|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Вто Юли 28, 2026 12:35 am
| Автор |
Съобщение |
|
zaphod
Ранг: Форумен бог
|
 Re: Цената на протеста
протестите са изключително вредно явление и трябва да се мачкат. това е все едно да си връщаш ходовете на шах - кой прави така? само аматьорите. защо професионалистите не си регламентират "имаш право на 3 връщания на партия"? защото просто умните хора не правят така. преди да дойде либерастията, когато народа е имал да каже нещо на управляващите са подписвали петиция. ако пък искат да ги смъкнат са вдигали революция, поемайки риска да умрат и т.н. това което ме утешава е че протестиращите мразят бойко, и неговото връщане, ще е пряка тяхна заслуга, това ще им е наказанието.
|
| Пет Юли 26, 2013 6:29 am |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
 |  |  |  | Dimitar написа: Те в Гърция като ги смениха една камара с протести та все едно се оправиха. Вече колко години стана германците все ги наливат с пари и всеки път е уж "за последно"  . Почни да правиш предстрочни избори на няколко месеца пък да видим как ще стане така, че да се оправи държавата. Ама кой мисли за такива работи - важно е патаклама да има. И тук много хора не харесват президентите и правителствата, но в момента в който ги изберат и почти всички казват - "това вече е нашия президент" и въпреки, че продължават да критекуват никой не тръгва да го сваля с протести, защото не му харесва избора. Когато избраха Буш младши за втори път реално той получи по-малко гласове като бройка на изборите, но понеже има повече гласове в ключвите щати получи и повече делегати в събранието, което избира президента. Ама после никой от противниковата партия не излезна по улиците да протестира и да чупи докато президента си подаде оставката. Може политиците да са долни утрепки и курветени, ама ако не ги оставиш да работят тези, дето сте си ги избрали сами няма как нещата да тръгнат да се оправят. Затова вместо да се пените след избори е по-добре да ходите на тях и да гласувате. Извинението, че нямало за кого не важи - винаги има за кого. Тук съм виждал протести единствено на локално ниво и то обикновено профсъюзни малоумщини или срещу компании. И обикновено искат да се промени взето вече решение, а не да си подават всички оставките. |  |  |  |  |
Ти да видиш.... Абе ако беше тук, щеше друга песен да пееш. Имай предвид, че тук говорим за грандиозни издънки. Все едно в САЩ президента да назначи за шеф на ЦРУ, дебилното синче на шефката на местната жълта преса и телевизия. Как я виждаш тая работа? Аз съм един от хората, които бяха съгласни да дадат кредит на доверие на тия, въпреки, че изпитвам дълбока неприязън към тях. Обаче те го подкараха още изначало мнооооого нагло. Пък и не забравяй, че ние това дето го правим, вие сте го правили преди 100 години, та сравненията ти не са много уместни.
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Пет Юли 26, 2013 9:00 am |
|
 |
|
Zdrav
Регистриран на: Сря Яну 26, 2005 2:01 pm Мнения: 1952 Местоположение: Варна
|
Цецо, Димитър няма как да вдене, че да дава за пример САЩ, когато говорим за България е смешно. Виж ако му го обясниш с ябълки и портокали може и да имаш успех. Може и някоя книжка да му препоръчаш.
_________________ Най-опасният враг на истината и свободата е мнозинството.
|
| Пет Юли 26, 2013 9:07 am |
|
 |
|
3aek
|
че то американската история си е пълна с издънки - виж как семейство Буш спечелиха два мандата - къде другаде малоумни президенти имат шанс? a за Джералд Форд, който идва след Никсън са казвали че е толкова тъп че даже не може едновременно да ходи и дъвчи дъвка ... марионетки така че преди да даваш уроци по демокрация погледни първо задния си двор 
|
| Пет Юли 26, 2013 9:16 am |
|
 |
|
Цецо
|
Ами аз съм на малко по-други разбирания.
