|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Съб Окт 03, 2026 7:10 am
| Автор |
Съобщение |
|
Dimitar
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
 Re: Новини от страната
Ами те БоА имат само два вида чекинг акаунти - в единия искат да поддържаш средно дневно $1500, а в другия $10000, за да няма такси. При чейз съответно са $1500/$5000, за да няма такси. Освен за твоя щат да е различно, ама ме съмнява за таксите да е различно.
ПП. Сега чекнах за Индиана - абсолютно същите условия са.
|
| Съб Юли 13, 2013 10:00 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30859 Местоположение: София
|
И двата са в Невада, то в Индиана няма БоА поне аз не намерих на лесно място. Иначе когато проверявах в БоА като цяло беше както ти беше казал тогава, сигурно преди година, година и половина, но не помня защо при мен имаше такса. За тоя в БоА трябва да видя дали пазят от миналата година балансите, трябва да ги пазят, поне преди гиимаше за дълъг период, да видя като имаше пари колко са вземали. За другия в Чейс със сигурност вземат, но там нито съм проверявал защо нито колко, аз го отворих за конкретна цел и след това в него останаха някакви 2-3 хил колкото да има нещо, ако се сетя паролта за банкирането може и там да проверя 
|
| Съб Юли 13, 2013 10:15 pm |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
Абе чак до Америка няма да се юрна да си отварям сметка... Ама Европа ми е близо... Интересно е, дали има някакво законодателство или всяка банка сама си решава дали да обслужва европейци... ама не съвсем.
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Съб Юли 13, 2013 11:21 pm |
|
 |
|
milenjs
Регистриран на: Сря Мар 08, 2006 2:12 pm Мнения: 2017 Местоположение: Котел
|
Чудя се какво ли те подпира за да правиш в тази ситуация такива назначения - http://dnes.dir.bg/news/oblastni-upravi ... 6553?nt=10
|
| Нед Юли 14, 2013 12:01 am |
|
 |
|
sparkybg
Регистриран на: Вто Авг 23, 2005 12:02 pm Мнения: 3070 Местоположение: София
|
Голям, твърд, и намазан с вазелин. Точно същото, дето ги подпря и с предното подобно назначение. Тия са бедствие за България, и го доказват за пореден път.
|
| Нед Юли 14, 2013 2:15 am |
|
 |
|
tgi
Регистриран на: Нед Юни 10, 2007 2:22 pm Мнения: 6492 Местоположение: София
|
Бе че са бедствие съмнение няма. Да имаше вариант спасителят да не е пак някой от тях.... ама засега откак се помня не е ставало.
_________________------------------- www.tgi-sci.com------------------- http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/
|
| Нед Юли 14, 2013 2:37 am |
|
 |
|
sparkybg
Регистриран на: Вто Авг 23, 2005 12:02 pm Мнения: 3070 Местоположение: София
|
Е, да имаше.... По-лошото е че дори предишните започват да бледнеят пред тия, вместо да е обратното, пък поне и с малко.
|
| Нед Юли 14, 2013 3:42 am |
|
 |
|
tgi
|
Разликата е само на ниво медийно представяне, не виждам как тия криминални типове са по-лоши от ония предишните. Филма сме го гледали вече няколко пъти, лошото ченге безчинства докато на всички им спре дъхът от почуда как въобще е възможно някой да е толкова зъл и нагъл - и после всички с радост посрещат доброто ченге което "не е" толкова зло и нагло. След което двете ченгета се прибират в участъка и си делят събраното за деня, минават на пореден инструктаж за следващия ден и така.
Абсолютна загуба на време е човек да следи кое ченге какво казало и какво направило. (Журналистите вместо "ченге" биха казали "политик" в тоя контекст).
_________________------------------- www.tgi-sci.com------------------- http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/
|
| Нед Юли 14, 2013 4:22 am |
|
 |
|
bongo_x2
Регистриран на: Вто Яну 20, 2009 11:54 pm Мнения: 11338 Местоположение: "Занзибар"
|
Аз решението го дадох, бре: да се раздава възнаграждение на ловните дружинки за уши на политик!
