Отговори на тема  [ 16188 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 245, 246, 247, 248, 249, 250, 251 ... 1080  Следваща
Новини от страната 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог

Мнение Re: Новини от страната
Ама чакай сега, има професионални политици и непрофесионални, да отречеш нуждата от политици е като да кажеш мен вода не ми трябва, аз пия само бира. А експерти имат, това че някой е експерт не значи че е политик или държавен служител, дай да не бъркаме нещата, експертите идват от часнтият сектор, но ето го следващия проблем. Като дойде наиситна добър експерт няма как някой да не каже ааа тоя ли бе, ама той беше в мултигруп, в тим в .... така е защото там къдеот има експерти обикновенно има и олигархия, такъв е живота.
Другия вариант да вземаш експерти преподаватели, те тия не са експерти, тия са теоретици и то от няй-неприятните, учили, чули мислисли, ама никога не пробвали.
Директен пример, Плевнелиев, ами спокойно мога да кажа че той си беше експерт в длъждноста и беше удачен за това министерство. По то време явно народа не беше толкова чуствителен, но той е свързан по много начини с много олигархични структури, и какво от това, това пречеше ли му да си върши работата, според мене не.
Това че някой обслужва едни или други интерес не го прави по-малък или по-голям експерт в облстта му, твърдението всичко е гола вода е малко ... меко казано преувеличено.

Чет Юли 25, 2013 5:32 pm
Профил

Е, то "едните можели, но не искали да работят", другите пък "искали, но не можели" ...
Какво ме грее, че някой можел, но не искал да работи за интереса на държавата вместо за личният си такъв? Като се набара един такъв "експерт" в издънка - щута в гъза и следващия ... Междувременно прокуратурата трябва да се заеме с него и да бъде сдъвкан и изплют от правораздавателната система.

Проблема е, че липсват механизми за контрол, стах от правосъдието и "натиск" да си върщат работата.

Преди в тази тема дружно стигнахме до извода, че основния проблем в БГ е НЕ работещата правораздавателна система => чувство за безнаказаност и не носене на никаква отговорност ...

Чет Юли 25, 2013 5:58 pm
Профил
Аватар

Не твърдя, че "всичко е гола вода".

Но твърдя, че всякакви опити да бъдат накарани хората да повярват в държавата и институциите
с избори, експерти, политици и т.н. по начина, по който се опитват е като да дебъгваш софтуер
с прекъсващо захранване.

Всеки в БГ знае, че е колониална държава и че руснаците (ако са само те) никога не са
изпускали контрола. Докато не се мине през прочистване - което освен с амнистия за чуждите
шпиони няма как да стане - всички останали усилия са безплоден гърч.

Без доверие в тия отгоре няма приемане на властта, само налагането и със сила.
А доверие към всеизвестни лъжци... good luck.

http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/

Чет Юли 25, 2013 6:04 pm
Профил WWW

Е то това винаги е било в сила едва ли има две мнения по въпроса.
А по първия въпрос, едно е да кажеш че нямаме експерти или кадърни експерти, а съвсем друго е дали те работят за общия интерес, мисля разликата е доста голяма. Аз не защитавам експертите, но пък да отричаме всичко само защото не ни изнася ми се струва редно.
Натиска не върши работа, така че и натиска на тълпата няма да свърши работа. Контрола е друго нещо, но идваме до момент акой ще го осъществява и как. Но като цяло, просто нещатат няма как да с епроменят от днес за утре, за да се появят отговор на всички тия въпроси трбява тоя отговор да го преживеем, иска си време. Разликата м-у БГ и САЩ примерно е че САЩ са имали време да изживеят тия си времена и да преминат нататък, ние не можем да ги прескочим. Проблема е че това не е нещо което да стане само с един човек, или с едни 200 човека, но можем да искаме честни политици и корумпирани полицаи. В момента всички сме еднакви, и затова и акзвам че който и да е там ще е все тая, политиците не са се излюпили нито са ги пратили извънземните, те са хора като всички нас. Ако някой мисли че на тяхно място ще действа различно единствено му пожелавам да бъде на тяхно място и като остане различен да дойде да се похвали. Морала, ценностите и разбиранията не се сменят за един ден, нито за една година, трбява да се изстрадат и осъзнаят.

