|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Съб Окт 03, 2026 12:01 pm
| Автор |
Съобщение |
|
relsys
Ранг: Форумен бог
|
 Re: Новини от страната
@am stereo: Направо си mono ти, какво ти stereo.... Аз май да взема тогава да отивам в друга държава тогава, там да си гледам детето, че току виж и тук вкарали тоя закон и ми го взели... Там поне няма митинги къде да ходи, значи няма и да ми го вземат.... И тук си се оправяйте с тия, даже може да им предложиш мандатите да са поне по 8 години, можеи повече, че като гледам паметта ви е ограничена до 4GB...опсс години 
|
| Чет Юни 20, 2013 4:29 pm |
|
 |
|
am stereo
Регистриран на: Съб Дек 08, 2007 10:51 am Мнения: 1869 Местоположение: ♪♫♣♠|☼◙▲♦▼☻╬☺∞
|
 ааахаахаа  и там щи ги земът  пича ше каже на гея през ПЕС да озаконят международно изземване  експерт е пп http://www.youtube.com/watch?v=h65QAIdmmyE
_________________ DT-838 ((( STEREO ПОЗДРАВ))) за форума - https://youtu.be/xy921Pn3lhA
|
| Чет Юни 20, 2013 5:11 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30859 Местоположение: София
|
Пи аз мисля че говорихме за мен, не за други хора, за бизнеса де.
Иначе защо му се ядоствам на ГЕРБ, ами защото ме ядосва,аз много пъти го казах, все ми е там, и ако спре да ми изнася изобщо няма да се пробвам да правя нещо тук, светът е голям. Да обаче се ядосвам че нещо работещо и хранещо хора тия искат да го съсипят, мултиплицирай това по хиляди, защото това са проблеми на хиляди фирми, не на единици. Хората най-обичат да блюят шефа, ама не мислят как тоя шеф и плаща заплати, и че ако няма шефове ще умрат гладни или ще се върнат на полето за да садят колкото да преживеят.
А това пък за децата, поредната глупост но какво да се прави, в САЩ има 1001 варианта да ти вземат детето, така че тов анашето е нищо.
п.с. А ако ще говорим за социалисти и комунисти .. Пи не знам къде живееш но в момента ви управлява социалист каквото и да говори, 90% от университетските среди са върли социалисти, ако не и комунисти, и няма хич да се учудя ако скоро задминете франция по социални простотии.
|
| Чет Юни 20, 2013 7:03 pm |
|
 |
|
bongo_x2
Регистриран на: Вто Яну 20, 2009 11:54 pm Мнения: 11338 Местоположение: "Занзибар"
|
"Бойко, Бооойко, прееееезидент!!!" Това беше голям виц преди по-малко от 10 години... П.С.: днес с колегата бяхме цял ден в един хотел за "смяна на термостат" и не случайно отидохме двама защото знаем, че където всичко е сговняно на лайна ще попаднеш. Кога и българинът ще научи тази проста истина 
|
| Чет Юни 20, 2013 8:27 pm |
|
 |
|
ToHu
|
Абе не знам какво имаш в предвид с това, общо взето лайната го правят най-вече тия ала боковските фирми, не че и преди него ги е нямало, ама като искаш всичко да ти е без пари за д аостане повече за теб така се случва. Боко не е първия, не е последния, почти всички са така, само че той го правеше от името на държавтаа ...
|
| Чет Юни 20, 2013 10:04 pm |
|
 |
|
bongo_x2
Регистриран на: Вто Яну 20, 2009 11:54 pm Мнения: 11338 Местоположение: "Занзибар"
|
Ся остава да посочиш кой от повече от век насам не го е правил в името на народа и за държавата  П.С.: В една туземска песничка се казва: "Най ме е страх от нещата които се случват за мен ама без мен"...
|
| Чет Юни 20, 2013 11:15 pm |
|
 |
|
t_i_t_o
Ранг: Почетен член
|
Тонка, смени хапчетата или дилъра  Боко май ви е виновен, че ви караше да играете по правилата и да си плащате данъците, а на вас не ви изнася, а?  И как точно твоите хора ще оправят положението като дадат по 70лв повече на циганите (240+70=310)? ... трябва ти да стане ясно че лимонадата по 7 стотинки няма да се върне, както и няма да се върне строителството 2007-2008, което явно доста те е хранело, и не защото Боко го е спрял, ами щото си беше балон безумие, куцо и сакато строеше, и куцо и сакато купуваше с "инвестиционна цел" създавайки изкуствено търсене... п.с. няма такава наглост за последните 24 години, а "матриала" наистина е зле, и е прост и не му се работи, та си го заслужава де, айде със здраве.