В този дух: на някой не му ли се губи време да пусне една джаба или флаш игричка с отстрелване на политици? Сигурен съм, че ще стане хит.
|
| Нед Юли 14, 2013 12:04 pm |
|
 |
|
741
|
Няма забрана да си откриеш, няма и задължение за банката да ти открие, ако поискаш: http://europa.eu/youreurope/citizens/shopping/banking/opening-bank-account/index_en.htmПовечето не се съгласяват без адрес в същата държава. Аз от любопитство пробвах преди време с една банка в Германия. В момента, в който смених държавата в полето с адреса от формата за регистрация, онова ми се извини и ми каза, че не правят такива неща Обаче има и банки, дето го правят. Тези например, ако имаш поне 25000 и им се явиш лично при откриването на сметката, ще ти ги вземат.
|
| Нед Юли 14, 2013 12:11 pm |
|
 |
|
MYXATA
Регистриран на: Пон Юни 05, 2006 1:48 pm Мнения: 4939 Местоположение: където небето среща земята, ракията е Jameson, а бирата Guinness
|
Цецо то не е само до банка, то е и до закондателство. Мисля, че в 99% от случаите ще ти искат местен адрес и фото ИД(паспорт или лична карта), за да си отвориш сметка. Дали депозит или разплащателна - все тая. В англия е така, в ирландия е така, в германия сериозните банки са така, има разни онлайн ... на разни он-лайн банки дето ти искат мин 20-25.000 евра за да си откриеш нонрезидент депозит не мисля въобще че трябва да им четеш условитята - по-добре си дай парите някъде за блаогторителност. там почти със сигуност ще те изментят. В швейцария съшо е трудно ей така да кайеш абе имам едни пари, искам да са във вашата банка. Ако си голям играч, или се подписваш като "Стинг", "Мадона" и др. такива ще стане и по този начин. иначе става ако откриеш фирма, което пак ще ти иска местен адрес, местен счетоводител... Та изхода е , ако имаш приятел в ЕУ, да искаш да ти извади временно жителство на адреса си, и после да си направиш банков акаунт и да си турнеш парите там. ама пак ако изтръскаш едни големи пари наведнъж(в смисал на 10к) ще ти ги блокират докато не се разберете дали не са от пране на пари или са твои. И така трябва да бъде - всисъл резиденс пермит, иначе става ситуация като Кипър и руснаците с парите дето не са с много ясен произход. 
_________________ ... ако трети ден не ти се работи... това означава, че е сряда !
|
| Нед Юли 14, 2013 7:07 pm |
|
 |
|
tgi
|
По принцип в Германия не си представям как има разлика между адресна регистрация при приятел или в хотел. Едва ли им е толкова пораснала работата и на тия страни да отказват да вземат пари, за над 10к може да задействаш някакви прагове и да почнат да питат, за под 1-2к ще намерят повод да те отпратят, малко над 1к и под 5к мисля, че може да се получи сравнително лесно. Точно колко трябва да е първата сума, която чуят за да е максимална вероятността да стане подлежи на доуточняване  . Но между 1 и 5к мисля, че все ще стигне за започване на пазарлъка  .
|
| Нед Юли 14, 2013 8:08 pm |
|
 |
|
ДедоБоре
|
афропейка му работа - едни дупетати са изразходвали няколко милиона за да изработят юридическа конструкция като: всеки има право да си открие сметка, но всяка банка може да му откаже...
какво ли би станало, ако от калифорния не можеш да си откриеш сметка в аризона? или като прескочиш до мейн да имаш роуминг по $3/мин?
|
| Нед Юли 14, 2013 8:54 pm |
|
 |
|
Dimitar
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
Как какво - ще стане интересно  .
|
| Нед Юли 14, 2013 9:02 pm |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Пон Юли 15, 2013 3:25 pm |
|
|