|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Пон Юли 27, 2026 5:02 am
новини от производителите на МЦУ-та...
| Автор |
Съобщение |
|
Н'бабане Гт'муан'га
Ранг: Форумен бог
|
 Re: новини от производителите на МЦУ-та...
това не е новина. виж ми поста от 22 април на 31-ва страница... 
_________________ 'просто' е технически синоним на 'красиво'
|
| Сря Юни 19, 2013 4:11 am |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
Е това ми е чудно, как го правите. Аз откак купих таблета.... съм го ползвал вкъщи не повече от 5 пъти за година. Това е ебати досадата. Ни клавиатурата му клавиатура, ни екрана - екран. Удобен е само като си извън къщи, че е лек. Ама да имам аз компютър с клавиатура и голям екран и да го оставя за да седна да чеша по екрана.... е га па не.
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Сря Юни 19, 2013 8:41 am |
|
 |
|
palavrov
Регистриран на: Вто Окт 11, 2011 11:53 pm Мнения: 4582 Местоположение: Brussels / Пловдив
|
А ти iPad ли си купи или имитация на таблет, какво тогава се чудиш че това или онова му криво, купи си истинското  Майтап бе ... и моя таблет прашасва в шкафа, лаптопа си ми е по удобен. Но виж жена ми не си отваря нейния лаптоп, прави си всичко на таблета - разбирай браузване + скайп. Иначе по темата - последните 20 години наистина не се е появило нещо кой знае революционно ново - само итерация на старите архитектури от 80-те.
_________________ Мразя да мразя ...
|
| Сря Юни 19, 2013 10:58 am |
|
 |
|
ike
Регистриран на: Пет Фев 04, 2005 9:59 pm Мнения: 6019 Местоположение: София
|
Просто не вярвам на цифрите. Може да има специфични тестове, при които може да се покаже, че интела е по-хубав, но в крайна сметка всичко се свежда до това, че дори Интел да направят RISC ядро отрязано от всякъде просто, ще настигнат АРМ, обаче трябва да добавят и х86 транслатора/емулатора. Единственият им шанс да дръпнат, е като ползват 22нМ обаче не ми се мисли една 22нМ фафла, колко пари струва и как могат да се конкурират с $5 чипове, независимо че са с 5% по-ниско консумиращи от това, че са 22нМ а не 28нМ.
_________________ Warriors of the Night, ASSEMBLER!!!
|
| Сря Юни 19, 2013 11:31 am |
|
 |
|
Цецо
|
Ми не е Ipad, ама аз със секти не се занимавам.  Нексус е. Сега вероятно ще ми кажеш, че екрана му е малък, ама нали баш за това го взимам за да мога да си го нося в джоба на панталона.
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Сря Юни 19, 2013 12:51 pm |
|
 |
|
palavrov
Регистриран на: Вто Окт 11, 2011 11:53 pm Мнения: 4582 Местоположение: Brussels / Пловдив
|
Екстра си е нексуса, ама за още малко пари щеше да вземеш iPad Mini, а той е още по екстра  Я виж това ако не си го виждал вече, явно на асус сглобките имат някакъв проблем със флаш сториджа - целия таблет става бавен след време. http://androidandme.com/2013/06/opinions/one-year-later-the-nexus-7-has-gone-from-the-best-to-worst-tablet-ive-ever-owned/
_________________ Мразя да мразя ...
|
| Сря Юни 19, 2013 2:29 pm |
|
 |
|
Цецо
|
Ми при мен няма проблем, ама то нещо подобно може да се очаква, целия нексус е като сглобяван в час по трудово.
|
| Сря Юни 19, 2013 2:55 pm |
|
 |
|
tgi
Регистриран на: Нед Юни 10, 2007 2:22 pm Мнения: 6492 Местоположение: София
|
Това вярно, но има и подробности. Едната е, че Интел отдавна ги правят тия емулатори, сигурно са се изхитрили как да ги пръснат по многото ядра (демек един емулатор на средно 2-3 или колкото там излиза ядра) и т.н. Другата подробност е, че АРМ е куца реализация на load/store машина, само 15 GP регистъра от които един отива за SP е малко след като операциите са само между регистри. Не е трагично малко но е малко, добре знам разликата от няколко десетки мегабайта сорс в баш такова сравнение. Та и те имат един вид "емулатор" (не че имат емулатор де, просто някакъв еквивалент на зора от него който яде тоци). И третата подробност - може би най-неприятната - е фактът, че всичко живо маже на C, компилаторите за което са оптимизирани десетилетия наред да работят с най-неподходящата за него език архитектура, именно x86. Напълно убеден съм, че сума ти код по библиотеките му писан за x86 е просто прекърпен да тръгне на АРМ и толкова; което е не знам колко слоя сране и мазане отгоре, изпускам им бройката вече  . Та оттам имат още един резерв. Не казвам, че непременно ще успеят, всъщност смятам, че им е време да си ходят с това x86 от 30 години насам. Но имат сума ти пари и подкрепа та знае ли човек. А бе процесите им са по-добри май от тия на другите ама толкова драматична разлика оттам едва ли могат да извадят. То физиката слага границата някъде между 20 и 30 нм, оттам надолу просто няма, а и при тия размери как се оправят с leakage-а идея нямам (предполагам спират захранването с ключове когато не им трябва за цели райони в чипа). Но в тия неща битките биха били само между една и съща архитектура, тоя изстискал малко повече днес оня утре пък го изпреварил.
