Отговори на тема  [ 16187 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 251, 252, 253, 254, 255, 256, 257 ... 1080  Следваща
Новини от страната 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение Re: Новини от страната
бе те много неща са гарантирани в конституцията... но се регулират със закони.
нямам против протестите, просто ако може да са по-организирани. да се заяви "днес ще блокираме орлов мост от 18:30 до 19:00", общината да разреши или не, да прецени обществената полза и вреда от блокирането на ПРАВОТО на предвиждване на стотина хиляди непротестиращи, или да определи друго място за протест, примерно около езерото Ариана. а ако някой излезе извън разрешената зона - глоба. някак си не вярвам няколко хиляди души да блокират тайм скуеър или моста голдън гейт да не ги разкарат веднага...

правото да правиш нещо не трябва да нарушава правата на другите. че имаш право да изказваш мнение, не значи, че всички са длъжни да се съобразяват с него, още по-малко ти дава ПРАВО да го налагаш силово на другите.

къде бяха протестите, когато монката цуна резерва на здравната каса? прозрачно ли го направи?
да чувате някой да протестира, че пенсионните вноски в доверие се крадат пред очите ни?
къде бяха протестите, когато БТК попадна в ръцете именно на тези нагли мошеници (деблия и мустакатия)?
защо никой не протестира против безумната рекламна кампания по цифровизацията, парите за която биха стигнали за вдигането на майчинските?
или пък защо никой не протестира, че мултиплексите са собственост на същите мошеници?

изобщо - теми за протести има до безкрай. аз въобще не ги харесвам тези хора. в същност не харесвам никого от избухването на демокрацията насам.

БСП винаги са били импотентни да управляват, дори и далаверки не знаят как да правят. жан го качиха на крушата неговите хора. първанката е образец за политически червей. малко се ошлайфа при дестгогишното си нищоправене, но толкова. сер гей не става и за портиер. да не говорим за лая, курнелия, вагининци, илияни и цялата плеяда безпътни некадърници. рофч е друга бира, той е едно поколение с мафиански, бакърджиев, антоанчо - опитни отракани играчи, с ясна визия и плътен график за доене на цицата. работили са добре и по соца и в декорацията.

иван беше алчен още преди декорацията. вживя се в ролята на командир, но хората които му подляха вода сега са в парламента, а той - навън. СДС го няма, синята идея беше употребена, изнасилена и заебана като магистрална курва. милиони хора разочаровано се заеха да оцеляват поединично. някой пита ли се какво става с мафиянски, муравей, краус и още десетки по-дребни милионерчета?

юпитата намазаха най-успешно филията. дойдоха с лозунга "срам ни е от вас" и най-безсрамно бръкнаха в кацата. огромна част от днешните неразбории са заложени още от тях. и продължават да са в играта, в конфортна дебела сянка. а пък на "царя" за малко да му дадат мусала... той май е рекордьора по алчност и безочливост.

а пък хидрологът д-р соколов няма какво да го коментираме. но той май е единствения, заслужаващ по-сериозно уважение от всички бръмбари, калинки, стоножки и пр. безгръбначни, обитавали политическата сцена последните 25 години. по-старите пушки всички са ходили на лекции в АОНСУ, но май единствено в ръководството на ДПС са ги разбрали. играят си играта добре, дори вземат много повече ръце с картите, които имат. такива блъфове и врътки правят на масата, че често прибират валета с метър осмаци.

гойко не знам как да го коментирам... за мен е по-скоро медицински случай. но и хората от втория етаж са потресаващи - дебелата, пицко, цецка, трайчо, дилянчо... цецо пък не знам на кой етаж да го сложа изобщо. никой от тях нито е работил нещо съществено, нито пък ще може. евентуално дебелата може да продължи да се прави на феодал в района, ако не реши да се лекува. не знам за какво са им толкова много пари.

коконева и приятели... изчерпах се, за тях не ми останаха думи, а нямам синонимен речник под ръка.

