Отговори на тема  [ 16189 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 212, 213, 214, 215, 216, 217, 218 ... 1080  Следваща
Новини от страната 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог

Мнение Re: Новини от страната
Абе има едно хвърляне на рпах в очите .....

А Приев, аз правителство нямам и не съм защитавал, камо ли експертите в него, моето твъердение беше и си остава че по добре с БСП и ДПС от колкот с ГЕРБ, на теб ти е лесно да даваш оценки от 15 хил км, ама я ела тук и прави безнес да те видим. В крайна сметка не е държавата тази която храни просотлюдието, не е държавата тази която дава пари това е в 99% бизнеса, частният бизнес който те мачкат, защото вярвам е се съгласиш че не работника плаща данъци и осигуровки, защото ако не е работодателя да му намира работа и да му плаща заплата, държавата и 100% данък да въведе е все тая, шотот 100% от 0 си е точно нула.

А само за сведение, от както бойко го няма тръгнаха няколко проекта, частни, съвсем частни, на първите два си викам е .. съвпадение, не че участваме, но е движение в икономикта като цяло, в на следващите се позаинтересувах, оказа се че чуждия инвеститор не искал да инвестира докато гойко е на власт, не било много сигурно ... не знам сега колко му е сигурно, може би пак се чуди аз тия пари дали не ги давам на вятъра ... но е факт че почна да ги дава, а до преди 6 месеца не искаше ... какво да говорим. Дреме ми за всички държавни поръчки, аз само от един частен проект изкарвам колкото от всички поръчки които държавтаа пуска за една година дори и да ги спечеля, в моята област де, така че никога не съм натискал за поръчки, но ме притеснява състоянието на икономиката и нагласата на инвеститорите защото те ме хранят. Ще мине време ще видим, още е твърде рано, нито кадрите в парламента или министерствата, нито шефа на ДАНС може да промени нещо, това на което се надявам е това правителство да се държи както досега в предишни мандати, да не сатва алчно като бойко и да не се опитва да ти казва с каква хартия да си бършеш гъза.

Нед Юни 16, 2013 7:18 pm
Профил
Аватар

Тони, с наглостта с която започнаха си мисля, че ще надминат много бойко, и бойко ще ви се струва детска игра.
Междодругото фирмите на бсп се активираха напоследък. Знам поне за две които точат ножове да се върне лапачката от станишево време. :)

Нед Юни 16, 2013 7:41 pm
Профил ICQ
Аватар

Добре де ама какво може да направи Б.Б. само с две могъщи ръце и една умна глава?!
Това се опитвам да ви кажа за Бащицата Борисов от толкова време а вие отидохте да гласувате за откачалки, мошенници и педерунгели.
По-малкото зло, бе бате, докато не видиш светлина в тунела.
А светлината се завоюва ежедневно, освен ако не ти пука, че това е поредния влак.

Нед Юни 16, 2013 7:58 pm
Профил
Аватар

bongo_x2 написа:
Добре де ама какво може да направи Б.Б. само с две могъщи ръце и една умна глава?!
Това се опитвам да ви кажа за Бащицата Борисов от толкова време а вие отидохте да гласувате за откачалки, мошенници и педерунгели.
По-малкото зло, бе бате, докато не видиш светлина в тунела.
А светлината се завоюва ежедневно, освен ако не ти пука, че това е поредния влак.

Аз предлагам бойко, доган, местан, станишев и оня болния в една килия. Може и янето да сложим вътре за цвят. :finga:

Нед Юни 16, 2013 8:05 pm
Профил ICQ
Аватар

Бонго, нито знаеш, че Бойко е по-малкото зло нито е поведение на бял човек да се
оставя да бъде изнудван ("иди да гласуваш иначе ще бъдеш наказан").
На изнудвач не се дава, каквато и да е цената - просто защото ще дойде пак
докато на края ще платиш повече отколкото ако го отпратиш да си гърми патроните
още първия път.

Забележи, само защото години наред всеки ден са ти повтаряли, че "тия поне правят нещо"
и подобни глупости по никакъв начин не значи, че това което са ти повтаряли е вярно.
Имаш нула информация за да можеш да сравниш кой какво е правил последните 20+
години, помниш само това, което са ти казали от медиите а те ти казват това, което
*те* искат да мислиш - и успяват с огромен процент от населението, напоследък
намаляващ, слава богу. Но е далече, щом с толкова елементарен ход успяха да
нахъсят дори хора от тука, дето са бая над средното за страната ниво... кво да го смятаме.