Ония там си имат тяхната си форма на "демокрация" и това си е тяхно право. Избират си там, каквото и който искат, не им давам акъл, а и е безмислено. Факт е, че колкото и кусури да имат, наплива на хора е отвън-навътре, а при нас е обратно, икономически погледнато също, т.е. като теглим интеграла, те определено са с по-добри резултати. Така, че да ги уча на демокрация не ми е работа.
Димитър си е приел оная демокрация, избора си е негов. Ние тука също. Така както аз не нямам претенции да знам "как трябва да е" в Америка, така се предполага, че американеца не знае "как трябва да е" в България.
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Пет Юли 26, 2013 10:11 am |
|
 |
|
miro_atc
Регистриран на: Нед Фев 26, 2006 6:52 pm Мнения: 11266 Местоположение: Добрич
|
Имаш право да четеш всякак историята  Но аз както и да я чета не мисля че мустакатият е пратил червената армия да си почине след немците, да понаберат малко гъби из манджурските планини и да се върнат. Очевидно са имали късмет, успели са да хванат японците по бели гащи. Но все пак мащабите са огромни. Няма такава военна операция нито преди нито след това армия от 1.3 милиона, пръсната на огримна територия да бъде изненадващо нападната и разбита за броени дни. Ако знаеш кажи... но примерно за САЩ нямат нито една сериозна сухопътна битка. Да се бият и да пленят да кажем 6000 човека. Руснаците пленяват над 600 ХИЛЯДИ. И то армия на народ, който ти твърдиш че е готов да се бие с жени и деца до смърт. Пак казвам имало е късмет, имало е изненада, но очевидно руснаците са имали и много добро планиране, логистика и тактика. Очевидно също така е, че това планиране не е било съгласувано с американците. По всяка вероятност американците са знаели или поне са разбрали какво се случва. И нищо не показва, че са го одобрявали. Напритив, всички факти говорят че е имало напрежение между т.н. "съюзници". Най-малкото виж че за такава огромна операция не се говори много. Не се крие, но никой не говори за нея. Защо? Защото е съвместна и двата съюзника си изпълняват перфектно задълженията? Очевидно е... пак казвам руснаците не са били там да берат гъби. Още повече, че по онова време пак казвам в Япония има силни крайно ЛЕВИ движения и буквално про-комунистически. Без всякакви съмнения оня мустакатият е бил хвърлил бая сериозно око и е точел зъби за Япония. Това са фактите... Дали руснаците са щели да спечелят или да се провалят както по-късно с Афаганистан можем само да гадаем. Но без всякакви съмнения, една евентуално комунистическа Япония е било сериозна заплаха за САЩ. И те не са искали да си играят на шансове и да се молят и да чакат руснаците да се провалят. Взели са нещата в свои ръце. Пускането на атомните бомби не е било просто с научна цел, ей тъй да видим как работят аджеба. Да, в САЩ е имало и дискриминация, всички АМЕРИКАНЦИ с японски произход са били интернирани още през 42г. На са обичали японците и това е улеснило решението да затрият два града. Има го и това, но не мисля че омрази и емоциите са били водещи. Преди всичко американците са имали интерес и бомбите са единственият им шанс по това време. Плюли са в кафето, но не е имало друг начин да си го запазят. Ако дотук не си разбрал как руското присъствие променя тезата за атомните бомби, мисля че няма смисъл да се хабя повече 
|
| Пет Юли 26, 2013 10:35 am |
|
 |
|
3aek
|
никой не спори, работата им върви, те са безкрайно прагматични, като имат някакъв проблем си го купуват и продължават напред докато европа се самоунищожаваше миналия век в двете войни те натрупаха пари като продаваха оръжие и на едните и на другите просто е илюзия да се нарича това което е там демокрация защото те са просто един огледален образ на Русия и в двете страни има огромна пропагандна машина и си вярват че живеят в най-свободната страна, а в действителност живеят в най-контролираните и полицейски държави
|
| Пет Юли 26, 2013 12:15 pm |
|
 |
|
Цецо
|
Е сега да се упражняваме на философски теми е безмислено. На всеки е ясно, че демокрацията, както и комунизма, социализма, свободата и какво ли още не са абстрактни понятия и позволяват всякакви интерпретации.