та какво правим?
ако някой ми каже, че описаните по-горе са свършили дори 1% нещо полезно за България (с главно Б), с удоволствие ще го изслушам на чаша бира. или ако някой ми твърди, че еди-кой-си би по-добрия вариант от друг еди-кой-си. на избори имаме единствено правото да нямаме избор. с това трябва да се почне, но няма как да стане - прасенцата са в кошарката, харесва им в лайната и никога няма доброволно да тръгнат към кланицата. стойностни хора няма да се захванат, а олигарсите няма да излязат на светло. как си представяте златев - премиер и донев президент.

според мен трябва да се почне с протести под надслов:
държавници от всички нива, моля ви спазвайте законите!

Вто Юли 30, 2013 7:01 pm
Профил

Аз се предавам, само няколко неща за размисъл :

Ленин взема властта с подкрепата на младите, част от интелигенцията и отрудения народ ....
Хитлер идва на власт с подкрепата младите и отчаяни от системата и отрудения народ .....
БКП идва на власт подкрепяна от млади и надъхани привърженици които безрезервно са вярвали в идеята и .. отрудения народ ....

п.с. това е в отговор на миро ...

Вто Юли 30, 2013 7:07 pm
Профил
Аватар

ToHu написа:
Аз се предавам, само няколко неща за размисъл :
....
БКП идва на власт подкрепяна от млади и надъхани привърженици които безрезервно са вярвали в идеята и .. отрудения народ ....

Хммм, и малко помощ от окупационната червена армия :D :D :D (че някой ще си помисли, че
твърдиш, че само с цитираната от тебе подкрепа са дошли което очевидно не си имал предвид
ама за портокала).

Дедо, хубава ретроспекция, ще ми се да можех да и намеря кусур .

"Коконева" беше много добро :D :D .

http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/

Вто Юли 30, 2013 7:12 pm
Профил WWW

Абе да с подкрепата, ама и не се знае и без нея дали е нямало да стане, верно земеделците са били силни, ама пък ония са били много надъхани ...
Аз имам процедурно предложение, за протестиращите ясно, ама тия другите дали да не вземем по каса бира и да ти дойдем на гости хем да уточним стратегията хем обсъдим теленцата, а Дядо до тогав аможе да е намерил синонимен речник и да ни зарадва с продължение, скоро пак беше постнал нещо интересно, еидн ден можем да издадем книжка .. ама той ще иска авторски права сигурно ... освен ако не го напием и накараме да ни ги предотстъпи.

Вто Юли 30, 2013 7:21 pm
Профил
Аватар

Ми айде де, кво чакате, зимата ли да дойде (че ние тука вече почваме да я мислим, като заприличат
ябълките на ябълки това е, което ни подсещат...).

Вто Юли 30, 2013 7:26 pm
Профил WWW

Абе тръгнах от онзи офис, иначе като нищо, но и утре е ден, а и къде си видял пленум от днес за вчера, най-малкото от днес за утре, а току виж и Дедо се организирал.

Вто Юли 30, 2013 7:42 pm
Профил
Аватар

Цитат:
Ако има престъпления те са си престъпления и би следвало да се разкрият от полицията и другите компетентни органи и естествено след това да се ДОКАЖАТ пред съда.

Миро, я да те питам ти колко неща доказа за Пеевски в съда. Може и да не ми отговаряш, щото знам че са 0. Това ли са ти принципите от които се ръководиш в живота? Другото дето остана е какво ти били обещали преди да вземат власта и после не го намерили. Това е много як довод - ползват го децата в детската градина "Другарко пък Иванчо не се държи честно с мен" :) .

Вто Юли 30, 2013 9:00 pm
Профил
Аватар

Е ако ще се говори де юре да се говори така, ако не-не. Ту така ту инак според предпочитанията
на промоутърите на протеста - които и по това кой ги подкрепя вече е видно отде идат - е позната песен,
ама поне да не им помагаме в нея (Цецо, за тебе съм практически сигурен, че не би искал да им помагаш
ако мислеше за това кой стои зад протестите каквото мисля аз).

