Отговори на тема  [ 24 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2
Предлагам участие и работа по 2 нови проекта ! 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение 
...

Последна промяна на Пет Фев 03, 2012 5:00 am, променена общо 1 път

Пет Ное 25, 2005 1:35 pm
Профил WWW
Ранг: Минаващ

Мнение 
Проблема, ако въобще има такъв, въобще нее финансов.
Идеята е да се опитам да отъпча пътека в процеса на сформиране на екип в решаването на даден проблем или работа по конкретен проект от независими проектанти, конструктори и т.н. А работа по такива проекти има много. Що се отнася до финансовия стимул на евентуалните участници, никога и за момент не съм твърдял че нама да им се плати за положения труд. Напротив на всеки ще му се плати не само трудът му, но ще му бъдат подсигурени и необходимите финасови средства за развой. Разбира се не очакваите накои да получи и цент само за това че твърди че е велик, преди да е демонстрирал какво може. А що се отнася до възможноста за съдружие, тя е просто една възможност която предлагам, но в никакъв случей нее задължаваща.

Пирев, нищо лично, но аз обещания не съм давал и няма да давам, по принцип работя с договори.
Ако има наистина заинтересовани, пишете.

И все пак търпя критики така че ако имате нещо наум, моля.

Пет Ное 25, 2005 2:13 pm
Профил

Мнение 
Zdravej, kolega rabotata s kowto si se zahwanal e naistina seriozna . Az rabotia ot ot 15 godini po temata i imam mnogo prakti4eski realizacii. Imam gotovi re6eniq za servoosite Programi na C za PID regulatorite. Algoritmi za linejna i kragowa interpolacia . Izob6to wsi4ko za niskoto nivo . Programi za interfejsa na PC-to RS232, RS452 i.t.n. Grafi4no onaglediawane s OpenGL. Upravlenie na ma6inata ot PC-to. Taka 4e ako te interesuva se obadi na ''radjo@abv.bg''. i ne6to za nakraia... Ako sega tepyrva tragwa6 w tazi oblast 6te ti triabvat godini za da naprevi6 ne6to godno za upotreba.
Pozdrav Radjo

Пон Дек 12, 2005 10:34 pm
Профил
Ранг: Ориентиран
Ранг: Ориентиран
Аватар

Мнение 
To OCI:
Какво ще е управлението? Microcontroller, DSP, PC, PLC...?

Вто Дек 13, 2005 2:37 pm
Профил

Мнение 
Привет на всички,
нека всички на които не съм отговорил лично ме извинят.
Относно проекта за манипулатора вече е възложен на БГ фирма да извърши предварителен проект и оферта.
Така че от тук на татък в постовете ми ще става въпрос сама за управлението на Пластмасови Шприц Автомати.

Преди 10 дни бях на изложение в Истанбул където се срещнах с Азиадски производители на точно такъв тип управления, офертите им са повече от добри но има неща които ме притесняват.
1. Естествено е ако те го произведат в последващи разработки за фирмата за които са предназначени да прескочат БГ и в частност мен.
2. Едва ли ще ми дадът пълната документация и голямото перо - гаранционен и извън гаранционен сервиз ще отидат при тях.
3. След доставката на първоначално договорените количества, твърде е възможно да ми засвирят бомбастични цени и да провалят цалата бъдеща работа с краиния клиент.
4. И накрая (но както се казва - не на последно място) в този случеи ставам един обикновен търговски агент на Азиадците и то потенциално прецакан, а не това е идеята ми.

Нека внеса малко яснота по възможните алтернативи, които стоят като решение. Но нека преди това да спомена че бях в Австрия за една седмица поканен на разноските на тяхната фирма в много тясна връзка с проектите които ви представям. Споменавам този факт само за да добиете поне малка представа от сериозноста и заинтересоваността на контрагента.

1. Да се пректира и произведе управление и им бъдат прехвърлени всички права - за което са съгласни да платят но далеч не щедро.
2. Да се проектира и произведе управление което те ще предложат на своите клиенти без никакво оскъпяване от тяхна страна, единствено с имижджово цел - съдъжа най-голям риск но и съответно най-голямя печалба
3. Да се открие смесено дружество с цел обслужване и преоборудване на излезлите от производство преди и над 8 години машини - трябват сериозни инвестиций с които не разполагам

Очаквам вашите мнения, съвети и предложения.

Вто Дек 13, 2005 3:11 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Цитат:
...да спомена че бях в Австрия за една седмица поканен на разноските на тяхната фирма в много тясна връзка с проектите които ви представям. Споменавам този факт само за да добиете поне малка представа от сериозноста и заинтересоваността на контрагента.

Ти на това сериозност и заинтересованост ли му казваш...
За мен си е чисто зарибяване.
Ами помисли си колко си им похарчил и колко биха спечелили почти без да се мръднат пръста.