|
| Чет Юни 20, 2013 11:48 pm |
|
 |
|
ToHu
|
Кой генерално не мога да кажа, но е имало случаи в които нещата не са така, дори и съвсем скоро в пред боково време. Не казвам че това е бил нормалният начин, в смисъл практика, но се е случвало да се търси не само цена а и качество, случвало се е тежестта на цената да е под 70%. Ясно е защо държавата не го прави, едно че никой не иска да бъде сочен с пръст, и второ качество се оценява много трудно, и често субективно, но пък има други начини които частните инвеститори прилагат доста успешно. Сега пак забих към поръчки, но то реално всичко в тая дръжава е така, от строежа на магистрала до наемането на държавни служители. Тук обаче аз не виня политиците, това си е в народо психологията, тук са се родили какви да са, лошото е че последните 4 години всичко се прави така, но добре че не се хвана с по-сериозни неща че тогава можеше да берем ядове, ако той трябваше да строи цанков камък ... то ясно де, там за него няма далавера, не може хем да не удавиш народа хем да чопнеш половината. Та и до твоята част, през последните 60 години, основният критерй е бил някак да го скалъпем, това не е заслуга на прехода, или на някоя конкретна власт. От там ако 90% от клиентите искат това, нормално е доста над 90% от изпълнителите да действат така. Държавата го стимулира, частният сектор го стимулира, какво очакваш ... масово хората не знаят примерно че "кръстата" отверка не е просто кръстата, и че има две основни разновидности несъвместими една с друга, резултата е повреждане главата на винта, а какво да говорим за по-сериозни неща. Примерно за последните 20 години не съм видял нито една фирма която да използва динамометричен ключ при тръбни връзки. Да ако прави газопровод може бим ползват, в държавния резерв не видях никой, но се правят много инсталации с бързи връзки, а там се иска определено притягане, да ама никой не ползва, чак ни се смеят. Да но примерно от 10 хил. кв нямаме ни едно протекло и то при 16 бар, пък по моловете редовно ги наводняват от такива връзки и то само на 6-7 бара, ако надуят на 16 кой знае какво ще стане. Та хич не ме учудва какво може да си намерил, и колко време може да си изгубил.
|
| Чет Юни 20, 2013 11:56 pm |
|
 |
|
raven_feather
Ранг: Популярен
Регистриран на: Чет Сеп 28, 2006 4:24 pm Мнения: 320 Местоположение: Варна
|
Бойко пак щели да го убиват  ( в ареста, където щял да го тикне Пеевски).Много се изтърка това.
|
| Пет Юни 21, 2013 12:00 am |
|
 |
|
ToHu
|
 |  |  |  | t_i_t_o написа: Тонка, смени хапчетата или дилъра  Боко май ви е виновен, че ви караше да играете по правилата и да си плащате данъците, а на вас не ви изнася, а?  И как точно твоите хора ще оправят положението като дадат по 70лв повече на циганите (240+70=310)? ... трябва ти да стане ясно че лимонадата по 7 стотинки няма да се върне, както и няма да се върне строителството 2007-2008, което явно доста те е хранело, и не защото Боко го е спрял, ами щото си беше балон безумие, куцо и сакато строеше, и куцо и сакато купуваше с "инвестиционна цел" създавайки изкуствено търсене... п.с. няма такава наглост за последните 24 години, а "матриала" наистина е зле, и е прост и не му се работи, та си го заслужава де, айде със здраве. |  |  |  |  |
Пич ти си много объркан май. Първо данъците не ни караше боко да ги плащаме, колкото и да не ти се вярва фирмите плащат данъци от времето на тройната коалиция, при бойко започна укриване. След това само да те светна че аз не се занимавам в сферата на гражданското строителство, така че молове, жилища и др. от сорта хич не ме и вълнуват, там за нас пари няма. Трето, точно при боко не се играеше по правилата, ако преди е имало злоупотреби инаместени неща, при боко всичко беше наместено и злоупотреба. Аз много пъти предлагам ако иска някой "непристрастен" да направи справка кой и какви търгове е печелил последните 4 години, аз съм наясно. Колко пъти да ти кажа че БСП не са мои хора, никога през живота си не съм ги подкрепял, за