Отговори на тема  [ 16188 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 234, 235, 236, 237, 238, 239, 240 ... 1080  Следваща
Новини от страната 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог

Мнение Re: Новини от страната
Не знам реално ли е или не, но ако е "черно като гарга, кряка като гарга и прилича на гарга - вероятно е гарга" ...

Дано да не е вярно де ...

Пет Юли 12, 2013 1:37 pm
Профил
Аватар

Местоположение: където небето среща земята, ракията е Jameson, а бирата Guinness
emilvtc написа:
Не знам реално ли е или не, но ако е "черно като гарга, кряка като гарга и прилича на гарга - вероятно е гарга" ...

Дано да не е вярно де ...

мдаааа...
че е тенденциозна статията, така е, ама
http://www.lex.bg/bg/laws/ldoc/2134402048

четете за валутните влогове, Чл. 3. нататък

Чл.4 .......Фондът гарантира пълно изплащане на сумите по влоговете на едно лице в една банка независимо от броя и размера им до 196 000 лв.

Не му разбирам много но е вярно че ти връщат парите в левовата равностойност преизчислено по курса на БНБ :(
Чл. 6. (1) (Доп. - ДВ, бр. 109 от 2001 г.) Общият размер на задължението на банката към един вложител се определя, като влоговете му, включително начислените върху тях лихви към датата на решението на Българската народна банка по чл. 23, ал. 1, се събират. При събирането влоговете в чуждестранна валута участват с левовата им равностойност, определена по курса на Българската народна банка към началния ден на изплащане на гаранцията, оповестен по реда на чл. 23, ал. 4.

уффф. Бях за малко в БГ преди 1 седмица и трябваше да си закрия единмного стар влог в СИ банк, там момичето на щанда ми каза че от само от април до сега 2 пъти преиндексирали лихвите, демем намалили, в момента може да ми предложи 1.5 % за 2 годишен срочен депозит и аз казах благодаря дайте си ми парите/ довиждане. Каката излезна разбрана и разговорлива ми сподели че повечето от клиентите на Си Банк правят като мен.

Пет Юли 12, 2013 3:10 pm
Профил

Е .. то Си банк е таква измама, в смисъл като банка сигурно си е ОК, но доста я напомпаха за да я спазарят на добра цена, а е въздух под налягане.

Съб Юли 13, 2013 9:16 am
Профил
Аватар

В този ред на мисли, какво се иска за да си отвори човек депозитна сметка в чужда банка? В смисъл човек който няма адрес във въпросната държава?

Съб Юли 13, 2013 10:14 am
Профил ICQ
Аватар

Споменът ми е отдавнашен ама в Дойче банк като заминах от Германия сметката ми
си остана работеща две-три години (еврочекове по пощата ми пращаха тук и т.н.).
Адресна регистрация и да са ми искали като съм я откривал (не помня как беше)
не е проблем да си я направи човек и в хотела, в който е отседнал; повече от това
едва ли искат.

http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/

Съб Юли 13, 2013 5:10 pm
Профил WWW
Аватар

Вече не е толкова лесно заради терористите :) .

Съб Юли 13, 2013 5:27 pm
Профил
Аватар

Е предполагам, че проверяват по някакви канали и/или поне искат декларация за произход на парите.... Ама въпроса е мога ли аз да ида в която и да е банка от ЕС или Швейцария или САЩ и да им кажа - ей имам спестени пари от закуски, искам да седят при вас. Не е целта да се крият от данъчни или нещо от сорта, просто в случай, че човек се съмнява в изявленията на Искров.

Интересно е и какви са условията де, то че лихвите навън са ниски е ясно, ама поне покриват ли таксите :)

Съб Юли 13, 2013 5:34 pm
Профил ICQ
Аватар

Лихвите в немска банка за нормална разплащателна сметка не мисля, че покриват таксите
в разумен обхват (5-10 афро на месец няма начин да не ти вземат, може и повече да е).

Ако ги сложиш пък на влог дето да трупа лихви трябва да му плащаш данъци, колко
и при кого не ми е ясно.