Не виждам как тия сега са по-добри или по-лоши от ония преди, просто песните които
се пеят публично са различни. То дотук е и нямало време за каквото и да е освен
за публични прояви.

http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/

Нед Юни 16, 2013 8:17 pm
Профил WWW
Аватар

Ааа, и да ми е повтарял някой нещо да знайш колко съм го чул.
Не казвам, че БГ е по-добре ама можеше да е далеч по-зле.

Аз лично предпочитам Жоржи за министър на икономиката: "Защо ме гледаш така гладно, българинооо?!" :)

А бе по-добре Тато от мафиот или педерунгел!

Нед Юни 16, 2013 8:29 pm
Профил

Тишо никой не е казал че фирмите около БСП не са лапали, винаги има кой да лапа, въпроса е че по бойково време трябваше да лапа само той, аз това казвам през цялото време, ама явно малко хора се борят в строителството и не го виждат. То не само там де, сещам се и за няколк обшествени поръчки за софтуер развили се по подобен начин. А всъщност .. няма чак толкова промени между БСП и Бойко кабинета, фирмите си бяха горе долу същите като главни изпълнители, въпроса е че изведнъж спряха да работят по начина по който работеха и отгоре им подаваха всичко. Преди бойко, винаги изпълнителя е бил свободен да избира подизпълнител, и в малко случаи някой му се е месил. Тогава избора ставаше на база цена, срокове, качество, защото изпълнителя иска нещатаа да са му точни. По бойково време това не се случваше, отначало имаше запитвания след това спряха, оказа се че изпълнителя няма много глас кой ще му е подизпълнител, вече цената и качеството не бяха от значение, важното беше да е фирма бого угодна ... ааа бойко угодна ... дали точно бойко не знам, в смисълнякои са отявлено негови, други не е ясно чии, на цецко или някой друг приближен. Лошото е че се концентрираше в много малък кръг от фирми всичко, а ако по някаква причина някой случаен се докопаше, то не му плащаха, или по скоро праивлото беше може да има не наши фирми, ама няма да им плащаме, и така и ставаше.
Имайте в предивд че това по горе в не малка степен се разиграваше и при много частни проекти, защото главните изпълнители бяха същите, и им се прилагаше същия натиск да избират определени фирми. Да верно при частния проект инвеститора има последната дума, но при условията в които се сключват договори днес, много рядко инвеститора си оставя поле за избор, по скоро залага бюджет и няма право да налага подизпълнители.
Последните 8 години съм оснвно съсредоточен в сектора на строителството, и имам пряко наблюднение. Преди това имам еиднпропуск от 3-4 годинки, и преди това пак бях в тоя сектор ... та виждам какво става и при едните и при другите .. г-н 10% можем само да го сънуваме и да мечтаем за него ...

Нед Юни 16, 2013 9:20 pm
Профил
Аватар

Nikola Kirov написа:
И да са решили с една показна рокада да махнат Станишев по случая и да отчетат промяна и да им дадат хората още известно време. Ей го на махнахме продажния Станишев,ние дето оставаме сме честни. Оставете ни още време да поуправляваме :)

Усещам някакво прикрито доволство в остта Румен Петков - Румен Овчаров - Георги Първанов. Обаче ми е чудно, как го подхлъзнаха така Станишката, защото той може да е всякакъв, но не е глупак. Нито той, нито Орешарски, доброволно биха се съгласили да пуснат кандидатурата на свинчето. Не са толкова прости. Някой с някаква игра е успял да ги принуди. Явно самите те не са очаквали, чак такава реакция и са го приели като "допустим компромис". Но въпроса за мен е кой и е с какво успя да ги натисне.

Иначе според мен това си е просто извратена кариерна амбиция на маминото сВинче. Тоя келеш е свикнал да получава всичко и мама и мустакатия благодетел решиха да му направят поредния подарък. Дали пък "цената" на компромиса на Орешарски не е била неотмяната на закона за влоговете на фирмите. Мустакатия там губи позиции и е възможно това да е била компенсацията...

Както и да е, кофти изиграни карти от Станишев. Стола му в БСП е сериозно разклатен. Ако Орешарски падне, пада и Станишев. Кой ще го замести е ясно - Гоце или някоя негова креатура - аз залагам на Калфин... Което е лошо, аз предпочитам БСП на Станишев, него поне евроцоциалистите го държат изкъсо, докато Първанов си е 100% съветско протеже.

http://news.ibox.bg/news/id_821763645

Пон Юни 17, 2013 10:16 am
Профил ICQ
Аватар

Може да е щото съм недоспал ама не загрявам кой е "мустакатият".

http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/

Пон Юни 17, 2013 11:21 am
Профил WWW
Аватар

Цецо написа:
...евроцоциалистите...

:D това щото много цоцат ли?