пръв път през живота си гласувах на тези избори и то за БСП, не за друго, защото не исках боко. Ако има алтернатива ще гласувам за нея, но алтернатива нямаше. М-у другото не знам дали твоят дядо е лежал в затвор, но моя е, и то вкаран точно то БСП, тогава БКП, повярвай не са ми любимци. И що най-накрая не си отворите очите, аз нямам любимци, не вярвам на никого, ине искам нищо отникога, но когато 4 години един мутраген, не само бивш а и настоящ, е правел каквото си иска с държавата, буквлано я имаше за своя собственост, съм готов да гласувам за всеки друг но не и за него. И най накрая, мого пъти съм го казвал, без да обиждам никого, но 99% от феновете на боко са необразовани селяни които се кефят че боко мачка бизнеса, мачка шефовете им и се прави на мъжкар, не за друго ами защото много добре осъзнават че сами не могат нищо, че трябва да работят за някого но за съжаление той им плаща заплатата и те не могат да кажат нищо. Да ама виж как боко мачка тоя, мачка оня, тоя в затвора онзи не знам си какво, как шефа им се поти и на тях им е кеф ... от какво им е кеф ... толкова са тъпи че не осъзнават че когато шефа им се поти е съвсем редно и те да се потят, повярвайте, когато останете на улицата боко няма да ви нахрани нито вас, нито семействата ви. Повярвайте че този който ви е бил шеф, ако не тук ще отиде другаде и ще е ОК, но вие ще сте тези които ще останете в тая държава и ще се чудите как да оцелявате ... или пък може да имигрирате ... ами честито, САЩ ви зове, ама в САЩ нещата не са розови като по филмите, ще продаваш пици, ще миеш чинии, метеш улици, бъхтиш заедно с бай мексиканец .. ако си късметлия ще въртиш геврека по цял ден и накрая като направиш сметка ... все си е същото. Та все ми е едно кой ще управлява стига да не съсипва бизнеса както боко го съсипваше, и тук кризата няма нищо общо.
|
| Пет Юни 21, 2013 12:09 am |
|
 |
|
tgi
Регистриран на: Нед Юни 10, 2007 2:22 pm Мнения: 6492 Местоположение: София
|
Тони, хабиш се напразно. Аз не вярвам тия да са по-добри от Бойко но хората, дето са избрали да вярват на пропагандата, че "при Бойко поне се правеше нещо" има шанс да разберат какво им казваш колкото слепец да си представи цветове.
Бойко има едно основно качество - публичните му изяви са няколко класи над тия на всеки друг в БГ "политиката". И съответно работонаемниците - а мнозинството хора са именно такива - му се връзват. Човек, който не се е борил за оцеляването на предприятието си *сам* не може и да започне да разбира за какво става дума, откажи се. Това са все хора дето не знаят какво е да пишеш оферти и проформи дето не се знае ще донесат ли нещо а да се знае за колко дни още има пари за едното ядене и за сметките, те просто не знаят за какво става дума, карат от заплата до заплата. Тях такива като Бойко винаги ги печелят, това е положението. Е, аз за разлика от тебе не мисля, че тия сега са с нещо по-добри де но не за това става дума.
_________________------------------- www.tgi-sci.com------------------- http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/
|
| Пет Юни 21, 2013 12:50 am |
|
 |
|
relsys
|
Тони, да не се познавахме, да не знаех колко добър специалист си.... ама сега да ни обясняваш как ще метем улиците... Нали се сещаш, че повечето от тук ще се класираме на поне 60-70К$ в Америката...
|
| Пет Юни 21, 2013 1:10 am |
|
 |
|
Dimitar
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
Ша са класирате вие  . Все едно тук доларите ги берат по дърветата. В момента ако нямаш зелена карта и разчиташ само на работна виза просто забрави. Отделно когато идваш тук за първи път и си работил и учил все в БГ институции почваш в 90% от случаите като ентри левъл, а като такъв 70-я хилки само ще ги сънуваш. Та или някой тук трябва да те препоръча или пък трябва да имаш някакъв невероятен късмет  . Емиграцията и тук взе да става все по-трудна и по-трудна, особено пък ако си минал и 40така  . Да не ти казвам пък ако имаш семейство тези 70к до къде ще ти стигнат  .
