Отговори на тема  [ 12 мнения ] 
Тъп въпрос за пералня 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение Тъп въпрос за пералня
За това не ми се гуглосва :)
Кога изтичат "лекарствата" от легенчетата?
За сапуна е ясно - в началото. А омекотителят и избелващото?
Щото пералнята която прибрах от боклука беше разбутана, набързо настроих струята но сега забелязах, че омекотителят изчезва някъде към края на прането а избелителят при плакненето и не ми се вижда съвсем логично.
Иначе: оправям професионални машини :)

Нед Юни 16, 2013 3:26 pm
Профил
Аватар

Мнение Re: Тъп въпрос за пералня
Омекотителя си изчезва точно в края, за другото нямам наблюдение.

Нед Юни 16, 2013 3:37 pm
Профил
Аватар

Е па ти зададе въпроса на века. Според мен отговора би трябвало да е : "кво ти пука"...

Нед Юни 16, 2013 5:41 pm
Профил ICQ
Аватар

Ааа, пука ми, щото тези "лекарства" бая пари струват и ако не се използват правилно...
То досега предимно работни дрехи перях ама вече взе да ми се налага да пущам к'во ли не, някои неща по два пъти, че взех да се замислям. Иначе препаратите са си О.К. - нищо общо с българските и затова гледам тук да пера. И после като се замислих за евтинджос пералните в БГ :cry:

Нед Юни 16, 2013 7:28 pm
Профил
Аватар

Местоположение: където небето среща земята, ракията е Jameson, а бирата Guinness
То ако ни види някоя постерка от бг-мама ще има да ни разнасят :)
аз не че му разбирам, има едни малки цифри, на дъното на тези отделения
I,II,III
това е реда сипването им в казана

според ОЦУ(особено ценни указания) от жената:
първото (лявото)е за предпране ,
второто(средното и най-тясно) е за омекотител,
пък третото(дясното) ебали му майката(беше за нещо да не се мачка преди да гладиш и за миризми)
Уточнение това е за миеле(предполагам бош и сименс), за другите незнам.
Белина не е добра идея да ползваш в пералнята, щото да не те бие жената после.

Омекотителя е в най-тясното,независимо дали е второ или трето :)
Омекотилел една капачка не повече.
от мен толкоз
П.С. Има гелове и таблетки за пране та ръгаш направо в казана и не се кахъриш.Аз да ти кажа с прах не съм прал, то не че съм прал много често, ама купуваме гел на ариел или един друг, че не го помня и те така.

П.П.С.> Най-важното, раздели бялото от цветното ;)

Вто Юли 09, 2013 9:41 pm
Профил

А, мамка му, ето за какво било третото отделение! Въх, като не съм чел указанията подробно. На gorenje-то вкъщи първото (и най-тясно) е омекотител - има си една стърчаща джаджа с дупка, малко като локомотивна свирка, дето се вади, предполагам го прекарва на "капково напояване". Второто е прах-а. И винаги ме е вкарвало в размисли третото, и аз да му майката... Ех, тия ОЦУ! :D

Сря Юли 10, 2013 9:47 am
Профил WWW
Аватар

Вий пак не разбрали и пак за бой! :)
Аз отделенията ги знам за какво са, не знам кога се ползват/изтичат защото пералнята я взех от рециклирането и се чудя 'що е отишла там...

А аз дето съм ги виждал (вкл. и професионалните): най-дясното е предпране (ако го ползваш), после прахът за основното пране, после омекотител и евентуално разни други изгъзици като за избелване и гладене. Съвет : тези от третото не ги препълвайте защото се източват на принципа на самотока като вино от буре :)

И друг съвет: поне тук течните препарати вече спаднаха до цената на праховете и са за предпочитане, ама изтичат веднага и не стават ако ползваш предпране.
Иначе всички съвременни и оригинални би трябвало да перат идеално до Max 70 градуса. А ако имаш съмнително петно може предварително да му сложиш малко "Веро" или каквото неувреждащо имаш под ръка. Аз ползвам пръскало напълнено със "Swaz" 1:1 с вода, много евтино и ефикасно ама не знам дали го има в БГ.