Чет Юли 25, 2013 6:09 pm
Профил
Аватар

А бе това хубаво ама да навлизаме в детайли на софтуера без да ни работи захранването
само защото никога не е работило както трябва не ми прилича на работещ подход.

Чет Юли 25, 2013 6:18 pm
Профил WWW

Да ама тя работата е много далеч от дебъг, ние разполагаме само със сметала, за какъв дебъг говорим, дори механични елки си нямаме, това ч еима конткат не значи ч еимаме нещо което да включимв него, така че едно по едно, ще минат едни 60-70 или пък 100 години, и нещата могат да с епроменят. Обаче колкото повече се опитваме да гоправим изкуствено, толков апо далеч ще се оказваме от целта.

Чет Юли 25, 2013 7:16 pm
Профил
Аватар

Аз говоря в по-днешен и практичен смисъл. Докато тия по кабинетите са вербувани
да работят против тукашното общество - а всеки знае отдавна, че е така - да се опитваме
да ги накараме да забравят господаря си е толкова наивно, колкото и дебъгването на
софтуер с прекъсващо захранване.

Говоря за съвсем конкретно и практично нещо, не за исторически периоди и т.н. отвлечености,
това не интересува почти никого.

Чет Юли 25, 2013 7:20 pm
Профил WWW

Ами виж сега, тия във власта не работят против народа защото никой няма смисъл да го прави, те работят за чужди интереси. От там насетне е въпроса могта ли те хем да работят за чуждите интереси хем да не вредят толкова много на народа. Това е като с овцете, единия пастир ги води на паша по каманаци и ги държи жадни цял ден, стрижат ги ама вълната кофти, млякото малко. Друг пастир обаче може да ги води по тучни полянки и да ги пои от рекички, тогава и вълната повече и хубава и млякото повече, а овцата пак си е стригана и доена ... управляващи които да работят в полза на обществото и с тази еиднствена цел няма и няма и да има, но управляващи които да се грижат за овцете си за да са по добре и те може да има, но както казах трбява първо да узреят за тая идея, овцата трябва да и е добре, но и не твърде добре щото почва да става като с други стада, хамериканското стадо например е било къде по-продуктивно преди 40 години ...

Чет Юли 25, 2013 7:26 pm
Профил
Аватар

ToHu написа:
Ами виж сега, тия във власта не работят против народа защото никой няма смисъл да го прави, те работят за чужди интереси.
...

И когато чуждите интереси са против тези на народа работят против народа.

Няма какво да откриваме колко е 1+1 :D :D .

Чет Юли 25, 2013 7:34 pm
Профил WWW

Ами това какви са чуждите интереси и срещу кого работят са много относителни неща. Ако трябва да погледнем честно назад и да кажем кое от чуждите интереси ни е ощетило толкова много няма да са твърде много нещата. Това че сме свързани енергийно с Русия .... колко газ потебляваме ние колко германия, а каква е цената на газа за БГ каква е за Германия ? АЕЦ позлва руско гориво, нима при тая цена пак не е най-евтиният ни източник ? Нефтопроводи, газопроводи, това че сме защитавали най-вече рускиинтерси не ни е навредило толкова много. Ако се беше построила белене дори и с заем в дългосрочен план отново щеше да ни излезе на сметка, особенно ако се беше построила навреме. Виж защитаването на западниинтерси е малко по кофти, като договорите на тецовете или на някои фотоволтаични паркове. Но така или наче, цената на газта, петрола, въглищата, ядреното гориво и другите ресурси се определят на световно равнище, да искаме тук да е по евтино от Германия няма как да стане, няма причина да стане, и постоянни натиск държавата да субсидира, да контролира и ограничава ни въвежда в заблудата че тоя или оня иска да ни дои. Джак Даниълс казваш е скъпа марка, и тук е съпа и навън, такава му е цената, дай сега щото Българите бедни да я свалят на 1/3 ... не просто българите се съобразяват с тов акоето могат да си позволят и се опитват да станат по-богати а не да си купят нещо по-евтино.
Та защитата на чужди интереси едва ли е толкова пагубна за населението и държавата, може да ни създава политически врагове, като атентата в бургас, но това не бърка в джоба на потребителя. Мисля че и на дядо иван ще му е все тая дали газта която купува идва от русия, казахстан или задния двор на обонго, ако цената е схедна какво му дреме, да някой отгоре е прибрал комисионната, но това нищо не променя.

