|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Съб Окт 03, 2026 7:09 am
| Автор |
Съобщение |
|
tgi
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Нед Юни 10, 2007 2:22 pm Мнения: 6492 Местоположение: София
|
 Re: Новини от страната
Последните 40 дни или протестите по Бойково време - не помня кое беше, но преди повече от месец изказах предположението (не публично), че Лилов трябва да е зле и да му изпуска края и затова да е тоя шум. И той преди няколко дни взе, че си отиде. Сега тука е Рединг, и други ще надойдат. Голяма суетня е, подобно на 89-а. Не знам предадена ли е вече властта (набора контролни досиета за "политиците"), не знам и тоя път ще ни кажат ли кой я взима както ни казаха когато от Живков мина в Лилов. Инак може пак да си погласуваме (е, аз ще пропусна пак де)  .
_________________------------------- www.tgi-sci.com------------------- http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/
|
| Сря Юли 24, 2013 11:17 am |
|
 |
|
t_i_t_o
Ранг: Почетен член
|
Тонка, да не те хвана страх, че ще падне партията ти майка  Ти вече се и изказваш като отявлен комунист на който сякаш властта му се полага по право и това да раздава право също!
|
| Сря Юли 24, 2013 4:14 pm |
|
 |
|
tgi
|
Е за тия дето рушат е прав де.
Целият "протест" е от съвсем малък контингент, 2-3 хиляди души, голяма част от тях навярно искрено неразбиращи какво става (участват в режисирано театро е това, което става). Очевидно има 100-ина агенти които да водят и подклаждат каквото трябва където трябва. Камъните такива са ги хвърляли. Аз лично не бих искал дори да съм близо до тълпа оставяща се да я водят ченгьори, камо ли да им дам присъствието си.
Кой и защо го прави не знам. Но не е спонтанно и тия дето ходят там далеееч не са толкова умни за колкото се мислят и колкото медиите тръбят, че са.
_________________------------------- www.tgi-sci.com------------------- http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/
|
| Сря Юли 24, 2013 4:28 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30859 Местоположение: София
|
Ами ако бяха вземат плочки от твоя тротоар и ти скубят твоите дръвчета може и ти да искаш да ги отстреляш, как винаги като е чуждото може пък моето не може. Иначе явно на теб ти е турдно да четеш или разбираш, аз много пъти излагах защо предпочитам БСП пред ГЕРБ, нито са ми партия майка нито имам други роднински връзки да не говорим че всъщност са хора на най-сериозните ни конкуренти и ги поддръжат по всякакъв начин, и въпреки това с тях е по добре ама ти няма как да го разбереш, явно е извън разбиранията ти. А относно разстрелите, то ако зависи от мен много бързо ще стопя нацията до 4-5 млн може и по-малко, и повярвай това няма нищо общо с нечии политически пристрастия. Съжалявам всички тия хорица които си мислят че променят нещо, за да променят първо трябва да знаят какво искат да променят и как, всичко останало е като да пикаеш срещу вятъра. Съгласен съм и с tgi, никога не е било, и никога в скорошната ни история няма и да бъде българският народ сам от самосебе си да излезе толкова дълго време на протест. Ако го отдаваш на нечия интелигентност и осъзнаване явно си много много заблуден или много много млад. Протеста от самото му начало е съвсем добре организиран и огъня му се поддържа, но това че го прави ГЕРБ изобщо не бих се съгласил, няма да се учудя ако тези срещу които се протестира са и тези които така старателно се грижат да не престават протестите. Също съм почти сигурен че тоя протест отдавна вече не налива вода в мелничката на боко. Лично според мен ако днес има едни избори ще си имаме същото правителство но с по-голямо мнозинство, какво ще правим тогава, пак протести ... до кога? Аз дори се чудя защо още не са подали оставка,повярвайте не е заради 1 млрд който искат да изтеглят, няма по лесно нещо да изхарчат едни пари и да подадът оставка и няма защо да теглят заем, този милиард могат да го усвоят а да му мислят следващите.
