|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Вто Юли 28, 2026 9:29 am
Новини от цивилизования свят
| Автор |
Съобщение |
|
tgi
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Нед Юни 10, 2007 2:22 pm Мнения: 6492 Местоположение: София
|
 Re: Новини от цивилизования свят
Тезата "нямам какво да крия, нека ме слушат" е напълно разбираема, ако и да ми е чужда и на мене.
Просто на хората им е по-лесно да махнат с ръка вместо да си отстоят позицията, казва се леност, страх, примирение, и още имена могат да му се измислят. Огромната част от хората просто са страхливи.
Аз лично не се и опитвам да се крия, "нека ме слушат".
Но това, че не се опитвам да се скрия не значи, че съм съгласен. Ако ми насочат пушка няма да се опитвам да я отхапя със зъби а ще гледам да си опазя животеца за да мога евентуално да направя нещо когато не съм на прицел; т.е. ще правя това, което очакват от мене защото съм им на мушката, не защото съм съгласен. И няма да твърдя, че си ми е добре да стоя с вдигнати ръце защото така и така е по-здравословно човек да стои с ръцете горе.
_________________------------------- www.tgi-sci.com------------------- http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/
|
| Чет Юни 13, 2013 1:56 am |
|
 |
|
Dimitar
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
jig.tak, явно идея си нямаш (а и не само ти) какво може и не може в САЩ. За сега пишят, защото ЦРУ и НСА слушат чужденци. Тия две служби им е забранено със закон да слушат и разследвст американски граждани. С разледването на такива се занимава ФБР, а може да ги скуша само със разрешение на съдия. Да не говорим пък„ че те нямат такива технически възможностти като ЦРУ и НСА. Това дали си чатиш с племенницата на сенатор законово няма никакво значение. Тая държава, колкото и да ви е чудно все още е законова и индивидуалния и гражданин все още има доста права, с които да се защити.
|
| Чет Юни 13, 2013 2:01 am |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Чет Юни 13, 2013 9:03 am |
|
 |
|
ike
Регистриран на: Пет Фев 04, 2005 9:59 pm Мнения: 6019 Местоположение: София
|
По конституциите правото на живот и правото на личен живот са написани едно до друго. Явно има хора, които с радост биха се отказали от едно от тези две права. Да се надяваме, че хората които им отнемат едното право уцелят правилното.
_________________ Warriors of the Night, ASSEMBLER!!!
|
| Чет Юни 13, 2013 10:46 am |
|
 |
|
tolstolob
Ранг: Ориентиран
|
|
| Чет Юни 13, 2013 7:35 pm |
|
 |
|
tgi
|
Не е лошо. Но то Обамата да беше проблемът, той е само част от лицето му (че и толкова едва ли е). Ама за целта на това послание е идеален де  . [edit] Всъщност няма и минута след като прочетох текста на снимката та да го посмели мозъкът ми оценката ми се качва нa "прекрасно"  [/edit]
_________________------------------- www.tgi-sci.com------------------- http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/
|
| Чет Юни 13, 2013 9:08 pm |
|
 |
|
Цецо
|
Ми тъй де, службите явно отдавна са вкарали юзерите в облака...
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Пет Юни 14, 2013 10:12 am |
|
 |
|
tgi
|
|
| Пет Юни 14, 2013 11:26 am |
|
 |
|
¶
Регистриран на: Пет Фев 25, 2005 1:58 pm Мнения: 4585 Местоположение: US
|
_________________ Ето аз дишам, работя, живея и програми пиша тъй както умея, с проца под вежди се гледаме строго и боря се с него доколкото мога....
|
| Съб Юни 15, 2013 6:26 am |
|
 |
|
Cekins
Регистриран на: Сря Апр 20, 2005 12:02 pm Мнения: 9119 Местоположение: Разград
|
В една "агитка" бяхме навремето с Ивайло и сега разбирам че е имал инцидент... Не знаех даже че е в USA... Дано се оправи момчето.
|
| Съб Юни 15, 2013 9:50 am |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30686 Местоположение: София
|
Ами аз да ти кажа болшинството от Българите които срещам в US са горе долу така, иначе разнасят пици, но пък си купуват скъпи коли и се правят на пилоти от F1, във Вегас ги познавам кой е българин само по колата и как кара, в смисъл дори и да не си е пуснал музиката, иначе то и със завързани очи бих познал  /
|
| Съб Юни 15, 2013 4:40 pm |
|
 |
|
Цецо
|
Аз пък не разбрах, какво е това "разсрочено" изплащане на гаранция? Нещо ми се струва странно, нали това е идеята на гаранцията, да ти вземат достатъчно много пари, та да имаш мотивация, да не духнеш?
Иначе какво да си говорим, дебилчета има нявсякъде. "Хубавото" в случая, е че се е случило, извън ареала на обитание на приматите отправоохранителната система на БГ. И вероятността този да изпита интимна близост с разноцветни е сериозна.
|
| Пон Юни 17, 2013 10:21 am |
|
 |
|
MYXATA
Регистриран на: Пон Юни 05, 2006 1:48 pm Мнения: 4906 Местоположение: където небето среща земята, ракията е Jameson, а бирата Guinness
|
http://banks.dir.bg/2013/06/17/news14188448.htmlТо сега остава да да си признаят, че и вятърната енергия е вятър работа  "Зелената енергия" или поредния балон, дето се вихри в индустрията
_________________ ... ако трети ден не ти се работи... това означава, че е сряда !
|
| Пон Юни 17, 2013 12:30 pm |
|
 |
|
Цецо
|
Ами китайците унищожиха добавената стойност в тоя бизнес. И фирми като Сименс, които гонят точно висока добавена стойност си обират крушите. Същото стана преди време с телекомуникационния им бизнес. И са прави според мен, да се бориш с жълтеницата на тяхна територия е загубена кауза. Опитаха да излобират за мита, ама явно китайците държат повече козове там.
Не мисля, че иде реч за балон, съвсем нормални пазарни движения са си това, в смисъл, че това не значи край на соларните панели. Точно обратното, ниската цена на китайците може да надуе балона.
|
| Пон Юни 17, 2013 1:03 pm |
|
 |
|
Dimitar
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
Без субсидии от страна на правителството малко трудно ще се надуват балони  . Тук става същото с хибридните автобуси - докато правитеслтвото ги субсидираше всички се хвърляха на тях и сега като спря никой повече не иска да ги погледне даже  .
|
| Пон Юни 17, 2013 4:42 pm |
|
|