|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Съб Окт 03, 2026 7:45 am
| Автор |
Съобщение |
|
ToHu
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30859 Местоположение: София
|
 Re: Новини от страната
Абе толкова по зле от нас има но масово хората изобщо не го и разбират. Аз понеже посещавам разни по странни дестинации що мизерия съм видял таква в БГ няма никъде, ама никъде, и в най-мизерния цигански катун е в пъти по-добре. Също така като цяло също не е толкова зле, от тия 7 млрд на тая планета сме доста напред по начин на живот колкото и да не е трудно тежко, непосилна икаквото още е. То винаги можеш да кажеш ама виж как е в Германия или Норвегия .. или Канада .. кой където си хареса, ама що пък никой не кажа бе ти знаеш ли какво е в бангладеж, или в Индия .... Ами че аз в Аризона видях хора, и то ако съдя по размера на това образование сигурно десетки хиляди, които живеят по мизерно от класата с ниски доходи в БГ. Това че са си купили кола просто им е необходимост, иначе щеха да умрат гладни ... та какво да говорим. Може да не сме цветето на европа, сигурно сме в дъното на класациите за ЕС но дори в Европа иам доста по-зле от нас погледнато абсолютно, та стига сме се жалвали и оплаквали. Да се оплакваш от управляващи е едно, ама да кажеш че много зле живееш, при условие че има хора които товакоето го ядеш за еидн ден го ядът цяла седмица ...
|
| Сря Юли 10, 2013 7:44 pm |
|
 |
|
tgi
Регистриран на: Нед Юни 10, 2007 2:22 pm Мнения: 6492 Местоположение: София
|
Аз напоследък както съм на половин дажбица с това ако ще храниш някого цяла седмица ще го умориш бе 
_________________------------------- www.tgi-sci.com------------------- http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/
|
| Сря Юли 10, 2013 7:52 pm |
|
 |
|
ToHu
|
Няма бе, те и с малко изкарват ... ама съвсем в страни от майтапа има такива дето храна каквато ние разбираме дори и нямат, ходят берът разни .. и аз не ги знам какви са месят някакви питки и това им е храната, ако някой заблуден като мен мине и остави нещо може и нещо друго да хапнат, аз за тяхно съжаление не оставих нищо, а такива заблудени дето се врът по такива места едва ли има много та ... иначе то и от дажбата зависи де. Ако мерим по това което аз изяждам и с половин дажба ще са си ОК, то ако не изям поне половин кг месо на ден не го броя да съм ял ... днес китайците като ми сервирха месцето в гарнитура на ориза чак се почуствах прецакан и бях готов да се жалвам, ама то няма на кого 
|
| Сря Юли 10, 2013 8:29 pm |
|
 |
|
Desert Leo
Регистриран на: Чет Фев 10, 2005 3:25 pm Мнения: 5681 Местоположение: София
|
Ами то в Централна Африка всичко що фърчи, лази, плува или изобщо се движи се яде. "Народната" храна не е хляба а яма. Нещо като картоф, но с големината на цвекло. Най-често се консумира като пюре и се продава навсякъде. Има ли ям - има и щастие.
|
| Сря Юли 10, 2013 9:01 pm |
|
 |
|
raven_feather
Ранг: Популярен
Регистриран на: Чет Сеп 28, 2006 4:24 pm Мнения: 320 Местоположение: Варна
|
Една идея има за България от известно време , и се чудя дали въобше е приложима и дали ще има смисъл от нея.ЕС нали иска да прилича на САЩ, а пък там от разни филми като съм гледал (не знам дали е така и какви са основанията) имаше някакъв вариант делото по престъпление извършено в един щат да се гледа в друг.То и сега има някакъв европейски съд ( с чието действие въобще не съм запознат) ,но там се водят дела срещу държавата, а идеята е да се води дело срещу физически или юридически лица по законодателство на съответната държава.Вярно ,че това би било намеса във вътршните работи , ама като сме я докарали до там.Може би по-реалистично е да се изпрати тук накакъв ( или няколко щото доста работа има) съдебен състав , знам ли.Някаква промяна в европейското законодателство в тази насока , може би ще има повече полза от мъмренето пред другарски съвет.Май стана за безуми идей това 
|
| Сря Юли 10, 2013 9:19 pm |
|
 |
|
bongo_x2
Регистриран на: Вто Яну 20, 2009 11:54 pm Мнения: 11338 Местоположение: "Занзибар"
|
Песимистът казал: "По-лошо от това няма!" Оптимистът се усмихнал: "Има, имаа!" . ToHu , не ми припомняй Жан Виденов, ако обичаш! А ако толкова ми харесваше Индия отдавна да бях там.