[edit] той пък Цецо взе, че си изтри поста, нa който му отговарях. Нищо съществено
нито в него нито в отговора ми де. [/edit]

Вто Юли 30, 2013 9:44 pm
Профил WWW

Така и поредната манипулация, току що прегледах много внимателно видеото на което уж стъклото се чупело отвътре. Дори и без професионален софтуер се вижда че не се чупи отвътре. Форума не иска да качва толкова големи картинки, но всеки който иска мога да му ги изпратя. Дори мислех да ги пусна през специализиран софт, но няма никакъв смисъл, камъка се вижда и без super resolution и други подобни обработки.

Прикачени файлове:
5.jpg
5.jpg [ 92.83 KiB | Прегледано 983 пъти ]
4.jpg
4.jpg [ 103.37 KiB | Прегледано 983 пъти ]
3.jpg
3.jpg [ 103.94 KiB | Прегледано 983 пъти ]
2.jpg
2.jpg [ 112.58 KiB | Прегледано 983 пъти ]
1.jpg
1.jpg [ 104.56 KiB | Прегледано 983 пъти ]

Последна промяна ToHu на Вто Юли 30, 2013 9:53 pm, променена общо 1 път

Вто Юли 30, 2013 9:49 pm
Профил
Аватар

Ми да изтрих го, щото няма смисъл да спорим :)

Ето една новина, която мернах, която обяснява разни неща около разплащането с бизнеса:

"Първоначалният списък е за над 900 милиона лева, реалистични са 500 милиона лева, но няма как да бъдат изпълнени и затова сме се спрели на 160 милиона лева за задължения към бизнеса, натрупани основно в системите на Министерство на отбраната, Министерство на вътрешните работи и Министерство на правосъдието, обясни още Петър Чобанов."

Да им пикам и на бизнеса и на "държавниците" дето са се загрижили за него :) Как пък от 900 милиона отсяха точно тия 160млн, вероятно там се съсредоточени най-честните и най-предприемчиви български бизнесмени :)

Тони, вчера имаше официално изявление от МВР, че стъклото е счупено ОТВЪТРЕ. Пък ти си гледай записите и си търси каквито конспирации искаш.

Въпроса е не дали, а кога... :) Да видим дали Президента ще им бръкне в задниците грубичко:

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2013/07/ ... omenite_v/

Последна промяна Цецо на Вто Юли 30, 2013 10:17 pm, променена общо 1 път

Вто Юли 30, 2013 9:50 pm
Профил ICQ

Първо вчера нямаше официално изявление, това което казаха е че служители са досчупили прозореца отвътре за да не падат вътре стъкла и да не наранят някого. Ето в момента съвсем отговорно твърдя че прозорецжа е счупен от камък, мога да отида в съда и да го потвърдя с техническа експертиза на записа който се разпространява в youtube. Освен ако не твърдиш че записа там е манипулиран, сега тов аняма как да го установя защото нямам нищо на лапатопата подходящо, но и тов аможе много лесно да бъде доказано. Поне по отношение обработка на видеозаписи за следствен материал мога да съм доста убеден, доста често ни се налага да обработваме и предоставяме на полиция и следствие.
След като разгледах сега записа мога да кажа следното :
1. Всички репортери които казаха че прозореца е счупен от вътре са излъгали, това е въвеждане в заблуждение.
2. Най-малкото основните телевизии са го направили съвсем съзнателно, всички от тях имат софтуер койтопозволява най млакото елементарно подобрение на изображението, да не говорим че и без това камъкът се вижда, немога да повярвам че никой не е обърнал внимание.
3. В полицията или има некадърници или искат да изглеждат така, не може да ги обвинят в подобно нещо, явно да се вижда че не е така и те да с еправят на улави и да не кажат ясно какво им е становището.
4. Протестиращите явно умишлено изкривяват фактите, щом го правят със записи за мен автоматично значи че го правят със всичко останало, бройка, цел и т.н. това още повече ми променя мнението за протеста.

п.с. снимките горе са намалени и компресирани, но все пак поне на 2 камъка се вижда ясно, на 3 също но не толкова ясно, там вече удря прозореца.