Чет Юли 25, 2013 7:43 pm
Профил
Аватар

ToHu написа:
Ами това какви са чуждите интереси и срещу кого работят са много относителни неща.
...

Е като има съвпадение на интереси те ще се следват и от нечужди агенти.

Агентите са затова, да наложат чуждия интерес против тоя на обществото.
Това им е *работата*.

Чет Юли 25, 2013 7:55 pm
Профил WWW

Ами според мен агента е нещо съвем друго, агента ти помага да получаваш информация и да въздействаш в твой интерес, това не значи че е в нечия вреда, както казах ако и иван и драган продават едни и същи домати за по 2 лв има ли значение от кого ще ги купиш, по добре ги купи от иван. А това че иван ми дава 10 ст на всяко кило променя ли с нещо домата, неговата цена или това каква салата ще направиш с него.
Според мен трябва да се прави разлика, да политиците защитават чуждиинтереси, външни вътрешни няма значение, но никъде не пише че тия интереси задължително трябва да са в ущърб на някого, освен на евентуална конкуренция. Не казвам че винаги е така, но пък да го поставяш като правило че защитава ли се нечий интерес това неминуемо води до нарушаване интересите на обществото ... просот не ми звучи релано.
И аз имам агенти, и аз давам комисионни, и аз защитавам собствените си интереси, но клиентите не страдат от това, поне не повечето. Ако агента е много алчен може да се окаже че иска повече от предвиденото, тогава вече това повече идва от тоя дето вади парите, но това е по-редкия случай.

п.с. сега се сетих думата явно оглупява, тези които вредят се наричат саботьори не агенти

Чет Юли 25, 2013 8:01 pm
Профил
Аватар

:D :D :D
Айде стига бе, Тони, давай сега ще редефинираме какво е враг и какво не е.

Според тебе всеки, който се крие от тебе правейки нещо се крие защото иска да те изненада
с хубав подарък за рождения ти ден, нали така.

Не би ли било прекрасно :D :D :D

Да обясняваш как сега давай да оставим властта на същите тия дето законите *както са сега*
до един могат да ги вкарат за държавна измяна е как да ти кажа... :) .

Чет Юли 25, 2013 8:04 pm
Профил WWW

Не аз не обяснявамнищо, но пък да се говори за независими от вън политици е нереално, твърде сме малки за да сме независими, винаги някой ще има някакви интереси които да защитава. Въпроса е политиците когато защитават нечии интереси да мислят и за тези на обществото и да не са твърде алчни, не са виновни тия които им плащат, както казах те не им плащат за да страдаме ние, т еим плащат за да постигат целите си, но ако нашите са много алчни, или много тъпи, или пък непостоянни или незнаещи на кого да се надупят, това вече е друга работа.
просто искам да кажа че винаги ще има някой отвън и винаги ще се плаща на някой вътре. Всичко което е станало е станало не заради тези отвън а заради тези отвътре.

Чет Юли 25, 2013 8:09 pm
Профил
Аватар

На чуждите агенти проблемът им е, че не те избират чии интереси да защитават.

Колко реалистично е да бъдат изхвърлени чуждите агенти от БГ е друга тема, има доста
малки страни из Европа които нямат нашия проблем (100% чужди агенти в управлението,
т.е. колония).

Но това е друга тема.

Да се опитваме да дебъгваме софтуера само защото не ни се вярва да можем някога
да имаме работещо захранване не е работещ подход, за това става дума.

Чет Юли 25, 2013 8:19 pm
Профил WWW
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 16188 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 245, 246, 247, 248, 249, 250, 251 ... 1080  Следваща