|
| Пет Юли 26, 2013 12:54 pm |
|
 |
|
Dimitar
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
Миро, ти може да си пишеш каквото искаш и да правиш каквито си искаш тълкования, но да ми сравнявяш как се организира операция по суша и се разбива противника на чужда територия с това да прехвърлиш същата тая войска на територията на врага и то на остров в океана и да заявиш чв ще е същото ми се струва леко смешно. Та всеки може да си изказва каквито си иска предположения, но да ми се обяснява как войната е щяла да свърши до дни и без атомната бомба просто няма как да го приема. Заек, продължаваш да пишеш някакви абсолютни смешки  .
|
| Пет Юли 26, 2013 2:40 pm |
|
 |
|
3aek
|
какви смешки? че Америка прави пари като продава оръжие и търгува и с двете воюващи страни? че Хенри Форд е открит симпатизант на Хитлер, и дори пише книгата "International Jew", а Химлер пише за него че е "един от най-значимите хора за нашата кауза" и е единственият американец спомент в Mein Kampf? че във Ford-Werke в Германия работят пленници от войната без пари? че Хитлер го награждава с Кръст на Германският Орел като голям приятел на нацисткия режим?
|
| Пет Юли 26, 2013 3:10 pm |
|
 |
|
Dimitar
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
Цецо, аз не казвам какво трябва да става в България - опазил ме господ да го правя това. Даже от както не живея там не ходя и да гласувам, точно защото личното ми убеждение е, че след като не живея в страната не би трябвало и да казвам/решавам с моя глас/ какво да става там. Просто пиша какво мисля по въпроса, защото до колкото си спомням преди няколко месеца имаше протести да се сваля правителството на Боко, сега пък протестират да свалят новото правителство и каква е гаранцията, че дори и да си подаде то оставката и да изберете ново пак няма да има протестиращи, които да искат и неговата оставка. И така до кога и до къде? особено пък ако са вярни тия неща за платените протести тогава за какво въобще се напъваме с високопарните приказки - каква ще е разликата с тези, дето са плащали и дето ще дойадат на власт. Та затова смятам, че е по-добре да се остави правителството (без значение чие е) да поработи поне малко, за да може поне нещо да се свърши. От време на време давам и примери с това, как е тук не защото мисля, че трябва да се прилагат същите неща и в БГ. Даже съм убеден, че е напълно невъзможно, защото просто системите са коренно различни, но все пак смятам, че е интересно да се съпоставят нещата и да се види как хората на други места го правят. Иначе аз продължавам да не разбирам точно какво искате да стане в БГ и как смятате, че ще се случи. Питах Миро да изложи плана си по точки, ама той така и нищо не изложи  .
|
| Пет Юли 26, 2013 3:18 pm |
|
 |
|
Dimitar
|
Големи  .
