Отговори на тема  [ 12 мнения ] 
Microchip samples 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение Microchip samples
Значи работата опира до еи това.

Microchip currently only accepts online sample orders from registered business or university email addresses. We currently do not accept orders from generic ISP accounts.

Някои има ли идея как да се излъже ситемата и да се сдобия с акаунт които да го приемат за истински?

Пет Дек 09, 2005 12:06 am
Профил
Аватар

Мнение 
Обаждаш се на Кошмара (Комет :) ) - лъжеш тях, и си готов 8) .

Пет Дек 09, 2005 12:12 am
Профил
Ранг: Популярен

Мнение 
имам e-mail на РУ /hristovz@ecs.ru.acad.bg/
но къде трябва да се регистрирам не видях, прати линка и ще се регистриам и ще ти препратя каквото трябва.
а и не съм сигурен че ще го приеме за реално въпреки че съществува си е истински / може да каже че такъв университет няма :-)) /
ако трябва има възможност и за други адреси от РУ :-)))

Пет Дек 09, 2005 11:07 am
Профил ICQ
Ранг: Почетен член
Аватар

Мнение 
Преди известно време пробвах да си поръчам семпли. Системата каза ОК. и след известно време полу4их писмо от комет, имат тези елементи и струват $х,хх ...
Мисля че са пратили заявката ми до комет и оттам ....праят квот си искат.
Така че ако имаш връзка там ....

Пет Дек 09, 2005 11:32 am
Профил
Аватар

Мнение 
Идеята да ги пратя на адрес на приятел в Австрия. Явно е че в BG всичко им минава през Комет.

Пет Дек 09, 2005 11:35 am
Профил
Аватар

Мнение 
Точно така стои и въпросът с Analog_Devices и К1.

Пет Дек 09, 2005 11:43 am
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
...

Последна промяна на Пет Фев 03, 2012 4:58 am, променена общо 1 път

Пет Дек 09, 2005 1:27 pm
Профил WWW
Аватар

Мнение 
До преди извесно време номера минаваше и не ги пращаха в Комет а директно ( въпреки че като пишеш че си от България и веднага те игнорираха ) но си има и други начини за лъгане на системата ( саме един път не е проработила ) .

За какви чипове става дума ако мога да помогна ?

А то иначе че Комет иска пари а не трябва си е друга доста по дълга тема ( за К1 въобще не говорим )..

Пет Дек 09, 2005 4:35 pm
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
Комет искат пари, тъй като иначе всеки ще се юрне да поръчва безплатни пикове. Коментирал съм с тях тоя въпрос - все пак сме в БГ. И да се оплачете на Микрочип, все тая, те са наясно че в "рисковите" страни съществува възможността за поръчване на корем от хора които не са им интересни като клиенти. Затова и Комет ви искат пари. Едва ли е заради няколкото левчета. Поради тази причина като избереш БГ и повечето пройзводители те изритват от формата за семпъли. Едно време почти всичко можеше да поръча човек, сега бившия соц. лагер го режат на общо основание.

Но Пирев е прав. Не виждам смисъл да се поръчват семпъли от неща които са налични в БГ. Все пак заради такива изцепки си патим всички. Сега и да иска Кольо семпъл - нема откъде. Щото склада на Комет има само стандартните компоненти, а докато се договориш за семпъли - след комуникацията с персонала, току виж те приели в лудница. Особенно с новите индивиди в магазина.

Пет Дек 09, 2005 4:58 pm
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
аз и към старите индивиди проявявам удушвачески рефлекси. спира ме само възпитанието :wink:
а за не-магазинния персонал да не говорим. поне са учтиви, но работа се върши трудно.

Пет Дек 09, 2005 5:50 pm
Профил
Аватар

Мнение 
@Цецо: Много съм съгласен с теб за искането на пари за семпли. Иначе всеки регистрира цялата рода и вместо два семпъла взима 20 или повече. Те Майкрочип сигурно не са свикнали на такива истории, щото като е казано, че дават по един или два семпъла, хората обикновено взимат по толкова, виждат дали им вършат работа и ако да, почват да си купуват чипове. Иначе фирмата почва да се усеща, че губи пари от семпли, прави си мини-разследване къде се губят повечето, вижда, че най-вероятно в Източна Европа и спира директните доставки за там...
Но ако Комет искат пари за семпли без знанието на Майкрочип... това е вече зле.
@ Никола: Нямаш ли регистриран фирмен сайт с е-мейл на него?

Пон Дек 12, 2005 2:23 am
Профил WWW
Ранг: Минаващ
Ранг: Минаващ
Аватар

Мнение 
Дам и аз си поръчвах преди време едни sample-чета от Microchip .. бяха няколко пиклиовци 16F и като дойдоха в Българиа и от Комет ми цъфна "картичка" че ги имат ама треа се снесат пари ... и мноу ясну че няма и 10 минути и написах един бая сочен и описателен mail на чичковците от Microchip как техните дисатрибутори от Комет искат пари за семплите...незнам каде е проблема шото сичко си трае ама ми се струва че за един чип дето съм си поръчал нищо няма им стане....а и факт е че като не искаш някой да ти се възползва от семплите за кфо ги даваш ?! преди си харесах един усилвател за 600$ за кола и поисках samplе от фирмата...те си говориха с директора и ми пратиха без пари на тяхни разноски един кашон и прилежно опакован усилвателя....такаче ако някой има желание нещата стават лесно ..

Пон Дек 12, 2005 6:21 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 12 мнения ]