Отговори на тема  [ 16188 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 225, 226, 227, 228, 229, 230, 231 ... 1080  Следваща
Новини от страната 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение Re: Новини от страната
¶ написа:
.... Примерно Орешарски през 2001г. бе отсвирен от листите на СДС заради връзките му
с подземния свят ( Черепа мисля беше тогава ), но това не попречи да бъде министърка в кабинета Станишев през 2005, както и сега да е министър-председателка в "експертно" правителство.

Тая подробност не я помнех и аз, естествено (но пък не бих се и чудил какъв е та да ми трябва :D ).

Но тя обяснява защо толкова чевръсто блокираха интернет достъпа до сайтовете за
залагания, на черепа бизнеса му отиваше ако не е и вече отишъл в киреча заради тях (баш
в БГ колко време ще им трябва да се научат да минават през проксита и т.н.).
(знам го от един приятел дето до неотдавна работеше за Еврофутбол)

http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/

Нед Юни 30, 2013 1:04 am
Профил WWW
Аватар

ToHu написа:
...

Тони, това със свръхчувствителността към киреча на хората дето също газят в киреча е обяснимо и нормално стига да приемеш, че те вече искат да излязат от него. Че им е писнало да им обясняват че "тука е така". Че всъщност каквото и да правят "баш брадъра" гледа и ръководи. Че каквото и да си мислят все една и съща партия избират на така наречените избори.
А съвсем обяснимо е и как довчерашни съпартийци или партньори след време стават най-непримирими противници. Примери много - погледни някое бракоразводно дело например. И най-ожесточени един към друг са именно тези които доскоро са били много близки.

tgi написа:
...Едиинственото, което мога да направя е да не му дам гласа си,
така трябва да разчита на други.

Безнадеждно нали. Това е роля само за зрител от публиката. А дълг на посветените е да бъдат активни, а не да убеждават и другите колко е безнадеждно и да се присмиват отстрани, когато някой търси изход.

Нед Юни 30, 2013 8:58 am
Профил
Аватар

¶ написа:
Lupus написа:
Някой ще ми припомни ли кога БСП се е цепила? Или ДПС? Или Атака???
Тези три партии са в момента единствените истински партии в държавата:
- имат ясна идеология
- имат национално представяне и структури
- имат лидери
- изградени са по всички правила на партийното строителство
- имат твърди ядра от привърженици.
Всеки отцепил се губи играта и се превръща в политически труп или ренегат, а партията запазва единство.

Абсолютно си прав, ръководствата и на трите партии са от бившата ДС, а те знаят много добре как да градят
идеологии, структури, лидери, ядра, явки, партизанщина, инсценировки, бомбени атентати и т.н. Все пак са обучавани от КГБ ... И трите партии произлизат от БКП. На пръв поглед изглеждат партии с коренно различни идеологии, но това е само привидно. Целта е да привлекат овце от всички възможни посоки, така че опозиционните им партии да останат с минимум поддръжници. Изключителни майстори са на внедряване на агенти в другите партии - Петър Берон, Стоян Ганев, Александър Божков, Иван Костов и т.н. На мястото на всеки който се отцепи идват други агенти, които до момента са били спящи клетки. Освен това като се отцепи някой му се вади досието на агент на ДС и с него като политик е свършено. Е, не баш свършено, щото паметта на българина е къса. ....

Много точно казано! Школовката си казва думата, традициите и опита - също.
И нека сега тия, дето са тръгнали да свалят правителства, без да са наясно с какво ще ги заменят, да препрочетат пак и поста на Тони от по-горе и да се замислят кое е по-доброто - старите опитни кримки, които крадяха и пак ще го правят, но с мярка и мисълта да има нещо и за тълпата или новите мутри, които в лакомията си са като скакалци - след тях и трева не никне!

Нед Юни 30, 2013 9:05 am
Профил WWW
Аватар

Маймуната казват не пуска клона преди да е хванала следващия. Когато някой съзнателно и отдалечава следващия клон - маймуната слиза от дървото и отива на протест. :D

Нед Юни 30, 2013 9:09 am
Профил
Ранг: Популярен
Аватар

Сигурно сте прави !
Но нещо не разбирам нямат ли капка достойнство тези сегашните управляващи .
Ако вия сте на тяхно място ще се натискате ли да управлявате държавата ?
Казват им в очите марионетки, мафия и др. плюват ги в очите а те обясняват че валяло дъжд
Нямат ли капка достойнство да кажат ние си тръгваме спасявайте се като ви разбират много главите .
ББ си тръгна, сдаде властта на третия ден след много по смешни протести / излъчвани по всички телевизии като гражданска воина /
И в момента вие ме убеждавате че тези нагли мутри с очилца са бъдещето на Страната начело с клоуна .
Не знам аз с мой те разбирания не мога да приема сегашната конфигурация за управление на страната за смислено.
Просто от толкова нагли и дебелокожи хора не може да се очаква нищо добро
Изображение

Ако си видя името на тоз простор ще се махна от страната а не да се натискам да е управлявам

ПП.
Бях на 15 89г. сега синът ми е на 8г е мерси този филм ми омръзна да го гледам умно село
Трябва нещо да се счупи промени !
И докато има хора да обясняват че това е в реда на нещата все ще си гледаме филма умно село

Нед Юни 30, 2013 11:37 am
Профил
Аватар

И това дето трябва да се промени е да бъдат сменени комунистите с милиционери, страхотно.

