|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Съб Окт 03, 2026 5:53 am
| Автор |
Съобщение |
|
tgi
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Нед Юни 10, 2007 2:22 pm Мнения: 6492 Местоположение: София
|
 Re: Новини от страната
Бе то в БГ не е и нужно да проверяваш, всеки знае кой е Гарабед шпионинът, въпросът е в това информацията официално публична ли е или не.
_________________------------------- www.tgi-sci.com------------------- http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/
|
| Сря Юли 17, 2013 3:57 pm |
|
 |
|
miro_atc
Регистриран на: Нед Фев 26, 2006 6:52 pm Мнения: 11288 Местоположение: Добрич
|
бъркаш... 5% е еднократно при внасяне на осигуровки. Иначе максимумът е 1% за управление. Те ако ти удържат по 5% накрая ти ще имаш да им даваш пари  Всъщност има механизъм - за всеки месец за който се осигуряваш ти се смята коефициент спрямо средната заплата. И така за целия период, докато натрупаш годинките. При пенсиониране коефициента ти се умножава по средния осигурителен доход и тва получаваш като пенсия. Принципно тая схема си е ОК. Проблемът е че политиците могат да барат някои детайли, а дяволът нали знаеш е там...
|
| Сря Юли 17, 2013 5:49 pm |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
Въобще не е ОК тая схема, щото плащайки сега зависиш от средния осигурителен доход "като му дойде времето". Може да е ОК само при растящ доход. Ама хич не е ОК, като мине Виденов и смъкне въпросния доход до жълти стотинки. Абе като цяло схемата в пенсионното осигуряване е така: Държавно: 1. Ти сега тук давай едни пари, по едни правила, които ние сега сме измислили. 2. Колко пари си внесъл, не трябва да те интересува, а и няма особенно значение. 2. Като му дойде времето, ние ще ти платим по едни други правила, които тогава ще измислим. 3. Вервай ни, няма да те оставим да умреш от глад, 1 хляб и 1 кисело мляко са ти гарантирани. Частно: 1. Същото. 2. Парите дето си ги внесъл, ние ги харчим ей така, за теб остава.... ей това. Ако не те кефи ни сменяш с бълдъзата и тя си има фонд. 3. Като му дойде времето ще ти платим по правилата от т.1., ако междувременно не ни национализират луди синдикалисти. 4. Вервай ни, ние много ще се постараем да станеш милионер, ама вероятността да изхарчим всичко и да пукнеш от глад е реална. Единствения сигурен начин да не си загубиш осоигуровките, е като не ги плащаш... Лошото е, че май важи и обратното - единствения сигурен начин да ги загубиш, е като ги плащаш  Иначе на мен яда ми беше, от факта, че някой се изказва в полза на национализация на фондовете. Ако ония "инвеститори" ми ги загубят от некадърност - някак си ще го приема, ама да дойде някой и просто да ги прибере, щото така го кефи, ай сиктир, аман вече.
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Сря Юли 17, 2013 7:33 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30859 Местоположение: София
|
Абе тия осигурителни ала бализми е лесен и приемлив начин да се издои още малко от народа. Утре и всички фондове да изчезнат нищо няма да стане, в смисъл всеки ще пие една студена вода и това е, бил събрал там 1000-2000 лв .. ще ги прежали най-малкото мнозинството не гледат на тия пари като на техни пари, те са дадени вече.
|
| Чет Юли 18, 2013 3:19 pm |
|
 |
|
Цецо
|
Айде, свинчестия се спъна в ДАНС, ама превзе спорта: http://www.dnevnik.bg/sport/2013/07/19/ ... addcommentНе че и тоя новия на ДАНС със звучното гальовно име няма да е под негов контрол... Силен е тоя, определено има позиции да извива ръцете на Станишев и Орешарски. Незнам кой му е кукловода, ама фактите са си факти.
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Пет Юли 19, 2013 12:34 pm |
|
 |
|
Koleto
Регистриран на: Съб Фев 18, 2006 11:55 pm Мнения: 1301 Местоположение: София
|
То па много трудно човек да се досети... Ейй как не се намери кой да го гръмне тоя велик хидро-консултант скапан... 