Съб Юли 13, 2013 5:40 pm
Профил WWW
Аватар

Цецо, таксите са около 10$ на месец, но само ако държиш под около 1000$. Ако ти превеждат заплатата по сметката или пък плащаш сметките през тая сметка е безплатно. Има и банки, обикновено локални, които предлагат напълно безплатни сметки. Максималните лихви са около 1% за депозити над 100к (говоря за разплащателни сметки) и държавата уж гарантира влогове до 250к (500к ако е семеен влог). Преди можеше да си отвориш сметка само с американски адрес (примерно и фективен договор за наем ставаше), но вече не става без SSN (нещо като нашето ЕГН), който няма как да го имаш ако не си легално тук.
На времето, като бях още в БГ си откривахме сметки в една чешка банка, дето предлагаше онлайн банкиране, ама не знам дали още може. А и едва ли е по-сейф от българските вече.

Съб Юли 13, 2013 5:58 pm
Профил
Аватар

А бе афрозоната все ще е по-сейф от БГ, не са рекли не са махнали борда и побегнали.
То не знам чехите в афрозоната ли са де, май да.
В БГ май до ден днешен най-сейф остава бурканбанк :D :D :D .
Докато е съветска република всичко по-едро - държавно или "частно" - все ще
е наужким, както си го знаем.

Съб Юли 13, 2013 6:16 pm
Профил WWW

За Европа би трябвало да няма никакъв проблем но не съм го правил, в Швейцария проблем определено няма, но съвсем онлайн не знам дали става с посещения гарантирано.
За САЩ не всички банки отварят акаунт, Bank of America го прави със сигурност и във Chase става, въпроса е че и на двете места не е гаранция че ако имаш пари няма да имаш такса. В BofA ми удържат такса всеки месец без значение колко пари съм вкарал, същото е и в Чейс. И за двете банки говоря за чекинг акаунт, лихвата е нищожна.

Съб Юли 13, 2013 6:30 pm
Профил
Аватар

http://bnr.bg/Audio.aspx?lang=1026#http ... petar.aspx

един приятел ми изскайпи линка, нелош коментар. Не стига до дъното (или поне до
най-дълбокото което се вижда) - това че БГ е съветска република, но пак е някакъв
напредък.

Съб Юли 13, 2013 8:06 pm
Профил WWW
Аватар

Аз пък тъкмо изгледах новините - мамка им гьонсурат политици!!! Тези ще се махнат само с поединично отстрелване, к'ви мирни протести и пущане на балончета?! И по-добре сега отколкото никога :)

Рек, пущай томболата да набедим поне 10 от съфорумците за бъдещи водачи щото иначе оправия няма.

Съб Юли 13, 2013 8:45 pm
Профил
Аватар

Тони, аз имам сметка в Банк ъф Америка и нямам такса. Сина ми също има сметка там и също не плаща такса. Ей тук пише кога какво се плаща:
https://www.bankofamerica.com/deposits/ ... ccounts.go

Провери и виж нещо да не те работят. Иначе доколкото знам никоя банка вече не отваря акаунт без SSN. Може да ги излъжеш, че го чакаш да излезне, ама ако до месец не го представиш ще блокират сметката автоматично и после е голяма разправия.

Съб Юли 13, 2013 9:21 pm
Профил

Е този в БЪФ е точно без SSN, и този в Чейс също. Не знам БЪФ дали и в момента отваря такива, преди отваряше. Иначе съм проверявал, ти и преди ми беше казал че не трябва да има, и аз проверявах, ама не знам какъв ми е акаунта но ме доят постоянно. В момента в него пари много няма и е разбираемо, но миналата година бях вкарал доста и пак си имаше месечни такси. В чейс е същото, в момента стоят само 2-3 хил но и 70 като бяха пак имаше такси ... не знам моите сметки ли са по различни ... каръшка история.

Съб Юли 13, 2013 9:40 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 16188 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 234, 235, 236, 237, 238, 239, 240 ... 1080  Следваща