|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Вто Юли 28, 2026 1:30 am
| Автор |
Съобщение |
|
miro_atc
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Нед Фев 26, 2006 6:52 pm Мнения: 11266 Местоположение: Добрич
|
 Re: Цената на протеста
ми прочети пак фактите (не само моите постове) и ми кажи къде я виждаш тая ситуация при която загиват хиляди американски войници? Аз не съм чул американците да са имали някакво намерение да нахлуват скоро в Япония, нито да се изправят срещу Сталин. Мисля че нито едното нито другото е било особено разумно. Съответно след като подобна хипотеза граничи с абсурда, няма как с нея да обясняваш пускането на бомбите. Просто те корегирам, че не е имало опасност да загиват хиляди американци, поне не и на него място и по него време. С бомбите американците на практика печелят и срещу японците и озъптяват руснаците. Не сме водили спор колко ценна е тая победа, надявам се няма нужда и да водим. Сигурен съм, че ако за такава победа САЩ е трябвало да жертват хиляди войници са щели да го направят. Но просто самоубийствени атаки в случая не вършат работа, за разлика от атомните бомби 
|
| Пет Юли 26, 2013 4:37 pm |
|
 |
|
goose
Ранг: Популярен
|
Цената на протестите не я знам, ама цената на правителството почва да надхвърля сметката, която даже внуците ми няма да могат да платят .. http://dnes.dir.bg/news/aetz-belene-izbori-2013-14555878?nt=10
_________________ In God we trust. All others must submit an X.509 Certificate
|
| Пет Юли 26, 2013 4:51 pm |
|
 |
|
tgi
Регистриран на: Нед Юни 10, 2007 2:22 pm Мнения: 6492 Местоположение: София
|
Тя сметката вече е там. Тия няма да се задържат достатъчно дълго, та да построят нещо реално, ще напишат там разни неща къде на хартии къде електронно, ще си раздадат (пак) няколкостотин милиона за "консултиране" и с това ще се приключи работата, идват следващите и пак спират работа по "гьола". Ако не е тоя гьол оня ще е, което и да е правителството нали все същата КГБ мафия е над него.
_________________------------------- www.tgi-sci.com------------------- http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/
|
| Пет Юли 26, 2013 5:07 pm |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
Докъдето трябва. Ти изхождаш от презумпцията, че те може и да стават. И аз така си мислех. Но какво се оказа: 1. Действие първо - назначаваме Свинчо за шеф на ДАНС. Не стана. Даваме му спортното министерство да не е капо детето. А в ДАНС слагаме Послушков и един бивш ВИС-аджия. 2. Действие второ - теглим 1 млрд. заем. 3. Рестартираме далаверката Белене. 4. Пускаме закона за хазарта, та да разчистим терена на личното приятелче на премиера. От началото на работата си, са свършили точно това и нищо друго. Въпроса не е да ги гоним, щото са комунисти. А щото са мега нагли и още с първия ден го подкараха през просото. Като те захапе комар, не се замисляш - ако го убия, дали няма да ме ухапе друг? Убиваш го и продължаваш напред. В случая имаме едни откровенни вредители, които ще ни затрият преди края на мандата си. Как да ги оставим.... "да поработят"? tgi, точно там е проблем. Предишния път като "рестартираха" проекта ни набутаха вътрешно с няколко милиарда. И сега това е идеята... Знаеш ли как се е наточил Манчев и компания да консултира, а?