Последна промяна Dimitar на Пет Юни 21, 2013 1:22 am, променена общо 1 път
|
| Пет Юни 21, 2013 1:20 am |
|
 |
|
ToHu
|
Ами то по добри е относително, според мен ще нанесът по-малко щети, което ми се струва по-добре. Освен това тия са доста по прозрачни, лесно може да се сетиш какво може да се случи, предвидими са. При боко не е така, там всичко е концентрирано в много малък кръг, трудно нещо излиза навън, решението почти винаги се взема еднолично, но пък и така еднолично се променя. Боко плашеше инвеститорите което не е добре, плашеше и бизнеса което също не е добре, бизнеса трябва да е спокоен за да може да работи, а не пресиран. Аз лично не искам да ме слушат, да ме дебнат, не искам ако случайно насъпя някой бойко избран да бъда преследван. Бил съм в тая ситуация по времето на Костов, това което ме спаси е че тогава бях в малък град, а машинат е слаба колкото най-слабите си части. Слабите части се оказаха местните наместници на власта, щом не може да ги купиш тъй като вече са купени, може да ги биеш, но сега нито времената са такива, нито пък се действа с толкова прости средства от страна на властта. Ако някой не може да се примери че държавата се управлява от престъпници и мафиоти аз мога, не са ми чужди, но бих искал да ми се месят възможно по-малко. Ако боко си беше гледал държавата, не беше толкова алчен и имаше някаква последователност в действията щях да гласувам за него, но уви не. Мен не ме вълнува че си урежда контрабандата, или пък че урежда приватизационни сделки. Да обаче една уфсъ може да я стрежеш на определено време, а не постоянно. И е хубаво да я храниш от време на време. Аз се чуствам точно като уфсъ, плащаш данъци, това добре от доста време ги плащаме и не искаме да ги укриваме. Да обаче идва време да възстановиш ДДС, просто така се е наложило да ама не ... идва време да ти плати някой, ама не той не ти плаща, ако не си директно то през някой друг, ама и на него не му се плаща. Държавата все още е голям длъжник. Заплатите си текът, данъците и осигуровките се плащат и в същото време държавата не се издължава. Бойко имаше медиите, тази тема звуча първите 3-4 месеца и после я отебаха, но нещата не са особенно променени и сега. Завряха ни терминали и в задниците, накараха бизнеса да с еоръси за едни пари а ефекта е клонящ към нула. В офиса имаме 4 касови терминала, последните 2 години не сме пуснали и един лев в брой. Какво да укрия, всяка стотинка ни минава по банка, за какъв чеп са ми терминали с връзка към НАП. Вдигат акцизи да гонят запада, но не направиха нищо да се вдигне стандарта. Усвоявали фондове ... ммм такова усвояване му дръпнаха че само който не е участвал не знае. Та те за това не искам боко, не искма и БСП ама избор няма, аз съм от хората които ако за да оцелят трябва да си отрежат ръка ще я отрежат, по добре без ръка, има и друга. Същото е и с БСП, не ги искам, не са ми приятни но ми се струва че с тях ще е по-добре. TGI те други няма да дойдат, а ако утре онези на улицата изберът 240 човека и сменят с тях тия в парламента, точно след 6 месеца всичко ще е същото, и така докато навън не остане и еидн дето да не е бил вътре. Що искаме да сме някакви каквито не сме, д агледаме на запад е добре, но не трябва да забравяме че хилядолетия сме били изтока. Хайде, кажи какво си представят ония на улицата, кой кого ще смени и с какво ще е по-различно.? Аз познавам себе си, знам че ако аз управлявам може да не е същото, да ще искам за каквото платя да се прави перфектно но дали ще се възползвам, естетсвено че да. Защо ми е на мен да се занимавам с политика ако нямам изгода ... разчитаме на морал, на съвест, на идеали .... хайде моля ви се, ако в тая държава намериш 300 такива човека, и след 1 година във властта останат същите аз собственоръчно ще си отрежа топките. Дории тези които се водят за най-честни и коректни не са, а апетита идва с яденето. Промяна може да има само с диктатура, но диктатура не заради власт, акквато иска боко, не заради изгоди заради каквто се борят всички други, а диктатура за идеали ама нещо не го виждам тоя диктатор, по нашите ширини не мисля че някога е имало такъв, никога.
|
| Пет Юни 21, 2013 1:22 am |
|
 |
|
ToHu
|
Ами не знам колко се познаваме и колко не, ако искаш и по тая тема да поговорим ...., ама хайде отиди до там пък после ще говорим. И само да те светна, със 70 к ще си мечтаеш за условията при които сега работиш където си, ама ще го разбереш късно. Интересно твоите шефове какво мислят по въпроса ????
|
| Пет Юни 21, 2013 1:26 am |
|
|