Отговори на тема  [ 8 мнения ] 
USB-to-Multi IO converter UTM1925 и PROPIC2? 
Автор Съобщение
Ранг: Минаващ

Мнение USB-to-Multi IO converter UTM1925 и PROPIC2?
Здравейте,

опитвам да подкарам предишния ми PROPIC2 програматор с IC-PROG през един конвертор USB-to-Multi IO converter UTM1925 - засега неуспешно...няма никаква комуникация към програматора. Не можах да намеря и откъде да задам режима на паралелния порт EPP. Не знам дали това е проблема.

Използвам Windows XP SP2. Нямам обикновен паралелен порт.

Успявали ли ли сте да подкарате подобен програматор през USB-Parallel port конвертор? Има ли няккви особености? Можете ли да ми препоръчате някакъв модел USB-Parallel port конвертор, който е тестван че работи?

Благодаря

Пет Дек 09, 2005 10:07 am
Профил
Ранг: Новодошъл
Ранг: Новодошъл

Мнение 
Преди време колеги се опитваха да подкарат един стар скенер през подобе конвертор. Смехиха 2 различни вида докато им казаха че за някои устройства е необходим конвертор със собствено захранване, а не от USB. Намериха някакъв модел с външно захранване и нещата се оправиха. Не съм се замислял каква може да е причината но е възможно при теб проблема да е същия

Пет Дек 09, 2005 10:31 am
Профил

Мнение 
Със сигурност не е заради захранването....

Конверторът има 1S и 1P портове. Серийният порт работи. Паралелният също работи с принтер, но не и с програматора :(

Пет Дек 09, 2005 10:54 am
Профил
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение 
намам идея как работи propic програматора, но ако иска да се обърне към порт 0х378, там няма нищо в твоя случай.

Пет Дек 09, 2005 1:31 pm
Профил
Аватар

Мнение 
ДедоБоре написа:
намам идея как работи propic програматора, но ако иска да се обърне към порт 0х378, там няма нищо в твоя случай.

Интелигентните драйвери прехващат опитите за запис/четене от емулираните адреси и ги обработват коректно. С малко закъснение, разбира се. Така съм ползвал управление на модемните линии на RS232 през USB. А програмката се опитваше директно да пише по адресите, писал съм я на времето в DOS-овата ера. :lol:

Пет Дек 09, 2005 2:07 pm
Профил ICQ

Мнение 
Всъщност въпроса за адресирането е към IC-Prog софтуера. Той просто управлява някои от линиите за данни и чете контролните линии (май за грешка от принтера)

Програмата пита на кой порт е включен програматора (LPT1, LPT2...) и какъв е interface-а: Direct IO или Windows API. Аз и двете опции за интерфейс пробвах без успех... За Windows NT/2000/XP има някакъв допълнителен драйвер, който също съм инсталиран (а дали трябва за USB устройство?)

Питах support-а на някакъв online магазин в интернет... той ми отговори следното:

"Sorry - This will not work due the nature of parallel port support by USB.

You need to have a card
http://www.papyrus.co.il/Products/epp_p ... _cards.htm
To do the job.
Call our sales if you are interested.

Thanks
Support"

Вие как мислите? Проблемът е че по местните магазини не виждам PCMCIA parallel port... Не мога лесно да си купя...

Аналогичен би трябвало да е проблема и с останалите програматори през паралелен порт....вкл. STK... Pony... Wiggler....

Пет Дек 09, 2005 3:03 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Довечера ще пробвам FET на Тексас за MSP430 да го включа на лаптопа през USB разширителя. Той също е за паралелен порт.

Пет Дек 09, 2005 3:06 pm
Профил ICQ

Мнение 
А ти какъв USB разширител ползваш?

Въпросът може да стане много актуален след като кажеш дали работи ;-)

Благодаря.

Пет Дек 09, 2005 5:19 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 8 мнения ]