Отговори на тема  [ 394 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27  Следваща
Смартофон - осветлете ме малко 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог

Мнение Re: Смартофон - осветлете ме малко
scout_3pm написа:
Здравейте. Някой да има отзиви за http://smartphone.bg/smartphones-samsun ... _sim_black , по-точно ме интересува културно ли е решено управлението на двете сим карти от потребителска гледна точка, тъй като работят едновременно. И не можах да разбера , това че са едновременно работещи означава, че има два GSM модула вътре или :? Защото ако са два с тази батерия 1500 mAh как постигат времената в режим на работа / готовност, които дават по спецификация ? Старият ми телефон сдаде багажа и искам, не искам ще се взима нещо 'модерно', но не ми се дават повече от 400-450лв за телефон.

Съмнява ме да са сложили 2 модула....т.е да може да се говори ЕДНОВРЕМЕНО по 2 тел.
Аз е това - Dual SIM Always On - го интерпретирам ето така- и 2 те са он но ако се заеме едната и някои те търси по другата - то дава заето на тая 2 рата .
Когато пък избираш -дава избор през коя карта да мине....ак едната е заета - другата си е паметник.

Чет Фев 28, 2013 10:41 pm
Профил
Ранг: Ориентиран
Аватар

Точно така е когато говориш през едната карта, ако някой те набере на другата му казва че си извън обхват.

Чет Фев 28, 2013 11:51 pm
Профил
Аватар

Тъй де, ама на стенд бай слухтят и двете. Начи ресивъра и трансмитера са отделни. Или ги щрака, ама това ми се види много сложно. Ама може и да е така...

Пет Мар 01, 2013 9:54 am
Профил ICQ
Аватар

Да, на стенд-бай слушат и двете. Чиповете са два обикновенно RF-Процесор и Трансмитер (крайно стъпало). За слушане слушат и двете карти и когато имаш вече предаване се игнорира едната защото крайното стъпало е едно.

Пет Мар 01, 2013 10:13 am
Профил
Аватар

Адаш, разкажи за тоя новия HTC One като понатрупаш данни. Най-любопитно ми е
по отношение на това, че е неремонтируем (гледах един teardown, разглобяването
му е безнадеждна работа дори с цел смяна на батерия) и най-най-вече как се прави
"repower". Последното все трябва някак да са го предвидили при тая неразглобяемост.
Инак май е с най-хубавия дисплей на пазара в момента (истинско 1920 на 1080, без
разни pentile и подобни измами).

http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/

Съб Апр 27, 2013 4:53 pm
Профил WWW
Аватар

vesko_hard написа:
Точно така е когато говориш през едната карта, ако някой те набере на другата му казва че си извън обхват.
И аз така мислех до преди около месец. Тогава шефа си купи двукартов телевизор самсунг с андроид (не помня точно какъв), който сигнализира в слушалката, когато говориш и те търсят по другата карта (не по другата линия).

