Отговори на тема  [ 16189 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 206, 207, 208, 209, 210, 211, 212 ... 1080  Следваща
Новини от страната 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение Re: Новини от страната
Не се засягай сега - ти сам си ги приказваш и после някой като почне да се шегува се сърдиш. Дали имам или нямам представа си е моя работа. Може и да нямам. Ама и аз си се боря в някаква си моя войничка. Всеки си води своята малка (а някой не толкова малка) битка, ама никой не се хвали с това чак толкова упорито. И да - знаем каква повсеместна корупция се вихри навсякъде. Мога със сигурност да ти кажа че при тебе корупцията е в "особено малки размери" сравнено примерно с тази при пътностроителните фирми.

Съб Юни 08, 2013 9:33 am
Профил ICQ
Аватар

Не се засягам бе, просто исках да опазя смисъла на нещото да не се изгуби.
Клишета от рода са много лесни за ядене - а това тук се чете не само от постоянните дето
знаят кой какво.
Инак да, то целият смисъл на поста ми беше да покаже на колко мизерно ниво
може и е корумпирано всичко, за някоя-друга хилядарка двама, един мой "приятел"
и една на място как усърдно се бъхтят две години за да ги докопат прекарвайки
ме мене. Едва ли са толкова много виделите такова нещо с очите си та да
ти се вижда банално. Очевидно нямам съмнения, че в строителството, където
парите са порядъци повече, корупцията е порядъци повече, но това са общи
вярвания без конкретно да съм я видял. В моя си сектор съм бил свидетел и
на това как министъра на енергетиката се впива в търг, в който участвам,
за да даде сделката на дргуа (чужда) фирма (мойта оферта беше малко над 100к
лева, другата да е била 2 пъти по толкова, малко не ми е ясно как може министър да се задвижи
при такива малки суми, така и не знам какво го е задвижило - има 10 години от тогава).

http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/

Съб Юни 08, 2013 2:00 pm
Профил WWW

tgi написа:
В моя си сектор съм бил свидетел и
на това как министъра на енергетиката се впива в търг, в който участвам,
за да даде сделката на дргуа (чужда) фирма (мойта оферта беше малко над 100к
лева, другата да е била 2 пъти по толкова, малко не ми е ясно как може министър да се задвижи
при такива малки суми, така и не знам какво го е задвижило - има 10 години от тогава).

Я КГБ, я ДС, я ЦРУ, я ФБР,я НСА или може би НАСА. ;)

Съб Юни 08, 2013 2:23 pm
Профил

Абе не е задължителнода са само пари явно, на някои може да им се вижда смешно но е факт че има и такива случаи. За теб не знам, но аз имам съвсем пресен пример. Търг организиран за фирма Х, това е ясно, но ние за разлика от тях сме официални представители и лицензирани инсталатори и сервиз на въпросното оборудване, съотвенто даваме оферта, всички документи са ни в ред. Да обаче се оказваме дисквалифицирани и то по начин по който е смешен, има решение на КЗК и на съда за подобни случаи и участниците вскеи път са връщани във процедурата. Естествено подаваме жалба съд и вс. останало въпреки че беше съвсем ясно че ние не можем да спечелим, конкуренцията беше дочул нашата цена и беше смъкнал под нас, но явно не е бил съвсем сигурен, офертата ни не е била отваряна но ние споделихме цената със служител който уж беше наш човек. Та целия търг е за някакви си към 300к и то за 3 години. Въпросната фирма Х смъква цената почти двойно на нас, все пак имаше и друг конкурент, явно са искали да са сигурни. До тук добре, обаче чий интерес може да привлечеш ако обшатата ти оферта е 200 к, и то за 3 години, а разхода ти няма как да е по малко от 50-60 за това време дори почти нищо да не правиш там. Подкрепата за въпросната фирма е от доста високо, какъв е обач еинтереса на тези от високото .... Но пък ако знаеш предисторията и по нататък развитието е горе долу ясно. Те не са за пръв път там, този е на хранилката от 6-7 годинки, освен това следващия търг го направиха още по добре, така че изобщо да няма никой друг шанс, факт 1 учасник съответно той е спечелилия, там нямаше нужда да свалят цената, дори може да са я понадули още, да компенсират предния .. и така.
Дали в случая има ощетяване, директно не мисля, ние сме дали по ниска цена, напротив. Индиректно обаче има въпросния спечелил е пълен мърляч, релано дори няма физичския ресурс да поддържа този обект, добре че техниката е желязна и почти не се чупи, сега прави разширение, ясно ми е какво ще е качеството .. та повече изхарчени пари няма, но и услугата която полуават не струва.