Не знам дали с това назначаване-уволняване ще дресират публиката да гласува, но виждам, че умната част от нея е вече дресирана да търси скритите ходове и връзки. А по-простото обяснение си остава - политически гаф.
От впечатленията ми за Станишев и Местан типично в техния стил е да набутат свинята да се саморазправя с Бойко и Цветанов.

ПС: Тони, не мога да повярвам, че ти който се пишеш за роден диктатор и все те сърбят ръцете за разстрели ти е все едно за тая свиня. Представям си каква ще бъде твоята диктатура тогава...

Пон Юни 17, 2013 12:01 pm
Профил
Аватар

tgi написа:
Може да е щото съм недоспал ама не загрявам кой е "мустакатият".

Василев / КТБ / Пеевски / Нова българска медийна група

Гугъла ще свърши останалото.

Пон Юни 17, 2013 12:25 pm
Профил ICQ

Zdrav, ти май не разбираш че тоя не е лсожен там да върши нещо самия той, както със всичко друго единствената задача ще е да предава разпоредбите и да се подписва, а ако стане беля да изгори ... но като цяло не е типичният бушон. Иначе този не би ме притеснил с нищо защото е ясно че никога от него нищо не е зависело, няма да се учудя ако ходи да си проси и пари за море, този е смешко и никой не го взема на сериозно.
А пък да мислиш че поставянето му е просто гаф .... твърде много подценяваш и Станишев и Орешарски а и Местан. Тези които са най-простите пионки бързо излизат от играта, тези се задържаха дълго, и са напълнонаясно със всичко. За поставянето е имало причина, дали някой с нещо ги е натискал ... не знам, дали са имали някакви други планове също не знам, но по ми се струва вероятно те да са имали нещо на ум отколкото някой така здраво да ги е натиснал.

Пон Юни 17, 2013 10:52 pm
Профил
Ранг: Популярен
Ранг: Популярен

Волен яко са го сгащили :lol: Пуснете си СКАТ. Крие се под някакви щитове :)

Пон Юни 17, 2013 11:08 pm
Профил

Абе не знам дали се крие, подозирам че ако полицията си тръгне пострадалите ще са протестиращите. Там са се насъбрали фенове на Атака, а не малка част от тях по ги бива да се налагат по мачове та не знам кой кого и от кого пази. Иначе ако мутеглят един бой няма да е лошо ама ...

Пон Юни 17, 2013 11:12 pm
Профил
Аватар

ToHu написа:
Zdrav, ти май не разбираш че тоя не е лсожен там да върши нещо самия той, както със всичко друго единствената задача ще е да предава разпоредбите и да се подписва, а ако стане беля да изгори ... но като цяло не е типичният бушон. Иначе този не би ме притеснил с нищо защото е ясно че никога от него нищо не е зависело, няма да се учудя ако ходи да си проси и пари за море, този е смешко и никой не го взема на сериозно.
А пък да мислиш че поставянето му е просто гаф .... твърде много подценяваш и Станишев и Орешарски а и Местан. Тези които са най-простите пионки бързо излизат от играта, тези се задържаха дълго, и са напълнонаясно със всичко. За поставянето е имало причина, дали някой с нещо ги е натискал ... не знам, дали са имали някакви други планове също не знам, но по ми се струва вероятно те да са имали нещо на ум отколкото някой така здраво да ги е натиснал.

Политически гаф има и аз мисля, че си е чисто тяхно дело - на Станишеф и на Местан.
Ако и да изглежда примамливо да манипулираш хората с някакви такива супер извратени ходове, я кажи ми как са се чувствали и какво са мислели хората от парламентарната група на БСП? Ами как се чувстват тези които работят в ГДБОП, ДАНС, че и МВР? Каква ще бъде мотивацията на тези хора? И това ли е част от плана на супер хитрите Станишеф и Местан?
И без това в парламента за тях сега е много важно да гласуват "анблок". Дали това ще се случи пак при следващи нестандартни ходове? Защото предполагам, че "супер ловката" им игра няма да изисква само едно супер нестандартно решение. Ще има и още. :D И парламентарната им група ще им трябва и за в бъдеще.
Ами нали "бушона" Пеевски като става проводник за решения, трябва и някой да ги изпълнява в ДАНС и ГДБОП. Или там работят само роботи и марионетки.
Аз мисля, че Станишеф и Местан действаха като едни аматьори попаднали сред стадо розови слонове. Повярвали си, че управляват и с достатъчно комплекси, страхове и параноя, че да тръгнат да търсят начин да се разправят с политическите си противници от ГЕРБ с "нестандартни решения".
Може и да са умни и интелигентни, но това явно не е достатъчно.

Вто Юни 18, 2013 6:21 am
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 16189 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 212, 213, 214, 215, 216, 217, 218 ... 1080  Следваща