|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Съб Окт 03, 2026 5:07 am
| Автор |
Съобщение |
|
tgi
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Нед Юни 10, 2007 2:22 pm Мнения: 6492 Местоположение: София
|
 Re: Новини от страната
Е тебе те знам защо си там - искаш да докараш пак милиционерите начело с Бойко като алтернатива на сегашните комунисти. Не знам какъв процент от протестиращите искат това но човек трябва да е истински тъп за да мисли, че това води до каквото и да е подобрение. Съжалявам за острия език но не знам как инак да го кажа. Ако ми стискало да дойда, голяма смелост трябва да се слееш с тълпата и да вървиш в крак. Предстои ти да разбереш какво значи "да ти стиска", във всеки случай не е в това да се лае през оградата заедно с глутницата. Като имаш да разкажеш за нещо направено сам опитай пак. Можеш например да почнеш с опита да подемеш скандирания за Бойко и ГЕРБ следващия път като си на протеста и си и сред хора, които не ги щат (ако има такива там, не знам има ли).
_________________------------------- www.tgi-sci.com------------------- http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/
|
| Сря Юли 24, 2013 11:45 pm |
|
 |
|
tgi
|
Заедно като лемингите? Човек избира с кого да се събира и при какви условия, заедно заради едното "заедно" никога не е довело никого до нещо добро (освен гявола пуснал фразата насред маймуните та да ги събере заедно да правят каквото той иска, разбира се).
_________________------------------- www.tgi-sci.com------------------- http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/
|
| Сря Юли 24, 2013 11:47 pm |
|
 |
|
Zdrav
Регистриран на: Сря Яну 26, 2005 2:01 pm Мнения: 1952 Местоположение: Варна
|
В сегашната ситуация знание, което не идва с варианти за действие е ненужно. Дори и да знаеш, че са ти натиснали главата под водата, трябва да ти сработи поне инстинкта за самосъхранение и да се бориш с тоя дето те държи за врата щото дълго без въздух така или иначе няма да изкараш. Това го казвам като коментар към теб tgi и не са ли малко остарели тези ченгесарски истории за които постоянно говориш, някъде отпреди 20-тина години трябва да са.
Протестиращи, които се вайкат от пролята кръв и ходят да си показват контузиите пред камерите нямат и идея как се сваля правителство. Прав е Тони, че полицията трябва да бие, това и е ролята. Но и те горките полицаи, сакън да не ги изкарат недемократични. Бърка се демократичното и либералното. Демокрацията е по-кофти в доста отношения и от авторитарен режим. При демокрацията полицията бие. А либерално управление за закъсала държава като нашата е глупава идея.
_________________ Най-опасният враг на истината и свободата е мнозинството.
|
| Чет Юли 25, 2013 12:07 am |
|
 |
|
tgi
|
Т.е. целият протест? Не знам, по-скоро съм за това да го има, нека хората имат усещането, че могат да постигнат нещо (ако и да е фалшиво в момента, ако истински потрябва ще свърши работа). От 20-тина години в БГ се говори за такива неща открито. Практикуват се от векове и навярно ще се практикуват още векове.
|
| Чет Юли 25, 2013 12:24 am |
|
 |
|
Zdrav
|
Абе протеста е действие макар и спонтанно, но действие. Голям проблем според мен е откъсването на хората от реалността. Маса хора прекарват голяма част от деня си като някакви инвалиди приковани в столовете пред компютъра. Надъхват се едни други в социални мрежи, форуми и блогове, после ходят да свирят по улиците. Ето очевидно е че това правителство е нежелано, но няма енергия и стратегия как тая маса от хора да го свали. Искат то само да си ходи. То пък току що е захапало кокала и няма да го пусне току-така.
|
| Чет Юли 25, 2013 12:35 am |
|
 |
|
relsys
|
Ми като трябва да бият, да излязат без каски, жилетки и палки. Или и ние да се снаражим като тях??? Пък да видим тогава... Колкото до Бойко, аз определно съм против комунистите, това, че смятам неговия начин за "правилен" е отделен въпрос. И да, говорил съм там с хора, които са и против него, аз им споделям, че пък съм за... И... нещо друго... хората там хич не са лумпени, както казват комунистите. Напротив, повечето са като нас - образовани, с добри доходи и професии.
|
| Чет Юли 25, 2013 12:41 am |
|
 |
|
tgi
|
Здрав, хората извън тия пазещи властта никога не са били и няма как да са организирани.
