|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Съб Окт 03, 2026 3:41 am
| Автор |
Съобщение |
|
stefan63
Ранг: Форумен бог
|
 Re: Новини от страната
За Джак Даниелс не знам, ама узото в гръцки Лидъл го видях двойно отколкото в БГ, същото и за другите марки концентрат. Долу горе 1:1 евро - лев. Канадско уйски тука 10 лв, там 10 евро. И на двете места магазинът е на печалба  . Абе яко доене си пада. Баща ми казваше - всяко првителство/власт си е заградила по един народ и - бой и стригане.
|
| Чет Юли 25, 2013 8:44 pm |
|
 |
|
Dimitar
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
А случайно да си се замислял, че там дето го продават в евро и заплатите са в евро, т.е. магазина има по-гиолеми разходи от тоя, дето е в БГ. Отделно има и акцизи и разни други данъци дето са различни. Някои неща пък на "по-скъпите" пазари са по-евтини. Така че не знам как очаквате цените на една стока на различните пазари да е една и съща, т.е. не е непременно да е "доене".
|
| Чет Юли 25, 2013 9:42 pm |
|
 |
|
stefan63
|
...замислял съм се и не очаквам.... все пак отношението 1:1 ме замисля допълнително.
|
| Чет Юли 25, 2013 9:46 pm |
|
 |
|
am stereo
Регистриран на: Съб Дек 08, 2007 10:51 am Мнения: 1869 Местоположение: ♪♫♣♠|☼◙▲♦▼☻╬☺∞
|
_________________ DT-838 ((( STEREO ПОЗДРАВ))) за форума - https://youtu.be/xy921Pn3lhA
|
| Чет Юли 25, 2013 10:31 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30859 Местоположение: София
|
Ами сега в Испания храната е по евтина от тук, обаче това е храната, ток, вода газ са по скъпи.
|
| Чет Юли 25, 2013 10:48 pm |
|
 |
|
stefan63
|
Месото в Гърция е по-евтино или съпоставимо с нашите магазини(преизчислено в една валута), тук много сме я закъсали с производството... и с търговията в определен смисъл. За тока не знам - ама те и без ток могат в бита.... И като използвах думата "доене" (към Димитър) имах предвид България.
|
| Пет Юли 26, 2013 7:06 am |
|
 |
|
Koleto
Регистриран на: Съб Фев 18, 2006 11:55 pm Мнения: 1301 Местоположение: София
|
Хм... Това май може да обясни доста неща, особено ако се замести "егото на станишеф да се върне на власт" с "желанието на русия да строи Белене"... http://www.razkritia.com/241064/razkrih ... go-ubiyat/
_________________ Някой ден и костенурките ще се научат да летят...
|
| Пет Юли 26, 2013 11:41 am |
|
 |
|
Desert Leo
Регистриран на: Чет Фев 10, 2005 3:25 pm Мнения: 5681 Местоположение: София
|
Наистина има логика. А ако успеят да вземат милиарда, протестиращите (спонтанно или организирано) да се простят с мечтата за оставка.
|
| Пет Юли 26, 2013 12:39 pm |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
Абе хора, от какви медии се осведомявате? Абе вземете се в ръце бе, инженери сте, не махленски клюкарки!
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Пет Юли 26, 2013 12:52 pm |
|
 |
|
Dimitar
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
Дори в БГ се предполага, че има пазарна икономика и ако не ти харесва как те доят в единия магазин, отиваш в другия. Едва ли всички са се наговорили и доят еднакво  .
