|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Нед Юли 26, 2026 10:09 pm
Смартофон - осветлете ме малко
| Автор |
Съобщение |
|
ToHu
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30684 Местоположение: София
|
 Re: Смартофон - осветлете ме малко
След ъпгрейда на OS-а самсунга държи около 3 дни ако не го ползвам с включен WiFi и 3G, но той май като заспи не ги използва.
|
| Вто Юни 18, 2013 12:07 am |
|
 |
|
am stereo
Регистриран на: Съб Дек 08, 2007 10:51 am Мнения: 1869 Местоположение: ♪♫♣♠|☼◙▲♦▼☻╬☺∞
|
Батерия Li-Ion 3300 mAh Motorola DROID RAZR Maxx HD
_________________ DT-838 ((( STEREO ПОЗДРАВ))) за форума - https://youtu.be/xy921Pn3lhA
|
| Вто Юли 16, 2013 9:07 am |
|
 |
|
tgi
Регистриран на: Нед Юни 10, 2007 2:22 pm Мнения: 6492 Местоположение: София
|
Аз така и не успях да разбера как току престава да почне да заспива (вчера така не го усетих и ми изяде без време батерията навън). Едва ли има връзка с това какво правя аз, горе-долу едно и също правя винаги, кога се сговнил кога не. Сестра ми беше тук с новия си galaxy s3. Всичко добре ама версията му на андроид, по-нова от тая на моя (на моя е едно оранжево, на тоя е синьо) е още по-омазана. Кога хванало каквото му кажеш кога не, таск мениджъра кога изписал списък на таскове кога празно оставил,бе пълна боза. Имам силното усещане, че тия днешните мазачи хич не се хабят да търсят бъгове по системния софтуер, мажат по приложенията си да не ходят там където знаят, че има бъгове и толкова. И това се продава.... баси, никога не би ми се разминало ако дам на клиент нещо и 1/10-а толкова омазано. Новото S-4 жената нещо откри, че се предлага във версия "с модем" за към 200 лева отгорее. Къв модем има това дето другия го няма бе, за какво става дума?! Някой разгадал ли е тая мистерия. Правих и една сметка (съвсем на ум) отде почват да се виждат пикселите на 1920 на 1080 дисплея на S4. Ми то излезе... 13 см. Работя с 1.5 диоптра от доста години, за моя грамофон да виждам всичко ми трябват 3, за тоя ще ми трябват 6 или нагоре лупи бе  . Явно за телефон 1280 на 720 е предостатъчно, нагоре е чисто похаби-ресурс.
_________________------------------- www.tgi-sci.com------------------- http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/
|
| Вто Юли 16, 2013 8:28 pm |
|
 |
|
Dimitar
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
Тия дни си рутнах Nook-а, дето го купих за $150 до Андроид 4.2 (грамофона ми е с 4.1). Не знам на теб какви са ти впечатленията и защо са такива, но андроида става все по-добър и по-добър. Сега дали софтуера е пълна боза като код мен лично това не ме интерисува, защото на повърхността аз това не го забелязвам и всичко работи на 6. Грамофона ми от как съм го купил (вече май ще станат близо 4 месеца) нито съм го ресетвал, нито е блокирал нещо. Та в скоро време ябълката ако не се вземе в ръце ще духа супата. Макар че пък вчера ми сервираха от училището на сина ми, че айпад-а вече е задължителен (до сега беше концерт по желание) та купих един. Даже ги предлагат от училището с клавиатура и калъф за $350, т.е. с около $270 под колкото е в магазина. Та смятай Епъл на какъв зор са, щом са почнали да предлагат такива сделки на училищата  .