_________________ Някой ден и костенурките ще се научат да летят...
|
| Пет Юли 19, 2013 1:59 pm |
|
 |
|
Цецо
|
Не мисля, че е той. Може да му бил ментор, но сега едва ли. Личното ми мнение е, че Доган се оттегли. Просто се умори. Така си мисля, аз де.
|
| Пет Юли 19, 2013 2:12 pm |
|
 |
|
Desert Leo
Регистриран на: Чет Фев 10, 2005 3:25 pm Мнения: 5681 Местоположение: София
|
По-скоро кукловода им е един и същ...
|
| Пет Юли 19, 2013 2:30 pm |
|
 |
|
miro_atc
Регистриран на: Нед Фев 26, 2006 6:52 pm Мнения: 11288 Местоположение: Добрич
|
според мен вариантите са 3: 1) национализация с вероятност 98%. 2) фалит (възможно най-кошмарният вариант) с вероятност 1% 3) Системата да бъде променена така че да има шанс капиталови фондове да работят. За тоя вариант давам 1% вероятност, ама хич хич не го вярвам. Знам че на вас очакванията са ви за "някакви" пенсии... но за мен това е абсурд. Няма такъв филм като "кретаща пирамида". Не казвам че фондовете са мошеници, просто системата в момента е такава, че няма надежда. Самите фондове ще се молят да ги национализират, не официално естествено... Протестите им ще са само няколко "оплаквания" по медиите както стана с национализацията на професионалните фондове. Така че кефи или не кефи - това е положението. Национализация. Мен лично не ме притеснява национализацията толкова, колкото начина на нейното реализиране. Знам, някои ще кажат че няма "добър" начин за национализация, затова ще го кажа че има различни начини и някои са много по-лоши от останалите. Опасявам се, че ще стане по "по-лошите". Парите ще отидат в някоя държавна или частна дупка и толкоз... а проблемите с пенсиите ще останат.
|
| Пет Юли 19, 2013 2:55 pm |
|
 |
|
Цецо
|
Да им пикам и на партизанщината тогава, спирам да плащам и аз осигуровки и да се оправят. Да си обират мандри, да си правят ТКЗС-та... ама без мен.
|
| Пон Юли 22, 2013 9:33 am |
|
 |
|
Koleto
|
Доган никога няма да се оттегли докато тече... Избра най-подходящия момент да мине в сянка най-безболезнено и да "сдаде властта" на местан... Бивш агент на ДС и бивш педераст няма... Нали знаеш... http://www.dnes.bg/slideshow.php?mrepor ... &pid=45031
|
| Пон Юли 22, 2013 11:13 am |
|
 |
|
ДедоБоре
|
детройт днес, афропа - утре. българия - вече
интересно ще е някой да сподели отзиви за детройт (и други градове)
|
| Пон Юли 22, 2013 11:17 am |
|
 |
|
Koleto
|
|
| Пон Юли 22, 2013 1:09 pm |
|
 |
|
ToHu
|
От наживо нямам, в смисъл да съм ходил по улиците, каквото се вижда от самолета не е много красиво, ама може просто да прелита само през кофтито раьони. Иначе от други места ... Индианаполис, средна работа ми се струва, има си добри квартали, има си кофти квартали, явно има недостиг на пари, доста улици не се ремонтират качествено, сранвително прости проекти се правят доста време, една магистрала я правят от как сме се преместили, т.е. вече 5 години, сега уж я направиха ама не съвсем. Дали е от липса на пари или са някакви игри нямам представа. Това е еиднствения град в който съм виждал полицията да позлва служебните си коли като лични, или пък личните като служебни, иди разбери. Сигурно 90% от полицейските коли не са обозначени, дебнат точно както нашенците тук преди 4-5 години с тази разлика че не вземат пари на ръка ..тъй де могат и да вземат но никой не се е хвалил а аз лично не искам да опитвам. Имотите не са много скъпи в сравнение с други градове, примерно Атланта, но пък сметките са доста по дебели. Ток, газ и вода са си не малък разход. Ако живееш в определени раьони си прецакан и от към данъци защото реално едно две каунтита формират сигурно 60% от бюджета и плащат за тия дето живеят в баш града със всичките им екстри .. повечето безсмислени за мен. Добри държавни училища няма, частните не са никак евтини.