Последна промяна bongo_x2 на Сря Юли 10, 2013 9:46 pm, променена общо 1 път
|
| Сря Юли 10, 2013 9:27 pm |
|
 |
|
ДедоБоре
|
със 120 милиона какво точно купуват? апропо, Родина е на унгарците, ИНГ е на високите хора от ниската земя. другите на кого са?
|
| Сря Юли 10, 2013 9:29 pm |
|
 |
|
Desert Leo
Регистриран на: Чет Фев 10, 2005 3:25 pm Мнения: 5681 Местоположение: София
|
raven_feather, дали е безумна идеята не знам. Но, че е рационална - без всякакво съмнение!!! Отделен въпрос е дали е реализуема...
|
| Сря Юли 10, 2013 9:30 pm |
|
 |
|
Cekins
Регистриран на: Сря Апр 20, 2005 12:02 pm Мнения: 9136 Местоположение: Разград
|
Ами аз и друг път съм го споменавал - баща ми беше в германия мааалко след като се бяха обединили. Та там западняците решили да "пробват" - полицаи, съдии, магазинери, чистачи на улици - гледали да оставят такива дето нямат досиета и били горе долу "уж" читави. Оказало се че не стават и пратили западни полицаи, съдии и т.н. - очистили всичко. Е и те са 25 години след "прехода" и още не са се оправили съвсем (имам предвид бившата Източна Германия), пък какво ни остава на нас дето нямаме от де да си внесем къдърни политици, полицаи, съдии и т.н.
|
| Сря Юли 10, 2013 10:05 pm |
|
 |
|
miro_atc
Регистриран на: Нед Фев 26, 2006 6:52 pm Мнения: 11288 Местоположение: Добрич
|
купуват това: С две думи - 5% от вноските, които правиш, 1% от главницата всяка година и за десерт правото да ти ползват парите... Все пак факта, че се плаща такава цена означава че няма да ги национализират скоро (пак). Вдянков ги оттърва от професионалните фондове. Направи им голяма услуга човека, има да го черпят  В отчета им се казва че така са загубили 14 хил. партиди с по около 2500лв средно. Чудно ми е как щяха да изплащат пенсиите... еднократно? Или по 25 лева месечно? Ебахти пенсията... В момента имат налични (уж, щото са вложени в акции и т.н.) 1.8 млрд лева при 1.3 млн. осигурени лица. Кво прави това по 1400 лева/партида? Това е "само" за 13 години дейност, но с тия темпове не знам... на Цецо ще му трябват поне 130 години да се осигурява в подобен фонд, за да има шанс за някаква пенсия  Да не забравяме, че горе не са написали каква ще е таксата при изплащане на пенсията. Не са я написали, щото още не плащат. То и няма опасност да се стигне до там. Ще ги национализират рано или късно. С подобни спестявания е смешно да се говори за изплащане. За сравнение "скапаната" държава изплаща средно по 3600лв/партида годишно. И то не само една година 
|
| Сря Юли 10, 2013 10:46 pm |
|
 |
|
ДедоБоре
|
аз отдавна съм минал в режим "минимизиране на щетите" - минималните по закон вноски навсякъде.
|
| Сря Юли 10, 2013 11:03 pm |
|
 |
|
ToHu
|
Абсолютно, каквото може се спестява, осчетоводявам и течността за чистачки. Фаливи фактури не ползвам щото при 10% няма смисъл, но каквото може да се приспадне като разход го приспадам, на държавата нито лев повече от възможния минимум, вкл. и моите осигуровки.
|
| Чет Юли 11, 2013 6:05 pm |
|
 |
|
emilvtc
Регистриран на: Вто Фев 06, 2007 8:44 pm Мнения: 3180 Местоположение: Пловдив
|
|
| Пет Юли 12, 2013 12:10 pm |
|
 |
|
ToHu
|
като чета въпросите изглеждат задедени от толкова жълт журналист та няма на къде, за мен подобно зададени въпроси в такъв стил не може да звучи сериозно, и няма как да го прочета, прехвърлих на диагонал .. ала бализми, ако има теория то трбявада е изложена и обонсована по добре според мен, всичко друго са прикажки като тия дето ги пишем тука.
|
| Пет Юли 12, 2013 12:50 pm |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
Че е много мътно в банковата ни система е факт. Ама и че напоследък се нароиха всякакви такива пророци... също е факт.
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Пет Юли 12, 2013 1:09 pm |
|
|