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Пет Юли 26, 2013 6:28 pm |
|
 |
|
Dimitar
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
Oпазил ме господ да изхождам от такава презумция за комунистите, ама се видя, че другите са същия дол дренки, т.е. няма е алтернативата, която търсите  . Комара не управлява държавата ти, т.е. сравнението мисле, че е неуместно  .
|
| Пет Юли 26, 2013 6:38 pm |
|
 |
|
3aek
|
@цецо +1 крайно време е някои от тези руски подлоги да влезе в затвора за да се сепнат с това белене, имаме енергиен срив и излишък от енергия която нито изнасяме нито употребяваме, те се пънат нов АЕЦ да строят за да си вземат комисионните @miro_atc американците не можаха с едни виатнамци да се преборят та с японци ли, в сухопътна битка димитър е прав че японските жени и деца имат големи шансове да пратят стотици хиляди американски войници в къщи  това което много сигурно не знаят е че във войната с виетнам американците са хвърлили със самолети 3 пъти повече бомби отколкото са използвани във втората световна война (!) представете си са какво става въпрос, и досега там има райони с необезвредени неизбухнали бомби, пехотински битки има само във холивуд, там сам са ръсили с напалм и бомби от високо
|
| Пет Юли 26, 2013 6:38 pm |
|
 |
|
bongo_x2
Регистриран на: Вто Яну 20, 2009 11:54 pm Мнения: 11338 Местоположение: "Занзибар"
|
А бе топлата вода ли ще откриваме?! Аз не съм чувал коментар, дори и американски, че атомните бомби са били неизбежни, по-скоро че са дрънкане на оръжие пред руснаците. Мии самият факт, че японците не са пускали изтребители срещу самотни бомбардировачи... А за жените-децата: хитлерюгенд мнооого помогна на Германия. Руската офанзива е истина но ако не бях изгледал навремето един руски филм в казарменото кино може би и до днес нямаше да науча за нея. Май едните я крият щото не са успели а другите щото така им оттърва.
Протестите - до дупка! Ако сега народът не победи отидоха после още 40-50 г. щото после ще има доказателство, че така не става.
А Гърция не я мислете: от началото на годината все повече са гласовете, че положението е стабилизирано и започва дърпането нагоре. За БГ ми е болката дето трето десетилетие е в състояние на свободно падане.
Последна промяна bongo_x2 на Пет Юли 26, 2013 6:47 pm, променена общо 1 път
|
| Пет Юли 26, 2013 6:41 pm |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
Нали това ти обяснявам де! Не търсим алтернатива, извършваме животоспасяващи маневри. Като тръгнеш към пропастта, хоризонта силно се скъсява, не мислиш какво ще е утре, а как да не паднеш в следващите секунди.
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Пет Юли 26, 2013 6:42 pm |
|
 |
|
tgi
Регистриран на: Нед Юни 10, 2007 2:22 pm Мнения: 6492 Местоположение: София
|
Наистина го направиха да изглежда така - то и Е така - но маневрата е в ръцете на доброто ченге, което искаш да сложиш на мястото на лошото защото то не ще да свърне, видите ли. И за жалост на публиката няма да и стигне акъла да им каже "call" на блъфа. Неспособни са да го видят - колкото и да разбират, че и Бойко, и Мойко са под все същото командване и изпълняват заповеди идващи от все същия шеф. Предполагам е така заради страхливата природа на повечето в БГ.
_________________------------------- www.tgi-sci.com------------------- http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/
|
| Пет Юли 26, 2013 6:49 pm |
|
 |
|
Dimitar
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
Япония е била готова да хвърли в защита на островите около 2 млн войници, 4 млн работници от военните заводи и флота и около 25+ млн цивилна милиция. Един от японските генерали прогнозира, че ще дадат около 20 млн жертви. Така че не само американските жертви са намалени с атомните бомби, ами и японските. Отделно въпреки, че Япония официално капитулира след втората бомба, това съвсем не е било желанието на много от военните. Някъде бях чел, че последния японски войник се е предал няколко години след това. Тоя спор за бомбите го водят вече няколко десетилетия и още няма единодушно становище по него, така че едва ли и ние ще стигнем до обща позиция. Можем да се опитаме обаче да представим всички възможни факти, а не да боравим с лозунги. Аз мога да задам и следния въпрос - защо е трябвало Сталин да избива толкова народ в Манчурия, след като няколко дена преди той да почне операцията е хвърлена първата атомна бомба и вече е било 100% ясно какъв ще изхода? Т.е. много ясно че всеки си е имал негови си цели за постиганеи въобще не му е пукало какво правят другите. Друг факт е, че има споразумение от 1943 г, между САЩ и Британия, че САЩ няма да използват бомбата без съгласието на англичаните и преди Труман да нареди да я ползват е имало съвсем официално такова съгласие от Чърчил. Даже той е настоявал бомбата да бъде използвана. Съответно американците даже се съгласяват да има английски наблюдатели при самото пускане на бомбата, само че по-късно не са ги взели. Така че, нещата не са само черни или бели а си има и нюанси. Заек, руснаците също не се оправиха в Авганистан, въпреки че Сталин се оправи с японците в Манчурия. Това според теб би трябвало да значи, че афганистанските талибани са къде къде по ъпгрейднати от японската армия по онова време  .