Чикаго, от малкото ми посещение оставам с впечатление че пари за рмеонти на улици няма, такива трапове другаде по САЩ май не съм виждал, могат да се конкурират в БГ. За там Димитър може да каже как е и дали навсякъде е така или аз пак съм бил карък.
Лас Вегас, кризата ги тресе здраво ама като че ли не им дреме. Имотите по време на кризата паднаха над 300%, от около година има ръст, за последната година може би около 40%, но това е най-вече за квартала където имаме къща, за целия раьон не знам как е. Бизнеса не е много добре но името си е име, в смисъл градът си влачи и туристи и инвеститори. Ниските щатски данъци, по скоро липсата на някои от тях е стимул за инвеститори да си местят фирмите в невада. Строи се и пари се наливат, както от градът така и от бизнеса, до кога еидн господ знае. Работа уж има, ама и няма, търговията с имоти върви но почват да се месят нови играчи, богати китайци и индийци които купуват наистина на едро. Сметките са сравнително ниски има си утвърдени монополи, примерно боклука. Няма възможност да нямаш договор, без значение дали живееш или не, няма и избор .. е ако ти спрат газ, ток и вода, може и да може да успееш да избегнеш такса смет, имало уж някакъв вариант, ама това занчи да си оставиш къщата без охрана, отопление и поливане ... не е препоръчително. Изобщо добри училища няма, нито частни нито държавни, щата с най-кофти образование.
Лос Анджелис .... за една седмица не успях да видя много, това което видях е тотално различно. Такси и данъци високи, строят социализъм ама не много супешно. И там има строежи които видимо се влачат с годин, общински говоря, има добри държавни училища, в смисъл наистина добри, а децата задължително ги занимават с .. глупости за мен, червен кръст и какви ли не други начини .. абе малко пионеро -комсомолска история .. абе социализъм. Скъпичко е, но може би не навсякъде. За задръстванията няма да говорим но ако имаш навигация с трафик инфо е напълно възможно да избегнеш голяма част от тях. Полицаи има но не видях много да спират, на магистралата доста карат над лимита явно ненаказано.
Атланта ... абе много напомня на Готъм сити ... влажно, постоянно някакви мъгли, не малка част от годината мрачно, имотите в хубавите раьони са много скъпи. Ток, вода и газ са по евтини от тези в Инди. Чертни дал бог, кофти планиране на пътищата, много задръствания, без много обходни варианти. Бизнес има и то не малко, икономиката върви добре, но като споменем само делта и кока-кола, а не са единствените от тоя калибър. Читави училища има но само частни, не са евтини.
Финикс, впечатленията ми са от около две седмици пребиваване. Чисто и спретнато градче, икономиката видимо е добре, дестинация за пенсионери. Прави впечатление че е доста спокойно, дори сравнено с Инди. Държавните училища не стават за нишо като цяло, това по инфо от местни, има добри частни. Климата е приятен, топло но не като във Вегас.
С две думи, за семейството в Инди е добре, но не е евтино макар и да не изглежда така, икономиката се движи но не ми изглежда да е супер добре по това което виждам ама май на никой не му пука, американците май по лесно ги приемат тия неща, уж криза едно друго, но не знам дали се е отразила много на консуматорското им мислене.
|
| Пон Юли 22, 2013 1:46 pm |
|
 |
|
ToHu
|
Е че то това не е голяма новост ... по интересно ми е кога на мен ще ми отпишат несъбираеми вземание и дали ще ми възстановят вече платено по тях ДДС и корпоративен данък ....
|
| Пон Юли 22, 2013 1:48 pm |
|
|