|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Вто Юли 28, 2026 9:31 am
Новини от цивилизования свят
| Автор |
Съобщение |
|
ДедоБоре
Ранг: Форумен бог
|
 Re: Новини от цивилизования свят
ми то и ние от 2008-ма имаме суперкомпютър на IBM. даже си имаме и суперкомпютърен център  намира се в сградата на централна поща, под егидата на министерство на транспорта. надали обаче смятат трафика на софия, поне не личи. станишко беше премиер тогава, орешарски - финансов министър. по спомен процедурата по закупуването беше малко келява и намирисваше на сериозни комисионни. някой да е чувал някъде за какво го ползваме? само тока му е няколко десетки хилки на месец. процесорите са четириядреди Power 450 на 850MHz. общо са 2048 или 8К ядра. сумарно са вдигнали към 23 терафлопа, при теоретична 27. ръснали сме 6 милиона за желязото, със софтуера не съм наясно. ееех, ако можех да си симулирам платките на него 
|
| Сря Юни 26, 2013 9:51 am |
|
 |
|
tgi
Регистриран на: Нед Юни 10, 2007 2:22 pm Мнения: 6492 Местоположение: София
|
Ти пък едни чудения имаш... Знаем ли им ченгесарските софтуери дето имат, разни voice recognition, image recognition и т.н., да филтрират купищата инфо та да стига до лелите и чиовците пред екраните обработваем обем, няма как да назначат там 3-4 милиона (че и те няма да стигнат, нали трябва да спят).
_________________------------------- www.tgi-sci.com------------------- http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/
|
| Сря Юни 26, 2013 3:52 pm |
|
 |
|
3aek
|
покрай PR кампанията по закупуването казаха че ще предсказват климатични промени и земетресения с него 
|
| Сря Юни 26, 2013 5:55 pm |
|
 |
|
tgi
|
Затова и са го сложили по средата на подслушвателния си комплекс, телефонна палата, МВР, това над БИАТ и т.н., оттам най-добре ще чуват/виждат как се местят тектоничните слоеве 
_________________------------------- www.tgi-sci.com------------------- http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/
|
| Сря Юни 26, 2013 7:06 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30686 Местоположение: София
|
Не слушат от там, то от там не остана какво да се слуша, кой ползва телефон в днешно време 
|
| Сря Юни 26, 2013 10:09 pm |
|
 |
|
tgi
|
Е не помниш ли пожара в палатата преди 5-10 години, тогава са внесли новата техника вътре. То не е казано, че оттам минава трафикът, дотам обаче е T-закаран без съмнение.
|
| Сря Юни 26, 2013 10:41 pm |
|
 |
|
ToHu
|
Пожара беше скоро, поне този за който аз си мисля, преди 3 години и горя дата центъра, там където са сървърите за нета. Доста време имаха голям дата център, където минаваше и войс на .. ха де ... Шандьор Петофи май беше.
|
| Сря Юни 26, 2013 11:16 pm |
|
 |
|
ToHu
|
 Re: Новини от цивилизования свят ... движението в испания
Е такъв кошмар няма, поне за мен. Аз псувах франция че са им криви табелите и само на френски, в Испания това е най-малкото, не знам навсякъде ли е така, но тук където съм масово големите булевради нямат нито ляв нито обратен завой, като хванеш някой и краша по 5 км преди да може да обърнеш, и като сбъркаш два пъти и .... същото и на магистралата, хем кофти табели, хем кофти пътни възли, хванеш ли грешна посока тежко ти горко. Карал съ къде ли не по света но днес за пръв път ми се искаше да сляза от колата и да тръгна пеша, за общо 15 км, 3 часа .. та ... зле ни били пътищата .. по добре д анямаш пътища от колкто да имаш такива като в Испания, тва може да те поболее.
|
| Чет Юли 04, 2013 1:14 am |
|
 |
|
tgi
|
http://www.bbc.co.uk/news/world-europe-23282308Тия дали са толкова загубени колкото изглежда от това, да им са трябвали приказките на Сноуден напоследък та да се сетят, че няма такова нещо като секретна информация на wintel PC, грамофон, тавлет и т.н.... [edit] http://www.bbc.co.uk/news/technology-23285642пак в тая връзка, не ми е ясно как това е новина - че "фирмите" дали на службите каквото им било поискано. Сякаш тия "фирми" щото големи умници от нищото станали на MS, google и подобни ... Публиката ли е толкова наивна или писачите се стараят да ни втълпят, че е .[/edit]
|
| Пет Юли 12, 2013 5:45 pm |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
http://www.darikfinance.bg/novini/96555 ... 2%E5%F2%E0Бе някой може ли да ми го обясни как става това? Винаги като съм в Истанбул се чудя - ужасно скъп е бензина, а по улицата е лудница от коли. А доходите им съвсем не са високи, поне не толкова, че да наливат толкова скъп бензин.