Някакви "протестиращи" пък искат да направят изборите задължителни, не знам просто кретени
ли са или подставени (или и двете). Процентите участие им паднаха драматично и ще продължат
да падат, това навярно ще ни го подарят гадовете.

Zdrav написа:
...
tgi написа:
...Едиинственото, което мога да направя е да не му дам гласа си,
така трябва да разчита на други.

Безнадеждно нали. Това е роля само за зрител от публиката. А дълг на посветените е да бъдат активни, а не да убеждават и другите колко е безнадеждно и да се присмиват отстрани, когато някой търси изход.

Бе с какви глупости си си напълнил главата бе, човек. Дълг било да бъдеш активен,
като ти потопят главата под вода ти е дълг да вдишваш активно и да не задържиш дъха,
така ли.

Нед Юни 30, 2013 12:11 pm
Профил WWW
Аватар

Наско, ти наивен ли си или просто глупав? И споко, няма да си видиш името нито на този, нито на следващ (във времето) простор...

Zdrav, ти какво искаш да кажеш - за бога братя гласувайте! Е да, ама не! Точно НЕгласуването може (евентуално) да промени статуквото най-бързо. И точно това е най-големия кошмар на управляващите и кандидат такива. Защото ще ги направи овчар без стадо. А овчар, без стадо вече не е политик (овчар, де :wink: ).

Нед Юни 30, 2013 1:29 pm
Профил
Аватар

tgi написа:
...Дълг било да бъдеш активен,
като ти потопят главата под вода ти е дълг да вдишваш активно и да не задържиш дъха,
така ли.

Ей до какви сравнения стигнахме. :D Чисто и просто казвам това което и Наско каза: умуването само ни държи обхванати от дълбока обратна връзка. Трябва да се действа, а пък който иска да гласува, който иска да не гласува, който иска да диша под вода...
Просто се бъзикам с tgi дето все вади готов отговор и само дето не казва култовото "Тъй ше е тя..."

Нед Юни 30, 2013 1:55 pm
Профил
Аватар

Desert Leo написа:
Наско, ти наивен ли си или просто глупав? И споко, няма да си видиш името нито на този, нито на следващ (във времето) простор...

Zdrav, ти какво искаш да кажеш - за бога братя гласувайте! Е да, ама не! Точно НЕгласуването може (евентуално) да промени статуквото най-бързо. И точно това е най-големия кошмар на управляващите и кандидат такива. Защото ще ги направи овчар без стадо. А овчар, без стадо вече не е политик (овчар, де :wink: ).

Може да съм наивен, глупав или с промит мозък един от публиката знам ли?
Но за мен така стоят нещата .
С безгласното одобрение на Lupus и др. и пълният негативизъм на tgi не мога да съглася . Сигурно трябва да минат още 20г да стигна на тяхното ниво.
Но със стадото ми хареса :-)

Последна промяна Наско на Нед Юни 30, 2013 4:36 pm, променена общо 1 път

Нед Юни 30, 2013 2:49 pm
Профил
Аватар

Не гласувайте, бре! И циганите са хора - и те искат 50лв да се напият.

Нед Юни 30, 2013 2:59 pm
Профил
Аватар

@tgi - Аз разбирам гледната ти точка. Но защо ти си толкова нетолерантен с гледните точки на останалите?

Приеми, че някой хора могат да се надяват на неща, които за теб са очевидно нереални. Но това си е техен проблем, не е нужно да ги нападаш.

Нед Юни 30, 2013 4:42 pm
Профил ICQ
Аватар

Zdrav написа:
Просто се бъзикам с tgi дето все вади готов отговор и само дето не казва култовото "Тъй ше е тя..."

добре де - тъй ша е тя

докато нямаме избор на изборите, няма смисъл да съучастваме в цирка. в киното и на статистите плащат, нас ще ни глобяват ако не ходим да гласуваме...

без сериозна промяна в духа на избирателния кодекс няма да има подобрение. не може никоя от цвъцките в ЦИК да не е била поне на едни избори член/председател на СИК и да очакваме резултати, различни от 'умно село'.

в същност може...
имаме доста министри, дето първата им работа е 'министър'. дори премиер си имахме с първи печат в трудовоата книжка. не че другите са се изгърбили от работа (жан, иван, цар, бойк0).

такива хора трябва най-много да стигат до началник отдел, макар че и това е много. за един началник цех във фабрика се иска висше образование и трудов стаж, умения за работа с машините и софтуер, умение да си ръководил поне 5 души. какво остава за министър. нищо чудно, че гледаме такива циркове и управленска импонентност - тия 'министърчета' на 10 души заплати не са изкарвали, всеки месец да се чудят как да вържат вземанията с даванията, от къде да намерят пари за ток, вода, бюра, машини, софтуер... нормално е обиграни бюрократи от всички нива да им се качват на главите и ония да не разбират за какво иде реч.