Съб Апр 27, 2013 7:52 pm
Профил ICQ
Аватар

Що пък трябва да е ремонтируем :? ? Стария изкара близо 2 години и половина и не ми се налагало нито да му вадя батерията, нито да му правя истински репаур. Нормалното рестартиране е ОК. Никой с такива телефони, дето познавам не му се е налагало да им прави нещо, та да трябва да ги отваря. Още повече така са постигнали невероятен дезайн и сглобка. До сега, въпреки малкото впечатления телефона ми изглежда доста солиден и стабилен. А колко е по-бърз от стария направо нямам думи. Интернета през мобилната мрежа също е доста бърз - вчера го мерих и беше около 20Mb доунлоад и около 5 ъплоад (това през LTE-то). Дисплея също е много добър наистина. Единствено за батерията още нямам реални данни как ще се държи, особено след време като и станат повечко циклите. Друго дето, ме накефи много беше специалния тул, дето са измислили HTC за прехвърляне на данните от стария телефон (без значение каква марка е) Просто стана с няколко натискания по менютата и ми прехвърли абсолютно всичко от стария телефон. На жената и сина взех айфон 5 и там беше баси и мъката даже контактите да си прехвърлят, щото старите HTC-та бяха с големи сим карти, а новия и айфоните са от тези микро картите. По принцип оператора ни пази контактите ти на сървъра си, само дето тъпите айфони не искат да ги импортват от там, че даже и обикновен vcf файл не искат да импортват, което беше баси и шока, щото примерно като го пратих тоя файл на айпад-а и той ги ипортна контактите без никакви грижи. Та от него трябваше да ги пращаме на айклауд и от там вече да ги импортваме в айфона. Пълни циркове и нищо чудно, че Епъл май ще му ядат главата в скоро време, ако не си седнат на задниците и да измислят нещо ново. Иначе като качество на сглобката просто нямат равни, ама новия HTC по тоя показател не им отстъпва по нищо, а по останалите показатели напрово ги слага в малкия си джоб. Единственото кофти нещо, че вече станаха много големи тия грамофони - едно време драпаха да ги правят малки, а сега на обратно :D .

Съб Апр 27, 2013 9:20 pm
Профил
Аватар

Е на моя - Самсунг модел от 2012 - няколко пъти му трябваше repower,
просто нямаше отлепяне. Единия път се случи в ръцете на жената навън,
беше се изпопритеснила как така умря та по друг телефон и обяснявах
как да му извади и вкара пак батерията (което става само с пръсти).

А за Епъл надеждите са празни, то с едното сядане на гъза ако ставаше :D :D .

http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/

Съб Апр 27, 2013 9:48 pm
Профил WWW
Аватар

И аз отскоро съм с HTC, само дето е Desire X - нещо кото ни риба ни рак - моделно е по-нов от One V/S ама се нарежда между One V и One S като възможности (и по-евтин от V). Обаче ми се струва че конструктивно е ок - в смисъл батерията му е сваляема, картите са на лесно място (сим-а е нормален). И което мен си ме кефи е много елегантен и най-вече размера ми е ок. Ама тоя туул дето Димитър го спомена ме разби - дъртата нокия даже я нямаше в списъка с поддържани телефони - и чудо - дръпна си всички контакти. SMS-ите обаче не успя да ги изтегли. За сега откарва три дена без много да се ровичкам - с не повече от по 1-2 часа на ден ръчкане. Wi-fi пуснато постоянно, блутут също. Говори се че с новия андроид чувствително му се подобрявало времето на батерия (специално на моя де) - само дето не мога да направя сравнение, щото още като го взех го ъпгрейднах.

Нед Апр 28, 2013 6:51 pm
Профил ICQ
Аватар

tgi написа:
Адаш, разкажи за тоя новия HTC One като понатрупаш данни. Най-любопитно ми е
по отношение на това, че е неремонтируем (гледах един teardown, разглобяването
му е безнадеждна работа дори с цел смяна на батерия) и най-най-вече как се прави
"repower". Последното все трябва някак да са го предвидили при тая неразглобяемост.
Инак май е с най-хубавия дисплей на пазара в момента (истинско 1920 на 1080, без
разни pentile и подобни измами).

Вече понатрупах малко повече впечатления от новия грамофон и мога да кажа, че съм доста доволен от него.
За сега не виждам как вътрешната батерия пречи на нещо, защото не ми се e налагало да го ресетвам - работи си много стабилно.
Екрана е супер, както и звука - има някаква функция бийтаудио и като се включи просто няма такъв звук. Единствено ми идва малко
голям екрана и като го държа с едната ръка не мога да стигна с палеца до другия край на екрана ако ми се наложи да натисна нещо.
Доста е бърз - чак съм изненадан. И като процесор и като скорост на даунлоад - когато е на 4G/LTE скоростта стига до 30 мегабита.
Понякога като кликна на нещо за даунлоадване без да искам и докато се усетя да го спра и заминали 30-40 мегабайта :) . С две думи
разбирам защо Бестбай спряха да продават десктоп компютри или пък имат само 2-3 модела в целия магазин, за разлика от десетките
преди - десктопа си остава комп чисто за работа. За занимавки телефоните и таблетите отхапаха доста от пазара на десктопи и лаптопи.
Батерията ме кара нормално около 2 дена с мойто говорене (10-15 разговора на ден) и браузване (браузването го ползвам повече от говоренето :) ).

