|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Съб Авг 22, 2026 2:53 am
| Автор |
Съобщение |
|
Cekins
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Сря Апр 20, 2005 12:02 pm Мнения: 9123 Местоположение: Разград
|
 Re: Светловоди ..
Е то няма как да дойде за по-кратко от 3-4 дена... Най-малкото сменя 2 куриера. От там тръгва с едни румънци GSL и после те го предават на InterLogistika и чак тогава стига до местоназначението си. Единствено може румънеца да го донесе ако си в Русе, та им е по удобно да мине Дунав мост и да го донесе директно, отколкото да го размотават и по интерлогистиката... Сега може и за Видин да се появи подобна възможност  Момчетата от Интерлогистика обаче разправят че румънците били големи шемети - често имало неразбории с тях. А цената е 7 евро твърдо за GSL-Standart без значение от обема/теглото до няколко килограма и средно голям кашон - цена твърдо на брой колет. При големи тегла/обеми процедират по малко по-различни пътечки.
|
| Пон Авг 05, 2013 12:47 pm |
|
 |
|
itso.t
Регистриран на: Чет Фев 03, 2005 2:21 am Мнения: 12826 Местоположение: София
|
|
| Пон Авг 05, 2013 1:36 pm |
|
 |
|
sparkybg
Регистриран на: Вто Авг 23, 2005 12:02 pm Мнения: 3070 Местоположение: София
|
Мда, явно съм хванал последния влак от старата система. На мен ми го донесоха Интерлогистика.
|
| Пон Авг 05, 2013 1:54 pm |
|
 |
|
Cekins
|
Въх мър майка - че те изядоха хляба на Комет...
При положение че е за същата (почти) цена направо кърти мивки тва...
И аз явно съм хванал последните наземни, щото там някъде имах поръчка от тях.
|
| Пон Авг 05, 2013 5:44 pm |
|
 |
|
sparkybg
|
Абе не съм сигурен че са изяли точно на Комет хляба. Рядко съм попадал на нещо дето го има налично в Комет там да е по-евтино, а номенклатурата им е далеч от тая на Farnell като разнообразие. Но за определени неща си струва. Сайта е малко дървен, ама то пълно щастие няма. Продуктите на Agilent например там са доста по-евтинки от във Farnell, или поне моя мултицет.
|
| Пон Авг 05, 2013 5:51 pm |
|
 |
|
Cekins
|
Ооо, трбява да видиш какви цени излизат на по-солидните клиенти  Виждал съм как цената е на 50% от това което дава като не си логнат. Номенклатурата е им е над Комет и малко под Фарнел. Но има доста неща дето във Фарнел са 4-5 пъти по-скъпи и предпочитам да чакам малко повече и да платя 7-8 евра транспорт.
|
| Пон Авг 05, 2013 5:59 pm |
|
 |
|
sparkybg
|
Номенклатурата им е над Комет с много. Просто рядко съм попадал на по-ниски цени за неща налични в Комет, бидейки съвсем не-солиден клиент. А фарнел са си скъпчии по принцип - поне за това 2 мнения няма. Абе колкото повече варианти за пазаруване - толкова по-добре. Това че имат сметка в българска банка и плащаш към нея с примерно левче такса искренно ме изненада. Остава и фактурите да започнат да издават в левове и на практика все едно са тук. Не че като са в еафро има особено значение де. 1-2 счетоводни операции в повече.
|
| Пон Авг 05, 2013 6:36 pm |
|
 |
|
Cekins
|
На нас ни ги издават в левове... Не знам при теб какъв е случая...
|
| Пон Авг 05, 2013 6:47 pm |
|
 |
|
sparkybg
|
Случая е че до сега съм пазарувал само като частно лице, понеже все разни дребни работи, дето не могат да ми минат за разход. Е, явно и тоя "проблем" са решили. Доста напористи ще излязат.
|
| Пон Авг 05, 2013 6:57 pm |
|
 |
|
Cekins
|
Като частно лице не съм пазарувал. За фирмата си издават левови фактури и то от както съм почнал да си пазарувам от там.
|
| Пон Авг 05, 2013 7:19 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30755 Местоположение: София
|
Номенклатурата им е по-голяма, но май повече идва от електромеханични компоненти. Примерно скоро пазарувах мощнинисковолтови предпазители, имаха всякакви модели, тук в БГ голям зор. От тях купувам и гнезда за 20 мм предпазители за монтаж на панел, имат доста читаив на добри цени, в Бг такив аняма, от тях вземам и .... абе ...такива втулки за ледове забравих как се казва. Sunon също продават на добри цени, светловоди имат доста, едни релета мисля от тях си бях намерил от тия автомобилните ... и други работи пазарувам дето тук ги няма, ама сега не се сещам.
|
| Пон Авг 05, 2013 7:58 pm |
|
 |
|
tgi
Регистриран на: Нед Юни 10, 2007 2:22 pm Мнения: 6492 Местоположение: София
|
Под 10 афро (дали не беше 5 и нещо) е и транспорта от Бюрклин дотука, от Фарнел директно също май беше под 10, а бе друго си е да си в ЕС. Остана да поевропейчим и наше село та да можем и ние да пращаме навън на такива цени, че сега сме 20+ пъти по-зле ама това го обсъждаме в други теми в друг раздел  .
_________________------------------- www.tgi-sci.com------------------- http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/
|
| Вто Авг 06, 2013 12:27 am |
|
 |
|
sparkybg
|
20+ не сме. Около 65 кинта е колет до 30 кила до целия ЕС. Преди някоя и друга година беше тройно. За DPD Economy иде реч.
|
| Вто Авг 06, 2013 2:22 am |
|
 |
|
tgi
Регистриран на: Нед Юни 10, 2007 2:22 pm Мнения: 6492 Местоположение: София
|
Това DPD не го знам, ама за знайните - UPS, DHL, Fedex - трябва да умножиш още поне по 5. Ще вьема да ги проверя тия, включват ли застраховка и т.тн
_________________------------------- www.tgi-sci.com------------------- http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/
|
| Вто Авг 06, 2013 7:53 am |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30755 Местоположение: София
|
Включват, а иначе и другите са така ама само за по големи клиенти. С акаунт от тук се шипват неща от УС на цени конкурентни на големите продавци в ебей, т.е. отстъпката е почти същата. На няколко пъти вече поръчвам локално до УС и от там си ги шипвам с тукашен акаунт, цената на транспорта е по добра. Разликата е че там може би е доста по лесно да се сдобиеш с отстъпки, тук се позлват, ама само за тия които имат голям оборот, и са упорити. Обеснявам глей сегя, е на акаунт с тая цена, айде да не е на тоя а на другата фирма но на същата цена .. не можело, абе нали все ние сме клиента .. да ама не ... Иначе за пратки в европа UPS/FedeX/DHL няма никакъв смисъл, има достатъчно европейски компании които дават доста добри условия. Само за израел не съм намерил решение, там всеки първо те ебе, после дере и накрая от кръста, човек ще помисли че всяка пратка я носят на ръце до там. Иначе за европа има и доста фирми които извършват и по сериозни превози, в момент аполучавам 3-та пратка от Tyco и не съм платил нито стотинка, ползват ... хм излезе ми от акъла сега, компанията е чужда, но всеки път идва с БГ камион. Цените са доста приемливи, по 5-600 евро за половин камион, иначе цената е от порядъка на 2-3 хил лв., как го правят не знам, лошото е че аз не мога да го наема за тая цена а те го наемат някак.
|
| Вто Авг 06, 2013 9:42 am |
|
|