връх на неразбирането е министър(ка) на регионалното развитие или кметица да ходи да инспектира как се чисти сняг. и после да се жалва, че не почистили, щото, видите ли, не могли да намерят шофьор на роторния (в единствено число) снегорин. можеш да кажеш на детето 'мама, днес не ти купих шоколадено яйце, щото нямаше в магазина'. и то докато не навърши 5 годинки, после едва ли ще ти вярва.

по възможност морални нищожества като прасчо, сер гей, лайя манолска, курнелия, д-р бъцката, д-р цвъцката, д-р лилето, кукунева, натка (убавата) и прочие; да не са доминанти във властовите позиции. може да ги има, но не повече от 30%. тогава дори новоизлюпения доктор на богословските науки йордан цонев ще по-скоро куриоз, отколкото обида за научните среди. в тия дни на икономически колапс и политическа концептуална безпътица да зарежеш основната си работа на депутат и да се изпъчиш да на публична защита на дисертация изследвща моралните устои... мдааааммм сериозна промяна в избирателната система трябва.

но кой ще я промени? лая, болен, феодоска? или високо-компетентните конституционни съдии, които също неглежират ходенето си на работа? или пък високо-моралните и достойни съдии ще следят за спазването на духа на закона, а не на буквата?

мечтииии ...
Прикачени файлове:
655207.jpg
655207.jpg [ 43.69 KiB | Прегледано 1281 пъти ]

Нед Юни 30, 2013 4:55 pm
Профил
Аватар

Майтап, ама не: харесва ми този форум, защото тук клоня към категорията "тъпи драскачи" а такъв не е лесно да се намери в БГ нет-пространството :) Обичам някой да ме гали по главицата и търпеливо да ми обяснява :goodman:

Предложението ми е:
Рек разиграва една томбола и набеждава 10 местни да се кандидатират на следващите избори (и без това файда-йок да бачкат) а останалите да си съдерат г?за да ги подкрепят :mrgreen:

Нед Юни 30, 2013 6:25 pm
Профил
Аватар

Цецо, що да съм нетолерантен бе. Това, че не се съгласявам от едната куртоазия с твърдения,
които смятам за погрешни не ме прави такъв, поне аз си мисля така. Ничия глава не искам :D .

Здрав, де да имах готов отговор за всичко. Това, че не намираш грешки в досегашните ми
отговори значи, че не намираш грешки в тях, нищо повече.

Идеята ти непременно да се прави нещо - колкото и безсмислено и/или вредно да е то - би
трябвало да ти е очевидно защо е погрешна, затова ти и дадох примера с дишането под вода.
В случая да агитираш, че Бойко и останалите милиционери са това, което трябва да стане
е просто смешно, протестите почнаха с него в кабинета му, белким помниш тоя детайл.

Към всички: прочетете поста на дедото - описаната реалност в него е позната и едва ли някой
може да оспори нещо от нея. Но въпросът, който хората забравят да си зададат (главно защото
медиите не им го подсказват а им бутат тонове други, безсмислени въпроси) е:
"Как тия хора се оказват на такива позиции".
Целта на упражнението е да се стигне до отговор без обобщения и/или до въпрос, чийто
отговор е "не знам".

Нед Юни 30, 2013 6:41 pm
Профил WWW

Това, че няма партия от големите, която да има достатъчно отговорно отношение към България и към народа е ясно. Въпросът е какво да правим. Да се вайкаме и да чакаме да дойде някой на бял кон не е решение. Да се бъзикаме с протестиращите, че те нямат смислено решение на проблема най-малкото не е почтенно. Впрочем при едни нови избори наесен партия Юруш няма да влезе в парламента, а ще влезат другите "националисти", както и с десетина процента "десните" около ДСБ. Ще има изменение на ситуацията, макар и недостатъчно.
По-важното обаче е, че протестите показват, че има нужда от нова партия с морал и че тя е избираема. Другото важно нещо е, че наглостта на сегашната върхушка не може да се проявява до безкрай, както беше случая с назначението на мамин прасчо. Тая наглост на Доган не мина. Впрочем ето подобна наглост на един от кукловодите, показана в сайта на мамин прасчо: http://www.vsekiden.com/136046
Колкото и малки да са ни силиците на всеки един от нас по време на избори, считам че има смисъл да се гласува, освен ако организирано и масово няма инициатива за негласуване (един вид протест). Може и малко да повлияем сега, но в бъдеще това да се окаже, че има голямо значение. Като в шаха - местената пешка на двадесетия ход на подходящо място, може да се окаже царица на четиридесетия.
А да очакваме, че ще случим с идеално правителство някога е илюзия. Честен, почтен и можещ да е министър председателят или министърът, покрай него ще се навъртат една дузина лапачи. Тъй ще е. :)

Нед Юни 30, 2013 8:13 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 16188 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 225, 226, 227, 228, 229, 230, 231 ... 1080  Следваща