Съб Юни 08, 2013 3:54 pm
Профил
Аватар

Ами изглежда на всяко ниво (количествено) си има достатъчно мизерен нещастник
комуто не пречи вкусът на краденото, кво да се прави. В тоя случай дето ти разказваш
навярно просто са си пазели мястото за следващи пари и т.н., ей го. В историята дето
аз помня от преди 10-ина години не стана ясно, министърът беше още пресен
(НДСВ скоро бяха поели правителството), може и за едно 10-20к просто да се
е продал (търгът беше практически пуснат "за мене", аз бях писал техническото
задание). Но по-вероятно да е направил услуга на конкурентите ми (не знам на коя
от двете щатски фирми които реално са ми такива, и двете не са големи нито богати
но ги крепят отгоре с пари поради естеството на бранша; знам коя спечели де, тя е
по-вероятната разбира се).
Насреща какво да е получил, знам ли - място в университет за отрочето си или кой знае
какво, може и просто някой да го е спешил отгоре да свърши работата и нищо да не са му дали.
Но фактът беше, че за изненада на директора на предприятието дето беше пуснало търга като
стигна до решаването му изведнъж се оказа най-дребният в комисията от тримата, един от
които беше министърът, другият тоя дето беше някъде по средата между двамата.

http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/

Съб Юни 08, 2013 5:55 pm
Профил WWW

шедьовър - В конкурс за 250 000 лева: 8 отстранени, 9-ият печели

Пон Юни 10, 2013 10:27 am
Профил
Аватар

ми не е шедьовър, ежедневие е.
Цитат:
От протокола се вижда, че почти никой от кандидатите не е успял да изготви изрядно техническо предложение за “подробно описание на интегритета отразяващ едновременно съответните етапи на жизненият цикъл в които се съдържат, съответните етапи и под-етапи на изпълнение, и в които етапи и/или под-етапи са описани подробно съответните дейности, под-дейности и методи (в това число и на контрол)“

като ти тропнат едно такова задание и ти е ясно, че няма за какво да се хабиш да подаваш документи.

Пон Юни 10, 2013 10:50 am
Профил

Абе ... аз ти казавам че ме отстраняват при условие че не само сме сертифицирани от производителя ами всичките ни инж.са минали курс на обучение и са дипломирани инж. имаме каквито се сетиш сертификати, 24/7 кол център, сервизни коли колкото конкурентите взети заедно и оборота ни е горе долу 10 пъти по този на спечелилия, чийто е близък до сумата на поръчката която печели. .. какво да си говорим. Следващият търг така го направиха че .... задължително изискване, да е има договор за поддръжка на поне една гара автогара .. с еди какъв си пътнико поток ... горе долу отговаря гара софия, която и да има поддръжка тя никога не е била интерес защото е била стотинки, може би автогара софия, някои от гарите в страната които със сигурност не се поддържат, летище софия, което е обекта на поръчката и освен този кандидт друг с договор за там е нямало, и двете летища варна и бургас, които също до скоро нямаха поддръжка щото бяха една плюнка обекти .... т.е. те са единствените отговарящи. А че имаме заводи от по 100 хил кв.м и всеки час престой коства стотици хиляди ... няма значение, первезно може да е, но престоя на един от нашите обекти със сиурност струва повече от живота на един пътник или служител, това е истината както и да я погледнеш.... и за този отговорен обек наемат фирма с 2.5 човека и четвърт специалист ... абе ... но за тоя втория търг хич не съм се и пробвал след първия на който очевидно и на всичко да отговориш пак те дисквалифицират.

