачи в турция, дето после по този списък са ги давели като палета :!: - съвсем истина- давели са ги :!:
това мисля става по времето на стоян ганев(лека му пръст дето се спомина преди 3 седмици в САШ там лекции бил водел незнам къде си) - демек българин новодемократ - да се изпише добър пред новите господари (за справка на Тги не в Москва а, оттатък босфора и Антлантика ;) ) го предава в турското посолство.
Доганчо в случая само си е сръбвал кафето колкото и да се мъчат да изкарат Сокола виновен за това, за съжаление си е чиста попКръстювщина :(

Може и Стоенчо да го е предал, но как е стигнал до него е друг въпрос. Доган е по-хитър и добре обучен като агент, за да се "освети" толкова елементарно.

Пет Авг 09, 2013 10:41 am
Профил WWW

Lupus написа:
Виж такова нагло използване на възможностите на службите в полза на една партия, както по времето на ЦвъЦвъ никога не е било!
Хайде да го докажеш това може ли ? Изключително съм любопитен... Имам и един въпрос - ако толкова са се ползвали службите при цвъ цвъ за подслушване както го обвиняват - като как така се оставиха да им извъртят тоя курвенски номер и то без да разберат грам за него (ще уточна за да не се чудиш - цените на тока, февруарските протести, бюлетините в костинброд... има и още ма тия ти стигат)??? Аман от червена пропаганда ей.... :axe: :axe: Айде сега ми и кажи, че оня разговор дето изтече с плюжека найденов те са си го самозаписали и после са го пуснали в обръщение...

Пет Авг 09, 2013 11:10 am
Профил ICQ
Аватар

Lupus написа:
Виж такова нагло използване на възможностите на службите в полза на една партия, както по времето на ЦвъЦвъ никога не е било!

Отново заблуда. Винаги е било, просто Цвъ беше достатъчно прост да го афишира :) Реално единственото "хубаво" нещо на Цветанов пред Румен Петков например е, че втория е много по - обигран и реципрочно много по - вреден.

Внедряването на полицаи в престъпни групи е нещо друго, но и то в БГ е извратено по нашенски модел, като основната му цел е силните на деня да овладеят финансите на въпросната група и да ги насочат към себе си.

Пет Авг 09, 2013 12:13 pm
Профил ICQ
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 16187 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 259, 260, 261, 262, 263, 264, 265 ... 1080  Следваща