Сря Юли 10, 2013 8:55 pm
Профил
Аватар

Ние тука ползваме азотна киселина... Тебе май пак те е напекло слънцето...

Сря Юли 10, 2013 10:20 pm
Профил ICQ
Аватар

Случайно видях темата и се сетих да я допълня: омекотителят наистина изтича при последното изплакване.
На моето добиче с един вентил за водата беше замърсена/разбрицана системата програматор-конец-пластина насочваща струята към препаратите, съответно те не се изливаха в подходящ момент и така се е стигнало до боклука.
Ремонтът ми отне по-малко от час, не е нищо сложно или неразбираемо.

Съветвам всички да изконтролират кога се изливат препаратите!
Иначе жената почва да мрънка, че този скапан препарат не пере, почва да купува все по-скъпи и да пуща на по-високи градуси докато не открие, че комшийката пере добре с евтини и на 40 градуса и не каже: "Искам пералня като нейната!" пък тя да е по-калпава...

А за почистването на цедката на помпата за изпразване (най-отдолу) поне на месец-два мисля че знаете. Иначе се стига до момента в който тя се задръства но и не може да се отвинти и пак ще купувате пералня.

Нед Окт 06, 2013 7:22 pm
Профил
Аватар

Днес изпрах за последно с добичето и за първи път когато съм вкъщи.
Оказа се, че макар и набързо съм го настроил перфектно: предпране, пране, плакнене, избелване, плакнене, последно плакнене с омекотител и центрофуга - всичко си се точи правилно. Имам излишък от препарати и затова го пуснах на фул но за избелващо сложих омекотител щото беше цветно. То има и оптически избелители, де :idea:
Сега с чиста съвест мога да го съхраня, подаря или да го върна при рециклирането с табела "Работи!".

Нека ми се смее Димитър ама кризата направи гърчулята изненадващо човечни. Колкото до случая:
Първо: не се налага да пазарувам от китайците щото на същата цена го намирам при гърците ама с качество.
Второ: "буклукчийските кофи" за рециклиране са корабни контейнери до голям супермаркет до които всеки има свободен достъп, работещото обикновено го оставят навън.
Трето: аз дойдох с половин Рено багаж, наех си стая + баня на принципа "най-малко пари", вътре всичко е лъснато макар да е обзаведено само с легло и шкафове. Понеже имам око на майстор и рециклирането само за седмица се обзаведох с всичко без да харча хилядарки. Отделно какво ще си взема в БГ - не на всички Обама дава :)

Да им имаме кризата на гърците!

Нед Окт 13, 2013 3:37 pm
Профил
Аватар

Бонго, пак нещо си недоразбрал - ти си "пазарувай" където си искаш, на никой тук не пречиш, най-малкото пък на мен. Ама като почнеш да ръсиш мозък за неща, дето са ти много далечни и нито си ги виждал, нито си ги чувал и тогава ставаш леко смешен. Надявам се да ме разбираш какво ти казвам :) .

Нед Окт 13, 2013 5:00 pm
Профил
Аватар

Вярно, че ги ръся - нали съм истински Бонго, обаче никога не пазаря без да съм сигурен в цената защото шефът ми се казва Никола а не Обонго например :)

Чекай малко и ще ти пусна едит с клипче (макар и миналогодишно) да видиш колко сериозно празнува кризата, този сезон ни събра 3-4 пъти :lol:
И за това сила и дух се иска!

Edit: Уф, не става: забравих, че DVD-то е записвано на Sony и MPEG2-то иска специални инструменти да се приведе в нормален вид. Някой друг път ще видите "Танц по време на криза" :)

Нед Окт 13, 2013 5:12 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 12 мнения ]