|
| Сря Юли 24, 2013 5:05 pm |
|
 |
|
Koleto
Регистриран на: Съб Фев 18, 2006 11:55 pm Мнения: 1301 Местоположение: София
|
Разочароваш ме... Ма наистина... Кофти е да седиш само пред телевизора и да вярваш на помийката, която ти се сервира и ти я папкаш с кеф... Поне има интернет и хората пускат снимки - като не можеш да идеш и лично да видиш дали са "2к-3к платени лумпена" погледни снимките... Те не случайно нощес са отнели акредитацията за НС на босфор тв и са се скарали на БНТ че си позволиха против нареждането да излъчат "секретни кадри"..... еееее Голямата драма - 2 тротоара останали без плочки - тия изнесохя цялата страна да си напълнят търбусите сега за 2 камиона плочки ли ще ревем ? Тука си прав, и аз се чудя на кой му е в интереса нещата да се развиват по тоя начин - това е било режисирано поне преди година - преди червените да почнат с организираната атака да гътнат гробарите. Тони, ясно ми е и че гробарите разкатаха до голяма част и малкото мърдащо нещо - и аз пострадах, ама мислиш ли, че с това курволяшко правителство, с малоумните им назначения и цялата тая помия ще е по-добре от гроб? То ясно е, че това е част от някакъв сценарии ама кой и за какво... те първа ще разберем - да си призная на мене не ми е ясно... Не ми е ясно и защо и кой крепи съсела да доунищожи бекапето... Юруш са вече история това е ясно, Д(п)С-то както винаги ще излезе сухо и без поражения... Ебаси... Къв е тоя малоумен филм бе мамка му... 
_________________ Някой ден и костенурките ще се научат да летят...
|
| Сря Юли 24, 2013 5:28 pm |
|
 |
|
tgi
|
То е едно и също бе  . Човек в училище и т.н. го промиват колкото успеят, колко време после му е нужно за да прогледне зависи от много фактори. Огромна част от хората си заминават без да са прогледнали (в определен смисъл това важи за всички де, аз има предвид прогледнали само що се отнася до междучовешки отношения).
|
| Сря Юли 24, 2013 5:37 pm |
|
 |
|
ToHu
|
Ами и на мен ми е интересно, много хора подценяват БСП а реално те са единствената партия с реални политици, такива учили за политици и то там където наистина се учи, за зло или лошо в нашия регион политици се обучават в Русия не в София, и като говоря за обучени въобще тов аняма нищо общо с партията майка, полицейския контрол или нещо друго, има неща които се учат от префесионалисти. Та според мен БСП много добре осъзнават какво се получава от техните действия преди да ги предприемат, защо ги предприемат няма идея, както казах те не са моя партия майка, просто ми се виждат по малкото зле от опита ми до момента. Кой и защо разиграва тоя театър не знам, аз ъсм убеден че при желание протестите могат да се уталожат за една седмица и това повярвайте не зависи от чистите идеали на протестиращите. Герб имат добър ПР спор няма, но БСП имат най-много и то добри манипулатори и начини за манипулация, нали знаеш че най-лесния начин да вземеш сладкиша на детето е да го накараш то да иска да ти го даде, същото е и с протестиращите. А нима протестиращите не са манипулирани .... хайде кажете сега защо така скачат за тоя 1 млрд ? Преди 6 месеца боко взе същата сума, дори според мен по рисково само и само да запуше устата на земеделците или животновъдите .. все ми е етая, тоагв аникой от тия не мрънка. Финансовите експерти масово мълчаха. Защо в момента всикчи са толквоа притеснени, нима ония 850 млн не са по-малка тежест ... нима няма да ги плаща същите тия хора ? Разликата е една, начина по който се предтсвя. Относнотоя заем, ние нашите дългове по един или друг начин ги взехме, но има много други невзели. Дали има значение дали това са фирми приближени до едни или други, а нима те не дължат на други, БСП иска да изпозлва не малка част за разплащане на задължения, за мен това е съвсем ОК и ми е все ендо дали повечето фирми са техни, на боко или на доган, това е полезно за икономиката. Та аз не гледам само ТВ, всъщност вчера гелдах за пръв път от 3 седмици, но нещата в интернет не са по весели. Тов акоето виждам по снимките масово са хора с бутилки бира, извинявай но това е бир фест или протест, или то заради жегата. Хайде сега кажи с чиста ръка на сърцето че ескалация на напрежението не е продиктувана и от употребата на алкохол, аз много добре познавам българина, прекарал съм половината си живот по кръчми, и много добре знам какво става когато българина пие дори една две бири, та това дали е имало провокатори, или самите мирни протестиращи са допринесли не малко за конфликта е съвсем друг въпрос. Ако това се беше случило в САЩ досега да имаше стотици закопчани и хиляди глоби, защото закона се нарушава всеки ден от хиляди протестиращи. Аз не приемам някой да се опитва да ми блокира пътя и мисля съм с пълното си прво да го сгазя като мръсно куче. Ако са му разрешили да протестира от точка А до Б от 6-10 да го прави там и тогава, в останалия случай да бъде газен и мачкан, лошото е че педалската ни полиция и съд ще ме закопчат и ще ме осъдят, така е по европейски, нищо че не аз съм нарушаващия закона. Само да кажа, аз както много хора казват съм темерут,и не очаквам някой да ме разбира или да спеделя мнението ми, но и никой не трябва да очаква аз да споделям неговите.