|
| Пет Юли 26, 2013 3:26 pm |
|
 |
|
Koleto
Регистриран на: Съб Фев 18, 2006 11:55 pm Мнения: 1301 Местоположение: София
|
Цецо, незнам що мислиш, че това е обикновено клюкарстване, но фактите говорят в тая насока. Проблемите за боко започнаха в момента в който заяви, че спира белене. Руската енергийна мафия реагира ведната и наля пари на станишеф (говори се за едни 300 милиона) да го гътне от власт - така лесно ли се затрива далавера за десетки милиарди? Пуча беше организиран като по учебник (цени на бензина, цени на тока, яко подслушване, измислени бюлетини, офшорни сметки... ала бала....). Въпреки всичко много малко му оставаше на съсела да се провали (ако не бяха батака да му спасят задника мисля си вече щеше да е история).... До тук добре но... Понеже на станишеф му е ясно, че белене не може да бъде построена (оборудването вече и за скрап не става, 10 милиарда няма кой да му даде, ако наистина можеха да я построят мислиш ли че до сега там щеше да има само гьол и т.н и т.н.), а трябва да се отчита пред спонсора (мисля, че не е имал избор дали да ги вземе парите или не) той трябва да убеди някак руснаците, че нищо не може да направи пред волята на народа... За това явно започнаха с тъпотиите още от първия ден, да провокират народа да се вдигне и успяха (и продължават да го провокират по перфектен начин). Сега за него остава само да се прави, че се е вкопчил във властта със зъби и нокти, но народа не го ще. Ако не успее да ги убеди и да им върне парите (за какво ли им е за друго тоя милиард, макар, че тука веднага ще скочат защитниците и ще кажат - за бизнеса... а дано ама на дали) го чака съдбата на луканката... Последния си замина от ръката на същата мафия (и то за доста по-безобидна далавера) та с тоя ли ще е по-различно... Поправи ме ако греша, но това ми хрумва като единственото възможно обяснение за идиотщините дето се творят - с назначенията, с реваншизма, с протестите и всичко останало. Ако не беше това с пеевски народа щеше да си затрае и щяха да си се закрепят някак си и да си избутат мандата... Но не това е била идеята още от самото началото... Незнам, може и да не съм прав... Аз за себе си друго логично обяснение нямам... Само не ми казвай, че комундетата са тъпи и прости и за това ги вършат такива... Същото това нещо обяснява и защо старите лъвове като параванов, овчаров и петков не му откъснаха главата на тоя посерко, а го оставиха да опере пешкира и да затрие партията... Незнам, времето ще покаже...
_________________ Някой ден и костенурките ще се научат да летят...
|
| Пет Юли 26, 2013 7:27 pm |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
Абе ти си прав за голяма част от нещата, ама що четете тия глупости?
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Пет Юли 26, 2013 7:46 pm |
|
 |
|
stefan63
|
... Само не ми казвай, че комундетата са тъпи и прости и за това ги вършат такива...
Ако ги имаш за титани на мисълта... не вярвам да си прав. Какъвто "материалът" такива и комундетата. Сега си спомни Корнелия Нинова , когато изпълняваше ролята на Мая Манолова. Ами имаше поне 5 нотки повече чар и финес. Ама това беше преди години, "материалът се промени", също и пиар(к)ите. Станишев , парадоксално ,е по същата линия - лустросан, образован, но чалгаджия. Първанов и Овчаров са друга тема, не по-приятна. Та каквито ни демократите - такива са ни и комунистите. И колкото и да са шлайфани като политици, няма как да бъдат няколко нива повече като хора.
|
| Пет Юли 26, 2013 8:27 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30859 Местоположение: София
|
За Гърция не знамкой къде е гледал, но колегата беше там за два месеца с RV-то, пазаруваха от съвсем редови магазини от където всички Гърци, разходите за храна там са впъти на тия тук, мин. два пъти. Впечатления от две три пет покупки на път за някъде или от някъде, или на нещо на промоция, това не важи, като почнеш да купуваш като реален потребител е съвсем друго.
|
| Пет Юли 26, 2013 9:57 pm |
|
 |
|
Tisho
Регистриран на: Пон Ное 22, 2004 11:24 pm Мнения: 1923 Местоположение: Габрово
|
|
| Пет Юли 26, 2013 10:28 pm |