_________________------------------- www.tgi-sci.com------------------- http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/
|
| Сря Юни 19, 2013 4:01 pm |
|
 |
|
Dimitar
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
 |  |  |  | ike написа: Просто не вярвам на цифрите. Може да има специфични тестове, при които може да се покаже, че интела е по-хубав, но в крайна сметка всичко се свежда до това, че дори Интел да направят RISC ядро отрязано от всякъде просто, ще настигнат АРМ, обаче трябва да добавят и х86 транслатора/емулатора. Единственият им шанс да дръпнат, е като ползват 22нМ обаче не ми се мисли една 22нМ фафла, колко пари струва и как могат да се конкурират с $5 чипове, независимо че са с 5% по-ниско консумиращи от това, че са 22нМ а не 28нМ. |  |  |  |  |
В случая най-важното е, че имат двойно по-ниска консумация. Бързодействието не е толкова важно.
|
| Сря Юни 19, 2013 7:23 pm |
|
 |
|
Dimitar
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
Ами правим го някак си  . В къщи има два таблета - един iPad3 и тоя nook hd+, дето го купих оня ден. И с двата нямам грижи да пиша - верно с по един пръст като милиционер на пишешта машина, ама става. Т.е. за четене из нета, форуми, скайпове и други подобни са идеални. Десктопа вече го ползвам изключително да свърша някаква работа  .
|
| Сря Юни 19, 2013 7:26 pm |
|
 |
|
tgi
|
 |  |  |  | Dimitar написа:  |  |  |  | ike написа: Просто не вярвам на цифрите. Може да има специфични тестове, при които може да се покаже, че интела е по-хубав, но в крайна сметка всичко се свежда до това, че дори Интел да направят RISC ядро отрязано от всякъде просто, ще настигнат АРМ, обаче трябва да добавят и х86 транслатора/емулатора. Единственият им шанс да дръпнат, е като ползват 22нМ обаче не ми се мисли една 22нМ фафла, колко пари струва и как могат да се конкурират с $5 чипове, независимо че са с 5% по-ниско консумиращи от това, че са 22нМ а не 28нМ. |  |  |  |  |
В случая най-важното е, че имат двойно по-ниска консумация. Бързодействието не е толкова важно. |  |  |  |  |
Така е, макар че сигурно сравняват едни и същи приложения, за време и т.н. Мирише именно на следствие от третата подробност, за която споменах по-горе  . Едните имат омазан C код за x86, другите омазания код са го размазали колкото да тръгне и върху АРМ - което струва цикли, т.е. тоци.
_________________------------------- www.tgi-sci.com------------------- http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/
|
| Сря Юни 19, 2013 8:15 pm |
|
 |
|
¶
Регистриран на: Пет Фев 25, 2005 1:58 pm Мнения: 4585 Местоположение: US
|
Извинявай, ама не винаги чета старите вестници  , тоя от 22-ви Април, специално 31-вата му страница съм го пропуснал. Не съм забелязал такова нещо, май вече стана на година и половина, търкаля се къде ли не.
_________________ Ето аз дишам, работя, живея и програми пиша тъй както умея, с проца под вежди се гледаме строго и боря се с него доколкото мога....
|
| Чет Юни 20, 2013 5:29 am |
|
 |
|
Реконструктор
Регистриран на: Съб Сеп 25, 2004 12:32 pm Мнения: 8382 Местоположение: София
|
 |  |  |  | ike написа: Просто не вярвам на цифрите. Може да има специфични тестове, при които може да се покаже, че интела е по-хубав, но в крайна сметка всичко се свежда до това, че дори Интел да направят RISC ядро отрязано от всякъде просто, ще настигнат АРМ, обаче трябва да добавят и х86 транслатора/емулатора. Единственият им шанс да дръпнат, е като ползват 22нМ обаче не ми се мисли една 22нМ фафла, колко пари струва и как могат да се конкурират с $5 чипове, независимо че са с 5% по-ниско консумиращи от това, че са 22нМ а не 28нМ. |  |  |  |  |
Не знам що всички продължават да циклят върху заблудата, че на интел чиповете са х86, която, дефакто, е мъртва като архитектура от 1995-та.
|
| Пет Юни 21, 2013 4:17 pm |
|
 |
|
tgi
|
Рек, това значи ли, че повечето обектен код дето цъка по XP и нагоре не е x86?
В това как е направено от линка ти за мене няма изненада (ако и никога да не бях чел по темата), но ако са мигрирали кода към нещо по-човешко от x86 би трябвало в днешно време да могат с лекота да мигрират и процесорите си към такива без x86 декодираща част (това може да остане за софтуера ако не става дума за основната част от работата). Докарали ли са я дотам?
|
| Пет Юни 21, 2013 4:43 pm |
|
 |
|
Dimitar
|
Ами те вътре не са х86 архитектура, ама микро кода на процесора декодира и изпълнява х86 инструкции от вън, защото иначе съвместимостта ще отиде на кино. Та без значение какво има в черната кутия, от вън тя се вижда като х86 архитектура.
|
| Пет Юни 21, 2013 4:53 pm |
|
|