Няма група хора постигаща нещо без лидер. Което прави много лесно за тия имащи властта да неутрализират групата, просто се добират до лидера.
В БГ най-голямата организирана група е тая, която пази властта (около половин милион трябва да са, само 100к са на щат в МВР, те имат роднини и т.н.).
Големият шум в момента е просто заради предаването на властта - не знам кой ще я поеме от Лилов (и дали вече я е поел), той я държа последните 24 години (получи я от Живков, очевидно става дума за контролните досиета на БГ "елита").
Като стихне шумът ще знаем, че наследникът на Лилов се е стабилизирал; дали ще разберем кой е е друга песен.
|
| Чет Юли 25, 2013 12:44 am |
|
 |
|
tgi
|
 |  |  |  | relsys написа: Ми като трябва да бият, да излязат без каски, жилетки и палки. Или и ние да се снаражим като тях??? Пък да видим тогава... Колкото до Бойко, аз определно съм против комунистите, това, че смятам неговия начин за "правилен" е отделен въпрос. И да, говорил съм там с хора, които са и против него, аз им споделям, че пък съм за... И... нещо друго... хората там хич не са лумпени, както казват комунистите. Напротив, повечето са като нас - образовани, с добри доходи и професии. |  |  |  |  |
Че хората не са лумпени е видно. Никой незаинтересован не ги нарича така. А да искаш врагът ти да се съблече за твое удобство та да видите... бе ти откъде падаш? Ако можеш да се въоръжиш и да го победиш давай, ако не - мисли преди да влезеш в битката. Ако виждах минимален шанс да ги победя нямаше да си губя времето в приказки.
|
| Чет Юли 25, 2013 12:47 am |
|
 |
|
Zdrav
|
Кой е казал, че трябва да е честно и справедливо. Демокрацията не е честност и справедливост. При демокрацията каквото реши групата(демоса - народа) това е честно и справедливо. Дори и да противоречи на здравия разум и на физичните закони. Щом като е прието за норма от групата - е нормално. Кой не скача е червен и му шльокат каската. Това е демокрацията.
|
| Чет Юли 25, 2013 12:54 am |
|
 |
|
Zdrav
|
И да, забравих - демокрация се прави от узрели за това хора, не като алтернатива на това което не искаме и не ни харесва.
|
| Чет Юли 25, 2013 1:00 am |
|
 |
|
relsys
|
Мерси, че ми отворихте очите. До една година не ме бройте да съм в БГ. Не че не мога да си живея добре без да ме интересуват и мен "лумпените по площадите". Просто на комунисти данък няма да плащам....
|
| Чет Юли 25, 2013 1:24 am |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30859 Местоположение: София
|
Абе да ти кажа за млад, умен и кадърен човке май късно стигаш до тоя извод, без да искам да те обидя. Аз съм тук защото има неща които ми харесват, харесва ми че всичко може да стане с пари, дори и малките неща, големите навсякъде могат. Да но аз не съм от страната на работника, и това мен ме устройва. Иситна е че на запад не е много по лесно, по трудно е който каквото да казва, но пък е по-спокойно, по-рядко ти напомнят че си маймуна от която нищо не зависи и целта ти е да бъдеш експлоатиран.
п.с. а за полицаите, да не забравяме че те са 1:100, нормално е да са снаражени. Що пък не излязат 100 протестанта срещу 100 полицая да видим тогава дали ще блокират парламента, дали ще разбиват тротоари и ще правят барикади ... илили пък 10.000 срещу 10.000 .. много добре знаем че няма да е така. Затова и те са оборудвани. Сигурно тия над 35 си спомнят какво ни учеха в училище. Как в САЩ хората стачкували а полицията ги биела и арестувала ... както по горе някой писа, това е демокрация. Не казвам че всички наред трябва да бъдат бити, но възпрепятстване изпълнението на служебните задължения и нарушаване на обществнеият ред е престъпление което ако се не лъжа може да бъде наказано и с ефективна присъда. Нима тов акоето не става там не е това. Ако не искаха да нарушават закона протестиращите нито трябваше да с еопитват да държат депутатите вътре насила, защото това е задържане против собствената воля, погледне от колко до колко годинки се лежи, нито да възпрепятстват извеждането им защото възпрепятстват органите на реда, което също е наказуемо и не на последно място нарушават общественият ред. Да не говорим че някои скандирания могат да се изтълкуват и като закана за саморазправа дори и още по сериозно. Дали в тая тълпа има един който ако е сам ще се осмели да отиде и да каже всичко което иначе казва, не ако я нямаше тълпата всички щяха да си мълчат и траят. За добро или зло основно двама си позволяват да говорят каквото им скимне, болен и боко, особенно първият.