|
| Пет Юли 26, 2013 3:19 pm |
|
 |
|
miro_atc
Регистриран на: Нед Фев 26, 2006 6:52 pm Мнения: 11266 Местоположение: Добрич
|
Айде пак глупости... цитирах ти ФАКТИТЕ за това дето се случва през август 1945. Факт е че на 8-и август СССР обявява война на Япония и навлиза в нейните владения. Факт е че руснаците не отиват там за да берат гъби. Да, факт е че на руснаците им трябва време и логистика за да преплуват локвата. Факт е, че без всякакво съмнение червената армия е била МНОГО СЕРИОЗНА заплаха както за Япония, така и за американските интереси в тоя регион. Само АБСОЛЮТЕН малоумник би игнорирал подобна ситуация. Факт е, че американците изобщо нe участват самостоятелно в крупни сухопътни битки. Не им е било това нито стратегията, нито силата. Каква война с жени и старци бълнуваш? Нали за да има партизани някой трябва да дебаркира първо, кое те кара да мислиш че амерканците изобщо са имали намерение да водят каквито и да е боеве на японските острови? Ако беше чел поне малко история щеше да знаеш че силата на американците е в авицията и бомбите. Те имат толкова авиация колкото заедно немци и руснаци не са имали за цялата война. Но нямат пехота, защото не им е трябвала. И ако трябва да се прави някакво предположение какво е щяло да стане ако ги нямаше руснаците и атомните бомби, то очевидно САЩ единственото което могат да направят е обсада и безкрайни бомбардировки с конвенционални бомби. Може би САЩ са щели да победят, може би жертвите са щели да бъдат много повече. Това би могло да бъде довод да се пусне атомна бомба. Само че пак казвам не може да забравяш факта, че руснаците са там и завземат всички японски колонии. Американците НЯМАТ време за безкрайни бомбардировки. Или е трябвало да стъпят веднага, или да застанат на пътя на руснаците. Нито едно от двете не е било особено разумно. Просто всички факти показват едно - или американците печелят веднага или се вкарват във филм. Аз не ги оправдавам за използването на атомно оръжие, но не знам коя държава не би го използвала в такава ситуация. Те действително много искат войната да свърши до дни. Верно е това, много са го искали, но причините са маалко по-различни от твоята версия 
|
| Пет Юли 26, 2013 3:53 pm |
|
 |
|
Dimitar
|
"Mоята" версия беше и е, че американците избивайки няколко стотици хиляди японци спасяват десетки или стотици хиляди избити американски войници. От там насетне ти си тоя, дето вкара допълнителните теории и версии и ти си тоя, дето твърди, че знае какво точно е щяло да се случи и как точно да се развие. И сам казваш, че всяка държава, която е разполагала с бомбата в такава ситуация е щяла да го използва - за какво точно тогава е целия спор с теб, след като цялата работа тръгна точно от тая идея. Как би изглеждал света днес ако бомбата я бяха използвали германците или пък руснаците. Би ли желал да си част от такъв свят? Щото наистина без значение какви смешки пише Заяк, половината свят иска да дойде тук в САЩ, и аз лично не знам за нито един, дето иска да емигрира в даже и сега в демократична и свободна Русия или пък може и да има такива но ако имат избор в коя от двете държаваи да отидат смяам всички знаем на къде са наклонени везните. Така че локуми можем да си разпъваме всякакви, ама се съсредоточи върху това от къде тръгна целия спор.
|
| Пет Юли 26, 2013 4:10 pm |
|
 |
|
Cekins
Регистриран на: Сря Апр 20, 2005 12:02 pm Мнения: 9119 Местоположение: Разград
|
Аз пък познавам един дето емигрира в Украйна (което си е горе долу се едно в Русия). Ако знаеш как са му промили мозъка, ум ше ти зайде. Та там живят много по-свободно от вас, много по-добре и всичко им е 6 и половина. Абе въобще човек да си мечтае да отиде там да живее. Даже и мене вика да ходя. И само ми разправя колко сме заблудени и колко е лошо в САЩ. След един такъв разговор с него си направих един експеримент - отворих гугъл и пуснах човечето на случайна улица във Вегас (по кварталите някъде - не из центъра) да видя колко им е гадно на "пиндостанците" и след това на случайна улица в Харков (пак по кварталите) и да видя колко е добре в демократична Украйна. Е та първо ми стана интересно че са снимали по улиците на Харков. После видях типичните руски калдаръмени улички с по два джипа отстрани. Интересно как се разминават два джипа там. Пък по центъра им ... уджас. В БГ са доста по-приветливи градовете, въпреки че са с пост-комунистическа архитектура повечето.
|
| Пет Юли 26, 2013 4:30 pm |
|
|