|
| Сря Юли 24, 2013 5:49 pm |
|
 |
|
tgi
|
О не, не очаквай да се присъединя към това как сега ще приема БСП защото били единствената реална партия в БГ.
Факт е, че са това - но еднопартийната система, в която живеем от 1944 насам е била винаги тая на враговете ми.
|
| Сря Юли 24, 2013 5:58 pm |
|
 |
|
Wise
Регистриран на: Нед Дек 19, 2004 6:26 pm Мнения: 1628 Местоположение: Сливен
|
ТоНи - май обърка държавите. Аз не познавам някой, който от 1-2 бири ще тръгне да вандалства! Само по американските филми го има....И още нещо - ако на светофар някой пешеходец премине на червено ти ще го сгазиш ли? Защото нарушава закона за движение по пътищата??
Хайде малко по-кротко. протестиращите си има защо да протестират. Друг е въпросът до кога и до каква степен. Но и кьорсуратите от БКП и ДПС подклаждат протестите - очевидно е нарочно. Търсят конфликта. То и няма как да е другояче - комунисти по демократичен начин избори не печелят! Подготвят си почвата....
|
| Сря Юли 24, 2013 6:09 pm |
|
 |
|
ToHu
|
Аз не казвам че трябва да го приема някой, казах го по повод на това че те са единствената с капацитет да знаят и преценяват ефекта от всяко свое действие, и с достстъчно потенциал да манипулират общественото мнение. И точно от тази гледна точка да се подценяват и да се мисли че всичко това са грешки, човек дори като иска не може да напише уфсъ всеки път, същото е и с тях, дори умишлено е трудно да правиш толкова много грешки, няма как да е неволно. А сега слушам новините, правителтво което удряло похората ала бала ... абе тия хора в кой свят живеят, защо не отидат в някоя друга стана да видят там как бият полицаите и тогава да говорят за тък, тия снощи ги галеха с пера. Аз съм бил свидетел, и то не една вече, как в Лондон полицията обикаля някои от по ..."шарените локации" и всеки който им се противи нещо го бият като куче и прибират, и еидн умник от нашите беше решил да ги снима та едвам го оттървахме. Мен лично полицаи са ме били до скъсване на кожено яке на гърба ми, та да ми говорят че вчера имало бити и имало превишение на сила ... извинявай ако си толкова тъп да с еопиташ да спреш движещ се автобус трябва да ти е ясно че може да пострадаш. Това ми напомня на един малоумник на една бензиностанция дето се опитваше да ме спре щото им теглих една и не си платих сметката. Та тоя идиот се хвърляше срещу колата и на два пъти му се размина на косъм, не защото исках да го сгазя, по скоро защото се опитвах да не го сгазя. После в обесненията писал че умишлено съм искал да го сгазя ... абе путко, ако исках нямаше да си търкам гумите да се чудя как да те заобиколя ... полицаите изгледаха записа, посмяха се казаха че и да съм прав съм виновен отнесох едни 50 лв по бързата процедура и така ... та и с тия така. Че може да са придърпали някого и да е отнесъл една две палки е едно, ама по мачовете да не става нещо по различно. Полицаите се държат съвсем прилично, може да са ми едни от най-омразните на света но пък което факт е факт, като знам по мачовете как само гледат да те придърпат и да те налагат като брашнян чувал тов аснощи ми зиглеждаше като потупване по рамото. Отново двойни стандарти, хората се постараха да не изпозлват сила, тълпата им се натискаше, и после пак ги изкараха виновни ... аз дори хора ги нарекох, какво толкова са ви направили чак не знам, аз почвам да ги съжалявам а не трябва.