|
| Чет Юли 25, 2013 1:41 am |
|
 |
|
relsys
|
Много ми е интересно, що мен не ме чака никой след работа да ме държи против волята ми в офиса.....?!?
|
| Чет Юли 25, 2013 2:13 am |
|
 |
|
Dimitar
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
От хиляди години хората се стремят да са различни от другитр - по-богати, по-красиви, по-силни, по-стилни, по-модерни и т.н. Т.е. искат да са уникални, а уникалността не се постига със "заедно". Със заедно се постига уеднаквяване и уравниловка. Никола не е толкова млад, че да не помни когато всички бяхме равни и правехме всичко заедно какво постигнахме - някои станаха по-равни от другите  . Та всичкия прогрес на човечеството е постигнат защото някои хора са искали нещо повече от масата и са го направили сами, а не заедно. Света за добро или лошо е материален, а това изключва концепцията за "заедно". За да се осъществи това е нужна радикална промяна в манталитета, а това не става от днес за утре, не става и в рамките на столетие. А най-малко пък става с протести и митинги. Не знам Никола къде я видя тая започнала промяна по света та ще ми е много интересно да сподели.
|
| Чет Юли 25, 2013 2:15 am |
|
 |
|
Nikola Kirov
Регистриран на: Нед Окт 31, 2004 9:19 pm Мнения: 4464 Местоположение: Stara Zagora
|
Просто прекарвам доста от свободното си време с млади хора. Най вече студенти. Промяната е в хората. При младите е най интензивно. Вярно че има и другата категория от младите,дето за нищо не стават. Но така или иначе 80-90 процента от хората са на изключително ниско ниво. По важни са тия другите. При по улегналите хора също има промяна. Но е бавна. Трябва да следиш внимателно за да я наблюдаваш. Така или иначе нищо ново не е дошло от възрастните хора. Те просто се приспособяват доколкото могат.
А и в света нещата се променят в материален. Света в сегашния му вид се вижда че е един надут балон дето ще се пръсне скоро. Някак го крепи инерцията. Но на инерция движението не може да се поддържа дълго. Донякъде го крепи и липсата на алтернативни идеи. Но с това самосъзнание което имаме на сегашния момент надали има по добра система по която да е устроен. Промяната на съзнанието изисква време. Вероятно и доста голямо количество болка и мъка за да се извършва промяната. Много вероятно е системата да се срине и да има някакъв период хаос. И точно този период наситен с болка и мъка за хората да даде началния тласък на по сериозни промени на съзнанието на хората,което да направи възможно появяването на система по добра от сегашната и съответсваща на тази промяна в съзнанието на хората.
Всеки сам си е отговорен за това което вижда,както казах по горе. Ако не виждаш промяна,не е на добре. Изоставаш и е добре да се замислиш.
Относно "Заедно". Това има различни аспекти. Има заедно което не води до нищо добро. Примитивните индивиди се обединяват "Заедно" за да има колективна безотговорност,за да не вземат решения,за да се чустват сигурни. Коефициента на интелигентност на такова обединение е равен посчи на коефициента на интелигентност на най глупавите. Работата в такова обединение се върши изключително неефективно. За тази тълпа е нужен някой на по високо ниво който да ги води.
Но има и друго "Заедно". Заедно на вече развити и осъзнати хора. Такива които вече са минали през крайния индивидуализъм и съзнателно търсят обединението с други като тях за да създават по големи неща. Един екип от такива хора би бил много ефективен. Но за да се случи трябва промяна на съзнанието в доста голяма степен. На сегашния етап е трудно да се съберат и няколко човека да работят по този модел. Но вече има и прецеденти. Има разни отганизации които рабитят с хоризонтална организация,без ясно иразени лидери. Трудно е и нещата се вижда че не вървят съвсем добре,но като че ли в последните 2-3 години има чуствително подобрение. Поне в 2 такива организации при които имам наблюдение. Също имам наблюдения въру хора като мен стигнали крайния индивидуализъм. В последните 2-3 години има желание за правене на неща в група. Осъзнаване че колкото и да си добър сам не можеш да направиш много. Усеща се промяна в това отношение,за мен е очевидно,но аз от доста време се интересувам и наблюдавам.
|
| Чет Юли 25, 2013 7:48 am |
|
|