Днес пък минавам покрай една книжарница Барнс и Нобъл и гледам за деня на бащата (тук нали няма дискриминация си имаме ден на майката и ден на бащата)
намалили техните таблети и забих един Nook HD+ 32Gb (с SD карта за още 32Gb) за $179 (нормално $299). Като за тия пари се оказа супер таблет - цена на китайски с качество близко до
това на айпад-а. Преди беше с доста затворен софтуер, но сега си е с почти нормален Андроид 4 и с Гугъл плей. Вече си играя няколко часа с него и съм доста доволен.
http://www.barnesandnoble.com/p/nook-hd ... 1400699162

Нед Юни 16, 2013 12:29 am
Профил
Аватар

Cekins написа:
Говори се че с новия андроид чувствително му се подобрявало времето на батерия (специално на моя де) - само дето не мога да направя сравнение, щото още като го взех го ъпгрейднах.
Ако под "новия андроид" имаш предвид 4.2.2 - вярно е, поне едно 20..30% ще вдигне. Моите наблюдения са от дъртия ми Desire, дето вече над 3 години го ръчкам, рутнал съм го и му наливам най-различни ромове - от 2.3.3 до 4.2.2 , като след всяко префлашване му качвам едни и същи приложения и го ползвам по един същи начин. Като се има предвид, че самата батерия вече не е стока с последната версия изкарва забележимо повече отколкото с другите.
И аз се оглеждам за Desire One, но като знам, че съм си "ръчкатор" по душа :D , веднага ще го рутна (особено пък ако ми го донесът от чужбина) и ще започне едно наливане... Та не знам ако забие, дали може по някакъв начин да се рестартира без вадене на батерията, т.е. дали off-a е хардуерен. Надеждата ми беше в Димитър за някакво инфо, ама той много го похвали - не забивал...

Нед Юни 16, 2013 8:15 pm
Профил ICQ
Аватар

Ами аз вече имам наблюдения - wifi и блутут включени перманентно. При около 20-30 минути разговори на ден и не повече от час светене на екрана (като гледам май това му убива най-много батерията) - три дена ми изкарва с едно зареждане. Ако цял ден се ръчкам - най-вече нет, скайп, и да цъкам някви игрички - деня си го изкарва и остават 20% батерия. Честно казано засега не виждам реална причина да го рутвам.

Нед Юни 16, 2013 9:32 pm
Профил ICQ
Аватар

Nokia Lumia 720 , на ден къде 1 час разговори, изкарва точно 7 дни. Понякога използвам и интернета, но по принцип всичко е изключено.

Пон Юни 17, 2013 6:53 pm
Профил WWW
Аватар

Епа не съм го пробвал със всичко изключено. Ама сигурно ше изкара поне 5 дена играчката, щото гледам че вифито гълта поне 30-35%.

Пон Юни 17, 2013 10:26 pm
Профил ICQ
Аватар

Cekins написа:
Епа не съм го пробвал със всичко изключено. Ама сигурно ше изкара поне 5 дена играчката, щото гледам че вифито гълта поне 30-35%.

Nokia-та с всичко включено изкарва около ден и половина до два дни. С уточнението, че е включено, ама не го използвам.

Сега голям хит са телефоните BLU, двойни SIM карти, 4-ри обхвата, отключени, започват от около $20, американско производство били в което много се съмнявам. За най-евтините казват, че били пълни тутурутки, но по скъпите били сравнително добри.

Пон Юни 17, 2013 11:54 pm
Профил WWW
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 394 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27  Следваща