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Чет Юли 18, 2013 8:47 am |
|
 |
|
Cekins
Регистриран на: Сря Апр 20, 2005 12:02 pm Мнения: 9119 Местоположение: Разград
|
Пеш ли да ходят? А и не виждам защо се учудваш - нормално е в големите градове доходите да са по-височки. А и то Истанбул турция ли е? Миналата година баща ми ходи и до Анкара - лъскавото е само в големите им градове и покрай главните пътища. Сега в момента наща фирма има някви отношения с разни едни във връзка с ВЕИ-та разни - ми те имат места дето още ток няма и скоро няма да има - мислиш ли че по такива места ше сипват скъп бензин и ше си возят д-тата по цял ден...
|
| Чет Юли 18, 2013 10:18 am |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
Абе имам идея какви са доходите в Истанбул и големите градове. Точно затова ми е чудно, защо цената на горивото е толкова висока.
Няма логика бензина в Турция да е по-скъп от тоя в Германия например. Защото някой трябва да го плаща на тия високи цени, ако цената му е непосилна няма да има търсене и това ще я свали. Освен ако държавата не я държи изкуствено висока, за да ограничи потреблението, но това пък не се връзва с икономическия раазтеж на Турция. Няма как да имаш бърз разтеж с непосилно скъпи горива.
Ето ни нас, Румъния, Сърбия - бедни и с относително евтин бензин. Да сигурно на Лукоил им се иска да го вдигнат, ама няма кой да го плаща, това е предела на цената поради търсенето. В Германия доходите са много по-високи, реципрочно и бензина е по-скъп. А в Турция тая логика я няма.
Нещо ми убягва, затова питам.
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Чет Юли 18, 2013 10:45 am |
|
 |
|
741
|
И у нас цените на цигарите не съответстват на заплатите, ама хората не са спрели да пушат. Предполагам и с бензина в Турция е същото. Новина по повода от тая година: Non-taxed fuel sale fined 1 billion liras
|
| Чет Юли 18, 2013 2:20 pm |
|
 |
|
Dimitar
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
Мисля, че Турция е с най-скъпия бензин в света. Поне по разни класации, дето съм гледал са все на първо място. Но пък и като икономика са доста добре - е не кой знае какво, но със сигурност по-добре от БГ.
|
| Чет Юли 18, 2013 2:49 pm |
|
 |
|
ToHu
|
Е да сравняваш икономиката на турция с тази на БГ е като да сравняваш Мерцедес с велосипед ... няма място за сравнение, не случайно са на 15-то място.Икономиката там е сравнително стабилна, работи основно за инзос, и произвежда добри продукти на прилични цени. Както и с китай, произведено в турция не значи нискокачествен боклук. За разлика от Китай имат и добри инжинери които освен да копират могат и да измислят. Иначе за големите и малките градове, аз съм пътувал много из Турция, и със сигурност не само Инстанбул е лъскав, имат много малки градчета които са съвсем прилични, дори доста по спретнати от Инстанбул, защото в Инстанбул има и доста мизерни раьони. Верно е че има и затънтени селца, сигурно и такива без ток, но това важи за всички големи страни. В нормалните села не е лъскаво, но не е и мизерно, имат си всичко което им е нужно.
Иначе за бензина, скъпичък е да, но за големите градое цената на бензина съпоставена с дохода едва ли е в по лошо съотношение сравнено с БГ, а пък ако говорим за печалбата която прави бизнеса е доста по-добра. Общо взето с еднакво вложение и месечен разход, от една и съща дейност в Турция имаш до 3 пъти по-висока доходност в браншовете в които имам наблюдение, данъците не съм се интересувал как са.
|
| Чет Юли 18, 2013 3:16 pm |
|
|