|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Съб Окт 03, 2026 8:55 am
| Автор |
Съобщение |
|
Cekins
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Сря Апр 20, 2005 12:02 pm Мнения: 9136 Местоположение: Разград
|
 Re: Новини от страната
Че пък кво лошо има да са мацки - ти баби яги ли искаш да виждаш? Като те таковат поне да оплакнеш очите...
|
| Съб Юли 06, 2013 5:54 pm |
|
 |
|
tgi
Регистриран на: Нед Юни 10, 2007 2:22 pm Мнения: 6492 Местоположение: София
|
_________________------------------- www.tgi-sci.com------------------- http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/
|
| Съб Юли 06, 2013 6:16 pm |
|
 |
|
Cekins
Регистриран на: Сря Апр 20, 2005 12:02 pm Мнения: 9136 Местоположение: Разград
|
... за съжаление ... И не ти остава нищо друго освен да ги плюеш по форумите. Не бих се хабил толкова на твое място, ама явно много си им насъбрал 
|
| Съб Юли 06, 2013 6:19 pm |
|
 |
|
tgi
|
Е, "нищо" е прекалено голяма дума - а и не съм се похабил особено като гледам  .
_________________------------------- www.tgi-sci.com------------------- http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/
|
| Съб Юли 06, 2013 6:22 pm |
|
 |
|
raven_feather
Ранг: Популярен
Регистриран на: Чет Сеп 28, 2006 4:24 pm Мнения: 320 Местоположение: Варна
|
Днес си имаме втори тур кметски избори във Варна  . Герберчето много иска да спечели да не го бие бат Бойко.Та то разправя ,че другия кандидат ( независим подкрепен от БСП, Кунева и други боклуци) бил избран на "закрит пленум на БСП, скрита точка от дневния ред "  .Вчера пък квартасла осъмна с брошурки как другия кандидат бил лично предложен от Пеевски. Направо "отчаяни съпрузи" (кандидати за кметове).
|
| Нед Юли 07, 2013 4:11 pm |
|
 |
|
tgi
|
|
| Нед Юли 07, 2013 4:28 pm |
|
 |
|
ДедоБоре
|
по действащия закон и 10 са достатъчни. кмет ще този, за който са гласували 6. няма лимит, под който изборите не се считат за легитимни.
на тоя фон, ако гласовете се 10, лесно обявяваме 5 за невалидни, добавяме си 6 наши бюлетини от чекмеджето и сме готови. хем даже и избирателната активност се вдига (тя се брой от всички гласове). докато за избор на кмет са необходими валидни гласове.
дори няма нужда да се ръчка по книжата. ако някой наглец, противник на декорацията заведе дело, обикновено съдията казва "нима искате сега да провалите изборите? нестабилността е по-лоша и от най-лошата стабилност"
лично аз не знам как да се преработи системата, че хората да се почувстват значими при избора. още по-малко очаквам да го разбират в НС, въпреки че някои от тях се вживяват в ролята на парламентаристи с голям стаж. може би само мишо шашмата има идеи, но всички те са в посока използване на частните случаи за частни нужди.
Последна промяна ДедоБоре на Нед Юли 07, 2013 4:40 pm, променена общо 1 път
|
| Нед Юли 07, 2013 4:35 pm |
|
 |
|
tgi
|
Така е де, ама засега май само във Варна хората изглеждат достатъчно събудени та да докарат нещата до такива числа. Ще е интересно да видим как избраникът и 10-те му избирателя си защитават законното право пред публиката  .
|
| Нед Юли 07, 2013 4:39 pm |
|
 |
|
tgi
|
Не мисля, че има нужда от това. Няма да станат по-значими от единия глас на няколко милиона, който имат. Да се почувстват по-значими значи просто да бъдат излъгани за пореден път. Това от което има нужда е "първите неща първо". Системата на хартия не е толкова лоша, просто е овладяна 100% отвътре от врагове на обществото, което трябва да обслужва. Това трябва да се прочисти, всичко останало ще последва. За да почне разплитането на чорапа трябва да бъде хваната нишката; в БГ за това може да послужи единствено амнистия за чуждите агенти срещу пропяване в рамките на година примерно. След такова начало резултатите следващия четвърт век на "промяна" ще са порядъци по-добри от тези на последния четвърт век такава.
|
| Нед Юли 07, 2013 5:14 pm |
|
 |
|
Ки4о
|
Как кой ще гласува - АйШе и АйСан. Явно е имало акция с кебапчета и още нещо, защото най-висока е активността до циганската махла....
|
| Нед Юли 07, 2013 7:03 pm |
|
 |
|
raven_feather
Ранг: Популярен
Регистриран на: Чет Сеп 28, 2006 4:24 pm Мнения: 320 Местоположение: Варна
|
Абе уж ДПС-то пращали СМС да се гласува ( по СКАТ даваха записан телефонен разговор) , обаче човека пита за кой да гласува и му викат за Бозов той ще е втори в бюлетината, обаче в действителност беше първи.Ами сига ако е станала грешка кой ша връща кибапчитата  .Ония пък малоумник от ГЕРБ са объркал, като гласувал и поискал втора бюлетина  .И това кмет ша става.
|
| Нед Юли 07, 2013 7:26 pm |
|
 |
|
bongo_x2
Регистриран на: Вто Яну 20, 2009 11:54 pm Мнения: 11338 Местоположение: "Занзибар"
|
Да бе, осъзнали се варненци  Преди години като посетих града по навик се опитах да прескоча познатите ми от младежка възраст дупки/локви но се оказа, че или те са порастнали или аз съм одъртял или и двете. Почнах да псувам кметовете и общинарите но като ми казаха, че кметът е все Кирчев едва не се изпуснах в гащите. И сега: гласуват варненци с десет цигански гласа...
|
| Пон Юли 08, 2013 12:31 am |
|
 |
|
tgi
|
Ами посланието е ясно, тия с медиите хвърлят доста усилие да се правят на неразбрали.
Посланието е: "ще има гласове когато ни се предложи реален избор".
Колко по-ясно от това да го кажат хората, официално 26% значи реално 10-15% са отишли да си играят на гласуване.
|
| Пон Юли 08, 2013 12:37 am |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30859 Местоположение: София
|
Дедо .. за банките, ПИБ са добре защото ползват парите си да правят бизнес, това включва и враждебно придобиване, това не е техен патент, но ай са единствените така упорити на пазара. като цяло то за да взееш от там зае има два варианта, или си ного много техен човек, и апк взеаш при кофти лихва и със стандартните последствия ако не си платиш, или заема се дава само ако това което залагаш има реална пазарна стойност и може много бързо да се капитализира, вкл. и чрез придобиванена бизнес. Може да не е много лицеприятно но е начин да правиш бизнес и то съвсем легален, както каза Цецо никой не е карал никого да взема заем и то точно от ПИБ. Аз зная и други хора които дават заеми, ако някой е много на зор и не иска да си губи време с банки ..., но там като свършат имотите и парите и дължиш още ще почнат и от теб да вадят каквото имаш и после .... такъв е живота.
|
| Пон Юли 08, 2013 3:55 pm |
|
 |
|
relsys
|
И аз знам 1-2 такива, ами нещо после ги чакаха да се приберат, пък се оказа, че ги намерили застреляни из Полша ли да беше..... (носеше се славата, че за 300 кинта чупели ръка...)...
|
| Пон Юли 08, 2013 4:13 pm |
|
|