|
| Сря Юли 24, 2013 6:09 pm |
|
 |
|
ToHu
|
Хм аз държавите не съм ги объркал, както казах голяма част от живота съм си прекарал по кръчми и то всякакви, и това че пиеш кило водка и не ти личи не променя факта че след втората бира вече си готов за революция. Боя който съм ял от полицаи и не само не е в резултат игра на черен петър, и в повечето случаи е точно заради те такива идеи които са хрумвали на някого, пък да изоставиш другарче без значение дали споделяш или не намеренията не е добре. Аз лично като пия ме обзема летаргия, но наблюдението ми в-у повечето хора е точно обратното, малко хора съм виждал които като пият да стават по малко раздразнителни, войствени или патриотични. Та не ми говори за големите пиячи, то и отдавна не останаха много такива. Младите ако имаш наблюдение в голямата си част се омагьосват от 3-4 бири, и пак не бъркай напиоването, т.е. това да не можеш да ходиш с това да си под въздействие на алкохола.
|
| Сря Юли 24, 2013 6:15 pm |
|
 |
|
tgi
|
А това очевидно е така. Най-глупавата грешка, която хората непрекъснато правят е да подценят врага си. Опира изглежда до ниско самочувствие и желание да се мислят за по-умни от някого, това е валидно за поне 80% от хората. Било е валидно и за мене в по-младите ми години докато разбера до някаква степен кой съм аз и кои са останалите  .
|
| Сря Юли 24, 2013 6:16 pm |
|
 |
|
Nikola Kirov
Регистриран на: Нед Окт 31, 2004 9:19 pm Мнения: 4464 Местоположение: Stara Zagora
|
Абе уж сте събрани интелигентни хора тук. Ама май не виждате по далече от носа си. Да забелязвате че в последно време вълната от недоволство не е само в БГ? Ами отворете си очите малко де. Просто хората повсеместно са започнали да се събуждат,съвсем бавно. И не искат вече да бъдат мачкани от сегашната система. И макар че все още не се вижда алтернатива,се мъчат по някаквъв начин да се противопоставят. Не че това има някакъв голям ефект,но е като сламката за която се хваща давещия се. Да се надяваме че някой хубав ден ще се събудят повече хора и ще има алтернатива някаква. Всеки носи отговорност за собственото си осъзнаване. Жалко че голяма част от уж интелигентните инженери тук са на опашката на промените които стават. Ама то по течението е по лесно нали?
|
| Сря Юли 24, 2013 6:27 pm |
|
 |
|
ToHu
|
Никола, може и да е така, но да драпаш към нещо което даже не знаеш какво е не ми се струва лично на мен прагматично. Аз съм доста първосигнален, за мен е важно днес и сега. Хората протестират но нима има някаква алтернатива, утопични книги има много, но дори и на книга не се получава. Да хората протестират, според мен това не е функция от някакво пробуждане, пробуждане от какво и за какво. Какво пък е толкова ужасното в системата, изобщо. Това че са все повече и повече осигурени за едно или друго, или че им се дават възможности? Според мен просто човек колкото му е по-лек живота, и колкото са му по-малко проблемите толкова по капризен почва да става и да иска все по невъзможни неща, да мечтае за утопия ... лично аз не споделям тия възгледи, за мен обществото от преди 200 години е било по-зряло и наясно с това което иска да постигне от обществото днес.
|
| Сря Юли 24, 2013 6:38 pm |
|
 |
|
tgi
|
О аз съм до голяма степен съгласен с Никола за това. Комуникациите ускоряват пробуждането и може да изиграят лоша шега на краля (кралицата?)  . Че нищо не е идеално не е изненада, такъв е светът. Специално в БГ протестите са доста мижави и режисирани засега де.
|
| Сря Юли 24, 2013 6:42 pm |
|
|