|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Съб Окт 03, 2026 12:31 pm
| Автор |
Съобщение |
|
Dimitar
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
 Re: Новини от страната
Да бе, верно, че имаше някакъв скандал с досието му. Сега си спомних  .
|
| Съб Юни 15, 2013 9:23 pm |
|
 |
|
Zdrav
Регистриран на: Сря Яну 26, 2005 2:01 pm Мнения: 1952 Местоположение: Варна
|
Сега очакваме да поскъпне ракията... Както в оня виц: "В България каквато и простотията да стане в крайна сметка резултата е че поскъпва ракията." Аз все още не мога да приема, колко лесно тръгнахте да търсите дългата ръка на Русия и да напасвате разни шаблони. То излезе че всичко било логично. А най-съмнителнителното тук, в България, в днешно време в тая алогична ситуация е когато се случва нещо напълно логично. Да видим дали това прасе ще го върнат в парламента. Щото по закон след като се е заклел като председател на ДАНС би трябвало автоматично да освободи депутатското място. Но как се изпуска такъв ценен кадър. Дето щеше да громи нещастния Цветанов и супер ловкия и интелигентен Бат Бойко. БСП явно голяма параноя ги гони за да правят такива абсурди. Днес слушам, че Станишеф разправял, че бил в ход заговор  за компрометирането и свалянето на правителството на Орешарски.  Що ли и това ми звучи много логично. 
_________________ Най-опасният враг на истината и свободата е мнозинството.
|
| Съб Юни 15, 2013 10:17 pm |
|
 |
|
gicho
Регистриран на: Пон Мар 13, 2006 1:59 pm Мнения: 3867 Местоположение: Габрово
|
ТоНи, конкретната случка е малка капка. Ако и "морал" да е относително понятие, то образователен ценз, опит и препоръки не са. Тоя няма нито едно, лапищак с връзки. Онова за посланиците с опит от преди 1989 е не по-малко грозно. По-притеснителни са фактите как тая оная фея е изнудил депутатите си да гласуват. А и че те са му се вързали, хич не говори и за тях добре. То и президенто как го е подписал тоя закон? Той има ли е съветник по тая област? Как се казва и тая измет? Тука в нормалния живот (и бизнес) щеше да има уволнение. То май по аналогия ние отиваме към фалит де. Оптимистично гея би трябвало да го почнат за "измама", ама на мен ми звучи като държавна измяна. Ако това е бил някакъв финт, то какъв ли им е план "минимум", да не говорим за "максимум"? Узурпиране на властта? Щото с такива подходи и номера са почвали немалко преврати, а някои от тях са си ставали чисти диктатури... Въпросът сега е има ли някакво основание да мечтаем че такова правителство, дотолкова зависимо от всички мафиоти, може да направи нещо за България? То че мафията е паразитиращ организъм на гърба на народа ясно. Само че тия май нямат акъла да го правят така, че да не убият хазаина си. Дали може да има логика в изказаното някъде предположение, че това ще извади от евросъюза? Това да им е мазната цел? Че тогава да клекнем на Русия или Турция (а защо не по равно и на двете)? Каквото и да е, струва ми се че не бива да допуснем да го направят. По морала им съдя че ще е за лошо.
|
| Съб Юни 15, 2013 10:41 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30859 Местоположение: София
|
Ами до тук не виждам нищо нелогично, специално в приемането на оставката му. Аз не разбирам хората защо толкова се юрбаха за тоя, виж ако бяха сложили някой от маргините разбирам, ама тоя му личи че е никой и пълна марионетка. Мен по ми е интересно каква беше целт ана упражнението, гаранция идеята не е била този да е там, и каквото са си наумили е станало. Обаче .. абе я кажете всички вие които протестирате и недоволствате, как точно ДАНС рефлектира на вашия живот. Не разбирам след като годининаред държавата се управлява от истински престъпници, защо някой смешко като този толкова ви притесни. Защо нямаше таква реакция когато бойко стана премиер? Какво в историята на бойко е по малко притеснително. Тоя младок мутрите ги е виждал само по вестниците, бойко доста време дружи с тях. Хората са с много къса памет, в моналото той бя спряган за наследник на много от вече покойните "бизнесмени", за младата смяна .. и какво ли не. Това ми е по чудно, не кого назначават, според мен има много по претеснителни неща от това кои са пионките. моето твърдение е че с БСП е по-добре, не казвам че са по-добри, че по-малко крадът или нещо такова, просто е по-добре. Та защо хората се хващат за глупости, ще ми протестират за някакъв смешко, ако ще и министър претседател да го сложат, все тая. Някак никой не дискутира тока последните дни ... не че аз лично виждам някакъв начин за оптимизация ... по скоро трябва да се види как да се вдигнат доходите, разхода под минимума няма как да се сведе, нито някой ще работи на загуба, нито държавата може да си позволи субсидиране, хората трябва да искат по-високи зпалати, не по-евтин ток, но както винаги при нас нещата са доста грешни и извратени.