|
| Пет Юли 26, 2013 6:51 pm |
|
 |
|
Dimitar
|
Не са пускали защото са искали да ги запазят заедно с горивото за офанзивата на съюзниците след това, а не че не са имали желание да свалят американски бомбардировачи. Затова преди 10-на дена забраниха протестите по времето на посещението на немския финансов министър, за да могат да докопат 10 млрд евро, дето искаха от него. Бонго, да ти припомня, че не живеем на Марс, а на същата планета, дето и Гърция се намира и положението на Гърция е далеч от стабилизиране, ама за да го видиш трябва да не вярваш само на това, дето ти говорят от гръцката телевизия  .
|
| Пет Юли 26, 2013 6:58 pm |
|
 |
|
bongo_x2
Регистриран на: Вто Яну 20, 2009 11:54 pm Мнения: 11338 Местоположение: "Занзибар"
|
Афганистан: за разлика от Америка това е първата война на руснаците след Втората световна. Отделно, че мотивация - никаква, а руснакът ако не е пиян е човек. На моят остров има голяма история за италианците през Втората световна... P.S.: Да забраниш протести в Гърция  Само за допълнение: имат цели два официални и общодържавни празника на протеста: единият срещу нацистите, другият срещу хунтата и си ги тачат като религия. Хъм, последното ме наведе на друга мисъл: в БГ май вече нищо не се тачи. Успяха, мамка им, така че протести до дупка!!! Едит2:  не знам откъде тук се пръкнаха дървени сапове за чук "MERKE" и аз им донаждам едно "L" отзад. Мноого са неудобни но заради идеята всички ги предпочитат.
|
| Пет Юли 26, 2013 7:05 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30686 Местоположение: София
|
Абе за друго не знам, но за бомбите в Япония дори да си спестят навлизането, само овладяването на още няколко острова е щяло да коства живота на хиляди. Инвазия в Япония която е била неизбежна е сщяла да струва още милиони животи, това със сигурност. Бомбите изобщо не са нанесли някакви съществени щети но са дали наимператора възможност да убеди генералите си да капитулират, ако не са били бомбите те никога е нямало да капитулират.
|
| Пет Юли 26, 2013 10:09 pm |
|
 |
|
zaphod
|
за америка не знам, но българия го е правила със сигурност в ирано иракската война (инфо от човек който лично го е правил), за целта служителита са имали два паспорта, за да не се виждат печатите при врага. въобще, като теглим чертата, по новините се виждат само калашници , тъй че се съмнявам америка да продава повече оръжие на враждуващите страни.
|
| Съб Юли 27, 2013 6:30 am |
|
 |
|
Lupus
Регистриран на: Сря Дек 01, 2004 12:44 am Мнения: 2811 Местоположение: София
|
Така беше, знам го. Но това беше преди 25г и в него имаше икономически интерес и някакъв вид справедливост. А САЩ го правят и сега, а на нас ни го забраниха.
_________________www.bsms.bg - SMS услуги за фирмите с модерно мислене.
|
| Съб Юли 27, 2013 10:15 am |
|
|