Пон Юни 10, 2013 1:01 pm
Профил
Аватар

тази я пазят да не падне и да не се счупи
Прикачени файлове:
bo050.jpg
bo050.jpg [ 249.49 KiB | Прегледано 1160 пъти ]

а тази я пазят да не падне и да не счупи някого
Прикачени файлове:
bo055.jpg
bo055.jpg [ 207.06 KiB | Прегледано 1160 пъти ]

източник

Вто Юни 11, 2013 10:28 am
Профил
Аватар

http://www.dnevnik.bg/evropa/novini_ot_ ... mati_s_24/

Упс. 2013 - 24 = 1989...

Иииии немат равни по наглост начи.

Ама има проблем - трябвало да владеят съответния език. Само че тия дето имат 24 години "стаж", обикновенно владеят само съветски :)

Сря Юни 12, 2013 7:17 pm
Профил ICQ
Аватар

Мнение Retro: Новини от страната
Преди около 14 милиарда години е имало само едно голяааамо Нищо. Дошъл Б.Б. и му казал: "Я марш от тука!" и така започнала да се създава Вселената. Някои задръстеняци наричат това "The Big Bang".

Минали почти 10 милиарда години и се появил някой си Господ. Повисял, повисял, станало му скучно и казал: "Нека бъде светлина!". От безкрайната тъмнина се разнесъл гласът а Б.Б.: "Само ако кажеш "Моля!"".

Този Господ бил добро дете докато но се оплескал с кал около преди милион години. Б.Б. бил зает и го оставил да си играе с кукличките, едва сега забелязал накъде вървят нещата, дръпнал ушите на Господ (който бил българин) и започнал да строи магистрали.

Съвсем наскоро обаче се намериха нехранимайковци които искат нещо без да знаят к'во е, ама не к'во да е. Б.Б. махна с ръка и се оттегли при важните си задачи. Ся остана само един Господ да пази България...

Сря Юни 12, 2013 9:17 pm
Профил

Цецо написа:
http://www.dnevnik.bg/evropa/novini_ot_es/2013/06/12/2080431_poslanici_shte_mogat_da_stavat_samo_diplomati_s_24/
Упс. 2013 - 24 = 1989...
Иииии немат равни по наглост начи.
Ама има проблем - трябвало да владеят съответния език. Само че тия дето имат 24 години "стаж", обикновенно владеят само съветски :)

Е чак пък наглост ... нали не мислиш че го правят само заради своите си кадри, те си имат всякакви, мен ми се струва правилна посока, но 24 може би е повечко, но 10 задължително, и то не 10 като стенограф или професор ... дипломацията си е дипломация. А аз като се замисля не знам къде в момента това се учи така както преди се учеше в Москва.

Сря Юни 12, 2013 11:45 pm
Профил
Аватар

Така де, ама за премиер не се иска стаж :) Даже може въобще без стаж. Сегашния външен министър и той като го гледам е стажувал основно по партийнте форуми на БСП.... Та за кучета може, а за прасета не?

Чет Юни 13, 2013 8:51 am
Профил ICQ

Ами на Станишев на първия ред в трудовата му книжка пише "Министър председател"...

Чет Юни 13, 2013 9:08 am
Профил
Аватар

Тони, начи викаш не били нагли, а?

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2013/06/ ... i_za_shef/

Сега остава да обявят Цветан Василев за шеф на БНБ, а Алексей Петров за главен секретар на МВР и картинката ще е пълна.

Последна промяна Цецо на Пет Юни 14, 2013 9:59 am, променена общо 1 път

Пет Юни 14, 2013 9:57 am
Профил ICQ
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 16189 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 206, 207, 208, 209, 210, 211, 212 ... 1080  Следваща