|
| Съб Юни 15, 2013 11:36 pm |
|
 |
|
tgi
Регистриран на: Нед Юни 10, 2007 2:22 pm Мнения: 6492 Местоположение: София
|
Мисля, че не се е "заклел", четох нещо май, че "не бил подписал" нещото си там дето го слага на тая длъжност. Т.е. и той е знаел какво се гласи, т.е. участвал е в репетициите на трупата.
_________________------------------- www.tgi-sci.com------------------- http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/
|
| Нед Юни 16, 2013 12:06 am |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30859 Местоположение: София
|
Това не им налива вода в мелницата, поне аз не виждам как .... иначе колегат който говореше че ги надценяваме, за съжаление не, ако има правителство което не е знаело какво прави и е дейстгвало на сляпо това е било правителството на СДС от 91-ва, и евентуално това на Боко, там достанешща се правеха просот така, замазваше се всичко в движение. Всичко останали правителства не са правили просто случайни неща, без значение длаи е било позитивно или негативно за тях. Това сега още по-малко, всичко е примерено и преценено, защо се случва можем само да гадаем, но в никакъв случай не трябва да с еподценяват хората които дърпат конците. Аз може да не съм съвсем като tgi на тема кой кого контролира, но че си има контрол си има, дори да е съвсем простичък и ръководен само от локални икономически интереси.
|
| Нед Юни 16, 2013 12:20 am |
|
 |
|
After_Dark
Ранг: Популярен
Регистриран на: Чет Авг 09, 2012 8:42 am Мнения: 351 Местоположение: Бургас
|
Тъй като Пеевски не е министър, при оставка не му се пази мястото в парламента, обаче е положил клетва пред НС и де факто е встъпил в длъжност.
_________________Химик-галфон съм аз. 
|
| Нед Юни 16, 2013 7:14 am |
|
 |
|
Zdrav
Регистриран на: Сря Яну 26, 2005 2:01 pm Мнения: 1952 Местоположение: Варна
|
Че той колегата същото каза. Ако вършиш нещо знаейки защо го правиш и с пълно убеждение, че така се прави, това не прави автоматично действията ти държавнически. А защо никой не протестира досега, не е аргумент да не се протестира от сега нататък. Не е необходимо да си дружка с мутрите за да си неподходящ за председател на ДАНС. Може и просто да си непоследователен, да си минавал от партия в партия, в промеждутъците някъде те водят на работа и ти пазят място и трупаш експертен стаж... На поста председател на ДАНС изобщо не виждам човек с политически и икономически интереси във властта. А как се отразява ДАНС на живота ни, ей ся ше видите - като поскъпне ракията. 
_________________ Най-опасният враг на истината и свободата е мнозинството.
|
| Нед Юни 16, 2013 9:03 am |
|
 |
|
bongo_x2
Регистриран на: Вто Яну 20, 2009 11:54 pm Мнения: 11338 Местоположение: "Занзибар"
|
А аз като разправях, че с Бащицата Бойко сме си добре...
|
| Нед Юни 16, 2013 2:48 pm |
|
 |
|
ike
Регистриран на: Пет Фев 04, 2005 9:59 pm Мнения: 6019 Местоположение: София
|
Ами ела в българия да живееш на добре, какво се мъчиш там в занзибар на жегите.