|
| Вто Юли 16, 2013 8:57 pm |
|
 |
|
Dimitar
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
Айде Нокия глътна вода и престана на М$: http://www.bloomberg.com/news/2013-09-0 ... euros.htmlДа видим сега майкрософтците какво ще правят с телефоните - дали няма да им останат още едни $900 млн в непродадени телефони, както стана с таблетите. Тия явно няма да разберат, че от хардуера и софтуера вече не се печели - печели се от сървисите, дето се предлагат и от рекламите. Явно Балмър е решил да досъсипе компанията на Бат Били преди да излезне в пенсия догодина  . Язък за Нокия - хубави телефончета бяха едно време  .
|
| Сря Сеп 04, 2013 4:16 am |
|
 |
|
ToHu
|
Да жалко, аз само нокия ползвам, сега ще трябва да търся алтернатива...
|
| Сря Сеп 04, 2013 4:28 am |
|
 |
|
vesko_hard
Ранг: Ориентиран
Регистриран на: Сря Фев 08, 2006 3:32 pm Мнения: 253 Местоположение: Благоевград
|
Е те направо се закопаха, нямат среден клас телефони. До преди ползваха техни чипове направени от тексас, сега вече в LowCost пръчките ползват XGold на Infinion - готова платформа само юзер интерфейса и дписваш да изглежда както искаш. Абе оределено гешката им беше това че не пуснаха телефони с андроид, което пък изстреля самсунг в небесата като продажби.
|
| Сря Сеп 04, 2013 9:15 am |
|
 |
|
Н'бабане Гт'муан'га
|
от фабрика за галоши 20 години преди 2000, до фабрика за галоши 20 години след...
_________________ 'просто' е технически синоним на 'красиво'
|
| Сря Сеп 04, 2013 9:22 am |
|
 |
|
tgi
|
Вярно за съжаление, то да не очаква човек, че MS ще му се привидят от страната на "добрите"  . Но може пък да се поотвори малко сектор за нашего брата дето правим и компютри не с цел да бъдат телевизори, тия сегашните тавлети и грамофони дето стават масови (и загряват по-бавно от лампов телевизор) за друго освен за телевизори/радиа и не стават, т.е. няма как да ги насили човек да станат - PC-тата завладяха доста пазар на времето защото имаха ISA bus-а.
_________________------------------- www.tgi-sci.com------------------- http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/
|
| Сря Сеп 04, 2013 8:39 pm |
|
 |
|
ToHu
|
Абе много причини има за това навремето, ама по интересно как вече 30 години няма реална алтернатива.
|
| Чет Сеп 05, 2013 1:30 am |
|
 |
|
tgi
|
Да разбира се, че са много причините, гледам изпуснал съм едно "и" дето трябваше да бъде; а то не само реална алтернатива няма, и ISA бъс няма отдавна. Затвориха всичко преди 15-ина години.
|
| Чет Сеп 05, 2013 3:04 pm |
|
 |
|
Реконструктор
Регистриран на: Съб Сеп 25, 2004 12:32 pm Мнения: 8382 Местоположение: София
|
Обясни го това на Епъл.  Печели се дори от баналните неща, стига да са направени много качествено. Доста народ, особено по-дъртите, е навит да плати повече за качество.
|
| Чет Сеп 05, 2013 3:28 pm |
|
 |
|
Dimitar
|
Епъл продава 15к песни на минута (една песен е 1-2$), от апп стора мисля прибират 30% от всички продажби, отделно има и книги и още една камара глупости. Така че ти ми кажи от кое печелят повече - от хардуера (дето печелят едни $200 еднократно) и софтуера или от сървисите и рекламите  .
|
| Чет Сеп 05, 2013 4:07 pm |
|
 |
|
ToHu
|
И мен ме съмнява колко печелят ейпъл от самия хардуер въпреки че е скъп.
|
| Чет Сеп 05, 2013 5:33 pm |
|
 |
|
bongo_x2
Регистриран на: Вто Яну 20, 2009 11:54 pm Мнения: 11338 Местоположение: "Занзибар"
|
@Реконструктор & @Dimitar ... С битрейт 128К а аз на моя комп трия всичко под 200К...?!
|
| Чет Сеп 05, 2013 5:35 pm |
|
|