|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Съб Окт 03, 2026 11:21 am
| Автор |
Съобщение |
|
Lupus
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Сря Дек 01, 2004 12:44 am Мнения: 2811 Местоположение: София
|
 Re: Новини от страната
Трябва и обикновено има, но е политически оцветена според идеологията на спечелилата изборите партия. (изключвам партии като ГЕРБ и НДСВ където има един лидер и много лакоми хрантутници).
_________________www.bsms.bg - SMS услуги за фирмите с модерно мислене.
|
| Пон Юни 24, 2013 2:49 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30859 Местоположение: София
|
Хех ... коя е тая нормална ситуация ? Ние от 20 години сме в не-номрална и пак го нямаме  Емиле, абе много хубаво, ама истината е че и това нищо няма да промени. Нито мажоритарна система, нито нов избирателен акон ще промени нещо.
|
| Пон Юни 24, 2013 2:52 pm |
|
 |
|
dan
Регистриран на: Вто Май 29, 2007 2:23 pm Мнения: 3717 Местоположение: Високо в планината
|
И какво ще се промени като смъкнат бариерата на 3% ??? НИЩО!!! Трябва щом някой кандидат поименно или в листа е събрал "една_двеста и четиририйстна част" от гласовете да влезе в парламента. Ако това не се случи- НИЩО няма да се промени. Народът ни е шарен, шарено мисли, шарени желания има. Докато това не се отрази в парламента, той ще е в антагонизъм с желанията на народа!!!
_________________ Хайде де!
|
| Пон Юни 24, 2013 3:00 pm |
|
 |
|
palavrov
Регистриран на: Вто Окт 11, 2011 11:53 pm Мнения: 4597 Местоположение: Brussels / Пловдив
|
Ами то като се замисли човек, това е в дъното на всички останали проблеми за които се стачкува. В България всеки се чувства безнаказан за каквото и да е - от паркирането на тротоара да то източването на ДДС (и каквото още се сетите да не изброявам излишно). Работи ли съдебната система като хората, колелото ще се завърти и едно по едно нещата ще си отидат по местата ...
_________________ Мразя да мразя ...
|
| Пон Юни 24, 2013 3:05 pm |
|
 |
|
tgi
Регистриран на: Нед Юни 10, 2007 2:22 pm Мнения: 6492 Местоположение: София
|
Няма как да заработи докато висш приоритет и е да пази властта за тия по кабинетите (персонал на чужда служба). Да се повторя:
_________________------------------- www.tgi-sci.com------------------- http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/
|
| Пон Юни 24, 2013 3:10 pm |
|
 |
|
Dimitar
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
Аз не мисля, че в БГ политиката има даже и наченки на идеологии  . Само за пример - 10% -я плосък данък беше въведен от идеологиечки ляво правителство  . Десни партии пък говорят за увеличаване на социалните плащания. Т.е. всичко е наопаки  . Работеща правораздавателна система може и никога да няма. Трябва да я направят като тая тук, дето всеки може да съди всеки без никакви проблеми и загубилия делото не плаща разноските на спечелилия, ама тогава пък ще гракнете, че почват да се водят дела за глупости  .
Последна промяна Dimitar на Пон Юни 24, 2013 3:45 pm, променена общо 1 път
|
| Пон Юни 24, 2013 3:40 pm |
|
 |
|
ToHu
|
Dan и това няма да оправи нещата. Има една по радикална стъпка. Какво правят депутатите по същество - изразяват волята на народа. какво налга тяхното съществуване, невъзможността В МИНАЛОТО народа сам да изразява волята си по дискутираните въпроси. Да но ние не живеем в миналото, в моента сме в 21-ви век, и народа може сам да гласува по въпросите които желае. Така ролята на парламента може да се сведе до администратор който обработва предложения и след това приети закони. Всичко останало би могло да стане онлайн, т.е. решенията да се вземат наистина от народа. Е това разбира се е доста наивно да си го помислим че някой ще го позволи, но това е единственият начин народа да има глас. Каква е гаранцията че мажоритарните представители ще защитават интереса на избранника. А още повече, сега да вкараш хора в парламента е по трудно и скъпо, но ако само 1/240 гласа са достатъчни нали можеш да сметнеш колко по евтино ще излиза вкарването на депутати. Аз шще си вкарам 10, някой друг ще си вкара 10 ... накрая ще се окаже че всеки олигарх си има по 10, и когато се стигне до нещо важно той ще ходи да се пазари с другите олигарси за техните 10 и накрая ще си прокарат каквото си искат. Единственото което ще се случи е че няма да има партии посредници.