Цитат:
1. Да се пректира и произведе управление и им бъдат прехвърлени всички права - за което са съгласни да платят но далеч не щедро.
2. Да се проектира и произведе управление което те ще предложат на своите клиенти без никакво оскъпяване от тяхна страна, единствено с имижджово цел - съдъжа най-голям риск но и съответно най-голямя печалба
3. Да се открие смесено дружество с цел обслужване и преоборудване на излезлите от производство преди и над 8 години машини - трябват сериозни инвестиций с които не разполагам

1. Всички права?
2. Без оскъпяване? Майка Тереза? И как ще го провериш - ще ти предоставят договора с крайния потребител?
3. Колко ще инвестират те, по каква схема и какви са гаранциите? (Въпросът е за твоя употреба)

Предполагам знаеш, че точно ремонта и модернизацията е най-скъпото. Да не говорим за машини, които са вече извън производство.
Защо търсят решението си в БГ? Да не би да очакват, че ще намерят добри специалисти за жълти стотинки?

Цитат:
Очаквам вашите мнения, съвети и предложения.

1. Не забравяй това, което ти писах.
2. Едва ли ще успееш да ръководиш техническата, търговската и др. части сам - намери си надеждни помощници с опит.
3. В БГ (а и не само тук), могат да бъдат направени много неща, но само, ако някой има личен интерес от това. В тази връзка, ако не разбирам интереса на хората/партньорите - намирисвам нещо гнило.
4. Успех!

Сря Дек 14, 2005 12:49 am
Профил

Мнение 
Цитат:
Ти на това сериозност и заинтересованост ли му казваш...
За мен си е чисто зарибяване.
Ами помисли си колко си им похарчил и колко биха спечелили почти без да се мръднат пръста.

От цялата изтория те едвали биха спечелили, кой знае колко $. Фирмата е толково голяма че едно около 500 управления на година от този клас, са по малко от троха в бюджета им. И най важното идеята не е тяхна а моя, така че малко ми е трудно да се чувствам зарибен, но щом казваш ... А, щях да забравя, интересува ме най-вече колко ще изкарам аз, а идеята ти да гледам завистливо в канчето на другия ми е меко казано чужда.

Цитат:
1. Всички права?
2. Без оскъпяване? Майка Тереза? И как ще го провериш - ще ти предоставят договора с крайния потребител?
3. Колко ще инвестират те, по каква схема и какви са гаранциите? (Въпросът е за твоя употреба)

1. Ако неуспея да организирам производство, да купят проекта и да спретнат една малка манифактурка. - това е краен вариант, непредпочитан от тях
2. След преоборудването на една или няколко машини в тяхния така наречен Техникум и преминаване на всички тестове успешно. Ще контактуваме директно с краините клиенти като оторизирана фирма за преоборудване и сервиз. От цялата история те не искат и цент. Печалбата им е само имиджова(който е в час ще разбере за какво става въпрос), което никак не е малко за тях.
3. В този вариант са готови да инвестират половината средства, ако се построи една малка манифактурка в БГ. Желанието им е да помогнат финансово, но и риска да бъде споделен, така че да имат някаква сигурност.

И така ако има някой с конструктивни идеи и предложения нека пише. А ако е навит да участва ще се срещнем лично, защото тук едвали ще мога да изложа всички идей, мотиви и очаквания.

Сря Дек 14, 2005 1:00 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Не се засягай.
Просто доста пъти са се опитвали да ме лъжат (изобщо не визирам теб) и понякога са успявали.
Затова, когато не виждам интереса на хората отсреща настръхвам. Не, че ако го виждам съм застахован срещу измама :wink: , но някак съм по-спокоен.

Сря Дек 14, 2005 1:43 pm
Профил

Мнение 
Здравей колега, писах ти един път вече, че съм готов да участвам. Наясно съм със всички аспекти на това което искаш. Мога да реализирам прототип за 30 дни.
1. Три броя сервоблокове плюс серво за постоянно токови или безчеткови.
2. Драйвери за ФРП с Учетворявяне. 150000 импулса в сек.
3. Линейна интерполация по 3 оси , кръгова по 2 оси.
4. Моторите са до 70 Волта 6 Ампера.
5. Пълен ПИД реголатор за всяка ос 5000 симпъла за сек.
6. Разпределител за 6 оси и връзка по интерфейс с компютара (сериен).
7. Програма за компютъра. с която се програмират константите на ПИД регулаторитеи тестове .(работи на XP).
8. Драйвер за G код и други драйвери за почти всички CNC кодове Gerber Fanuc ISO и др.(за XP).
9. Import на Файлове от CorelDRAW ArtCAM 3d Studio Catia и др популярни програми за проектиране.
10. Захранваш блок - импулсен.
За докумнтациятя трябват около два месеца .
Цената на това определи ти.
radjo@abv.bg
PS.... Докато се туткаме и надприказваме хората си работят и вървят напред.

Сря Дек 14, 2005 1:46 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 24 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2