Вто Юли 30, 2013 10:01 pm
Профил
Аватар

"МВР потвърди пред "Дневник", че едно от стъклата на автобуса, с който полицията направи неуспешен опит да изведе депутатите от блокираната сграда на парламента на 23 юли вечерта, е било счупено отвътре. "

и

"Пред вестниците "Труд" и "24 часа" Софийската дирекция на полицията е обяснила, че причината полицаите да избутат стъклото навън е опасността то да се счупи на малки парчета и да нарани хората в автобуса. "

Може и наистина затова да са го избутали. А, че може отначало да го е спукал камък е също възможно. Там си имаше обичайните физиономии, които по бих повярвал, че ако не са платени, то със сигурност са пратени там да правят золуми.

Но като цяло не ми дреме, ако ще не автобуса, ами цялото НС с все съдържанието бъде засипано с камъни. Не е като да не са си го заслужили.

Вто Юли 30, 2013 10:21 pm
Профил ICQ

Принципно и на мен не ми дреме, а пък ако изгледаш записа ще видиш каква част от досчупването е от полицията. Аз до преди 30 мин не го бях гледал защото не ме интересуваше, ама слушах пак някакви говореха по темата и викам дай да видя как тия полицаи чупят сами стъклото ...

Вто Юли 30, 2013 10:28 pm
Профил
Аватар

още една тема за размисъл:
всички масови протести стават само когато "цоциалистите" управляват:
- петър младенов, репликата за танковете така и не се доказа с експертиза. ситуацията тогава беше "тя не иска, той не може"
- луканов и "лукановата зима". тежка зима беше, верно, но никой не умря от глад.
- жан винденов. когато изгърмяха банките, долара беше 650лв. след 4 месеца протести, долара стана 3000лв, за което не мога да виня жан. много народ изгоря, но и много народ намаза милиончета. в следващите години се оказа, че повечето кредитни милионери са от новите управляващи. в същност банките ги изгърмяха управителя на БНБ и един доктор по икономика дето е колумист в момента и се изживява като експерт.
- олигарски. слава богу, че лева е завързан за еврото, че сигурно пак щеше да стане 1000лв.

никой не замеряше с камъни димитър попов, беров, костов, царя. фил сам си го вкара (по навик). да не говорим за бъцката. защо?

верно, социалистите са патологични некадърници и дори един протест не могат да организират, камо ли да го финансират. може и някой да им е налял парички (КГБ, ККП или интернационала), възможно е да са ги гушнали за тях. ама и тази теза издиша - две зими след падането на жан, социалистите трепереха без парно в централата си. дори и толкова "помощи" не можаха да изкрънкат. местните селски тарикати като пловдивския "панаирджия" пари не дават. за другите явно не сме интересни.

февруарските "бунтове" не мога ясно да ги наместя. тръгнаха от сметки за ток, после някой викна "оставка" и бойко веднага клекна. в най-подходящия за него момент - ако се беше задържал още 2-3 месеца, можеше да не влезе и в парламента. така имаха време да си починат, да се организират за изборите, пък и от страни е по-весело някак си.

Вто Юли 30, 2013 11:12 pm
Профил

ДедоБоре написа:
- петър младенов, репликата за танковете така и не се доказа с експертиза.
На мен експертизи никакви не ми трябват - точно по това време бях в казармата - танковата бригада в Карлово - майка ни се еба на юруш да пълним Т62-ките със снаряди.... :axe: :axe: :axe: Бяхме ги подготвили и седяха заредени до къмту февруари следващата година... Добре, че не посмяха да командват "напред".... щеше да стане ебахти мазалото... Февруари - айде на обратно - вади снарядите и в сандъците... пак ни се еба майката.... :axe: :axe: :axe: Добре, че мина без издънки - примерно изпуснат снаряд на капсула изотзадзе... бррррррр.... :evil: :evil:

Сря Юли 31, 2013 12:10 am
Профил ICQ
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 16187 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 251, 252, 253, 254, 255, 256, 257 ... 1080  Следваща