|
| Пон Юни 24, 2013 3:40 pm |
|
 |
|
tgi
Регистриран на: Нед Юни 10, 2007 2:22 pm Мнения: 6492 Местоположение: София
|
Бе и това не се знае ще работи ли няма ли, то не се знае и в щатите доколко работи (да не си на мястото на един приятел дето от 10+ години води дела заради развода си, от това дето е стигнало до мене го правят на маймуна). Успешните общества не са успешни на базата на страх от наказание а на наличността на възможности за свободна изява.
_________________------------------- www.tgi-sci.com------------------- http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/
|
| Пон Юни 24, 2013 4:26 pm |
|
 |
|
ToHu
|
Ммм сакън само това да не става, че това си е голямо безумие, а като познавам и Българският нрав .... разходите на съдебната система ще скочат десетторно.
|
| Пон Юни 24, 2013 5:23 pm |
|
 |
|
Dimitar
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
Това за разводите е различно - жените тук са издигнати на такова ниво, че всеки мъж има натрупан огромен стрес само от това, че не знае като се прибере вечерта дали жена му няма да го чака с куфарите му на входа на къщата и да му посочи пътя, че тогава се влиза в такива разходи, че направо не е за разправяне  . Жена да си в САЩ - нямаш никакви грижи да се самоосигуриш, особено ако пък е и малко красива  .
|
| Пон Юни 24, 2013 7:11 pm |
|
 |
|
ToHu
|
Ех да бях една жена.... току виж вече бях дотърчал  Абе идиотщина си е, то това с развода айде, ама има някои те вкарват в съда за една усмивка, не че преди това не си е показвала циците цяла вечер, ама иди я хвани за гъза и .... по вегас познати казват че има доста от тия, въпреки че доколкото разбрах не се пробвали много с тоя номер на българи, сърби и руснаци, ама то на тях и няма какво да им вземеш 
|
| Пон Юни 24, 2013 8:05 pm |
|
 |
|
ДедоБоре
|
|
| Вто Юни 25, 2013 2:41 pm |
|
 |
|
ToHu
|
Мда нещо .. ама не точно  Иначе без майтап имахме един системен инжинер .. по скоро инжинерка ... като това, по добре де, поне на вид, ама нещо и дойдаха много пътуванията, иначе много добре се оправяше.
|
| Вто Юни 25, 2013 6:00 pm |
|
 |
|
bongo_x2
Регистриран на: Вто Яну 20, 2009 11:54 pm Мнения: 11338 Местоположение: "Занзибар"
|
А бе к'ва е системата в туземско така и не разучих с подробности но поне на острова се гласува мажоритарно. Откакто разбиха монополола на "БСП"-то се гласува за познати и уважавани хора и те си връщат доверието. Струва си да се пробва и в БГ.
|
| Вто Юни 25, 2013 9:02 pm |
|
 |
|
ToHu
|
Аз съм за всичко, нека се пробва, ама опита ми показва че за нашето племе спасение няма. Каквото е в една по голяма организация такова е и в една държава. Аз се радвам че към момента не ми се налага да наглеждам повече от 40-50 човека, не ч еи там не е същото но по лесно се контролира. Та ми се струва че за нас няма оправия.
|
| Вто Юни 25, 2013 9:08 pm |
|
|