_________________ Warriors of the Night, ASSEMBLER!!!
|
| Нед Юни 16, 2013 2:52 pm |
|
 |
|
¶
Регистриран на: Пет Фев 25, 2005 1:58 pm Мнения: 4585 Местоположение: US
|
Е, хайде сега, ти твърдиш, че Делян Пеевски е добър избор. Аз ти обясних, че протестите не са само срещу личността му, а основно срещу начина на избора му. Дотук сме на различни мнения. Да, името на човека обслужващ чужди интереси няма принципно значение. Затова ти предлагам да предложиш на твоите съпартийци да предложите братя Галеви за ръководители на ДАНС, а за заместник Цецка Меджидиева. От този избор по арогантен надали бихте намерили. Ще ти дам и конкретна идея: ако искате хората да се кротнат, предложете за шеф на ДАНС някой измежду Стефан Данаилов, Георги Първанов, Петър Стоянов, Калин Георгиев, Георги Кадиев, а защо не и Едвин Сугарев ? Все хора, които не са се опетнили през годините колкото останалите. Тази теория е достойна за теория на конспирациите, не хваща декиш. Лично за депутата Пеевски от ДПС лобираха Станишев и Курешарски. Можеш да погледнеш интервютата им от преди 1-2 дни, в които твърдят колко много професионални качества имал. Тогава има ли значение дали е бил член на ДПС, след като лично лидера на комунистите се разпени в негова подкрепа ? Хората от парламентарната група на БСП казват, че Станишев ги убеждавал над 2 часа за Пеевски, накрая им казал или гласувате за Пеевски или кабинета Курешарски си заминава. С един такъв избор БСП си направи показно харакири. Дори заклетите червени фенове свикват пленум за оставка на Станишев. Ако това е бил добрият ход на Станишев, представям си какъв му е бил план Б, или по-лошият ход. Е точно в това Ви е проблема ! Хем правителството Ви било сбирщина от експерти, хем сега твърдиш, че не били експерти, ами марионетки. Ескперта е експерт, точно заради това, че е професионалист, а на един професионалист не му трябва да играе кукла на конци. Както и да е, не ми се спори, фактите обаче са си факти. На всяко правителство досега са му давали 100 дни гратисен период, но това само си отряза гратиса и ще е най-краткото в модерната ни история, защото точна сега не ни трябват "марионетки-експерти" от тип Пеевски, а сериозни хора, които да работят. Затова се саморазпускайте овде е време, щото колкото повече въртите задника, толкова по надълбоко ще Ви влиза. Отдавна съм преминал на текила  , екологично чиста мексиканска ракия. Консумира се чисто, без тия лиготии с лимони със захар, с добавка шопска салата от мексикански домати и краставици. Един колега ми разправяше, че тая лиготия с лимона била въведена на мода в САЩ преди 30-40г. когато започнали да внасят мексиканска бира Корола. Хората се притеснявали, че производителите в Мексико не спазват достатъчно добре хигиенните норми, та затова започнали да я предлагат с парченце лайм(вид лимон), с който да забършеш отвора на металната опаковка.
_________________ Ето аз дишам, работя, живея и програми пиша тъй както умея, с проца под вежди се гледаме строго и боря се с него доколкото мога....
|
| Нед Юни 16, 2013 3:20 pm |
|
 |
|
bongo_x2
Регистриран на: Вто Яну 20, 2009 11:54 pm Мнения: 11338 Местоположение: "Занзибар"
|
Аз пък не съм чувал за отговорно "експертно" правителство. Обикновенно ги слагат когато никой не си рискува кожата да поеме властта за която иначе стръвнишки се бори и има ред безобразия за вършене. Професионалната политика не е цирк а чиста клоунада, не мога да разбера защо на всеки избори и се връзваме.
|
| Нед Юни 16, 2013 3:37 pm |
|
 |
|
Nikola Kirov
Регистриран на: Нед Окт 31, 2004 9:19 pm Мнения: 4464 Местоположение: Stara Zagora
|
Тия тиквеници да не би да са усетили че и без това ще има яки протести срещу тях и ще ги свалят. И да са решили с една показна рокада да махнат Станишев по случая и да отчетат промяна и да им дадат хората още известно време. Ей го на махнахме продажния Станишев,ние дето оставаме сме честни. Оставете ни още време да поуправляваме 
|
| Нед Юни 16, 2013 4:13 pm |
|
 |
|
3aek
|
как ще махнат шефа на ПЕС бе по скоро БСП ще се разпадне отколкото гея да си отиде
|
| Нед Юни 16, 2013 4:57 pm |
|
 |
|
tgi
Регистриран на: Нед Юни 10, 2007 2:22 pm Мнения: 6492 Местоположение: София
|
А бе целта на цялата операция изглежда са баш рокади с цел публиката да ги приеме, какви точно са ги планирали предстои да видим.
Ходът с Пеевски беше просто за да концентрират вниманието на публиката та да има за какво да се потят с рокадите, прекалено лесно се отказаха от него и както се разбра всички - и най-асащисаните от избора му като Бойко - са знаели отседмици за него.
_________________------------------- www.tgi-sci.com------------------- http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/
|
| Нед Юни 16, 2013 5:12 pm |
|
|