|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Съб Окт 03, 2026 6:33 am
| Автор |
Съобщение |
|
Private
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Сря Мар 12, 2008 9:22 am Мнения: 1512 Местоположение: София
|
 Re: Новини от страната
_________________ -= All our life, we are beta testers =-
|
| Вто Юли 23, 2013 8:17 am |
|
 |
|
3aek
|
добре де фалита е направен да преебеш кредиторите нали? а не се ли пре-ебава и градът по този начин, защото после ще получи кредити при такива условия че кредиторите да си избият и тези пари които сега им се дължат?
|
| Вто Юли 23, 2013 8:27 am |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30859 Местоположение: София
|
Ами там системата не работи точно така, иначе града би следвало да е като всяко дружество, т.е. дали е град или фирма не би следвало да има значение. А съдията може да откаже банкрут, никой не гарантир аправото на банкрут, имат право да претендират. Това че съдията е взел това решение чисто политически не нарушава закона.
|
| Вто Юли 23, 2013 9:50 am |
|
 |
|
Koleto
Регистриран на: Съб Фев 18, 2006 11:55 pm Мнения: 1301 Местоположение: София
|
А какво общо има Детройт с темата "Новини от страната" 
_________________ Някой ден и костенурките ще се научат да летят...
|
| Вто Юли 23, 2013 10:37 am |
|
 |
|
ToHu
|
Абе темата беше в новини от света .. как стиган до тук не знам.
|
| Вто Юли 23, 2013 11:31 am |
|
 |
|
Private
Регистриран на: Сря Мар 12, 2008 9:22 am Мнения: 1512 Местоположение: София
|
Обединете двете теми в една с ново заглавие "По света и у нас" и те така. 
_________________ -= All our life, we are beta testers =-
|
| Вто Юли 23, 2013 11:42 am |
|
 |
|
ToHu
|
и да викнем Анкова за програмен директор ...
|
| Вто Юли 23, 2013 1:06 pm |
|
 |
|
Dimitar
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
Ами аз вече казах, че град фалира точно както фалира фирма или човек. Т.е. като се стигне един момент, в който не може вече да се покриват задълженията и се отива на дело за фалит. Там съдията разглежда случая и като прецени, че има реални предпоставки за фалит го одобрява и това е. Естествено, че е по-добре за града да фалира, защото сега агонията ще продължи още и така се спират (или поне се пречи) на всички дейности, а това е много по-кофти от фалита сам по себе си. Някой спомена, че това не било честно спрямо кредиторите - напротив супер честно си е, защото първо те са знаели в продължение на години на къде отиват нещата, но въпреки всичко са рискували да кредитират, защото колко по-затъваш толкова са по-високи лихвите по кредитите ти, т.е. толкова по-голяма е потенциалната печалба на кредиторите. Второ самите кредитори са застраховани, т.е. те все пак ще си получат голяма част от парите от застрахователните компании, а те пък от своя страна така работят, че са все на плюс  . Т.е. в целия този процес никой освен профсъюзите няма да загуби почти нищо и щеше да се помогне на града да почне на чисто и да се оттърве от профсъюзите, които са основния виновник за състоянието на градските финанси. Сега просто цялата агония ще продължи и евентуално пак ще се стигне до фалит, само дето ще бъде още по-скъпо от колкото щеше да е сега.
|
| Вто Юли 23, 2013 6:24 pm |
|
 |
|
fan
Ранг: Почетен член
|
САЩ оттеглиха иска за екстрадиция на Гергана Червенкова http://dnes.dir.bg/news/extraditzia-ger ... 26196?nt=4
|
| Вто Юли 23, 2013 6:53 pm |
|
 |
|
ToHu
|
Абе то всичко хубаво, и на мен не ми допада изобщо идеята за подобна екстрадация, обаче ние да не падаме от небето ... ако Гергана беше американка тогава бих предположил че е доста възможно изобщо да е нямала идея какво прави и че тов акоето прави е престъпно. Но да мислим че тя не е била наясно с какво се занимава фирмата, и да не се е съмнявала че то е наказуемо и незаконно .... толкова колкото счетоводителката идеяси няма че прави нарушение като осчетоводява фактури за които знае че са фалшиви .... аааа той драган ги донесе, аз от къде да знам .... нали ... айде сега та .. аз лично мисля че тя много добре си знае с какво се е занимавала и че е незаконно, може би никога не е предполагала какво може да е наказанието, че изобщо ще има наказание или пък че ще набедят нея като организатор, защото поне не изглежда да е, ако беше щеше да си хване дебел адвокат и досега да е забравила за случая защото дебелите адвокати се оправят и с искове за екстрадация ако ще и папата да го е издал, стига да не е нещо наистина много голямо . .примерно наркокрале ..
|
| Вто Юли 23, 2013 7:46 pm |
|
 |
|
am stereo
Регистриран на: Съб Дек 08, 2007 10:51 am Мнения: 1869 Местоположение: ♪♫♣♠|☼◙▲♦▼☻╬☺∞
|
абе кво става в момента пред Н.С.-полиция,барикади от плочки,народ и наживо по нова  некъв луксозен изпотрошен автобус  бял
_________________ DT-838 ((( STEREO ПОЗДРАВ))) за форума - https://youtu.be/xy921Pn3lhA
|
| Сря Юли 24, 2013 4:46 am |
|
 |
|
bateAz
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 4:11 pm Мнения: 3753 Местоположение: София
|
Какво му стана на www.dir.bg, бе ?
|
| Сря Юли 24, 2013 9:25 am |
|
 |
|
emilvtc
Регистриран на: Вто Фев 06, 2007 8:44 pm Мнения: 3180 Местоположение: Пловдив
|
Бачка си сайта.
|
| Сря Юли 24, 2013 9:42 am |
|
 |
|
ToHu
|
Какво да става ... каквото последните 40 дни, днес са решили че могат да държат депутатие вътре, те са се пробвали да излизат явно неуспешно, ония пък са решили да ги барикадират като за целта са изкъртили плочки от близките тротоари, дръвчета и пътни знаци ..... чуде се полицията вместо да се занимава с глупости що не пусна 20-на сълзотворни гранати и щяха да изкарат депутатите още в 9 часа без да правят малоумни опити да минават през тълпата, можеше да се опази и вече разрушеното имущество. Протести айде ще мижам и ми е все тая, ама да се руши вкл. и частно имущество ..... мен ако питат вместо да пазят парламента тия полицаи трябваше да закопчават тия дето разбиват тротоари, като отнесе всеки по 500 лв глоба да видим утре дали пак ще руши, пук ако руши пак лошо няма, те парите не са излишни никому. Лично аз бих ги отстрелял с най-голямо удоволствие.
|
| Сря Юли 24, 2013 10:12 am |
|
 |
|
am stereo
Регистриран на: Съб Дек 08, 2007 10:51 am Мнения: 1869 Местоположение: ♪♫♣♠|☼◙▲♦▼☻╬☺∞
|
_________________ DT-838 ((( STEREO ПОЗДРАВ))) за форума - https://youtu.be/xy921Pn3lhA
|
| Сря Юли 24, 2013 11:03 am |
|
|